In Italia (16)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Īn sfīrsit pomeniti un loc pe care-l cunosc si eu!
Alina, Cri localitatea din care poti face excursie cu vaporasul pe Insula Giglio se numeste Porto Santo Stefano si e un orasel mic, dar elegant, unde - daca nu ma īnseala memoria - are o vila si familia regala a Olandei.
Cri, am vazut īn sfīsit pozele din Corsica. Bellissime! Si tie-ti sta foarte bine bronzata si cu tricouasul roz.

Eu, ca de obicei, alaptez de zor... Si īntre timp stau si ma minunez cīt de diferiti pot fi copiii mei. Morcoveata a fost din start o persoana hotarīta. S-a nascut cīnd a considerat el ca e momentul (la 2 sapt. dupa termenul calculat), si si-a croit singur drumul, ca eu la sfīsit numai zbieram ca nu mai pot. Cīnd era mititel, aici se renova, zgomot, praf, un du-te vino continuu de la 8 la 20:00. Eu de multe ori era sa fac cu nervii, dar lui nici ca-i pasa. Daca-i era foame, papa, ignorīnd complet muncitorii care intrau pe geam si ieseau pe usa, si daca-i era somn, se deconecta si dormea, si cu bormasina līnga el.
Piersicuta īn schimb, s-a nascut exact la termen si de data asta am avut impresia ca eu sunt cea care o naste, nu vine ea dintr-un imbold propriu. Iar acum se dovedeste a fi extrem de sensibila si receptiva la mediu. Degeaba o tin eu 20 de min īn brate si-i cīnt ca sa adoarma, ajunge sa parcheze o masina īn fata blocului si imediat tresare, iar eu pot s-o iau de la capat. Cu papatul de multe ori nu prea stie daca vrea sau totusi nu sau daca vrea eventual sa suga, dar nu sa si pape - situatie īn care varsa tot, imediat dupa ce a supt. Noroc ca e al doilea copil, daca era prima, probabil ma īnnebunea cu nehotarīrea ei. Īn schimb e linistita si-i place sa fie tinuta īn brate, pupata si mīngīiata. Morcoveata, dimpotriva, vrea mereu sa aiba initiativa si detesta sa fie dragalit (de mama...).
Cam asa la noi. Profit acum c-a adormit īn sfīrsit mititica si-mi mai fac un ceai...pt. stimularea lactatiei

E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Cristina ,saru'mina mult pt informatii,mi-am printat tot si imi fac in agenda planul de vacanta.Mama mia,chiar ca avem ce face in Toscana!
Da,sa stii ca agenta de turism e fata cu experienta,daca-i zici unde vrei sa mergi,stie ea unde sa te cazeze .O singura data nu am ascultat de ea si am patit-o:in vara 2004,am vrut sa raminem 2-3 zile in Verona si am zis ca nu rezervam din timp,gasim acolo si vreo 10 ore am cautat cazare,si tot nu am gasit nicaieri.Am cautat si prin localitatile invecinate(chiar una se chema Busulenga,sau cam asa ceva )dara fara succes,era perioada turistica,concerte asa ca am dormit intr-o parcare Autogrill,noroc ca era cald si inca o gramada de masini ce inoptau acolo.

Tumpi ,mersic ,vezi ca s-a facut soare si aici,e chiar caldut...inseamna ca inca nu vine toamna,ura!

Iri ,hai ca te invit la mine sa mincam salata de vinete.Vad ca dragalasul tau e de virsta cu fiica-mea,ei s-ar juca si probabil ca noi am avea liniste si de-o cafea!Eu am luat in februarie o cutie de magneziu cu vit B6 si am asteptat de la zi la zi sa-mi vina energia dar din pacate,am ramas cu asteptarea!

Auziti,dar nu explodeaza vinetele in cuptor?Eu o singura data am facut asa si au facut poc-poc,le-am cules cu succes de pe peretii si usa cuptorului.

Sa va mai intreb ceva,cind facem multe-multe cumparaturi din Italia,ar trebui sa primim tva-ul inapoi?Intreb si eu,pina acum nu am stiut,noi am luat de fiecare data brinzeturi,paste,vinuri,grisine,ulei de masline,etc si asa vom face si anul asta .

Gata,ma duc la colorat carti cu printese,nu mai e liniste la noi .Revin!

Ma uit indata la pozele si filmuletele Cristinei.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Alina, ma tem ca TVA-ul nu-l puteti recupera decīt daca calatoriti īn afara UE.
Dar cu toate astea, vacanta placuta si spor la shopping!
E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Enn ai dreptate acolo sau ma rog in zona aia are regina Olandei vila .. mama ce informata esti ( mie mi-a zis F. acum 2 ani dar uitasem). Copilasii insa mie imi pare normal sa fie diversi , eu si cu fratele meu abia acum la "batrinete" ce mai avem cite una alta in comun.. Eu am stat in burta linistita pina au hotarit doctorii sa ma scoata, chiar si-a dat un examen pe cezariana mamei mele doctorita si a ales si modificat data dupa bunul plac .. dupa termen ! Fratele meu era sa sparga cezariana facuta cu mine, ca el voia sa iasa .. si prin burta nu normal .. iar imbecilul ala de dr nu aproba a 2 cezariana pt mama ( dehh timpuri trecute).
Apoi el a fost mereu un lipicios , de fusta mamei .. si eu mai independenta .. El se pupacea cu mama toata ziua, eu nu...

Alina nu stiu cum e cu tva-ul .. cred ca numai dc cumperi din magazinele unde scrie asta ( un abtibild lipit pe geam .. , pe usa , sau au un carton ceva linga vinzatoare .. )mai mult ca sigur nu pt brinza si ulei ci pt produse gen pantofi, hainutze..si chiar si acolo tb sa cumperi dintr.un magazin de o anumita valoare .. si apoi sa cauti locul unde se da certificatul ala pt tva ( sau poate iti da chiar banii pe loc .. eu cred ca la vama .. ) . Am incercat noi sa facema sa cu varul meu, la Milano ca isi cumparase pantofi dar nu prea merita efortul...

vinetele nu am auzit sa explodeze , dar alta data ori le invelesti in staniol , ori le dai niste mici gaurele ( nu multe ) cu scobitoarea ...

edit .. Enn s-ar putea sa ai dreptate la faza cu tva-ul .. la noi nu s-a pus problema ca era american si se vedea de la o posta asta ..

Mai adaug aici :

Salutari de la Petro care e inca in vacanta in Romania ( ne-am intilnit scurt de tot pe messenger...).

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Crista-s , Iriale , Crini , sunteti superbe , va multumesc ptr informatii , numai bine ! Ce subiect frumos , si ce bucatarese , dom'le ! Jos cu palaria ! Eu traiesc in Franta , dar intr-o familie de italieni , sotului ii plac doar mancarurile italienesti , si recunosc ca-s f bune ! Voi mai trece sa "fur" cate ceva din cartea voastra de bucate ! Ciaoooo si merci inca o data ptr info !

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene + Alexandre...in curand 7 anisori...(22-sept'99)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aileene68/my_photos

Mergi la inceput

Buna dimineata ...
sunt moarta de somn, am stat pina la 1 noaptea sa vad "Invasion" ( si eu nu prea obisnuiesc ore asa "mici") ... Voi nu va uitati la acest film?? sunt singura disperata ?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

'neata si din partea mea...

Cri, aseara am copt vinetele, iar azi (se facuse tarziu) le fac salata. Sunt deja cojita, m-am gandit ca daca le-as fi lasat peste noapte cu coaja poate ca deveneau mai amarui. Am facut bine? Cat despre film, eu nu il urmaresc.

Aileene, sa mai vii pe la noi, sa ne mai povestesti despre familia ta de italieni in Franta...

Alina, nu stiu cate sanse am avea sa ne bem cafeaua in liniste, caci daca fetita ta este zburdalnica precum Ale, greu-greu de gasit un moment de pace... Cum o cheama?

Iri, mami de Ale

Daca ti se pare prea frumos spre a putea fi adevarat, probabil ca asa este.

Mergi la inceput

Iri ai facut bine ... fara coaja si tocmai bine ca se mai scurg de zeama pina te intorci acasa...

Ieri la tv dupa amiaza ( la o emisiune pt copii pe Rai 3 "Amazing world") unde se vorbeste despre tarile lumii, putina istorie, geografie .. asa mai ca pt copilasi.. iar la sfirsit este cite o povestioara "tara mea " parca se numeste si un copilas isi prezinta orasul, familia, obceiuri .. in fine e dragut. Ieri mai intii au vorbit despre castelul Bran, putina legenda .. normal ca nu se putea sa nu zica nimic de Dracula insa au continuat mentionand ca e doar legenda si chiar au zis 2 vorbe despre Vlad Tepes.. Apoi la mini filmulet .. personajul principal era un baietel Vlad ( mai sa fie ce potriveala ) care s-a intilnit cu prietena lui in fata la muzeul taranului roman ( asta n.au spus din pacate.. dehh ..) si i-a dat un martisor. A povestit putin despre ce inseamna martisor , dar pe scurt rau de tot. Apoi s.au dus la scoala ( cred ca la aia de linga muzeu) si au vorbit despre Romania, Bucuresti .. la ora de geografie, dspre stema si steagul romanesc .. Pe urma la joaca , tot pe Kisselef, s-au mai intilnit cu alti copii si .. na ca erau de acuma in fata la Opera , pe cheiul Dimbovitei aruncau cu pietre in apa ( in fata la ING). Normal ca au povestit cite ceva despre Dimbovita ...si de aici au ajuns pe Lipscani, in spate spre Hanul lui Manuc( la magazinul de mobila ) si au cumparat merdenele si covrigi de la covrigaria de pe colt ... eu era sa mor cu ochii in tv. Au mincat covrigi admirind curtea domneasca si au mai zis cite ceva despre Vlad Tepes ... A ajuns acasa , ca asa fac toti prezinta si familia... O casa "pe pamint" parca era in Pipera (cred !?) cert este ca dupa ce au mincat ( taoat familia ) a venit popa sa faca sfestanie .. aici cred ca au zapacit publicul .. caci iti dadea impresia ca in Romania vine popa in casa cu botezul zilnic . Trbuia sa explice ca era casa noua.. sau sa se fii dus la biserica daca tot voiau sa apara si taica popa in film... Au plecat tot familionul la munte , la Bran. Au trecut prin Brasov, pe la piata .. si-au cumparat usturoi impotriva vampirilor.. important era ca spuneau mereu ca e o superstitie si ca era totul luat ca o joaca ... Apoi au prezentat putin tirgul din fata castelului si castelul si gata ...dar fara prea mult adevar istoric despre castel .. era mai mult in joaca .. dehhhhh era pt copii .
Singurul lucru ciudat, era ca acel copil tipa cind vorbea, se imbrincea "in semn de afectiune " cu sora mai mare .. eu care sunt fan al acestei emisiuni am tot vazut copii din alte tari ale lumii si toti erau mai "linistiti" .. nu stiu asa om fii noi mai "agitati " ... si vorbim tare ? ( eu da .. dar eu asa am vorbit mereu ... repede si tare ... )

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna dimineata!

la invitatie lui Iriale, de care ma leaga o foarte lunga si veche prietenie (am fost colege de facultate si cele mai bune prietene .... ce vremuri), trec sa va spun Buna Dimineata si Bine V-am Gasit!

Fizic stau in Romania; cu sufletul, in toate colturile lumii, iar Italia este destinatia mea favorita. E drept ca n-am mai fost de mult... dar in octombrie, cu catel si purcel, ajungem din dou la Roma!! uraaaa!!!

Va multumesc ca ma primiti in coltul vostru de lume si promit, Irina, sa trec des pe aici (adica sa si scriu, ca de citit va citesc mereu).

O zi buna tuturor!!

Gabi

Balance diet means chocolate in both hands!

Mergi la inceput

Bine ai venit Gabriela ( te trec pe listuta de la prima pagina .. daca tot ai promis sa te alaturi noua ).

Cristina

Mergi la inceput