parinti de bobocei 2006 - 2007 aveti emotii ??
Raspunsuri - Pagina 10
Lala_D spune:
quote:
Originally posted by Alma2006
Multumesc tuturor pentru bun-venit!
Lala_D, si fiul meu merge tot la Scoala 88!
"La libertad significa cambiar no solo el collar sino no ser perros"
Ce bine
La ce invatatoare ? Daca vrei poti sa imi spui pe privat .Oare ne cunoastem ? Al meu a fost la gradinita nr 38 .
O zi excelenta tuturor !
Lala.
Printul meu
oanagabriela spune:
Multumesc pentru incurajari
si va urez la rindul meu un inceput de scoala lin si fara prea mari emotii.
Vineri a fost prima zii "inteaga" de scoala si din fericire Antonia a venit acasa vesela , semn ca am trecut cu bine de primul hop.
Din primele relatari ale scolaritei, au inceput deja sa faca exercitii dintr-o carte, dar a ramas un mister ce s-a petrecut in cele 5 ore...
Nici noi nu am insistat, luam lucrurile usurel...
Eu cred ca am mai scris ca in cazul nostru, "trecerea" la clasa I este mai usoara, pentru ca Antonia a facut deja 2 ani pregatitori la aceeasi scoala si cunoaste pe multi din copii. In plus, desi acum merg in alta cladire, o cunosc bine, pentru acolo ca faceau si ei orele de sport si de muzica, plus vizite la diferite clase pentru a se familiariza.
Mult succes la toti boboceii
alba spune:
Hop si eu cu bobocelul meu Darian,care pe 2.09 incepe scoala.
Avem mari emotii si numaram zilele deaja pina simbata.
Ieri i-am cumparat in sfirsit biroul si o asa zisa "Schultüte",care aici in Germania e traditionala.
Se umple in prima zi de scoala ochi cu dulciuri,rechizite,jucarii:
http://cgi.ebay.de/Felix-Schultuete-und-Schulstart-Kalender-NEU_W0QQitemZ110025704786QQihZ001QQcategoryZ127634QQrdZ1QQcmdZViewItem
Mult succes tuturor boboceilor 
Cit de repede,a trecut timpul,oare cind erau bebici mici ?
Alba,mami de Darian (6 ani) & Cassian (1 anisor)
http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."
helbi spune:
Si noi incepem scoala.........poimaine!!!!
Pe 29 aug. la ora 10,30 e festivitatea de deschidere, precedata de o slujba la biseica (ca aici asa se face).
Azi am montat biroul, iar zilele trecute am cumparat rechizitele de pe lista, am colorat pestisorul pe care va trebui sa-l poarte de git, si pe care va avea scris numele ei: BIANCA, in timp ce in minuta va avea o floricica albastra primita de la scoala! Toti copii cu aceasta floircica vor fi in aceeasi clasa. S-au mai distribuit floricele rosii si galbene, de unde am dedus ca vor fi 3 clase 1.
Si pt Bianca, la fel cum ama citit si in cazul Antoniei, intrarea la scoala sper sa fie lina, deoarece ea a facut un an pregatitor in aceasta scoala si cunoaste multi dintre viitori colegi sau cadre didactice!
Am inceput sa umplem si Scultüte...speram ca pina marti o terminam de umplut
Apropo, Alba, tu ce-i mai pui in ea???
Uniforma nu avem, ca nu se poarta.......
Emotii am eu.....ea, nu prea are si asteapta cu mare interes inceperea scolii!
Primele impresii....marti!!!
Mult succes si din partea noastra tuturor boboceilor!
alba spune:
quote:
Originally posted by helbi
Si noi incepem scoala.........poimaine!!!!
Pe 29 aug. la ora 10,30 e festivitatea de deschidere, precedata de o slujba la biseica (ca aici asa se face).
Azi am montat biroul, iar zilele trecute am cumparat rechizitele de pe lista, am colorat pestisorul pe care va trebui sa-l poarte de git, si pe care va avea scris numele ei: BIANCA, in timp ce in minuta va avea o floricica albastra primita de la scoala! Toti copii cu aceasta floircica vor fi in aceeasi clasa. S-au mai distribuit floricele rosii si galbene, de unde am dedus ca vor fi 3 clase 1.
Si pt Bianca, la fel cum ama citit si in cazul Antoniei, intrarea la scoala sper sa fie lina, deoarece ea a facut un an pregatitor in aceasta scoala si cunoaste multi dintre viitori colegi sau cadre didactice!
Am inceput sa umplem si Scultüte...speram ca pina marti o terminam de umplutApropo, Alba, tu ce-i mai pui in ea???
Uniforma nu avem, ca nu se poarta.......
Emotii am eu.....ea, nu prea are si asteapta cu mare interes inceperea scolii!
Primele impresii....marti!!!
Mult succes si din partea noastra tuturor boboceilor!
Andreia
Hallo helbi,
pai eu ii pun asa:
Un ceas desteptator
Un carti de joc UNO
O sticla de baut pentru la scoala
O carte de colorat
Un album de poze de la FELIX
Plastelina
Un brelog pentru chei
Niste cioco speciala in forma de cifre,litere si semne de circulatie
Bonbonele cu dextroza/ Traubenzucker
O punga cu jeleuri diferite
Plus: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=010&item=200019104131&rd=1&sspagename=STRK%3AMEWN%3AIT&rd=1
Cred ca e destul nu ?
Plus ca ii scriu si o felicitare frumoasa,uite iti dau si tie linkul sa te inspiri,cu poezioare pentru inceput de scoala:
http://www.festgestaltung.de/einschulung/index.shtml
Cit despre uniforme,ai auzit si tu ca vor sa le introduca iar:-)
Eu sunt PRO Uniforma si abia astept

Viel Glück in der Schule für Bianca
Alba,mami de Darian (6 ani) & Cassian (1 anisor)
http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."
Lala_D spune:
Fetelor, mult succes la scoala boboceilor si sa va auzim numai cu vesti bune despre ei ![]()
O zi excelenta tuturor !
Lala.
Printul meu
cge spune:
Ce frumos e prin alte parti, copiii sunt motivati cu dulciuri, felicitari ptr prima zi de scoala.
La noi, toata lumea ii sperie, lasa ca mergeti voi la scoala si o incurcati 
Aveti un site cu felicitari in engleza/franceza ptr prima zi de scoala ?
Io nu inteleg nici o boaba de germana.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
Lala_D spune:
Este cumva cineva mai capabil ca mine sa poata face o listuta cu mamicile de bobocei ( + bobocii ) de la acest subiect ???
Am putea sa o postam pe prima pagina astfel incat sa stim una de alta ![]()
Eu una sunt noua pe forum si inca nu am ajuns sa va cunosc (sau recunosc ) ori sa imi aduc aminte instant dca aveti fetite sau baietei ( de numele copiilor nici nu mai amintesc ![]()
)
Please ![]()
O zi excelenta tuturor !
Lala.
Printul meu
annitha_cl spune:
April, te rugam, daca te pricepi -si sper din toata inima sa te pricepi- sa ne ajuti introducerea unei apgini de inceput ca cea de la copii nascuti in 1999. Mai mult daca s-ar putea introduce si numarul scolii ar fi super.
Spre rusinea mea eu nu ma pricep...ai vazut si tu cat m-am chinuit pentru semnatura

Multe multumiri si
.
Cristina
copilul meu
annitha_cl spune:
Fetelor, sunt fericita! Ieri mi-am adus baiatul acasa si de fericire ca o sa ii serbez ziua de nastere a inceput sa invite copii... am numarat copii invitati in jur de 15 asa ca
.
Despre scoala am vorbit pe drum...nu pare a fi nici emotionat si nici suparat dar nici entuziasmat nu prea pare... e doar curios dar... a concis clar si la obiect: "temele le faci tu cu mine ca eu nu prea o sa stiu" si a spus ca o sa invete bine ca vrea sa stie tot asa ca mine ( el saracutul spune mereu ca eu stiu totul.. daca ar stie el cat imi storc eu creierii uneori pentru ai raspunde la anumite intrebari..). M-a distrat ceva foarte mult si m-a facut sa ma simt foarte bine... cand tatal lui l-a intrebat ca de ce sa fac doar eu lectii cu el Andrei i-a raspuns : "tati, tu nu esti mai destept decat Cristina, ea e cea mai desteapta" 
nu vreti sa stiti ce mutra a facut sotul meu 
![]()
De rechizite ne ocupam abia saptamana urmatoare pentru ca saptamana aceasta ne ocupam doar de ziua lui
.
Alba si Helbi, bafta in prima zi de scoala si
pentru mamici cu emotii si bobocei visatori. Intr-adevar obiceiurile la voi sunt deosebite... eu imi amintesc ca atunci cand am fost bobocel ni s-a facut pod de flori ( asa cum se face la cununia civila) si pe banci in afara de manuale am gasit si cate o floare... Ma intreb acum copii nostri ce amintiri vor avea din prima zi de scoala....
Cristina
copilul meu