Secretele pielii frumoase !
Raspunsuri - Pagina 3
Charlie spune:
Ana Maria habar nu am !
???
Eu am folosit zatz ca nu pot sa arunc cafeaua asa...
Fetelor voi ce ziceti ? Cafea sau zatz ?
------------------------
My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)
Ica 1975 spune:

Vad ca stiti si folositi o multime de trucuri pentru piele si ten. Mi-am propus sa folosesc si eu exfoliantul cu cafea si ulei de masline. Rugamintea mea ar fi- daca aveti un exfoliant pentru ten si o masca pentru ten gras/mixt va rog sa le puneti aici. Eu foloseam acum mult timp pentru ten o masca din galbenus de ou cu zeama de lamaie (sau fara) care este super, insa astept si sugestiile voastre 

Noi
Ana-Maria21 spune:
Masca de care zici tu Ica o foloseam si eu...este super...ai dupa aceea o piele asa de luminoasa...super.O sa caut masca pentru tenul tau sper sa gasesc.
Ana-Maria21 spune:
Ica am gasit ceva :
Daca aveti pielea grasa si puncte negre, bagati un morcov proaspat in mixer si intindeti-va sucul obtinut pe obraz. Lasati-l sa actioneze 20 de minute, apoi clatiti-va cu apa minerala.
pt exfoliere:un galbenus de ou amestecat cu malai,dupa care aplic obisnuita crema!
masca cu argila:eu am tenul mixt asa ca pt zona T amestec argila cu sucuri de fructe sau legume astringente capsuni,portocale,mandarine,castraveti,rosii,lamai,ce am prin casa si mai pun cateva picaturi de vit A,iar pt restul fetei amestec argila cu lapte sau galbenus de ou sau miere sau ulei de masline plus vit A bineinteles.dupa ce curat fata cu apa calduta aplic obligatoriu crema!
Charlie...am gasit amestecatura pentru corp..o aveam si eu scrisa si luata dupa forum de mai demult...trebuie folosit zatz....si poti folosi si miere in afara de zahar..dar cred ca merge si asa simpla nu?
Ica daca vrei am si niste retete de tonicuri pentru tenul tau....
Va pup.
Uitasem sa va spun ca si castravetele este foarte bun pentru ten...dar nu cel gasit in comert cel de la tara ..unde stii sigut ca e natural...am facut si eu prostia o data sa folosesc din acela mare si mi sa uscat fara in loc sa se catifeleze.
17girl spune:
pielea e obsesia mea... am tenul mixt, ocazional cu cosuri:
il ingrijesc asa: demachiant sebium pe zona t si sensibio in rest de la bioderma
apa termala in loc de lotiune tonica
exfoliere cu gomaj biologic YSL
creme ictyane de la ducray.
nu fac bai de aburi, pt ca dupa inevitabil ma trezesc cu cosuri
fac cam o data la 2-3 luni o "cura" de 2 saptamani cu o crema care grabeste exfolierea pielii (retinA), ca sa scap de orice aspect tern sau urat... insa trebuie aplicata cu grija...
mastile cele mai bune mi se par cele facute in casa, dar mie cel putin nu-mi prieste mielea... mai degraba argila cu lamaie (ustura, dar dupa ce o indepartez pielea arata k lumea)dorm mult, cu apa m-ai uit (cei 2l) dar beau ceaiuri (trei frati patati ca e pt acnee)
am grija sa nu fiu constipata (la mine asta fiind principala cauza a cosurilor)
si incerc sa-mi cumpar doar produse din farmacii (dermocosmetice) sau mai nou, caut profesionale... un tratament la cosmetica cred k ar prinde bine, in viitor..
a, pt puncte negre folosesc activa si vreau sa spun ca ajuta f mult. il gasiti in farmacii
Vio.N spune:
a, pt puncte negre folosesc activa si vreau sa spun ca ajuta f mult. il gasiti in farmacii
17girl ,ce e "activa" ?
Si eu am mai nou niste probleme teribile - puncte negre, cosuri etc
Chair ma minunez ca n-am avut in adolescenta cosuri si am acum, la 37 de ani. Parca dupa nasterea fetitei mele am devenit alta persoana la capitolul piele.
In prezent la recomandarea unui dermatolog iau tetraciclina zilnic ( trebuie sa iau 2 luni). Folosesc Vichy gama Normaderm - nu mi s-a parut ok, a mai atenuat, usor, dar nu-i nici pe departe ce se doreste a fi ( in schimb nu mi-a facut rau ceea ce totusi e un plus in conditiile in care sunt si creme care "zapacesc" fata). Dar vreau sa renunt la Vichy.
Mai povestiti si voi ce demachiante, creme, masti etc pt ten cu probleme folositi. Facem un schimb "cultural".
Multumesc,
Vio
17girl spune:
activa e un produs de la favisan, se gaseste la plafaruri sau in magazine naturiste, pe ea scrie asa: "Activa, solutie pentru puncte negre & acnee, cu propolis, nuca si musetel"
trebui aplicata consecutiv 10 zile, si apoi facut un gomaj cu tarata... nu o sa dispara toate punctele negre de prima data, dar se duc bine, si treptat scapati de toate, zic eu ca in trei cure de 10 zile ramaneti fara...
pretul e f mic : 5 ron.
o sa va coloreze pielea, asa k aplicati-o seara si pana dimineata dispare :))
Charlie spune:
Fetelr mi de multumiri !
Mi-am imbogatit considerabil arsenalul de infrumusetare si vad ca nu am cheltuit mai nimic !
Ana Maria in concluzie ramanem la zatzul de cafea combinat cu zahar sau miere si de ce nu cu faina de malai mai grunjoasa !
17 girl si cu Retin A ul cum e? Am tot auzit din toate partile de ea dar habar nu am ce e, cum se foloseste si pentru ce.
------------------------
My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)
17girl spune:
mey, eu sunt pro retin... fara abuz si cu respectarea instructiunilor cred ca face bine, mai ales daca ai pielea terna (daca o aveti deosebit de sensibila evitati retin aka smooderm)...
se aplica dupa ce, cu jumatate de ora inainte fata a fost demachiata si spalata cu apa, iar la jumatate de ora dupa aplicare trebuie data o crema hidratanta peste.... nu aplicati mai des de o zi da o zi nu, indiferent daca vi se pare ca pielea raspunde sau nu la tratament, multa lume s-a ars deoarece la inceput nu a vazut mare efect si a aplicat zilnic
intradevar, cat faci tratamentul pielea e plina de scuame, dar dupa se observa o imbunatatire zic eu majora, am auzit ca si in cazul ridurilor ar functiona f ok.