Secretele pielii frumoase !
Raspunsuri - Pagina 4
Charlie spune:
Wow da rapida esti !
Tu ce crema hidratanta folosesti peste ?
Multumesc !
Am uitat sa va spun : de la exfoliatul meu cu zatz de cafea& co am nu numai pielea fina ci si resturi de material pe unde nu te astepti ! Eu inca tot mai spal cat o boaba de prin baie !
Deh.. baba sufera la frumusete !
------------------------
My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)
nikole spune:
Mama, ce harnicute ati fost!!!
Hanako2004, Charlie, multumesc ptr. complimente
oFFFtare as vrea sa pot ba si euapa(macar 1 litru).Pielea mea a devenit terna, tocmai din cauza deshidratarii, dar nu imi place deloc apa asta de aici.
Va pup, si vroiam sa va mai spun ca am aflat multe noutati din mesajele voastre!
Pupici, sa fiti frumoase!
http://photos.yahoo.com/frezia_2004
Ica 1975 spune:
Ana-Maria21, masca de argila ptr tenul mixt o aplici numai pe T sau pe tot tenul? Argila si vit A (uleioasa?) cred ca le-ai cumparat de aici, nu-i asa? Astept si retetele ptr tonic daca ai timp
.
17girl,
apa termala in loc de lotiune tonica
exfoliere cu gomaj biologic YSL
creme ictyane de la ducray.
dai si nume? pe mine ma intereseaza si poate mai sunt si alte fete.
Dupa exfoliantul cu cafea eu m-am clatit bine cu dusul si n-a mai ramas nimic. Intr-adevar este f bun.
Noi
Ana-Maria21 spune:
Ica masca de argila se foloseste in zona T dar dupa parerea mea merge si pe toata fata..faci cum vrei..Am gasit tonicuri..sunt cam complicate dupa mine..sper sa imi fac si eu odata...nu am incercat pana acum din pacate.
Tonic cu vitamine din pepene rosu
Sucul din pepenele rosu are aceeasi valoare PH ca si pielea.Poate fi putin dificil de lucrat cu pepenele rosu la inceput,dar dupa vreo cateva dati cunosti fructul.E un tonic usor,foloseste deci numai sucul.
3-4 felii de pepene rosu
Mixeaza, scoate sucul, pune-l in recipient cu capa.
Se pasteaza cca. 1 sapt. la frigider
Agita inainte de folosire.
Asian spring mist
Ceaiul verde improspateaza pielea.Nu e nevoie sa amesteci ceaiul cu apa de flori,dar daca amesteci de exemplu cu apa de trandafiri,capata un miros placut si apa de trandafiri hidrateaza bine.
2 dl ceai concentrat de ceai verde (de buna calitate).
2 dl apa de flori (la alegere)
Fa o cana concentrata de ceai verde- foloseste mai multe frunze si mai putina apa,si lasa sa infuzeze putin mai mult timp decat normal.Acopera cana in timpul asta.
Amesteca ceaiul rece si apa.
Se pastreaza cca. 1 sapt. la frigider.Agita bine inainte de folosire.
Sommerbooster
Acest tonic contine mult acid de fructe,de aceea e important sa fie amestecat cu apa de flori.Culoarea nu se ia.Tonicul e o bomba de viitamine,patrunjelul mai ales contine multa vit. C.
1/2 mana plina de capsuni
1/2 mana plina de zmeura
1 legatura patrunjel (fara tulpini).
Taie patrunjelul fin.Amesteca toate fructele si patrunjelul.Strecoara sucul.
Toarna o parte suc impreuna cu 2-3 parti apa.
1 sapt. la frigider, agita bine inainte de folosire.
Sper sa va fie de folos.
TONIC CU LAMAIE
Se recomanda pt piele grasa.
Sucul de lamaie contine mult acid care indeparteaza grasimea din piele.Intrucat sucul de lamaie e prea dur pt piele,TREBUIE amestecat.Agita inainte de folosire.NU FOLOSI suc de lamaie daca trebuie sa iesi la soare dupa aceea.Lamaia cauzeaza schimbare de pigmenti in piele,sub influenta soarelui.
2-3 lingurite suc de lamaie
1-1/2 dl apa de flori
Amesteca bine.Aplica pe pielea umeda.Lasa timp de 4-5 min. Spala bine apoi.
Se pastreaza 1 sapt. la frigider
Nu iesi la soare inainte de 2 ore dupa aplicarea tonicului.
Tonic din mar
Se spune ca "un mar pe zi tine doctorul departe de tine", dar marul tine la distanta si semnele imbatranirii.Acest tonic contine vit. A si C,diferite minerale,enzime,acid de fructe,care curata pielea de impuritati.
1 mar cu coaja
1-2 dl apa de lavanda
Da marul pe razatoarea fina,ai grija sa scoti tot sucul.Pune-l in recipient cu capac, dupa ce ai amestecat cu apa de lavanda.Proportia e de cca. 1 parte suc de mar si 3 parti apa de lavanda.
Se pastreaza cca. 1 sapt. in frigider.
Tonicul capata repede o culoare bruna,dar se poate folosi.
Agita inainte de folosire.
Charlie spune:
Apai Ana Maria cu retetele astea ultimele ne deschidem un SPA !
Si inca de ala ecologic ! Ca dupa cum merge trendul la de alea ajungem !
Si sunt chiar misto retetele !
Ne trezim maine poimaine ca imbuteliaza Clinique - capsuni-zmeura si patrunjel ! ![]()
![]()
Ica, daca te incumeti la vreo una dintre ele - da-ne si noua de veste !
Eu sunt tare curioasa !
Sa fim frumoase !
------------------------
AnaIrina spune:
Bine fetelor, frumoase trucuri pentru imbunatatirea conditiei pielii! Sunteti de nota 10
Da' daca m-ajutati si pe mine cu problema mea, sunteti de 11! Este normal sa te inrosesti dupa orice crema/lotiune/lichid/masca pe care ti-l pui pe fata? Hai sa zicem ca una, doua treaca mearga ca nu-ti sunt potrivite, insa eu ma inrosesc dupa absolut tot ce pun pe fata. Dupa apa inclusiv, in sensul ca ma spal cu mana, dar si cand ies de la dus.... sunt un caz ciudat, nu ?
Cat tine roseata? aproximativ 10-20 de min; daca e de la apa, 10....la creme cateodata si jumatate de ora. Cosuri nu am multe si in general nu erup, sunt doar niste bubitze p frunte, insa ma chinuiesc cu creme ca sa fac sa dispara si alea si sa am o piele mai luminoasa si fina. Nu s-or fi vazand ele cosurile, dar la atins pe frunte zici ca am numai pietricele. Tratamentele ajuta, insa zau daca nu mi-e jena sa ies undeva asa rosie...trebuie sa planuiesc totul cu mult inainte, mai ales daca vreau sa aplic ceva dimineata. ![]()

Imi recomandati sa iau vitamine? Sa fac infuzii de musetel sau chestii din astea?
Sa-mi cumpar produse cosmetice speciale? Exista speciale...asa pentru un ten super sensibil?
Momentan folosesc un tratament de acnee la care fac reclama multa aici in USA, nu stiu sincer daca si in Romania, se numeste Proactiv, si consta intr-un scrub, lotiune tonica si lotiune hidratanta. Ma ajuta destul cu acneea, insa problema rosetii n-am putut-o depasi cu nimic. Fac eu ceva rau? Nu ma ingrijesc destul? Ce parere aveti?
Mara76 spune:
AnaIrina, am patit si eu o chestie similara dupa ca m-am spalat cu o lotiune pentru fata. Am eliminat tot ce foloseam pentru fata si cand s-a normalizat situatia (nu ma mai inroseam nici la apa), am reinceput sa le introduc. Asa am aflat ca lotiunea respectiva mi-a daunat. Din moment ce sotul meu o foloseste in continuare, presupun ca sunt eu alergica la vreun component. De atunci evit apa, ma sterg doar cu lotiune tonica si parca e mai bine. Parerea mea, pentru ca la tine toate zici ca produc roseata, e sa mergi la un dermatolog, iar pana atunci sa folosesti numai ceaiuri (galbenele, musetel).
Charlie spune:
AnaIrina - si de la apa calda si de la apa rece ? Atat pe corp cat si pe fazta ?
Eu zic ca un dermatolog ar fi indicat !
Ai putea merge si intr-un centru comercial la un beauty adviser de ala.. sa testezi o crema si sa ii arati efectul ! Probabil ca ele s-au mai intalnit cu asemenea cazuri !
Stiam ca exista o marca care are produse destinate unui ten super sensibil dar nu imi aduc aminte numele. Ceva . Dr. H... un nume japonez !
Poate stiu fetele !
------------------------
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by Charlie
Ne trezim maine poimaine ca imbuteliaza Clinique - capsuni-zmeura si patrunjel !
Sa fim frumoase !
------------------------
Eu sint ferm convinsa ( de fapt e un principiu dupa care ma ghidez in viata)ca lucrurile simple sint cele mai bune. Cind am obosit sa caut tot felul de creme miraculoase, m-am intors la cele naturale si pe care le poti gasi la casa omului. Ce-i drept, am un ten mixt si imi prieste cam orice masca sau tratament "din bucatarie".
Folosesc ce gasesc prin "frigider" sau camara: fructe, iaurt, legume, ou, verdeturi, lapte, miere, tarite, ulei, zahar, cafea samd.
Sa fiu sincera, nu le combin dupa o reteta anume, le combin dupa imaginatie si olecutza de logica..
Folosesc argila si extern si intern. In primul rind pentru mineralele sale si in al doilea rind pentru consistenta pe care o ofera unei masti.
Pina in prezent sint foarte multumita de rezultate. Exista 2 lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere: hidratarea corecta a tenului si pielii si din extrerior si din interior ( va rog din suflet sa beti apa, chiar si cu de-a sila daca e nevoie sau beti ceaiuri- de galbenele, ceai verde, de coada soriceului, de fructe...) iar al doilea, sa fiti perseverente si sa faceti din ingrijirea cu ajutorul produselor naturiste un ritual respectat cu sfintenie...
Ah, si mai exista un al treilea: alimentatie corecta!
P.S. Alegeti-va o zi din saptamina pe care sa o dedicati in totalitate pielii, functie de programul avut, daca in restul saptaminii sinteti ocupate)
Faceti gomaj sau exfoliere, bai cu plante si masaj cu ulei, masti de fructe etc...intelegeti voi ce spun.
Am cronometrat chiar azi de dimineata un astfel de "ritual": 2 ore, incarcat! Asadar 2 ore pe saptamina ( minimum)ca sa mentineti in echilibru ceva atit de important pe tot parcursul vietii: PIELEA!
Sa fiti frumoase!
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
17girl spune:
charlie merci
... is putin 'obsedata" de piele si navighez printre forumuri
cam mult timp
ica, pai apa termala mai buna mi se pare cea Avene (am incercat-o si pe cea Vichy) ambele din farmcii (daca o sa aveti ocazia vreodata, faceti o cura cu apa termala la herculane/baile felix sau dintr-un alt spa, aia da minune ). eu o aplic peste pielea usor umeda, astept 1 minut si o sterg, asta ca sa nu ramana tenul usor stralucitor, si "strans" , cred ca stii la ce ma refer.
crema Ictyane e de la Ducray, noncomedogena, tot dermocosmetica si are marele avantaj ca nu lasa stratul ala stralucitor, pe care il lasa majoritatea cremele hidratante. intre bine in piele si asigura o hidratare medie... pe ea o folosesc dupa retinA.
gelul gomantul (nu se gaseste in romania) e Yves Saint Laurent si nu are granule, gomajul se realizeaza din cauza substantelor, care dizolva celulele moarte. eu fug de exfoliantele cu granule, de asta am ajuns la el... nu pot spune ca e super, dar e bun, pana gasesc altceva tot fara granule![]()
initial ma gandeam sa nu dau nume (in primele mele postari) sa nu se considere reclama, dar intre timp am observat ca nu-i problema