Contactare micoze vaginale
Salut tuturor,
Poate pun o intrebare stupida dar as vrea sa aflu...
Stie cumva cineva daca micozele vaginale (ex.: chlamidia, candida)se pot contacta de la asezarea pe toalete murdare, neigienizate?
Va multumesc
Laurentia
Raspunsuri
Kya spune:
Hm... mai greu de crezut!
Ginecologul meu glumea ca avea o pacienta care jura ca e "fata cuminte" si ca luat clamydia de pe clanta. La care el a intrebat-o foarte serios in cite feluri foloseste ea clanta...
Asa ca...
Kya - viitoare mamica in asteptare
anca tanasica spune:
era un banc la radio erevan...era vb de sida...raspunsul era: da, puteti lua sida de la toaleta...dc persoana care a utilizat inainte toaleta nu s.a ridicat cand v.ati asezat dvs....
...acuma...mie ginecoloaga mi.a spus ca astea cu luat chestii de la toaleta is basme...totusi am citit undeva demult cum ca de ex.tricomonasul supravietuieste pe capacul de la wc cateva minute...deci teoretic s.ar putea...practic probabil ca e greu...
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
Didona spune:
Sunt o veterana in suferinta cauzata de mmicoza vaginala. Si cel mai rau e ca ma chinuie in timpul sarcinii; am avut-o si la prima si o am si la a 2-a. Ghinion. Se pare ca este vorba si de o predispozitie, de modificari bruste ale pH-ului in vagin... Baile cu ceai de pelin amestecat cu galbenele, macar 1 data / sapt sau pe perioada unui tratament dau rezultate. In 0,5 l ceai se dizolva si o lingurita de bicarbonat de sodiu (alimentar). Atentie! Nu incercati in timpul sarcinii, ci consultati un medic. Si protejati si partenerul; o ia si o tine si v-o da cand credeti ca v-ati vindecat. Rar se manifesta la ei. Eventual pe perioada urmarii tratamentului sa i se prescrie si lui ceva.
Sabina V spune:
Eu am avut candida inainte sa imi incep viata sexuala, iar medicul meu mi-a spus ca nu se ia numai prin contact sexual . (lenjerie incomoda si din material supraelastic , ph - acid .... )
poze
daniella4 spune:
Candida se poate face si de la banala ampicilina sau alte antibiotice, ca efect secundar si ceva predispozitii. De chlamidia nu stiu.
anca tanasica spune:
quote:
Originally posted by LUCIA MIRELA
Mda si cu stropii care sar uneori din wc cum e?
fara drept de semnatura
pai asa se ia si dupe clanta...dc ai pus maina pe clanta si te stergi cu hg fara sa te speli inainte pe maini...
...io una zic sa nu devenim paranoici cu astea...
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
doinabita spune:
da am auzit ca se ia si asa.o prietena de a mea a patit-o asa,dar candida se face si de la antibiotice, efecte secundare,cu bicarbonatul am citit ca se fac spalaturi o data pe luna nu mai des,eu folosesc preventiv ceai de pelin si musetel ,o seara cu pelin un cu musetel si nu am avut nici o problema,stiti cum se spune mai bine sa previi decat sa vindeci...
bita doina
doinabita spune:
Am revenit am uitat sa va spun un lucru important :se pot face asfel de micoze si de la Intimate Wach Oriflame,trei prietene ale mele au patit-o...
bita doina
mandyksch spune:
Eu stiu pe cineva care s-a pricopsit cu trichomonas in perioada cat a stat in spital dupa cezariana. Adica isi facuse analizele inainte de internare si era ok, iar la putina vreme dupa ce iesise din spital au inceput usturimile. Si surpriza....era trichomonas. Va dati seama ca nu era vorba de relatii sexuale aiurea, nu era cazul.
Concluzia e ca s-a ales cu surpriza la Urgenta cand i-au verificat dilatatia si acolo nici draq nu schimba cearsaful dupa fiecare pacienta (dupa o vreme si-a amintit ca inaintea ei controlasera o doamna mai "colorata") sau de la WC.Deci se poate. Din pacate.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)