Bulgaria - impresii:drum,hoteluri,statiuni,etc(3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns firutza spune:

criss,nu-i nevoie de declaratie daca plecati toti trei.f

firutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns firutza spune:

Criss daca ai nevoie de alte amanunte suna pe mess.(danzkam@yahoo.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Salutare!
Maine noapte plecam si noi in balcic, o sa intram la intoarcere sa va spunem cum a fost.
Numai bine si concediu placut tuturor!

Catutza si Bianca-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Buna dimineata, doamnelor!

Abia m-am intors din vacanta, si repede la forum sa zic impresii. Nu am citit ce s-a scris cat am fost plecata ca nu am timp.
O sa fie haotic, dar ma straduiesc sa nu omit nimic. Am si mult de lucru la birou si sunt putin presata de timp.
Am platit Albena – hotel Kaliakra all inclusive.
Am plecat la 4.30 de acasa, din Berceni City, am ajuns in vama (Vama Veche) pe la 9.30, am stat in vama 2 ore (ca am prins 3 autocare cu turisti si aia a fost). Toata lumea foarte amabila, fara rautati gratuite.
Am platit 100.000 la noi (taxa de ecologizare), 2 Euro la ei (taxa de ecologizare) si 9 Euro vigneta de drum (pe pancarta scrie 5 Euro pe saptamana dar daca depasesti cu o zi sejurul iti ia 9 euro).
Am ajuns in Albena, la hotel la 12.30. Drumul excelent, ne-am descurcat la semnalizatoarele de Albena ca verificasem de acasa cum se scrie cu caractere slave Albena si ne prindeam.
La hotel, hai sa ne cazam bucurosi ca prindem si masa de pranz ca ne cam crauneau pruncii de foame.
La receptie, bate in calculator, si cauta, si cauta... pret de vreo 10 minute.... dupa care.... Stiti este o neintelegere.... s-au suprapus niste rezervari si prin urmare dvs ati fost cazati la alt hotel de aceeasi categorie (tot 3 stele lux). Doar cazarea acolo, masa si restul aici la noi. Hotelul era chiar alaturi, la 20 de metri, dar noi ne-am enervat instantaneu. Mai ales ca platisem din aprilie, si voiam totul la un loc tocmai ca sa nu ne trambalam cu copiii de la plaja la mancat si la dormit in locuri diferite. De aia am vrut all inclusive. Mana pe telefon si sunam la agentie (la Balkan Air)... aia mai intai au dat-o cotita ca nu stiu despre ce e vorba. Cand am cerut hartia de la hotel sa vedem cand a venit solicitarea de rezervare, abia cu o zi inainte venise. Ne-am super enervat, am facut ca naiba la telefon, am amenintat ca stam cu copiii la receptie pe bagaje, ca satra si facem scandal, ca ne ducem la OPC.... in fine, au trimis repede la noi un bulgar de-al lor care reprezenta agentia acolo. Eu nu sunt scandalagioaica de felul meu, dar eram cu copiii mici, de pe drum, obositi si transpirati si chestia asta ma demontase rau de tot... mai ales ca eu ii super laudasem pe cei de la Balkan Air.
Cand a venit bulgarul lor, am zis direct cu un ton din ala ordinar: uite care e treaba: ori ne cazezi aici in 10 minute (adica la kaliakra), ori daca ne trimiti alaturi ne dai 2 zile in plus tuturor din partea agentiei (nota bene: eu deja fusesem la hotelul Dobrotitsa sa vad camerele sa ma asigur ca sunt decente – erau super OK). A acceptat targul si am ajuns sa stam 9 zile.
Am stat la Dobrotitsa, care este hotelul oglinda al lui kaliakra. Au 20 de metri distanta intre ele. Intre noi fie vorba, la Dobrotitsa camerele erau renovate in aprilie 2006 (de aceea nici nu apare in ofertele de anul asta, ca nu erau siguri ca il termina) si arata la fel de misto ca si kaliakra (poate chiar un pic mai fain, ca e mai nou). Dar ambele sunt ok.
Am facut baie la piscina din Kaliakra (cea de copii este belea, o scoteam pe maria de acolo numai cu amenintari), cea de adulti e senzationala, super curatenie peste tot....Ce ma scotea din minti era ca ceilalti turisti (ca romanii nu s-au prins de susta decat tarziu) puneau prosopul pe sezlongurile de la piscina inca de dimineata de la 6. Si daca veneau veneau pe seara, sa zaca la piscina... super naspa treaba asta.
Mancarea foarte multa, destul de variata, puteai sa nu te repeti, e drept ca la un moment dat ti se lua de atata mancare si bagai doar pepene. Multe fructe, prajituri, gustari....
Daca nu aveai chef sa mananci atunci iti luai in camera. Eu ii luam mereu Mariei fructe sau prajiturele si le puneam in frigiderul minibar... nu a comentat nimeni niciodata.
Gustarile dintre mese erau ok in principiu: adica inghetata era foarte buna, pizza destul de buna... nu mi-au placut chiftelele (doar mie, ca ceilalti au mancat) si un rahat de parizer prajit care m-a enervat doar ca idee.... Aaaa, si la un moment dat au avut o ciorba cu parizer, nu stiu cum era ca io cand vad parizer refuz instant sa incerc sa gust...
Multi de-ai nostri, de altfel cu regret va spun ca se vedea unde au stat ai nostrii ca era plin de mucuri de tigara in nisip. Am adunat pungi de gunoi dupa ei, doar de rusinea ca sunt tot romani.
Si inca o chestie deranjanta: la barul de la piscina, unde beai pana lesinai bere, vin, sucuri, vodca, s-au gasit in a3a seara niste tineri sa vina cu cd-urile lor si sa puna.... manele!!! Am paralizat. Barmanii saraci nu au stiut ce sa faca,erau doar dragutzi, dar mi-am aparat cu dintii dreptul la vacanta linistita (ca altfel stateam acasa in Berceni unde doar manele asculta vecinii mei).
Bauturile acum: berea la draft e minunata, mai light decat a noastra, vinul rosu e bunutz, nici ala alb nu e rau, vodca bulgareasca e excelenta - eu nu beau tarie deloc, dar aveam o afta in gura de cand am venit si nu mai trecea... asa ca am tratat-o cu vodca de 2 ori pe zi sa o dezinfectez... si am ajuns sa beau asa cate 2 paharele de vodca, la pranz si seara, dar nu am avut niciodata nimic... greata, migrene sau ceva de genul.
Sucurile la dozator sunt ca sucurile la dozator, dar sunt ok.
Plaja aproape, sezlongurile 5 leva toata ziua (iti da ticket), salteaua de sezlong 2 leva, umbrela 5 leva.
Langa hotelul Dobrotitsa e o pizzerie faina, Camelot, unde am fost in 2 seri sa mai schimbam aerul, super ok pizza “Pirates Hunger” si decente preturile. Bazarul e aglomerat ca si la noi in Neptun si gasesti aceleasi chestii. Ce nu am vazut la noi (anuol trecut e drept, anul asta nu am fost): sunt statuile umane care stau sa faci poza cu ele pentru 2 leva, sau cat vrei tu sa lasi, ca pui banii intr-o cutie; studiourile ambulante de foto-art, unde iti faceau tie sau familiei poze costumat in vesminte de epoca (20 de leva poza mare si inca 14 leva 2 poze mici), studiourile de facut frizuri afro fetitelor (40 de leva frizura).

Una peste alta, sunt trista ca noi nu putem sa facem acelasi lucri. Sunt trista-trista... pentru ca ei erau atat de amabili, peste tot inclusiv femeia de serviciu, zambea si te saluta, toata lumea, comerciantii erau extraordinari. Mai toti au invatat romaneste ca doar noi suntem pentru ei sursa de bani.... bravo lor.

Kaliakra e hotel de germani, Dobrotitsa este hotel de francezi. Eu nu am o problema cu nici una din natii asa ca mi-era egal.
Langa kaliakra este hotel Arabella, foarte fain si asta, la anul eram tentata sa ma duc la Arabella ca mi-a placut mult.

Eu revin cu completari ca acum am ceva de lucru la birou. Dar astept si intrebari de la voi.
Si va rog sa va asigurati la Balkan ce hotel ati platit si sunati la hotel sa verificati ca sunteti intr-adevar acolo. Eu la anul tot la ei ma duc, dar acum macar stiu ce am de facut.

Va salut cu drag si va doresc o saptamana buna.
si daca an facut greseli de scriere ma iertati, dar m-am grabit.

Cu mare drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Nasoala treaba cu Balkan air!

Dar ai fost f inspirata cu negocierea de 2 zile in plus! Bravo tie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rov spune:

Eleni,

Multumesc mult pentru informatiile detaliate. Cred ca ti-au dat ceva de furca incurcaturile. Bine ca le-ai rezolvat rezonabil si ca ai petrecut, dupa cum se pare, un concediu placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velma spune:

Elena, bine ati venit!
De cand asteptam eu pe cineva sa se intoarca de la Kaliakra! Foarte utile informatiile! Noi plecam pe 5 august si voiam sa stiu parerea unei mamici.
Mi-a placut teribil negocierea ta... super!
Ne arati si ceva poze?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Doamnelor, sa va mai zic preturi de pe langa hotel:
- exista o cordelina de care sunt legati copiii cu hamuri si azvarliti in aer. Foarte fain ca senzatiei, fetitei mele ii placea teribil... dar costa 8 leva 5 minute.
- in Luna park sunt niste lebede care se inalta si se invart - par inofensive; sa nu va dati cu copiii - sunt extrem de nesigure, scartaie, se balangane: eu m-am dat cu maria si am crapat de frica, dar incurajam copilul ca e distractiv. Nu ma mai dau.
- merita sa te dai cu parasuta - parasailingul costa 35 de leva daca te mai dai cu o prietena (35*2 = 70 Leva total), dar e o senzatie minunata. Eu sunt fricoasa dar ma duc peste tot sa imi inving temerile.
- tot in luna park e o barca mare care se leagana: m-am dat cu Maria - maria striga: distractieeee!!! si eu eram amutita ce viteza avea... dar ma tineam tare sa nu las copilul balta
- vata de zahar costa 3 leva si e gigantica, in forma de palarie.

Cursul la hotel era de 1 Euro = 1.85Leva. Eu imi faceam calculul in RON inmultind cu 2 (ca sa vad daca sar calul sau nu).
Sfat: luati apa plata de acasa, macar 2 baxuri. E naspa apa plata bulgareasca. Singura relativ ok era una care se chema Devin, dar si aia avea gust ciudat. Noi nu am luat decat un bax ca am zis sa nu fim neam prost. Mai bine eram. Apa plata costa circa 2 leva sticla de 1.5 l.
Vizavi de kaliakra este un sir de cabanutze unde vand chestii traditonale: nu va infigeti ca sunt super scumpe, sunt pentru turistii nemti care si la noi se infig la artizanaturi.
Ponturi pentru cadouri-suveniruri, care sunt groaznic de scumpe, eu sunt atenta la genul asta de cheltuiala ca sunt multi pe lista si te duci la naiba cu bugetul; dupa indelungi si dibaci cautari am decis:
- magneti cu Bulgaria de pus pe frigider - 4 leva bucata
- cutii cu rahat bulgaresc luate de la supermarketul din Bazarul Central (cum intri la dreapta, ultimul magazin) care au rahat cu gusturi variate si poza cu albena pe cutie, scrie si pe ea amintire de la Albena, numai bun de dat la soacre, mame, si vecine curioase - cutie cu poza a Albenei 2.90 leva, cutie fara poza Albenei - 2 Leva
- vin bulgaresc - 4 leva sticla - nu e prea bun, dar merge de dat la socru ca zici ca e traditional
- butoiase de ceramica cu miere si sigilate cu ceara - cele mici 4 leva, cele medii 6 leva, cele cu lingurita si farfurie - 9 Leva - pe toate scrie Byulgaria, misto de dat cadou la sefi sau prieteni mai pretentiosi
- cani cu bulgaria - 6-8-10 leva - scumpe dupa gustul meu, am zis pas!
- sepci cu Albena - mie nu mi-au placut!
- sunt misto niste sepci tricotate - 10 leva, aduse de prin mexic parca - cand am fost eu mai aveau una, mi-am si luat-o de altfel, foarte faina
- brichete cu Albena - 5 leva (scumpe dupa gustul meu, dar sotu' si-a luat
Toate cadourile luate din supermarketurile din Bazar.
La strada sunt mai scumpe si iti iau ochii.
Io recunosc ca am reglat multa lume din rahat. Plus ca e misto raspunsul la intrebarea: ce mi-ai adus? Un rahat!
Sa va mai zic din astea strategice. Noi am avut la noi 360 de Euro toti banii. Sa aveti macar 20 de Euro in monezi de 1 si 2 Euro ca e util.
Noi schimbam doar la hotel ca era mica diferenta de curs si la 50 de Euro castigam 2 Leva sa zicem. Plus ca eu nu schimbam decat cate 20 euro o data ca altfel ii tocam.
In duty free-ul din vama nu am gasit parfumuri decat cateva, mici si scumpe. Si-a luat sotul tigari Davidoff cu 17 Euro cartusul si prietenii mei o sticla de whisky de 1,5 l cu 27 de Euro.

Poze am dar nu stiu sa le pun pe webshots.
Daca vreti ceva anume, vorbim pe PM si va trimit. Si daca vreti detalii in plus, va zic cu mare drag, daca vreti vorbim si la telefon.

Va salut cu drag si pe masura ce imi mai amintesc revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velma spune:

Draga Elena, o incantare esti! Imi place felul haios in care povestesti. Nici nu stiu daca ma mai intereseaza ceva, dar tu sa ne mai scrii ce-ti amintesti. Povesteste-ne cum s-a distrat Maria, ce i-a placut mai mult, cum a suportat drumul...
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielai spune:

Apa minerala bulgareasca f buna la gust este Thorn Spring. Nu stiu cat costa ca noi aveam la hotel.

Mergi la inceput