Carti care ne-au refuzat
Raspunsuri - Pagina 6
mazzel spune:
Lolita am citit-o de ceva ani, nu pot spune ca mi-a displacut dar ot spune ca m-a socat, si mai mult comentariile care le-am citit cu privire la mesajul cartii, poate nu am citit-o la momentul oportun.
Elogiu mamei vitrege a lui Mario vargas losa m-a dezamagit, nu gasesc deocamdata la mintea si trairile mele de acum nimic in acea carte.
lulu77 spune:
"Ingeri Cazatori " - Tracy Chevalier -poate ca eram eu intr-o perioada mai proasta ,mai dificila ,dar nu m-a incantat deloc ca se vorbea foarte mult de cimitir .
O sa mai fac o incercare ..peste ceva timp.
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
daniella4 spune:
quote:
Originally posted by Sanca
"Razboi si Pace" am reusit sa o citesc numa dupa ce am inceput cartea a doua oara, de data asta cu caiet de notite. Mi-am facut o lista cu familiile, nume si grade de rudenie, si a fost mult mai usor. Asa ca de cate ori nu eram sigura de vreun caracter, apelam la lista mea.
Dostoieski e favoritul meu, am savurat Idiotul, si Crima si Pedeapsa.
Daca mai imi amintesc ceva, revin
Sanca, nu m-am gandit sa-mi iau notite cand citesc, dar cred ca ai dreptate, o sa incerc sa recitesc "Razboi si pace" cu creionul si caietul!
brendamitran spune:
tocmai am abandonat la sfert,"Magicianul".....cu toata buna vointza mea......sorry,n-a mers....desi sint curioasa care a fost pina la urma explicatia aluia:a aflat-o? si-a raspuns la intrebari?
BRENDA
"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran
Natasa spune:
Subscriu si eu la "Ulysses" si la tot James Joyce in general. In plus, Hotensia Papadat Bengescu si Virginia Woolf-care mi-au mincat nervii in facultate. In schimb, pentru ca am vazut ca e mentionata pe aici, "Un veac de singuratate" mi se pare una dintre cele mai frumoase carti scrise vreodata, la fel si Fratii Karamazov.
corsge spune:
Nu am reusit sa termin....si nici nu voi mai pierde vremea (ca sunt altele si mult de citit): Nicolae Breban "In absenta stapanilor", Eugen Barbu "Ianus", Anton Holban "Ioana", "O moarte care nu dovedeste nimic".
DianaR spune:
Ulysse ca toata lumea, Faukner, Fratii Karamasov am avut 2 tentative dar m-am impotmolit la volumul 2. Kafka am incercat si am esuat...Muntele vrajit am abandonat-o la ultimele zeci de pagini...
In schimb am citit si mi-a placut Magicianul (la a doua tentativa, Brenda te voi lasa sa afli singura), Marques tot in afara de Generalul in labirintul sau, Razboi si pace...
Coehleo am citit dar nu mi-a spus nimic... Brown a fost bun in spital la a doua nastere, de carti mai "grele"n-am avut dispozitie, asta imi spala numa bine creierul.
Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)
pisicuta si matei spune:
Fetelor stiu ca sunt oftopic dar nu ma pot abtine,pt persoane care poate ca va citesc si se gandec sa nu se mai apuce sa citeasa anumite carti ca sunt nasoale,grele sau plictisitoare.
Razboi si pace m-a facut sa plang,povestea este foarte emotionanta,partea mai plictisitoare este in volumul nr 3 parte cu descriere razboiului,in rest este super-sigur cred eu ca este importanta si varsta la care o citesti.
Marquez este genial,de asta a si luat premiul nobel,iar catile lui au o doza de fantastic ca mai toata proza scrisa de compatriotii lui.Un veac de singuratate am citit-o de 2 ori,si as mai putea-o citi de inca vreo 100.Si tot ceea ce am citit de el este minunat.
Lolita are scene tari,dar ar trebui de fapt vazuta comparati facuta intre cele doua lumi:Europa si America
Maestrul si Margareta este o carte plina de simboluri si o carte care te tine cu sufletul la gura,poveste despre Iisus din ea este un exemplu.
Ulysse trebuie sa recunosc ca nu am inceput inca sa citesc
Acum ca mi-am prezentat gandurile fata de anumite carti trebuie sa recunosc ca sunt carti pe care nu le citesc din principiu precum Dan Brown,Coleho,carti politiste etc etc.
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
pisicuta si matei spune:
tot eu
Magicianul mi s-a parut interesanta,desi facea trimiteri la numeroase simboluri care nu as putea sa zic ca imi erau tocami cunoscute la vremea cand am citit-o eu.
M-am chinuit ca imi amintesc ce carti am citit cu greu am dat peste Doctor Zhivago al lui Boris Pasternak si Rosu ucigas de Jeroen Brouwers-aceasta nu mi-a placut pt ca atunci cand am vazut ca este despte un lagar m-am asteptat sa fie mai tari imaginile,dar nu este chiar asa.
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
gangurici_licurici spune:
quote:
Originally posted by pisicuta si matei
Fetelor stiu ca sunt oftopic dar nu ma pot abtine,pt persoane care poate ca va citesc si se gandec sa nu se mai apuce sa citeasa anumite carti ca sunt nasoale,grele sau plictisitoare.
Razboi si pace m-a facut sa plang,povestea este foarte emotionanta,partea mai plictisitoare este in volumul nr 3 parte cu descriere razboiului,in rest este super-sigur cred eu ca este importanta si varsta la care o citesti.
Marquez este genial,de asta a si luat premiul nobel,iar catile lui au o doza de fantastic ca mai toata proza scrisa de compatriotii lui.Un veac de singuratate am citit-o de 2 ori,si as mai putea-o citi de inca vreo 100.Si tot ceea ce am citit de el este minunat.
Lolita are scene tari,dar ar trebui de fapt vazuta comparati facuta intre cele doua lumi:Europa si America
Maestrul si Margareta este o carte plina de simboluri si o carte care te tine cu sufletul la gura,poveste despre Iisus din ea este un exemplu.
Ulysse trebuie sa recunosc ca nu am inceput inca sa citesc
Acum ca mi-am prezentat gandurile fata de anumite carti trebuie sa recunosc ca sunt carti pe care nu le citesc din principiu precum Dan Brown,Coleho,carti politiste etc etc.
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
Pisicuta, sunt de acord cu tine, si mie mi-au placut multe dintre cartile de aici, DAR... cred ca ideea era de "carti bune dar pe care nu le-am putut citi", a mai fost un topic la un moment dat aici, cred ca se numea chiar asa. Nimeni nu spune ca sunt carti proaste sau care nu merita citite. Adevarul e ca mi s-a intamplat de multe ori sa iau o carte, stiind ca e o carte buna, si sa ma simt frustrata pentru ca mie nu mi-a placut, sau nici macar nu am putut trece de primele pagini. Asta nu ma face mai proasta (nici mai desteapta, e drept). S-a mai intamplat chiar sa nu reusesc sa citesc o carte, si sa o reiau peste catva timp si sa-mi placa foarte mult (mi s-a intamplat cu Patul lui Procust, e drept ca am incercat sa o citesc pe la 12 ani, si la fel cu Cartarescu, Orbitor, prima oara am citi-o toata dar nu mi-a placut, acum o ador).
Si cat despre carti: Lolita o citesc odata la cateva luni, e una dintre cartile care imi sunt cele mai dragi, cat despre Marquez, e unul dintre scriitorii pe care ii iubesc cel mai mult. Cu toate astea, nu am putut citi Toamna Patriarhului. Maestrul si Margareta, am dus-o la bun sfarsit, dar pot sa inteleg ca sunt multi care nu l-au digerat
Ulyses am incercat dar nu am reusit, e drept ca acum ceva timp, ma gandesc serios sa o reiau, si am vazut-o la Carturesti in Engleza, ma gandesc ca ar fi mai comestibila.
Faulkner, no way, nimeni si nimic nu ma va putea convinge sa ma reapuc de oricare dintre romanele lui.
Proust, din pacate nu (desi m-am apucat cu foarte mare entuziasm, pentru ca in liceu era mereu asociat cu Camil Petrescu, pe care eu il ador)
Coelho-bad literature (scuze celor care sunt fani)
LLosa- are carti pe care le ador (Matusa Julia, Elogiu mamei vitrege) si altele la care nu am putu trece de primele pagini (Conversatie la catedrala)
A pomenit cineva de Magicianul (lui Fowels banuiesc)-am citit jumate, mi-a placut, dar ce urma era cel mai probabil in plus, am mai incercat si alte carti de Fowels, dar nu am reusit sa le si termin.
Cu siguranta lista este mult mai lunga, dar acum nu-mi mai amintesc si altele.