Carti care ne-au refuzat

Carti care ne-au refuzat | Autor: daniella4

Link direct la acest mesaj

...poate ca nu-i prea inspirat titlul, dar n-am gasit altul la indemana. Exista un subiect cu carti care ne-au placut si le recitim mereu, haideti sa vedem si ce carti nu am reusit sa "digeram".

Incep eu:
- "Razboi si pace" a lui Tolstoi..dupa primele 100 de pagini, l-am frunzarit din 2 in 2 si nici pana in ziua de azi n-am inteles de ce e o carte atat de apreciata
- Cohelo...nu l-am inghitit, indiferent de snobismul meu literal (..si nu numai)
- nuvelele lui Cehov- p-astea le-am citit cu constinciozitate, dupa care am facut prima depresie din viata mea
- cartile lui Dan Brown ...mi se par mult prea fortate si cam slabute dpv stilistic

...cred ca mai sunt dar nu-mi vin acum in minte

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Cehov!!!!!!!!!!

Mi se pare ca opera lui contine insasi esenta sentimentelor umane. Sunt de accord ca e deprimant pana la Dumnezeu insa e atat de aproape de adevar...Asta e de fapt rolul literaturii in mintea mea: sa puna mana pe rana, sa o stoarca si sa ti-o puna in fata cu tot cu puroi si sange. In acelasi ciclu as pune-o si pe Virginia Wolf.

Ma duc sa imi iau un glont.

Nukasi Mama la Nuka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Si ca sa fiu on topic l-as mentiona pe Umberto Eco si pendulul lui Foucault. L-am citit dar am ramas la fel de inocenta ca un nou nascut.

Nukasi Mama la Nuka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

"Procesul" lui Kafka. Citind cartea, aveam senzatia ca bausem ceva inainte. De fiecare data. M-a ametzit rau!

Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

tuareg-alberto vasquez figueroa
cartea e interesanta, te tine in priza pana la sfarsit cand ...te trezesti cu un pietroi in cap. carte mai fara rost nici ca am citit in viata mea. mi-au trebuit doua zile sa imi revin din soc.daca vreti detalii

si alta: pianista de jelinek. am cumparat-o dupa ce am citit articole laudative ( ca sa zic asa) la adresa ei, dar eu nu am reusit sa citesc decat cateva pagini si am lasat-o balta, caci ce rost avea sa ma chinui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

revin referitor la titlu: carti care nu ne-au vrut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

quote:
Originally posted by capra cu trei iezi
si alta: pianista de jelinek. am cumparat-o dupa ce am citit articole laudative ( ca sa zic asa) la adresa ei, dar eu nu am reusit sa citesc decat cateva pagini si am lasat-o balta, caci ce rost avea sa ma chinui

Sa vezi filmul cum e,mi-a trebuit o saptamana sa-mi revin,ce mi-o fi trebuit mie sa ma uit la asa ceva.

Cohelo nu se leaga nici de mine si nici mister Brown(cartile mi se par stupizele)

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama

Cine da din coate...departe ajunge...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Ulysse al lui James Joyce cred ca este una dintre putinele carti pe care nu am reusit sa o citesc pana la capat.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

quote:
Originally posted by sofia_misicu

Cehov!!!!!!!!!!

Mi se pare ca opera lui contine insasi esenta sentimentelor umane. Sunt de accord ca e deprimant pana la Dumnezeu insa e atat de aproape de adevar...Asta e de fapt rolul literaturii in mintea mea: sa puna mana pe rana, sa o stoarca si sa ti-o puna in fata cu tot cu puroi si sange. In acelasi ciclu as pune-o si pe Virginia Wolf.

Ma duc sa imi iau un glont.

Nukasi Mama la Nuka

Ei bine pe mine m-a intors pe dos definitiv...asa oi fi ramas de atunci? Poate ca l-am citit prea devreme, ar trebui poate sa incerc cu mintea de acum, dar din pacate am dezvoltat o adevarata cehov-fobie.

..in fine, lasa glontul!

PS: era pt tine sau pt mine?

PS2: si pe mine m-a zapacit Pendulul, dar in sensul ca as vrea s-o mai recitesc odata...de gustibus...in corpore sano...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Eu am abandonat putina carti la viata mea,insa astea au fost insuportabile:
Ulysse al lui Joyce
Draguta de Virginia cu Valurile
Kafka: Metamorfoza (imaginatia mea a fost depasita aici)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Shogun ... Tai-pan...
M-am apucat de ele de cca 3-4 ori si tot de atitea ori le-am abandonat. Asta tinind cont de faptul ca a fost o perioada cind erau chiar in voga. Am considerat ca nu sint suficient de coapta si n-am destul de multa rabdare, dar nici in utimii ani ... n-am reusit sa le citesc.
Poate la pensie... daca o voi apuca-o.

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Mergi la inceput