Carti care ne-au refuzat
Raspunsuri - Pagina 5
mate spune:
quote:
Originally posted by crini
[Filmul despre care vorbiti, 'Pianista' e de fapt 'Lectii de pian' in care personajul principal avea o fiica si nu vorbea? Sau e altceva?
Mami de fetita (1999)si baietel (2004)
nu,nuuu,ala se numeste simplu "Pianul" si e un film deosebit,de oscar.
"Pianista" dupa romanul lui Jelinek este un film ...hai sa-i spunem mai altfel,daca sinteti sensibili nu e recomandat...eu am avut cosmaruri o saptamana.Cartea nu o citesc nici daca ma plateste cineva.
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama
Cine da din coate...departe ajunge...
danielag spune:
Maestrul si Margareta se www.tvr.ro/tv/tvr2/promo/maestrul.php" target="_blank">difuzeaza intr-un serial de 10 episoade duminica, la TVR2. Eu sunt indragostita de carte si ma gandesc sa o recitesc.
Daniela
lilanda spune:
quote:
Originally posted by mate
"Pianista" dupa romanul lui Jelinek este un film ...hai sa-i spunem mai altfel,daca sinteti sensibili nu e recomandat...eu am avut cosmaruri o saptamana.Cartea nu o citesc nici daca ma plateste cineva.
Io` cat acum filmul, ca sint curioasa sa vaz cum e facut :-)) Cartea este destul de ermetica, nu ca stil ( care e surpinzator, neconformist, uluitor - pe alocuri), ci ca maniera narativa si mi se parea imposibila ecranizarea, insa frantzujii s-au incumetat si cu succes, chiar In prezentarea filmului am vazut si personaje noi, care in roman nu apar...asa ca daca te incumeti totusi la citit, s-ar putea sa ai o supriza ....placuta. :-)
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
crini spune:
Mate, multumesc de raspuns, italienii schimba titlurile la filme ca noi in comunism de-aia am intrebat.
Ma gandeam eu ca ala nu e chiar 'imposibil'. Are o scena violenta, dar se poate urmari, nu te darama.
joker spune:
"pianista" l-am vazut dar cartea o are careva?plizzz....vreau si ioooo...daca da dati un buzz la marin_a_i@yahoo.com.Sar`naaa!!!!
Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos
mate spune:
quote:
Originally posted by lilanda
[Io` cat acum filmul, ca sint curioasa sa vaz cum e facut :-)) Cartea este destul de ermetica, nu ca stil ( care e surpinzator, neconformist, uluitor - pe alocuri), ci ca maniera narativa si mi se parea imposibila ecranizarea, insa frantzujii s-au incumetat si cu succes, chiar In prezentarea filmului am vazut si personaje noi, care in roman nu apar...asa ca daca te incumeti totusi la citit, s-ar putea sa ai o supriza ....placuta. :-)
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
Lilanda,s-ar putea sa ai dreptate...eu sint mare devoratoare de filme europene si asta e un film premiat si para-premiat,insa are cateva scene pe care eu nu le diger in ruptul capului.O sa caut totusi si cartea sa o citesc...
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama
Cine da din coate...departe ajunge...
Sanca spune:
quote:
Originally posted by danielagquote:
...ce carti nu am reusit sa "digeram".
Lolita de Nabokov.
Si eu tocmai am cumpatat-o sa o citesc. O sa-i dau o mica sansa, cand ma simt mai viteaza. Deocamdata sant dezamagita ca e aici...
Deocamdata ma chinui cu Pendulul lui Focault a lui Eco. Am sperat ca dupa ce trec de primele 100 de pagini sa ma afund mai mult in lectura. Am terminat primul volum, si imi vine sa plang ca nu se prinde deloc. In Numele Trandafirului mi-a placut, dar ce diferenta...
Editez ca sa mai adaug cate ceva
Marquez e greu de digerat. Un Veac de Singuratate m-a pierdut ca recicla numele caracterelor, si la un moment dat nu mai stiai care e bunicul si care e nepotul . . . La fel si cu Maestrul si Margareta, nu prea am inteles-o, dar mi-a placut mai mult decat Veacul de Singuratate. De Marquez m-am vindecat
Coelho a inceput sa dea chix. Zafirul e cea mai slabuta carte, nici un mesaj, la fel si 10 minute, sau cum s-a numit cartea ce a pubilicat-o inaintea Zafirului.
"Razboi si Pace" am reusit sa o citesc numa dupa ce am inceput cartea a doua oara, de data asta cu caiet de notite. Mi-am facut o lista cu familiile, nume si grade de rudenie, si a fost mult mai usor. Asa ca de cate ori nu eram sigura de vreun caracter, apelam la lista mea.
Dostoieski e favoritul meu, am savurat Idiotul, si Crima si Pedeapsa.
Daca mai imi amintesc ceva, revin
danielag spune:
Sanca, nu fi dezamagita ca Lolita e aici. Eu nu am spus decat ca eu nu am reusit sa o diger, ca e o carte pe care mai degraba eu am refuzat-o pe ea si nu ea pe mine. Dupa circa 75 de pagini am cedat nervos si am spus ca e prea mult pentru mine. Dar asta nu trebuie sa fie neaparat cazul tau.
Daniela
khristin spune:
Din pacate si pe mine m-a 'refuzat' Un Veac de Singuratate a lui Marquez....inca o mai tin pe noptiera poate a doua oara merge altfel ...insa Coelho mi-a placut.
Cristina
noi si poze mai noi
mazzel spune:
quote:
Originally posted by inaioana
Mey, asta inseamna ca toata lumea a rumegat cu placere si usurinta Maestrul si Margareta, numa' io-s mai pruastaaa???
M-am straduit IMENS de mult sa o citesc...pur si simplu mi-a fost imposibil sa trec de a doua treime
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
pozici
Maestrul su Margareta este una dintre marile mele delicii , am citit-o pe romana si olandeza, nu ma satur de ea.
Nu esti proasta, doar ca noi oamenii suntem diferiti si asa si trebuie sa fie , nu?