Carti care ne-au refuzat

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Toamna patriarhului - Marquez
Speranta - A. Malraux

Alina

In der Ruhe liegt die Kraft! - In calm sta puterea! (proverb german)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

james joyce..ulysses...imi place de nu mai pot dar a trebuit sa ma intorc la niste pagini de vreo 5 ori sa pricep ceva

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

quote:
Originally posted by 26octombrie

rushii, in general, cehov, tolstoi, dostoievski, n-au scris pentru mine.
ulysse, of course! ar merita sa deschidem un topic: "a citit cineva ulysse?"
proust. am tot incercat, ma simt absolut oligofrena si inchid cartea.
coelho si dan brown nici nu cred ca isi au locul aici, vb de carti bune nedigerate, nu?
a, si uitam de hortensia papadat-bengescu si de gabriela adamesteanu, tot refuzata de ele sunt.

cu pendulul lui eco e iubire mare la mine, ca si cu kafka...

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc#8230;

eu, dar daca mi-o dai sa o citesc din nou as avea aceeasi reactie

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by capra cu trei iezi

referitor la jelinek: cum naiba a putut sa ia nobelul pentru literatura ( nu stiu daca pentru pianista). ....totusi a citit cineva pianista si i-a placut?

Io, daŽ recunosc cccc ca-s mai ciudata-n gusturi , fiindca mi-au placut si cartile lui Cohen. "Frumosii invinsi" mi s-a parut a fi unul dintre cele mai bune volumele ale secolului trecut si o demonstratie virtuoasa a modului in care scatologia devine poezie. Basca am citit si Ulysse, cu greutate-ce-i drept!!! Insa imposibil de citit au fost pentru mine:
-Proust, "In cautarea timpului pierdut", de la volumul IV incolo,
-"Toamna patriarhului" a lui Marques si
-"Zahirul" lui Coelho, care mi s-a parut cea mai proasta carte a lui!

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Razboi si Pace - l-am inceput de 2 ori, prima data am rezistat jumate de volum, a doua oara 2 volume. Daca-l mai incep de 2-3 ori cred ca reusesc sa-l termin.
Muntele Vrajit - mai putin de jumatate. Sta si acum pe noptiera, n-am curaj sa-mi recunosc infrangerea desi nu-l mai ating de vreo 6 luni.
Ma mai gandesc ca precis au mai fost dar nu-mi sar in minte.

Mergi la inceput

Il uitasem pe Sadoveanu, din cauza caruia am luat unicul 4 la romana, in liceu. Aveam un profesor deosebit, foarte inteligent si i-am spus ca eu i-am citit cartile pe deasupra, doar cat sa-mi fac o idee despre ce e vorba. El incerca sa ma convinga ca e frumos, ca e un Dumas autohton. Si cand i-am spus ca nici Dumas nu-mi place a zis ca asa ceva nu exista si m-a trecut la loc.
Filmul despre care vorbiti, 'Pianista' e de fapt 'Lectii de pian' in care personajul principal avea o fiica si nu vorbea? Sau e altceva?
Mie rusii mi-au placut, la fel si Proust (dar n-am citit prea mult, doar 'Fugara', ultimul volum din 'In cautarea timpului pierdut').

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annie_xtreme spune:

Si mie mi a placut Cohen.
Ma inscriu deasemenea in clubul "NuampututsacitescUlysedesiamincercatdecelputin30deori)"
Si in clubul "nu am putut sa citesc Faulkner".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Mey, asta inseamna ca toata lumea a rumegat cu placere si usurinta Maestrul si Margareta, numa' io-s mai pruastaaa???
M-am straduit IMENS de mult sa o citesc...pur si simplu mi-a fost imposibil sa trec de a doua treime

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Asterix spune:

quote:
Originally posted by inaioana

Mey, asta inseamna ca toata lumea a rumegat cu placere si usurinta Maestrul si Margareta, numa' io-s mai pruastaaa???
M-am straduit IMENS de mult sa o citesc...pur si simplu mi-a fost imposibil sa trec de a doua treime

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Am scris eu pe pagina anterioara ca nu m-am putut imprieteni cu "Maestrul si Margareta", dar mai incerc odata, candva, nu renunt ca prea se vorbeste de ea la superlativ :-).

Mergi la inceput

Bine ca n-am cumparat-o, daca ziceti ca-i asa nedigerabila.

Mergi la inceput