Carti care ne-au refuzat

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

quote:
Originally posted by mate

quote:
Originally posted by capra cu trei iezi
si alta: pianista de jelinek. am cumparat-o dupa ce am citit articole laudative ( ca sa zic asa) la adresa ei, dar eu nu am reusit sa citesc decat cateva pagini si am lasat-o balta, caci ce rost avea sa ma chinui

Sa vezi filmul cum e,mi-a trebuit o saptamana sa-mi revin,ce mi-o fi trebuit mie sa ma uit la asa ceva.

"Pianista" cred ca e singurul film din viata mea despre care pot sa spun ca as fi facut cu muuuuuult mai bine sa nu il vad niciodata! E socant. Mate, ti-ai revenit repede dupa o saptamana.

Alchimistul de Paulo Cohelo e una dintre cartile mele de suflet. In general imi place stilul lui, chiar daca nu neaparat toate cartile pe care le-a scris.

Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze

Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

quote:
Originally posted by capra cu trei iezi

cineva a zis lolita...eu am terminat lolita, AM PUTUT S-O citesc relativ usor, dar nu mi-a placut deloc. nu ar reusit sa inteleg ce a placut altora la ea.

Eu am zis de Lolita. Nu intra neaparat in categoria cartilor care m-au refuzat, ci mai degraba in categoria cartilor pe care eu le-am refuzat. De-asta am citat-o pe daniella4 cu explicatia din primul post (carti pe care nu am reusit sa le "digeram").

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Asterix spune:

Nu am avut asa multe carti cu care sa nu ma inteleg, tocmai de aceea mi-e usor sa scriu lista lor:
- Fratii Karamazov a lui Dostoievskty
- Maestrul si Margareta a lui Bulgakov
- Citadela lui Saint Exupery
- cartile lui Sadoveanu, in general, le-am citit din obligatie, pentru scoala.

Dar nu renunt la lista de mai sus, le voi ataca din nou cand prind o stare buna de citit, poate le inghit mai usor data viitoare, in afara de Sadoveanu la care nu mai insisit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

quote:
Originally posted by sofia_misicu

Ce n-am inteles eu sunt cartile lui Cohen. Le-am citit plina de elan cu gandul la muzica lui dar am ramas cu un gust amar...

Nukasi Mama la Nuka

Nici eu nu am digerat prea bine proza lui Cohen, adik n-am ramas cu nimic, sau cel mult cu o strangere din umeri, in schimb are cateva poezii absolut superbe. Banuiesc ca le stii ca-si scrie singur versurile cantecelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Si eu am ramas cu gust amar dupa Cohen..muzica lui ma facuse sa mi-l imaginez altfel...
Am carat inutil dupa mine in concediu"Mrs.Dalloway" al Virginiei Woolf, m-am straduit, da nu o gust si pace.
Coelho mi se pare usurel - mie imi place literatura esoterica, iar dupa Eliade si Rudolf Steiner, Coelho e siropel...da ma gandesc ca e bun ca a creat asa valuri, a mai trecut lumea de la Sandra Brown la el, calitativ e un progres...
M-am tot framantat daca sa cumpar "Pianista" sau nu, acum, vazandu-va parerile, ma bucur ca nu am luat-o.Am trecut printr-o perioada destul de dificila a vietii, ma gandesc ca numai asta nu mi-ar fi trebuit..

V

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

referitor la jelinek: cum naiba a putut sa ia nobelul pentru literatura ( nu stiu daca pentru pianista). victoria, daca esti dornica, iti fac eu cadou pianista, poate eu sunt mai invechita si nu gust literatura lui jelinek, dar totusi a citit cineva pianista si i-a placut?

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Subscriu cu "Ulysse", desi am facut eforturi... De asemenea rusii, exceptand "Ana Karenina", incompatibilitate totala. A, si in scoala "Fratii Jderi", cu nici un chip - nici nu stiu cum am trecut clasa!!!

O carte pe care nu am reusit s-o citesc la prima incercare, dar pe care am reluat-o apoi si mi-a placut foarte mult, a fost "Daniel Martin" a lui Fowles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

"Un veac de singuratate" a lui Marquez. Sa avem pardon dar cand au inceput aia sa se inunde si sa creasca pesti pe pereti am cedat psihic.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Daaa, la Marques ma declar incompatibila. m-am straduit, am cumparat carti, nu am putut...le-am dat mai departe.

V

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

cataghe, dadada, si eu am patit la fel, am tot incercat si nu reuseam sa trec peste scena de pe ogor cu iepurele.. ulterior am incercat iar si a ajuns pe raftul de la capul patului...

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc#8230;

Mergi la inceput