Onomatopee de animale
As dori sa stiu cat mai multe onomatopee de animale in limba romana. Am o lista, va rog, daca va amintiti ceva, sa ma ajutati sa o completez. Ma intereseaza si verbul aferent, spre exemplu a mieuna, de unde onomatopeul este miau-miau. Iata ce am eu:
Albina zumzăie; face zum-zum.
Pasărea ciripește; face cip-cirip.
Pisica miaună; face miau-miau.
Puiul piuie, face piu-piu.
Vaca mugește; face muuuuu.
Corbul croncăne; face cra-cra.
Cucul face cu-cu.
Cîinele latră; face ham-ham.
Măgarul face i-ha.
Porumbelul face glu-glu.
Rata măcăie; face mac-mac.
Broasca oracăie; face oac-oac.
Capra behăie; face beeeee-beeee.
Gîsca sîsîie: face ssss-sssssssss.
Găina cotcodăcește; face cotcotcodat.
Hiena rîde.
Calul nechează; face i-ha.
Leul rage.
Soarecele chițcăie: face chiț-chiț.
Bufnița buhăie; face buhuhu.
Porcul grohăie; face groh-groh.
Cocoșul cînta; face cucurigu.
Oaia behăie; face beeee.
Sarpele șuieră, face ssssssss.
urcanul face glugluglu.
Lupul urla, face a-uuuuuuuuuuu.
Pitpalacul face pitpalac-pitpalac
Multumesc anticipat.
pisici, flori si jucarele
Pupaza canta: pu-pu-pu
Greierele scartaie: cri-cri-cri
Si din copilarie, gugustiucul ( Hi, hi, hi! Mie chiar mi se parea ca spune asta):
"Gugustiuc
Eu sunt turc!"
Varianta pt. gasca: ga-ga-ga
Maimuta, elefantul, nutriile si cosasii fac si ele cumva...
"Ce verde era valea mea!" (poze)
DARAEL spune:
Oamenii fac in mai multe feluri, in functie de cantitatea de alcool din sange ... la inceput precum privighetoarea , apoi precum precum maimuta , apoi precum cainele si.... in final, precum porcul ......
Scuze ca nu am pus onomatopeele
On topic: sarpele sasaie, din cate imi aduc eu aminte
Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic
copilutzu spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Soacra'mea vine in vizitaOrgel's second rule: "Evolution is cleverer than you are."
Si ???
Si ???Si???
Cum face ???
Xeno...nu te supara dar nu m-am putut abtzine...
PERLUTZA
si
FLORILE MELE
"Cand am incetat de a mai fi copii,am si murit !!! "
copilutz'
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by ML
Si din copilarie, gugustiucul ( Hi, hi, hi! Mie chiar mi se parea ca spune asta):
"Gugustiuc
Eu sunt turc!"
In copilarie - in Romania, gugustiucul canta: gu-gu-stiuc! Tin bine minte, toti faceau asa!
In Germania face numai asa: gu-gu-gu-gu- stiuc! Sau cel putin numai din astia am auzit eu...
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
scarmanus spune:
Multumesc frumos, uitasem de Mos Martin.
When the heart is full of love, the world is full of beauty
roxana1974 spune:
scarm, porcu' mai face si guitz guitz, in functie de starea lui de spirit! La fel si gasca, mai face ga-ga...
Ai uitat bibilica, care face cu totzi dintzii asa: pacat-pacat.
Edit: vaz ca ai scris de curca si mi-am sters-o din lista, dar sa-ti zic una haioasa, in loc de "bufnitza" am citit "Bufnila" greu frate cu lumina stinsa
No, vidiazni!
scarmanus spune:
quote:
Originally posted by roxana1974
Edit: vaz ca ai scris de curca si mi-am sters-o din lista, dar sa-ti zic una haioasa, in loc de "bufnitza" am citit "Bufnila" greu frate cu lumina stinsa
No, vidiazni!
. E cu totul altul stilul, n-ai cum sa le incurci.
Da, am gresit io cu gasca, nu mi-am amintit precis cum face madama. Si porcul la fel, uitasem si de el ca poate sa faca si guitz-guitz.
Am uitat aesentialul, de ce anume va cer ajutorul: fiindca in mod intamplator am dat peste un site unde se "traduc" onomatopeele animalelor in diferinte limbi ale pamantului, iar romana nu era prezenta. Site-ul asta raspunde multor intrebari ghiduse de-ale mele si recunosc ca e o sursa delicioasa de umor. Ia vedeti si voi:
http://www.georgetown.edu/faculty/ballc/animals/
PS. ML, minunatiile de poze de la semnatura ta ma transpun intr-o lume de zane ale padurii si spiridusi. Incerc in scurt timp sa ma tin de promisiune in ceea ce ma priveste...
When the heart is full of love, the world is full of beauty