Copilasi din 2002 (26)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns light spune:

Gabbriela, eu ma refeream la citit cursiv propozitii, nu la citit pe litere sau cifre. Cei care sunt ca Julian pasionati, e normal sa stie mai multe, pentru ca le place, ceilalti insa, trebuie lasati in ritmul lor nu fortati, ca sa se dovedeasca ca ia uite cate stie sa faca al meu copil la varsta asta. La asta ma refeream, ca nu are sens sa ne grabim sa ii fortam sa faca mai mult decat pot si decat le place la aceasta varsta. Adica sa pastram limitele si sa dezvoltam pasiunea fiecaruia.

fara drept de semnatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Lucia am inteles ce vrei sa spui.. dupa ce am citit inc ao data... nu ma certa e 00 la mine ceasu....
cum se simnte Liviu.... mai intreb o data
si ma duc si eu la somn...

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Las ca ai vazut can nici eu nu sunt prea cu capul pe umeri in ultima vreme.E bine Liviu, o sa inceapa sa manance sa depsim faza asta cu regimul.Si noi plecam la cumparaturi.

fara drept de semnatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Mira ,"La multi ani!"pt David,sa creasca mare,sanatos si cuminte!.Felicitari pt job!Ce o sa faci cu fetitele,le duci la cresa?

Crig ,"La multi ani!"pt ziua numelui.Voi acum ati sarbatorit?Eu stiu ca se serbeaza "Nasterea fecioarei Maria"pe 8 septembrie,in fine,cred ca depinde de zona geografica.La catolici,ziua numelui se serbeaza pe 15 august(e zi libera!)iar noi,ca ortodoxi sarbatorim pe 8 sept asa ca ne-am facut cu doua zile onomastice .

"La multi ani!"tuturor copilasilor care si-au sarbatorit ziua in perioada asta .

Gabriela ,sa stapinesti cu bine carnetul de conducere!

ruxij ,eu ii vorbesc copilei romaneste pe-afara si atunci cind suntem cu bastinasii .Zau ca de vreo 2 ori ma luase valul in germana si Marie mi-a raspuns in romaneste ,in plus,m-a mai si "certat"ca am incurcat limbile .

Vacanta frumoasa copilasilor!Ma intorc repejor la treaba,indata plecam la plimbare cu bicicletele.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Servus.
Mie mi se pare destul de exagerat sa fie obligatoriu ca de la 4 ani (am inteles bine?) sa stie literele. Chiar nu vad sensul. Aici nu se cere asa ceva si bine fac. Ce ne-am face atunci cu cei nepasionati de asa ceva?
Stefan este bine deocamdata, sora mea insa tot face febra si are amigdalele inflamate si o dor... Mai asteptam pana maine rezultatul exudatului, i-am facut si unul micotic, ca avea limba incarcata.
Lucia, prin ce treceti si voi...tot felul de patanii.
Gabb, am zis? Felicitari pentru carnet. Si eu mi-as dori sa mi-l iau dar inca nu am timp. Si nici nu cred ca voi mai avea daca voi mai face un bebe, cum speram. Pai despre lucurl la bebe ce sa zic, inca nu, am ceva probleme de rezolvat inai, dar daca merge totul repede in 1-2 luni poate va dau o veste buna.

Lia, felicitari pentru performanta, tu chiar poti veifica daca este "mecanic" cititul dandu-i cuvinte mai rar folosite. Stefan al meu nu are inca inclinatii de acest tip. Si nici noi nu am incercat sa il stimulam. Poate ar fi cazul?
Sanzi, am vazut pozele, foarte frumoase.
Tot aman sa imi fac si eu un cont pentru fotografii, ar fi mai usor sa pun mai multe... Lenesa si rea.... :))
Sa va spun, vineri am planificat o seara cu niste prieteni la o bere (eu nu, un suc poate), prima dupa muuuuult timp (acum, ca tot mama la noi). Sper sa ne iasa. Nu pe nas :)))
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Gabb si Ruxi, imi puteti spune si mie unde gasesc salteluta de cumparat din aceea pe care dorm copii la gradi??
Ieri am fost la walmart si nu am gasit...sau nu am stiut in ce raion sa caut!!!!

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga

varsta David

poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Wow ce mult ati scris de ieri si pana azi.
Referitor la parerea mea referitoare la citit si scris la 4 ani, nu stiu ce sa zic, eu cred ca e tot mecanic, asa si Andrei stie unde scrie Andrei, mama, tata fiindca le-a vazut foarte des, stie citeva litere pe care le avem lipite pe frigider: A de la Albina, T de la tata etc. Stie cifrele si le citeste pe autobuze, maxi-taxi etc. dar invers (adica autobuzul 330 el citeste zero-trei-trei) dar atat! De scris nici macar pe 1 nu-l face, deci nu inca!
Ideea e ca nu i-am cerut mai mult decat poate el. Nici nu i-am citit ca nu are rabdare sa stea locului prea mult timp. Nici la gradinita nu i-au cerut inca asa ceva! Poate la anul!
Nicoleta, am vazut pozele. Foarte frumoase! Nu prea ai avut tu timp de explicatii, dar s-a inteles din ele ca erati foarte relaxati si ca va distrati!
Nicole, m-ai intrebat cum e fara Andrei atat de mult timp! E greu, dar si ok, avem mai mult timp liber, il stiu pe maini bune, mama e tot in Bucuresti, dar in alt cartier (in Dr. Taberei) iar noi stam prin centru, dar nu-l luam decat in weekend.
La inceputul lui septembrie vor pleca la tara impreuna, undeva prin nordul Moldovei, vre-o 3 saptamani, atunci sa ne vezi!
Lucia, sper ca Liviu e mai bine!
Va pe toate celelalte!

Catalina & Robert-Andrei (4 ani)
Poze aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Pupici tuturor mamicilor!
Sunt pe fuga, inainte sa plec la servici!

M-ati intrebat multe, dar nu stiu dc. tin minte tot, pt. ca am citit pe fuga, poate revin de la munca.

Lucia, cum sa uiti tu mai de ziua fetei ntz ntz ntz:)) Lasa ca sunt sigura ca ai pupat-o cand ti-ai dat seama si nu stie ea ca a fost ieri ziua ei, poate sa fie si azi.

Sanzi, noi nu i-am cumparat salteluta lui Bogdan, asa ca nu stiu de unde. La noi au niste paturi pliante pe care dorm (ii zic astia "cot"). Oricum, nu ne-au cerut sa cumparam noi.

Gabriela, ai intrebat de citit si gradinita, sa vad daca imi amintesc tot ce ai zis. Oricum, iti scriu din amintiri.:)) La noi au clasa mixta, cum iti ziceam. Pe mine nu ma deranjeaza. Le dau si teme, ceea ce ma deranjeaza ca tb. sa le fac eu:))
La noi ca sa intre la kindergarten la scoala publica trebuie sa aiba 5 ani impliniti, nu 4 ani ca la voi. Nici nu m-am gandit sa il testez. Despre cititul intre 3 si 4 ani nu prea stiu, Bogdan oricum nu stia sa citeasca decat litere si cifre intre trei si patru ani. Acum e la "intre 4 si 5 ani", deci as putea sa intreb educatoarea ce parere are despre citittul intre 4 si 5 ani. Dar stiu raspunsul, ca ne-a venit o scrisoare de la ea in care ne spune ca o sa invete sa citeasca la gradinita, sigur, cel stie deja literele si sunetele, sau ma rog, dupa ce ii invata literele si sunetele lor (dar asta a invatat si anul trecut). La noi abia luni incepe scoala.

Mey, nici eu nu l-am fortat pe Bogdan. S-a intamplat ca eu ii citeam dintr-o carte si mi-a venit asa deodata sa ii zic, ce scrie mama aici, ca stiam ca literele le stie deja si am constatat ca a inceput sa silabiseasca, apoi sa lege cuvantul. Eu nu cred ca e mecanic totusi pentru ca ieri am citit o carte desepre unii Sara si Mike si Keith (asta nu l-a stiut citi fara ajutor) care playing si says si chestii si nu erau cuvinte comune, nici Sara, nici Mike si nici altele pe acolo. Ne ghidam dupa regulile alfabetlui/sunete de genul "i se citeste ai and i" "e se citeste i and e" etc., ca sa vedem cum se citeste un cuvant. Nah, acum ce sa zic? Ieri a luat singur cartea si imi tragea pumni ca cica sa nu ii arat pentru ca "I can do it by myseeeeelf!!!" Bininteles ca nu poate by himself cuvinte cu "th" si alte chestii mai complicate, unde se sar anumite litere, el le citeste, asa ca tot ii mai aratam. I-am zis ca mama, daca ma lasi sa iti explic inveti mai repede,daca faci singur, citesti gresit. Oricum, am luat la puuuumni... Ma rog, cum ziceati si voi, daca il intereseaza, nu il opresc, chiar il incurajez. Nici vorba, nu citeste cursiv propozitii, mai mult ne jucam.

Va pup,
Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

ceau mamicilor...
Sinzi la noi ca si la ruxij nu ne-au cerut sa ducem nici saltelute nici patuturi pliante (ale noastre au chenar de plastic cu picioare cam 5 cm si panza unde e locul saltelei, copii pun pernite si paturici si dorm)... le gasesti la Wal Mart, intreaba pe aia de acolo la ce raion sunt.
ruxij bravo pt Bogdan, deci ii place... ce sa va spun eu am incurcat anii la kinder intra cand au 5 ani impliniti... la 4 ani ii ia numai daca sunt testati si trec testu si parinti insista sa fie pus in clasa de kinder... bun am explicat mai clar acuma.
Incurajeazal cu cititu... sit care e faza ei au o lista de cuvinte (cere lista la profesor) si la sfarsit de an trebe sa stie un anumit numar de cuvinte din acea lista, atunci numai vor absolvi clasa respectiva. NU toate cuvintele se numara... stiu 100 % ca kitten e pus pe lista de citit si scris ca l-am vazut la un pitic cand exerza acasa tema. Cat, dog, ox astea nu sunt (nu erau in lista aceea, poate lista nu era completa)...
Lucia ti-ai mai revenit din suparari si aiureli ... si tot nu ai sc daca Liviu merge la gradi din septembrie sau la ore de desen
Nicoleta iti tin pumni sa se rezolve repede problemele sa va apucati de bebe doi... cu condusu nu e greu dupa 10 ore de conduc cu instructor sti sa conduci deja si poti da testu... Teoria e cam de kk in ro...
Katty inteles cu vacanta si Andrei... sper sa se distreze in Moldova cand va pleca si voi sa puteti fi relaxati.
Alina Ce scumpica e mititica ta... sa te certe ea pe tine ca incurci limbile.

Astazi chiar daca nu are gradinita piciu mia dat desteptarea la 7 AM... asa ca am papat si l-am trimsi in camera sa se joace pazzel sa pot aspira... ma conrupt PC si m-am oprit si la voi ... gata ma duc acum sa termin treab acat mai repede posibil si papa si s ail duc la plimbar ec ad enu imi va face capu calendar azi toata ziua ca de ce nu iesim si noi cu bicicleta.

Multumesc fetelor pt felicitari, sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Gabriela, pentru ce clasa e lista aceea de cuvinte? Merci pentru informatii.

Mergi la inceput