Copilasi din 2002 (26)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Nina, sanatate Cristinei!!!
Voi incepeti gradinita in toamna???

Gabb, bravo!!! Eram sigura ca o sa il iei!!! Si cand incepi sa conduci?? Deja cred ca te invarti cu masina ca uite nu prea ai mai intrat pe forum!!! Cum e traficul prin zona pe la voi? E lejer? La noi e tare agolemrat!!!!

Nicoleta, bine ati venit!!! Acum o sa ma uit si eu la poze!!!

Ruxi, bravo pt citit!!! Citeste in romana sau in engleza? Chiar voi in ce limba vorbiti cu el? A mai fost la gradi? Cate ore merge la gradinita? Si daca mananca acolo, ce meniu au?

Mira, cu intarziere, LA multi ani pt DAvid!!!!!
Si succes cu noul job!!!


Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga



varsta David

poze David



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

http://community.webshots.com/photo/553016457/2495010850087737923JhsrsS

am pus ceva poze cu oceanul!!!

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga



varsta David

poze David



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Gabb felicitari pentru carnet!Eu nu am fost la politie si nici nu ma duc prea curand, astep sa terminam cu botezul, sa facem casco la masina si apoi sa ma apuc de ceva ore de condus si abia la sf sa imi refac carnetul.Katty pai in Baneasa am patit-o imediat ce mi-am luat permisul, prin 97. Am fost cu sotul, care pe atunci imi era prieten, cica sa mai exersam ca tot aveam permis si nu era nimic ilegal si io ma tot chinuiam cu pornirile si mi se oprea motorul, apoi cu parcari si tot asa, garari, de ma inrosisem la fata si eram transpirata ca naiba. Si vad deodata o masina de politie ca se indrepta spre noi. Eu intrasem in panica crezand ca ne va amenda ca nu avem semnul galben de incepator in geamuri, dar politistii erau ferm convinsi ca vin la sigur si ma amendeaza ca nu am permis (la fatza pe care o aveam...) si cand am scos eu tacticoasa permisul, s-au cam socat oamenii, cica, ia uite aveti permis doar de 2 zile, la care sotul: si l-a luat cam pe degeaba ca d-aia exersam. La care astia "pai iesiti colo la sosea, ca vi-l luam noi, imediat"Nina, ce sa zic, ne-am potrivit cred in aceeasi perioada si noi si voi cu probleme cu burtica, diaree si voma. Noi am luat ceva microbi de pe la mare, dar la voi se pare ca a fost mult mai dificil de trecut peste problemele astea, bine ca ati scapat, sa dea Domnul sa nu mai treceti prin asa ceva prea curand.Si noi suntem in continuare pe regim, am terminat cu antibioticul intravenos ieri.


fara drept de semnatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nina si Lucia Mirela, sanatate, bine ca sunt copilasii mai bne.

Nicoleta, sper sa nu ia Stefan vreun virus. Distractie placuta in weekend!

Sanzi, Bogdan in engleza invata sa citeasca. Acum e prea mult spus ca citeste, citeste cuvinte mai simple, pana in vreo 5 litere, dar e un bun inceput, abia ieri am observat ca poate asta. O sa citim impreuna in fiecare zi de acum si incerc sa il invat si cuvinte mai lungute, dar incetisor. Merge la gradinita 8 ore pe zi, ca nu avem cu cine sa il lasam. A mers si in timpul verii tot 8 ore, dar nu au facut lectii. Le da si mancare. Ce sa zic de meniu... Mie mi se pare OK, desi au si hot dog cateodata sau peanut butter si jelly. Dar au la fiecare masa si legume si fructe. Azi au avut sandwich cu sunca si branza, telina verde, orez, morcovi si fructe. Lapte in fiecare zi au. Au si doua snackuri. Acasa vorbesc cu el romaneste, dar pe afara vorbesc mai mult engleza ca mi se pare nepoliticos sa vb. romaneste cand sunt si altii in jur si nu inteleg.

Cam asta. Noua ne-a trecut piciorul aproape de tot. Azi am venit de la gradi, am stat putin in casa, apoi am iesit in curte, am stat pe banca cu o carticica vreo juma' de ora. Dupa asta am iesit cu bicicleta cu o fetita din vecini. Bogdan a mers cam prea repede si m-a lasat in urma si pe mine si pe fetita aceea, asa ca a urmat putina morala, sa nu o mai ia inainte, desi aici e sigur si stie imprejurimile. Oricum, i-am spus si ca nu e politicos sa isi lase prietenii in urma. Parca ar fi prima data cand ii spun:)) Acum se apropie ora de culcare.

Va pup,
Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by crig72

un picutz

Ruxij foarte frumoase pozele voastre si am mai vazut persoane dragi mie prin pozele tale.Sper ca Bogdan e mai bine.Hihi noi cu cititul cred ca mai avem de asteptat.Avem o carticica level 1 si pe prima pagina scrie Hi I'm Dora.Era la noi cineva in vizita si Mariuca ii spune uite ce scrie aici Hi I'm Dora.Uimita prietena noastra imi spune stie sa citeasca ??Eu nuuu, Mariuca Ba daaa stiu ca sunt mare..hihi.
pupici

www.babiesonline.com/babies/m/mariateodorag/" target="_blank">
patatina mea

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40902" target="_blank">File din povestea Mariucai









Dulce Mariuca, sigur ca e mare, sa va traiasca si sa va aduca bucurii. Cu cititul, oricum Mariuca e cu 7 luni mai mica decat Bogdan. Bogdan e printre cei mai mari de la subiect, e nascutin Feb 2002. David al lui Sanzi e exact cu un an mai mic. Dar e tare voinic!!:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

buna...
sunt pe fuga si astazi... dar maine dupa ce termin cu treburile casei si gatitu si plimbat la park cu bicicleta o sa sc si eu mai mult...
Am vrut numai sa va comunic ce mi sa spus la gradinita despre impresia ca copii citesc la 3 - 4 ani... exact ca si Bogdan Julian stia sa "citeasca" cateva cuvinte mai scurte .. si sa scrie cateva ...
Azi am intrebat si explicatia de la invatatoare de 40 de ani in sistem cu pitici de pre-k si kinder... si raspunsul este asa:
nu stiu sa citeasca, stiu sa recunoasca anumite cuvinte, tot citind cu ei povesti si aratand asta e CAT si se scrie C A T se citeste CAT lor le intra in cap si cand vad cuvantul il recunosc... ultima achizitie in domeniu "scris si citit "a lui julia este kitten (am avut si o lista cu cate recunoaste sa citeasca si sa le scrie dar am pierdut-o )... cu scrisul cuvintelor la fel la ani astai.. nu stiu sa sc singur, stiu cum ar fi mecanic , pederost... dar asta nu e rau dleoc, este un lucru chiar bun, dovada ca au o memorie buna si ii va ajuta mult in ani de scoala...
Sfatul primit de la invatatoare este sa ii citim cat dr mult posibil, s aurmarim cu degetu ce citim si sa citim rar, chiar sa il incurajam sa spuna si el cuvinte dupa cum citim noi (sa repete), jocuri electronice care scriu cuvinte sa ii dam cat mai multe, si o tabal magnetica cu litere si sa ii sugeram sa scrie cuvinte, dupa copiere din carte.

Cand mia zis toate astea am fost putin dezamagita, pt ca eu credeam ca piciu stie efectiv sa citeasca cateva cuvinte si sa le scrie.. dar nu... totul e mecanic...

Spor la citit si pupici la toti si sanatate



Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu zic ca e bine si daca ar fi asa mecanic, nu sunt dezamagita de explicatie :)) Cred ca pana la 5 ani jumate o sa invete ei si nemecanic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Iar eu cred ca toate vin la vremea lor, nu trebuie sa ne grabim, ci sa avem rabdare si incet incet vor invata copiii sa citeasca. Dealtfel nici nu stiu daca exista copil de 4 ani care sa stie sa citeasca cursiv (cu exceptia geniilor), si atunci, de ce ne-am grabi, e foarte bine daca recunosc numerele si cifrele, iar restul vor invata ei la timpul respectiv.


fara drept de semnatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Aoleu, ajung la vorba sotului cu care ieri ma certam ca sustine ca sunt cu capul in nori si parca sunt picata din luna.Si uite cum ma trezesc si eu azi la realitate si o pup pe Mariuca (Cristina, mii de scuze, ca a trecut Sf. Marie si eu nu v-am felicitat!!!) si ii doresc tot binele din lume!Sper ca o sa fiu iertata, desi mie insami mi se pare inadmisibil sa uit ca avem aici o Mariuca de sarbatorit si nu orice Mariuca, si una speciala! Ooooooooof.Pe 15 recunosc ca am fost luata de val in felul urmator; a venit sotul pe la pranz, cica imbracati-va si va duc eu cu masina sa stati la coada ca e coada mare, sa platiti amenda de la accident, si am plecat in mare fuga cu totii, pe Liviu l-a dus in final la mama, dar a fost mai mare daraua decat ocaua pentru ca la coada nu am stat decat 10 minute iar sotul dupa ce l-a dus pe Liviu la mama a plecat la munca iar eu dupa ce am platit amenda am ajuns la mama unde dupa ce ii spusesem ca Liviu tine regim stric l-am gasit ca mancase orez cu lapte si gogoasa si mi s-a facut rau de nervi. Seara a venit sotul sa ne ia si ne-am dus la spital si am deschis pe fuga calculatorul ca sa urez la multi ani de sf Marie fara sa mai realizez pe ce lume sunt.Apoi ieri, dupa ce m-am certat cu sotul ca cica sunt aiurita, mi s-a pus pata si nu am mai deschis deloc calculatorul si abia azi m-am mai limpezit si eu si am realizat ca a fost ziua Mariucai. Chiar mi-e ciuda, cum sa uit eu sa ii urez tot ce e mai bun pe lumea asta?


fara drept de semnatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

sinzi nu am reusit sa ma uit la pozele tale, tot timpu imi spune ca webshots e in lucru... curiozitate.. intreaba si tu colegele de servici ele ce parere au despre cititul si scrisul la copii de 3 - 4 ani. Si mai intreaba care sunt cerintele ca un copil sa fie in kinder.. ce trebuie sa stie sa fie admis in kinder.
Cum se descurca David la noua gradinita? a reusit sa lege ceva prietenii?
Traficul la noi in zona e crima si pedeapsa la orele 6 - 7 AM, dupaia la 12 - 1 PM si dupaia la 4 - 5 PM... in rest libere strazile de zici ca sunt doar eu in lumea asta .
Masina o sa primesc curant zice Mike... cel tarziu in Octombrie ma asigura ca o sa am masina. De Condus pana atunci nu am ce conduce, el are o masina mare si nu ma incumet sa ma sui la volan.
Ador autostrada, e asa usor si calm, nu ca strazile unde cand prind viteza cad trebe sa opresc la stop.
katty ce mai face Andrei, nu ti-a fost greu sa il lasi in vacanta asa de mult? aveti grija cu canicula.
Lucia cum se mai simnte Liviu? O sa il inscri la gradinita din septemrbie? La cursurile de desen mai mergeti?
Lucia unii copii sunt mai atrasi de arta desenului cum e Liviu alti de a cunoaste, si a afla info noi, alti de scris... julian are ce are cu litere si cifre... scrie toate numerele corec, daca il lasi e instare sa scrie peste 100 .. si acuma am observat ca literele mari de tipar le stie scrie pe toate, pe langa asta le si recunoaste si site ca A se pronunta EI si are sunetul A... sa sti ca nu e geniu piciu meu, nu e nici super dotat macar, pur si simplu asta e pasiunea lui ... scrisul, litere, cifre...
Anina_n , multa sanatate lui Cristina scumpa . Cristina o sa mearga la gradinita in septembrie, daca da la ce fel de program lung sau scurt? Mai sunt nepotelele la tine?
Nicoleta sper sa nu pateasca si Stefan ceva, sanatate multa si aveti grija... deci ati deci, in septembrie incepeti lucru pt bebe numaru 2?
Crig ce scumpa e Mariuca... sanatate si pupici.
ruxij ce curajos e Bogdan, gata nu il mai doare piciorusul, ma bucur ca e mai bine... sa sti ca si Julian e tare neatent cu musafiri lui si cu prieteni lui, ii lasa in urma, sau ii ignora cand nu fac copii ce vor el... tot ii explic ca nu e frumos dar nu se prinde de el cum nu se prinde nici apa de rata.
Ii place la gradi la Bogdan? El e acum in pre-k sau in kinder? Te multumeste ideea ca e clasa mixta? Mie mi se pare putin incorect.. de ce.. de teama ca nu cumva invatatoarea sa vada ca unu mai mare prinde mai repede ceva si sa se ocupe de el mai mult ca de restu... Bogdan e cu 9 luni mai mare ca Julian... deci la anu teoretic trebe sa intre in kinder... Intrebi si tu la scoala la Bogdan ce parere au ele depsre cititu si scrisul la copii de 3 -4 ani... si ce trebe sa stie un copil de kinder inainte sa inceapa an scolar.

La noi au zis ca daca copilul nu are 4 ani impliniti pana in septembrie 15 nu poate intra in kinder decat daca e testat si daca parinti sunt deacord.. la test li se da sa numere de la 1 la 12 inainte si inapoie, sa recunoasca tot alfabetu litere mari si mici, sa stie notiunea de mare mic, slab- gras, maine-ieri, sa cunoasca culorile principale si cateva figuri geometrice, sa fie instare sa iti spuna ce vede intr-o poza (casa, mama, scaun, caine, pisica, pasari, barca, tractor... bla bla bla bla)...

In rest noi bine sanatosi, cel mic vioi si jucaus, ar vrea afara cu bicicleta toata ziua bunaziua, dar eu mai am si de invatat pe langa el si tare se mai supara pe mine, razbunare merge si face dezordine in camera la el .
Cam atat pt azi...

Va multumesc tututror pt incurajari si pt felicitari si cate o floare virtuala pt fiecare.

Sanatate si numai bine la toata lumea si la toti pitici



Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato

Mergi la inceput