familie cu 16 copii
Am vazut aseara pe Discovery, despre o familie crestina din Arkansas-USA, care aveau 16 copii.
Nu pot sa gasesc cuvinte potrivite sa exprim cat de mult m-a impresionat ce am vazut...
Desi sunt inca tineri si au deja 16 copii, au spus ca vor continua sa aiba cati copii le va da Dumnezeu.
Traiesc modest, au o casa cu parca 7 camere dar doar 2 bai.(Pentru cei care nu stiu, o casa din lemn in statul asta din America, intr-un orasel mic...e foarte ieftina).
In urma parca cu 2 ani au inceput sa-si faca o casa mai mare pe un teren cumparat.
Baietii cei mari si cu tatal muncesc ca sa ridice casa si din cand in cand mai platesc profesionisti sa-i ajute unde nu se pricep.
Traiesc numai din salariul tatalui si nu intra in datorii. Daca nu au cu ce cumpara nu cumpara, ori cumpara uzate, dar nu se imprumuta la banca pentru nimic.
Se imbracau modest, dar curat,aveau ce manca si cu siguranta ca la ei nu se arunca mancarea, aveau strictul necesar in casa.
Am fost adanc impresionata de dragostea, respectul, rabdarea si atentia cu care sunt crescuti acesti copii. Cu cata dragoste este primit fiecare nou nascut in mijlocul familiei.
Au mare credinta in Dumnezeu si asta au spus ca sta la baza familiei lor.
Mama copiilor, ce sa mai, era de nota 10. Mereu gravida, mereu ocupata cu cate ceva dar zambetul nu-i disparea de pe buze. Facea si home schooling cu toti copii. Toti copii (exceptie desigur cei f. mici), invatau sa cante la vioara si pian.
Fratii cei mari ajutau pe cei mici si pe parintii si se vedea clar cat de stransa era relatia aceasta familie.
Stiau sa se organizeze extraordinar de bine si cu totii participau cum si cat puteau de la cel mai mic pana la cel mai mare, fara rezerve si cu multa daruire.
Se duceau cu totii la restaurant, vacante etc...desigur ca aveau un fel de microbuz.
Pentru mine, a fost ca o lectie de viata.Exemplu despre cum ar trebui sa fie o familie crestina. Nu ma refer la numarul de copii ci la dragostea cu care erau crescuti si la daruirea totala din partea parintilor.
Nu mai pot sa adaug decat: Dumnezeu sa-i ajute si in continuare!
michelle
Raspunsuri
Tzuni spune:
Michelle, intr-adevar emotionanta povestea familiei atat de numeroasa!
Dar, din cate stiu eu, e pacat sa gandesti ca faci copii "cat iti da Dumnezeu". Biserica indeamna la "masura in toate si dreapta cugetare".
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
irina.c. spune:
Te referi la familia Duggar?II stiu si eu,au site pe net.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
michelle-usa spune:
da, la aceasta familie ma refer. nu am stiut ca au site.
care e site-ul lor?
michelle
Cristina_C spune:
http://www.duggarfamily.com/
Impresionant!
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
michelle-usa spune:
am gasit site-ul.
daca mai doreste cineva sa vada pun linkul aici:
http://www.duggarfamily.com/default.php
michelle
diadaniela spune:
da' ce salariu o avea ,nenea asta , de-i tine pe toti?
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
sinzi_ana spune:
Am vazut si eu "serialele" cu ei...ba chiar si cand au fost la o alta familie in vizita care aveau si ei vreo 14 copii!!!
Mie sincer mi s-a parut ca copilasii sunt maturizati mult prea devreme si cam chinuiti...
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
David
michelle-usa spune:
quote:
Initial creeata de michelle-usa
....
Traiesc modest, au o casa cu parca 7 camere dar doar 2 bai.(Pentru cei care nu stiu, o casa din lemn in statul asta din America, intr-un orasel mic...e foarte ieftina).
...
SCUZE...au de fapt o casa cu 4 camere.
...
Mie, personal nu mi se par copiii chinuiti. Par pregatiti pentru viata, responsabili si bine educati.
michelle
angy11 spune:
Sunt si la mine pe strada in blocul de vis-a-vis 11 copii+2 parinti si locuiesc in doua camere!Cum?Nu-mi pot imagina!
Apoi in scoala unde lucrez(de muzica)se gasesc multe familii de aceasta marime,gasesti cate un frate de la clasa I la clasa XII-a,bine ca macar la acea famile lucreaza tatal,la familiile care le-am amintit eu nu lucreaza nimeni.
In general sunt mai maturi,dar pe domenii.
La familia din blocul vecin vine tatal de la super market-ul din vecinatate cu caruciorul de cumparaturi acasa,fluiera,vin copiii jos si cara ca albinutele cumparaturile pana la etajul 3,cand au terminat unul din ei duce caruciorul inapoi,de mentionat ca tatal urca cu mainile in buzunar,la fel se intampla cu sacii de cartofi...etc.
Cel mai mare e clasa X.
Sunt doua fetite,iar una se joaca cu fetita mea si i-a spus ca daca nu-si da jos cerceii arde in iad,fetita mea a venit plangad sa-i dau jos cerceii...