familie cu 16 copii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Initial creeata de michelle-usa
(Pentru cei care nu stiu, o casa din lemn in statul asta din America, intr-un orasel mic...e foarte ieftina).

Cam cat de ieftina?

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

cam off-topic,

aici in Quebec era o banalitate, in timpul generatiei parintilor nostrii, familia cu 12-20 de copii, datorita Bisericii Catolice, care ii obliga pe francezi sa faca copii. asa s-a ajuns la efectul invers: cei de acum (20-40) de ani nu sunt casatoriti, majoritatea traiesc in concubinaj, schimba des partenerii, si sunt atei. parerea mea, ca extremele, de orice parte, nu aduc nimic pozitiv.

despre casa lor din lemn, pai aici in America de nord majoritatea caselor sunt din lemn si preturile, cel putin in Montreal pot varia de la $100.000, la $ 1-2.000.000. (si nu e vorba de lemn propriu-zis, nici de genul cabana din birne)

http://community.webshots.com/user/vara2006photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Imi vine greu sa-mi imaginez cum ar fi sa ai 16 copii...sunt niste curajosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

ana store, cum adica ii obliga pe francezi sa faca copii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

ana stroe, cum adica ii obliga pe francezi sa faca copii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

avortul era interzis, si barbatul avea "sarcina de partid" trasata de popa: cit mai multi, era pacat soldat cu excomunicari daca femeia nu se supunea...femeia nu avea voie sa mearga la scoala, iar biserica ii recompensa pentru fiecare copil cu citeva arii de pamant;

situatia a durat pina prin 65- 70.(nu mai retin exact) cind francezii s-au "rasculat" impotriva bisericii facin o "revolution tranquille" adica a inlaturat-o din toate structurile de conducere ale societatii

pe deasupra ii tratau mizerabil pe copii, ii mai si violau, (obicei de care se dezbara destul de greu, si azi sunt relativ dese cazurile de maltratare minori aici) o pata azi pe constiinta societatii quebecoase, care isi recunoaste azi pacatele...(au facut si citeva documentare pe tema asta ca" Les voleurs d'enfance", sau filme artistice ca : "Aurore, l'enfant martir", in care prezinta, sau se inspira din fapte reale.

http://community.webshots.com/user/vara2006photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Calitatea de parinte nu tine de nr de copii.
Exista parinti cu 10-20 copii si sunt responsabili, la fel cum sunt si parinti iresponsabili cu 1 singur copil. Sau invers.

Fla (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanabbb spune:

am vazut site.ul.sunt frumosi toti asa multi...
eu nu cunosc nici o familie cu mai mult de 5 copii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

s-a mai discutat si aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71212

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Nu sunt singura familie cu atatia copii...dar in schimb si-au facut atata reclama !!!!

Eu fac o socoteala simpla...daca are 16 copii, si din 24 de ore copiii dorm in medie cate 14 ore, mai raman 10 ore de impartit la 16 copii (minus treburile gospodariei pt cei 16 copii-cu indulgenta vreo 2ore), deci practic un copil beneficiaza de mama lui numai pt el (si nevoia lui de afectiune) jumate de ora pe zi (asta daca e norocos!!!!) Asta inseamna 3 ore jumate pe saptamana...

Ca sa nu mai socotesc ca daca mereu are cate un sugar, urmatorul ca varsta (care nu are mai mult de 2 ani) si urmatorii lui (dintre cei mai mici) sunt si mai privati de mama lor...

In rest am impresia ca se cresc unii pe altii...

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga

David

Mergi la inceput