Grecia - Creta

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns livia_adela spune:

Buna fetelor.
Am citit pe nerasuflate aproape tot ceea ce ati scris.
Multumesc Dyadya pt descrierile despre creta pt ca noi pt luna de miere am ales exact aceasta destinatie.
Mai precis 4 zile in Creta si 3 in Santorini.
Am scris pt ca as avea o corectie la cele scrise de Dyadya cu privire la preturile cazarii in Santorini.Nu trebuie sa castigi la loto pt a sta acolo.
Noi excursia ne-am facuto singuri adica am cuplat Creta cu Santorini si ne ajunge 700 de euro de pers 7 zile.In creta satam la Aldemar knossos Royal Village 5 stele cu demipensiune iar in Santorini la un hotel de 4 stele in Fira prin agentia Perfect Tour.
Deci daca vreti sa va duceti interesati-va pt ca nu sunt niste preturi asa de mari.
Ma bucur ca ati scris atatea lucruri frumoase despre Creta pt ca nu stiam daca am facut o alegere buna pt luna de miere.Acum insa m-am mai linistit.

Va pup
Livia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivien08 spune:

Inca o data multumim pentru informatii,dyadya. Vreau sa te mai intreb ceva(daca nu sunt prea indiscreta)cam cat te-a costat in Creta,in afara cazarii,santorini am inteles.Si cam cum ti s-au parut preturile in Creta?

Mergi la inceput

Buna Livia,
Poti sa-mi spui te rog cu ce vei merge din Creta in Santorini,mai precis iti asigura agentia de unde ai luat biletul transferul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia_adela spune:

Cu vaporul acela de croaziera care face 4 ore sau cu cel mai rapid care face 2 ore. Imi poate face intermedierea si agentia dar cred ca ne vom cumpara noi bilet atunci ca doar poti cumpara si bilet separat fara sa fie neaparat cu excursia organizata.
Dar de ce ma intrebi stii tu ceva ca ar fi vreo problema cu transportul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Adela, cum am scris anterior, si noi am stat la hotelul la care veti sta voi. Eu zic ca o sa va placa, este un adevarat paradis dpdv al vegetatiei (contrast f. puternic cu restul vegetatiei din insula). Acest complex avea un sistem deosebit de irigare, astfel incat in permanenta era asigurata umiditatea solului. In afara de asta, sistemul de iluminare m-a impresionat, aleile sunt superbe pt. plimbari nocturne. Au o multime de piscine (sunt numai vile cu max. 1 etaj) rasfirate in tot complexul, plus vreo 3 principale- cu baruri.Intr-una din ele dimineata venea un instructor si puteai face gimnastica in apa. Una are si un tobogan destul de lung (gen Aquapark).
"Gard in gard " cu acest comnplex era Aldemar Royal Mare, cu un complex SPA foarte mare, printre cele mai cunoscute din Europa.
Complexul nostru avea si un pavilion mare pt. conferinte, cand am fost noi era un congres medical, majoritatea turistilor erau medici .
Au tot felul de terenuri, de golf,de tenis, un fel de sah in marime foarte mare,locuri de joaca pt. copii,etc
Singura problema ar fi bauturile (si noi am avut demipensiune, nu erau incluse in pret nici macar la masa).Un suc era 3 euro...Pt. camera si plaja ne cumparam de la un complex din apropiere, dar pt. masa ne cumparam de acolo.

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

aaa,si inca ceva:am vazut o multime de magazine de blanuri! din Hersonissos spre Heraklion vedeai cate unul la tot pasul de-a lungul soselei.Nu ca m-ar fi interesat, dar mi s-a parut ciudat

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)

Mergi la inceput

Nu stiu nimic despre transport,eu doar ma informez. Pare interesanta varianta aleasa de tine cu Santorini si Creta .Eu inca nu am fost si de aceea intreb.Sper sa ne povestesti cand te intorci despre cum a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyadya spune:

vivien, vad ca bantuim la ora asta pe forum amandoua, asa ca pot sa-ti raspund la intrebare: preturile in Creta mi s-au parut normale, pe alocuri chiar mici prin comparatie cu ce-am auzit ca se practica prin statiunile de fitze de pe litoralul romanesc. Da, daca raportezi la salariul minim pe economie de la noi, preturile sunt mari. Pe de alta parte daca salariul minim este etalonul, atunci nu iesi din tara.
Noi am cheltuit, fara cazare si santorini, in jur de 700 euro. Daca imparti la zile iese cam 100 euro pe zi, dar de fapt in banii astia intra si masina inchiriata, benzina folosita, intrari pe la diverse obiective turistice, carti turistice, o groaza de suveniruri pentru tot neamul, etc. Cum spuneam intr-un mesaj anterior, daca vrei doar sa manaci si sa bei apa/suc in creta iti ajung 50 euro pe zi pt doua persoane. daca vrei sa te plimbi, sa vezi diverse, sa iei masina, calculezi cam la 100 euro pe zi. Tot ce pot spune este ca noi n-am facut concesii pe acolo, n-am facut foamea, setea, etc. Probabil ca daca te chinui un pic iesi si mai ieftin, dar totusi noi eram pt prima data in Creta, mai eram si in luna de miere, si n-am vrut sa ne refuzam nimic in limitele bunului simt, fireste. Nu mi-am luat haine, pantofi, bijuterii, blanuri(anacami, intr-adevar e un mister si pt mine treaba cu blanurile dar se pare ca sunt foarte ieftine in grecia si sunt peste tot). Ne-am simtit bine fara sa aruncam cu banii si fara sa ne calicim la o cola rece cand aveam pofta.

Creta
Poze nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyonise spune:

Salutare,
Ma alatur si eu opiniei ca pentru un copil de 3 ani excursia la Santorini s/ar putea sa fie obositoare. Dyadya a descris cu mult talent frumusetea peisajelor si a punctat cu umor micile incidente care sunt inevitabile. Daca privesti totusi prin prisma unui copil s/ar putea sa vezi doar ca intr/o zi esti trezit devreme, suit in autocar si dupa un timp trensferat pe un vapor. Acolo vei petrece 2 ore legat de un scaun(catamaran) sau 4 ore, intr/o atmosfera mai relaxata (feriboatul). Dupa care esti iar suit in autocar si dus in diverse destinatii unde ai o perioada fixa de timp in care trebuie sa vezi cat mai multe. Ai vazut, ai alergat la autocar, ai ajuns la urmatoarea destinatie si tot asa. In plus, pe stradutele superbe de Oia, Fira etc. se preumbla sute daca nu mii de turisti, e cam inghesuiala si mult soare. Apoi urci iar pe vas si ajungi inapoi la hotel noaptea. Pentru nn adult toate aceste sunt amanunte neglijabile dar pentru un copil s/ar putea sa conteze. Cum insa fiecare isi stie copilul mai bine decat oricine, daca tu crezi ca frumusetea peisajelor (dyadya nu a exagerat deloc) l/ar incanta atunci poti opta pentru excursia in care esti preluat din port in Santorini de autocare, nu magarusi, nu cabine suspendate. E mai comod.
Si daca tot vorbim de Santorini, in orasul Fira sau Thera cum scriu ei, este un muzeu micut,chiar la intrare, care adaposteste obiecte din perioada preistorica. Nici unul dintre obiectele de aici nu seamana cu ceramica din Creta, culorile pastelate, desenul delicat si foarte elaborat, gratia formelor sunt rodul unei civilizatii cu totul aparte. Se pot vedea mici vase de lut, croite parca in joaca, decorate cu pasari in zbor, recipiente pentru pastrat alimente, pictate cu delfini albastri, diverse fresce si printre ele, o fresca cu maimute jucandu/se (animale rare in aceasta zona). Veti observa ca toate mamimutele sunt pictate din profil, cu o singura exceptie,pictata cu fata, ceea ce pentru arta grafica a acelor vremuri insemna o indrazneata spargere a tiparelor. Dar ceea ce m/a pus pe ganduri au fost cateva statuete inalte de/o palma, reprezentand oameni cu capul mult alungit care aduc izbitor de mult cu ... de fapt, va las sa le descoperiti chiar voi. Intrarea estea libera.
Cum Creta are darul de a te molipsi de entuziasm, v/as mai da o sugestie >mergeti sa vedeti pestera lui Zeus din muntele Dikti. Ca sa ajungi pana acolo urci timp de un sfert de ora pe niste trepte de piatra,in soare (exista si varianta cu magarusii-10E). traseul duce mai intai la niste grote pline de bolovani si iti spui dezamagit>pentru asta m/am chinuit sa vin pana aici? Daca ai insa curiozitatea cobori pe niste trepte care aparent nu duc nicaieri vei simti dintr/o data ca aerul se racoreste imprejur. Mai cobori putin si in fata ta se deschide larg gura pesterii. Te uiti in jos si tot ceea ce vezi sunt treptele umede, strajuite din loc in loc de lumini de un verde fosforescent. Incepi coborarea si pe masura ce ochii ti se obisnuiesc cu semintunericul incepi sa distingi formele bizare ale stancilor care formeaza zeci de bolte si firide. Pestera era folosita ca loc de intalnire al luptatorilor cretani din vechime, o parte dintre scuturile si armele gasite acolo pot fi vazute astazi la muzeul din Heraklion. Cu putina imaginatie,nu se poate sa nu zaresti macar cateva locuri care par sa fi fost perfecte pentru celebrarea unor ritualuri razboinice. Parca patrunsi de spiritul locului, turistii vorbeau mai toti in soapta. In linistea aceea se puteau auzi picaturile de apa cazand de pe tavanul de stanca si ciripitul pasarilor care s/au aciuat in firidele de la gura pesterii. M/am uitat in sus, undeva, la mai mult de o suta de metrii deasupra noastra se vedea ca un cerc de lumina intrarea. Regret ca nu am cuvinte sa descriu senzatia de racoare verde fosforescenta si sunetul batailor de aripa. Daca ajungeti acolo, nu uitati, un pulover pentru copii si incaltaminte care sa nu alunece usor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns intruder spune:

multumesc tuturor pt informatii, sunt deosebit de utile si folositoare. am mari emotii cu alegerea hotelului..sunt destul de multe variante la aceiasi bani...

Mergi la inceput