Azoospermie - cap 4 -

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Sorry ca tot bombardez cu mesaje dar ...descopar lucruri
Pentru cine e interesat sa afle de FIV cu precursoare:
Stem Cell Laboratory deriving, storing and distribution of human adult and embryonic stem cells.
Samir Hamamah , Service of Reproductive Biology and IVF - CHU Montpellier Hôpital Arnaud de Villeneuve - 371 av. du Doyen Giraud 34295 Montpellier
cedex 5 - France
Phone : 33-(0)4 67 33 64 04 - Fax : 33-(0)4 67 33 62 90
s-hamamah@chu-montpellier.fr

http://209.85.135.104/search?q=cache:IbKlQSrOXCUJ:irb.chu-montpellier.fr/en/laboratories.html+Montpellier+IVF&hl=ro&gl=ro&ct=clnk&cd=5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Buna fetelor, imi pare rau ca intru rar in ultimul timp dar am multa treaba acasa.
Mickey D sper ca sotul tau sa scape cat mai repede de infectia la epididim. Este un produs distribuit de firma GNLD International (firma americana) care cred ca ar fi bun pt pb sotului tau. Este 100%natural si e bun pt infectii, intareste sist imunitar, alergii si pt ca are si Zn si carotenoizi e bun si pt gigei. Se numeste Betaguard si dc dai cautare in google vei afla multe.
La o biopsie testiculara exista riscul sa nu se gaseasca gigei si at ramane varianta cu celule precursoare. Deci un icsi normal se face cu gigei nu cu celule. Se spune ca la azoospermici sansele sa se gaseasca gigei la biopsie sunt de 5%. Deci sunt f mici si eu cred ca nu o sa gaseasca nimic la sotul meu deoarece are FSH de 2,7 ori mai mare decat limita superioara. De aceea caut o clinica care sa faca FIV cu celule precursoare.
Pisix interesante informatiile. O sa trec datele dr Samir Hamamah pe prima pag sa nu se piarda. Eu am citit in arhiva DC ca dr Matei a lucrat la MNL dar posibil ca informatia resp sa fie eronata. Dr Matei e embriolog nu? Face fiv sa Sabyc? Tu vrei sa faci la Sabyc FIV-ul?
Ai spus ca sotul tau a facut un eco la Med Life. Cu cine l-a facut? Cu dr Costache Adrian?
Te invidiez pt ca ai un sot care se duce singur la dr. Al meu numai dc il iau pe sus merge si atunci bombane. As vrea sa merg la dr Matei dar cum LD a spus sa mergem la Cocei si la Damian nu pot sa-i zic sa mergem la Matei. O sa mergem la Cocei si o sa mai aflam inca odata ca avem azoo si cu spermograma in mana mergem si la dr Damian. Abia apoi ii zic sa mergem la Matei sau la Soare.
Copilutzu te asteptam cu vesti bune, Doamne ajuta sa se indeplineasca ce a scris dr pe biletul de externare si sa vezi ce burticutza o sa ai langa MickeyD in listuza.

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Miki, dr.Matei face parte din echipa de FIV la Sabyc si cu ceva timp in urma a colaborat si la MedNewLife tot pe partea de FIV.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by copilutzu

Pisule am citit,...sincer am ramas si eu cu gura cascata....
Am strans si eu , din ce "ai vsrsat" . Multumesc !!!
Super informatiile!!!
"Ea spune ca asta ar putea fi cauza unei infectii (de altfel ne-a mai dat un set de analize pe care le va prelucra chiar ea)si ca daca e asa oricum va trebui tratata inainte de ICSI; in plus, ea spune ca desi zvonurile sunt altele, de fapt din experienta ei si din studiile medicale reiese ca spermatozoizii congelati sunt la fel de buni ca cei fresh.
............................................................
"

Sa va ajute Dumnezeu !!!
Sa auzim de bine!!!

Asa se pare, ca gigeii congelati isi pastreaza vigoarea dupa decongelare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

MickeyD - sa-mi spui ce mai afli despre infectie la epididim (cica se numeste epidimita) pt ca si eu acum am nevoie de genul asta de info; multa sanatate sotului tau, haide vezi ca suntem fete infipte si scormonim pana gasim tot ce ne intereseaza; plus ca vezi si tu ca una afla ceva, alta altceva, punem cap la cap, facem consiliu, tragem concluzii
miki - da, Dr Mona Matei e biolog; eu nu stiu ce vreau Miki, nu stiu unde vreau sa fac, stii ca m-am sucit de 10 ori dar mi-am dat seama ca pana nu ma duc la TOTI doctorii si pana nu ma conving singura de optiunile pe care le am nu stiu unde voi face ICSI ... am vorbit cu Dr. Protopopescu si am inceput sa sper (la vremea aia doar de Medsana stiam);am fost f enuziasmata de dr Soare si sincer m-a ajutat la vremea respectiva; apoi ma hotarasem sa fac la Sabyc dar am inceput sa aud de Dracea & Cocei si m-am razgadit iar; am luat in calcul si optiunea Szeged dar am exclus-o destul de repede pt moment din cauza distantei; acum chiar nu stiu si nici nu ma mai gandesc la asta, mi se pare ca sunt destul de aproape de adevar... Pana acum am orbecait si fiecare ne-a spus altceva insa uite la dr Matei a fost prima oara cand a avut argumente logice, care se leaga si care se potrivesc cu concluziile (chiar si superficiale ) la care am ajuns eu
Mai nou, am citit si sit-ul MedNew Life si ma gandesc sa ma duc si acolo. Mai am in vedere si pe dr Mihalache (cu care am inteles ca dr matei face tandem), plus toti pasii care ne-au fost recomandati sau despre care am aflat singura ( urolog Calomfirescu si Damian), testele de biochimie, testele de ureaplasma/etc pe care le va reface dr Matei, etc
Da, eco la Costache. Atentie, Costache e super-profi dar la el la cabinet are un ecograf varza; daca vreti ceva serios dati mai multi bani pe un doppler dar tot cu costache (asa cum spuneam, la Med New life - va spun pt a eu am gasit greu doppler testicular); noi uite inainte de asta am mai facut 3 eco si tot degeaba, la doppler aibia s-a vazut
Of Miki mie nu-mi povesti din-astea, din cate am citit realizez ca sotul meu are o atitudine exemplara din acest punct de vedere dar totusi cred ca e normala; ganditi-va ca deja a ajuns cred ca la a 8-a spermograma in 7 luni si nu mai vorbesc la cati dr a fost, cate eco a facut samd;dar uite ca deja se vede luminita si nu ma imbat inca cu apa rece dar e esential macar sa stim cum stam; chiar daca vestile nu vor fi cele asteptate dar ...vom sti pe ce drum o vom lua
copilutzu- heeei, mie imi afisa aiurea mesajul tau si n-am inteles ce scria pe bilet ???!! vedeti ca eu sut curioasa si mai ales daca e de bine trebuie sa stiu :-)
Avalon - eu zic ca mai bine sa mergeti voi la dr Matei ca femeia e super-deschisa si iti explica tot ce o intrebi (va dati seama, daca am ajuns sa o intreb si de sotii vostri :-) Daca mergeti la ea va dau un sfat : faceti listuta cu intrebari si -cel mai important: notati tot ce spune pt ca ea vorbeste in continuu si-ti trec pe la urechi o multime de info pretioase si am oprit-o de cateva ori si am rugat-o sa detalieze
miki- stai ca m-am intors la tine ! cum mama sa fie 5% sanse sa gaseasca gigei la biopsie pe azoo ? Doamne fereste, cred ca si sansele de graviditate sunt mai mari la FIV pe azoo, daramite sansele de gigei; sincer cred (de fapt sper) ca te inseli
Fetelor eu nu sunt religioasa(chiar deloc) desi cred cu tot sfletul in DD, insa am aflat decurand de sf Nectarie ... si de femei care cica se chinuiau de ani sa ramana gravi si dupa acatiste acolo au reusit ...
Am si un exemplu : o vecina care a ramas gravi dupa 11 ani; oare am luat-o razna daca am inceput cu din-astea ?
nusy- mi-era dor de tine ...
blufy - ai mai aflat ceva ?
andrabirni, cornelianeli, nucutza -
n_ela, iazmin, nicoma, iuca, nechitaela, ela_72, didi-anda, mormelvio, carry - avem nevoie si de voi in CAMPANIA ANTIAZOO
foufou - te asteptam cu una din povestile tale optimiste
cris.do- cu mare intarziere LA MULTI ANI ! sper ca acest an sa fie un an extraordinar pt tine si sa-ti implinesti dorinta (sincer, si eu am aceesi dorinta pt anul trecerii la un nou prefix)
diciu - ai fugit de la noi ? la renovari ? :-) he-he, si eu tot pe-acolo
adimercedes- ceva naturiste pt epididimita ? daca gasesti ceva te asteptam cu drag
ps :scuze de mesajele obositor de lungi dar va jur ca nu ma pot cenzura

PisiX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

pisix..n-am fugit..nici pomeneala...va citesc mereu...doar ca momentan nu prea nimic interesant de spus...va citesc insa..si mai nou pot sa-ti spun ca ma tenteza Giulestiul si apoi Szegedul..
pup iu

anda

IONUT STEGARU ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU

"daca dragoste nu e...nimic nu e"

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by pisix
[brmiki - da, Dr Mona Matei e biolog;
PisiX

Cred ca e o greseala de tipar, e vorba de Mioara Matei, nu?

Felicitari pentru toate informatiile pe care le-ati strans aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nucutza spune:

Maaama, da ce harnicutze sunteti.
Mai pisix, chiar sunt invidioasa! Auzi, sa faca de buna voie 8 spermograme in 7 luni! Sau tocmai asta e secretu´?! O fi inceput sa-i placa.
Fetele, multi, multi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_72 spune:

PISIX

Definitie:
Epididimita este inflamatia epididimului, structura tubulara care conecteaza testiculul cu canalele deferente.

Cauze, incidenta, factori de risc
Epididimita acuta se caracterizeaza prin tumefierea scrotului, durere in testicul si uneori febra, cu durata de pana la sase saptamani sau mai putin (de obicei aceasta se instaleaza progresiv, in cateva zile). Daca nu este tratata, boala poate deveni cronica. In cazurile cronice nu exista tumefiere, ci numai durere. Incidenta este de aproximativ 600.000 de cazuri pe an.
Cea mai mare frecventa se inregistreaza la tinerii intre 19 si 35 de ani. Aceasta boala constituie o cauza majora de spitalizare in armata (aproximativ 20% din totalul internarilor).
Epididimita este cauzata de extinderea unei infectii dinspre uretra sau vezica urinara.

Cele mai comune microorganisme implicate in aceasta boala sunt:
- la barbatii tineri, heterosexuali: gonoreea si chlamydia
- la copii si barbatii mai in varsta apar mai frecvent uropatogeni tipici precum microorganismele coliforme (E. Coli)
- la barbatii homosexuali apare tot E. Coli (nota trad. este un microorganism care colonizeaza in mod normal colonul)

Tuberculoza micobacterica se poate manifesta, de asemenea, ca epididimita. Semnele caracteristice ale unei infectii cu Mycobacterium tuberculosis sunt neregularitatile ca niste margele, situate de-a lungul canalelor deferente. Alte bacterii (ca Ureaplasma) pot cauza si ele epididimita.

O cauza non-infectioasa a epididimiteai este folosirea medicamentului amiodarona, indicat in aritmiile cardiace. In acest caz, inflamatia este limitata numai la o portiune a epididimului si nu raspunde la antibioterapie antimicrobiana. Tratamentul consta in reducerea dozei de amiodarona sau schimbarea cu un alt medicament.
Un alt factor de risc prezinta si barbatii activi din punct de vedere sexual, care nu sunt monogami si nu folosesc prezervative. Barbatii care au suferit recent o operatie chirurgicala sau au un istoric cu probleme structurale ale tractului genito-urinar, sunt supusi de asemenea unui anumit risc (netinand seama de comportamentul sexual). Alti factori de risc includ cateterismul uretral (nt: sondajul) indelungat si nepracticarea circumciziei.
Epididimita poate incepe cu o febra moderata si frison, precum si cu o senzatie de "greutate" in testicul. Testicului devine din ce in ce mai sensibil la presiune sau la tractiune.

Poate aparea si un disconfort in abdomenul inferior sau disconfort pelvic, iar actul urinarii poate cauza senzatia de arsura sau durere. ocazional se poate observa o scurgere prin uretra, sange in sperma sau durere la ejaculare. Testiculul se poate mari semnificativ si durerea poate fi severa.
Este foarte important ca aceasta boala sa fie diagnosticata corect fata de torsiunea de testicul (reducerea sau stoparea fluxului sanguin la testicul), care necesita ingrijiri medicale de urgenta. Torsiunea testiculara este o urgenta chirurgicala si trebuie tratata cat mai curand posibil. Durerea testiculara acuta nu trebuie niciodata ignorata!

Simptome:
- tumefiere dureroasa a scrotului
- protuberante testiculare
- senzatia de testicul plin, indurat, pepartea afectata
- durere testiculara agravata de miscari
- febra
- scurgere uretrala (deschiderea de la capatul penisului)
- durere la urinare
- durere in timpul actului sexual sau la ejaculare
- sange in urina
- dureri abdominale

Examen si teste:
Examenul fizic arata un testicul rosu, indurat si uneori tumefiat de partea afectata a scrotului. Induratia este localizata de obicei pe o arie mica a testiculului, unde exista epididimita.
Poate aparea si marirea ganglionilor limfatici in zona inghinala, precum si o scurgere din penis. Tuseul rectal poate arata o prostata marita sau indurata.

Teste ce se pot aplica:
- sumar de urina si urocultura (pot fi necesare mai multe specimene de urina, astfel: jetul initial, jetul de mijloc, si jet dupa masajul prostatei)
- scanari pentru Chlamydia si gonoree
- hemoleucograma completa
- echografie Doppler pentru a exclude torsiunea testiculara (se poate observa o regiune hipoechogena de partea afactata, precum si un flux sanguin crescut sau abcese scrotale)
- scanare nucleara, pentru excluderea torsiunii testiculare (in cazul epididimiteai se evidentiaza o crestere a fluxului sanguin)
Tratament:
Se prescriu antibiotice pentru tratarea infectiei. Bolile cu transmitere sexuala necesita antibiotice specifice, iar partenerii sexuali trebuie tratati simultan. Pot fi necesare analgezice si adesea se prescriu si antiinflamatoare.
Se recomanda repaus la pat, cu scrotul putin mai ridicat, cu punga de gheata aplicata local. Este foarte important ca pacientul sa se prezinte la un control medical de evaluare pentru a se vedea daca infectia a fost rezolvata total.

Pronostic :
Epididimita este tratabila cu antibioterapia indicata, fara a dauna ulterior abilitatilor sexuale sau reproductive. Ea poate recidiva.

Complicatii:
Complicatiile includ infarctul testicular (nt: oprirea fluxului sanguin catre testicul prin necroza vasculara), abcese scrotale, fistula cutanato-scrotala (nota trad. comunicare dinspre scrot spre exterior), epididimita cronica si infertilitate
Durerea scrotala acuta este o urgenta medicala cu consecinte serioase si necesita evaluare imediata.

Prevenire:
Complicatiile epididimitei pot fi prevenite prin diagnosticarea precoce si tratament adecvat (uneori este necesara raportarea nominala a bolii catre autoritatile medicale) al bolilor infectioase asociate bolii de baza. Uneori este necesara administrarea de antibiotice profilactice inaintea unor operatii chirurgicale care pot induce un risc mare de epididimita. Practicile sexuale sigure (monogamia, prezervativul, etc) pot ajuta la prevenirea acelor cazuri de epididimita asociata cu boli cu transmitere sexuala.

Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.do spune:

Pisix multumesc pentru urare si ma bucur ca ti-ai adus aminte de ziua mea. Am facut o criza in dimineata aceea si am plans dupa fiecare telefon primit dar apoi am realizat ca trebuie sa infrunt destinul si sa-mi ajut sotul sa treaca peste momentul acesta. Noi lucram impreuna si mi-a vazut reactia.
Acum face tratamentul prescris de dr. Bucur Mihai este sotul d-nei dr. Bucur de la Giulesti si au cabinetul DACIA amandoi. I-a prescris menogon 2 inj. pe saptamana si zinc + acid folic dupa ce a luat 20 de zile antibiotice pt. o infectie cu enterococcus. Dr. a avut foarte multa rabdare cu sotul si a iesit foarte relaxat de la consultatie si foarte optimist. Ne-a recomandat ca in timpul tratamentului cu menogon sa nu pierdem nici o zi din perioada fertila. Asa ca saptamana viitoare o sa fim foarte ocupati. A mai fost cineva la dr. Bucur? Va pup pe toate si sa citesc numai de bine!

Mergi la inceput