Azoospermie - cap 4 -
Raspunsuri - Pagina 27
ella_72 spune:
cris.do sotul meu a fost la Dr.Bucur , e ok ...numai ca problema sotului meu era ceva mai complicata si a trebuit sa mergem la Dr.Soare .
E un medic tanar, bine informat ...asa mi-a zis sotul meu...
Bafta !
Ella
pisix spune:
cris.do - mi s-a rupt sufletul citind despre ziua ta dar ma bucur ca pana la urma ai reusit sa treci peste si sa vezi partea ... plina a paharului; va doresc multa bafta si asteptam sa ne spui cum decurge tratamentul. Eu nu stiu nimic de dr. Bucur, sorry ...
ella_72 - merci de info, chiar ma apuc sa studiez insa faza e ca sotul meu nu are nici unul din simptome; in orice caz, am facut programari si la urologi asa ca vedem ce-or zice si ei; sa ne rugaaam
nucutza - da, chiar e foarte focusat, numai la testele astea pe uretra a intrebat-o de 5 ori pe dr Matei daca trebuie neaparat sa le repete (sunt dureroase ca naiba) dar pana la urma a inghitit in sec si se duce miercuri
avalon - sincer eu nu stiam decat dr Matei dar am cautat pe net dupa biolog si am gasit Mona Matei; poate am gresit ... dar apare des mona
diciu - pai la szeged iti dai seama de cate ori va trebui sa mergi pana ajungi la FIV ? mie mi se pare f complicat dar nici nu prea stiu sa fac o comparatie tehnica intre metode (ceva cu ET si alte chestii din-astea) ca sa-mi dau seama daca merita
Eu azi am facut programari la urologi : sapt. viitoare la Damian (miki si MickeyD m-au convins), iar la dr Calomfirescu am reusit abia pe 7 decembrie (!!!!). Mi-a zis dr Matei ca o sa-i gasesc tarziu loc dar nu ma gandeam chiar asa ! Asteptam intre timp si testele alea din Franta pt sperma asa ca ma voi duce la el cu cat mai multe date in asa fel incat sa poata avea o imagine de ansamblu
Fetelor, ma gandeam ca ar fi extrem de util ca la sfarsitul fiecarui capitol (sa zicem la pagina 20) sa facem ca un fel de lista a detaliilor tehnice care se gasesc de-a lungul capitolului; si pt ca ar fi o munca prea laborioasa pt o persoana, voiam sa va intreb daca ati fi de acord sa ne impartim fiecare cate 3 pagini pe care sa le analizam, scoatem concluziile si la sfarsit facem o lista comuna pe care o postam pe prima pagina a fiecarui nou capitol la care tot adaugam informatiile noi care apar (ganditi-va ca in principiu vom da un copy+paste din texte) si luam tot ce gasim medical (de ex. alea cu ph, cu FSH mare, etc)
Daca vi se pare aiurea sau prea multa munca spuneti-mi ca poate nu-mi dau seama ce zic :-)
Si inca o propunere cam ...tampitzica: voiam sa va propun o zi de "simluare" - adica ficare dintre noi viseaza sa se semneze si langa nume /nick name sa punem si
Eu zic tocmai ca sa ne mai recastigam curajul sa avem o zi in care sa intram toate si sa ne punem semn de gravidute, asa... doar de fun
Sau aveti superstitii ? ...
Hai va pup pe toate si nu va lasati influentate de vreme !
ia uitati exemplu:
Pisix
(vai ce dragut arata !)
copilutzu spune:
Pisi Dr. meu era asa de optimist ca mi-a scris pe biletul de externare “revine gravida”..
Stii..la biopsia testiculara a sotului meu au gasit : 0 gigei..
Ella cand am citit : Simptome:
- tumefiere dureroasa a scrotului
- protuberante testiculare
- senzatia de testicul plin, indurat, pepartea afectata
- durere testiculara agravata de miscari
- febra
- scurgere uretrala (deschiderea de la capatul penisului)
- durere la urinare
- durere in timpul actului sexual sau la ejaculare
- sange in urina
- dureri abdominale. Am revazut tabloul clinic dureros prin care trecuse sotul meu acum 15 ani…Wwooauu …dar chiar toate simptomele le-a avut!!!
Si cum era de asteptat nu aspus nimanui nimic ( decat mie dupa 4,5 ani), si nici nu s-a tratat…
Heee,…heee,..pisi ..esti bestiala! cu emoticonul..
PERLUTZA
FLORILE MELE
Un drac de fata!
"Cand am incetat de a mai fi copii, am si murit !!! "
copilutz'
copilutzu spune:
diciulica hai la Giulesti..ca este mai aproape...
cris.do La Muulti Ani !! Curaj
si
TOOOT INAINTE!!! Visul sa ti -se indeplineasca!!!
PERLUTZA
FLORILE MELE
Un drac de fata!
copilutz'
miki-miki spune:
Pisix frumos iti sta cu burtica. Hi, hi! Pai dc ne-am pune toate cate o burticutza sa vezi si tu cate fete or sa ne invidieze si or sa vrea sa intre la azoo .
Eu cred ca mai usor ar fi sa intre fiecare cu edit la mesajele cu info importante si sa sublinieze si sa ingroase ce e important. Apoi imi dati un PM cu nr paginii unde sunt informatiile . Eu apoi dau un link pe prima pag .De ex FSH info 1 2 3 4. Cand se da clic pe 1 de ex te duce la pagina cu informatia respectiva. Cred ca asa ar fi mai usor. Ce parere aveti?
Copilutzule eu sunt sigura ca te intorci la nenea . Cand faci IAD?
Uite eu ma semnez cu toata gradinita:
Miki , bb Cezar si bb-lina ..... nu stiu ce nume are
Miki
MickeyD spune:
Miki - saru'mana de idee pentru medicament, chiar ma gandeam la asa ceva. Deocamdata insa e pe antibiotice si mergem saptamana viitoare la un urolog sa discutam cu el. O sa vedem.
pisix - cum a sintetizat foarte bine ella_72, cam asta am gasit si eu. Foarte ciudat ca peste tot insa spune ca e nevoie ca ambii parteneri sa urmeze un tratament insa nici in Romania cand a avut problema asta, si nici acum nu mi-a spus nimeni nimic, adica sa iau si eu ceva. Eu una tot nu inteleg de unde vine. Adica, pe cineva mai curat si care se spala mai bine, n-am vazut. Partenere ... nu-s decat io . Incerc sa-i dau de cap, ma gandesc, poate asta a fost initial cauza azoospermiei, pentru ca poate duce la infertilitate. Si atunci ... poate se poate rezolva ceva ... Sper sa imi raspunda doctorul lui, ca ma duc si io cu el la control.
Avalon - ai dreptate este Mioara Matei
cris.do - sotul meu a fost si el la Doctorul Bucur. Si a urmat si el un tratament, si ne-a zis sa incercam ... E un tip foarte pozitiv si calumea.
Fetelor, mi-e cam urat acolo singurica la mamici cu azoo asa ca grabiti-va sa-mi tineti de urat.
Pupici
MickeyD
miki-miki spune:
Mickey D uite ce am gasit despre Ejaculare retrograda
Definitie: Ejacularea retrograda se refera la intrarea spermei in vezica in loc sa intre pe uretra si sa fie ejaculata in exterior.
Cauze,incidenta si factorii de risc.
Ejacularea retrograda poate fi cauzata datorita:
- unei operatii anterioare la nivelul prostratei sau uretrei,
-diabet,
-unele medicamente,incluzand aici si medicamentele utilizate pentru a trata hipertensiunea arteriala.
Conditiile pentru ejaculare retrograda sunt relativ necomune iar ejacularea retrograda poate fi partiala sau generala.Prezenta spermei in vezica este lipsita de risc.Aceasta se amesteca cu urina si va fi eliminata atunci cand urinati.Barbatii cu diabet si cei care au suferit o operatie a tractului genitourinar sunt predispusi spre aceasta ejaculare retrograda.
Simptome:
-posibila infertilitate
-cantitate scazuta de sperma sau absenta totala a acesteia dupa actul sexual.
-urina tulbure dupa actul sexual.
Semne si teste
Recoltarea urinei imediat dupa ejaculare va releva o cantitate mare de sperma in urina.
Tratament:
Daca ejacularea retrograda are ca si cauza unele medicamente,oprirea acestora pot rezolva aceasta problema.Dar daca este cauzata de diabet sau operatii chirurgicale la nivelul tractului genito-urinar poate raspunde la tratament cu epinefrina ca si medicament(ca si pseudoefedrina sau imipramina).
Prognoza
Daca ejacularea retrograda este cauzata de medicamentatie,sistarea acesteia adesea rezolva problema iar ejacularea va fi una normala.Daca insa este datorata diabetului sau unei operatii aceasta este adesea nerezolvabila.
Complicatii
Poate cauza infertilitate.
Sunati-va medicul daca aveti probleme in conceperea unui copil sau daca sunteti preocupati de ejacularea retrograda.
Prevenire
Mentinerea controlului zaharului in sange la barbatii diabetici poate fi de ajutor in prevenirea acestei probleme.Evitarea medicamentelor care cauzeaza ejacularea retrograda va preveni aparitia conditiilor de dezvoltare ca urmare a utilizarii lor.
Poate te ajuta cu ceva informatiile astea.
Miki
copilutzu spune:
Mickilina astept cumintzica sa imi vina CM ca apoi sa ma programez ptr. IAD
Eeee dar intre tinp nu am fost chiar asa de cumintzei.....am muncit din greu...amandoi ca deh...poate se stoarce de un gigel...
Pup fetele !!
si
Sa ne vedem fetelor... pe listutza langa Mickey D
PERLUTZA
FLORILE MELE
Un drac de fata!
copilutz'
cris.do spune:
Buna dragelor, pe unde sunteti astazi?
MickeyD la sotul tau au fost modificari dupa tratament? Si mie mi s-a parut un tip de treaba Dr. Bucur si fiind si tinerel si dragutel parca ne-a incurajat si mai mult sa mergem mai departe. Sotul meu mai trebuie sa ia si 5 pastile de zinc pe zi si una de acid folic.
Pupici!
iuca spune:
Dragele mele eu va citesc din umbra deocamdata. Nu am noutati. Al meu sot isi face analizele. S-ar parea ca azoospermia are legatura cu hipotiroidismul. Unde el are niste valori (la TSH)... foarte mari peste normal.
vio