Azoospermie - cap 4 -
Raspunsuri - Pagina 28
MickeyD spune:
Miki - multam fain pentru informatiile despre ejaculare retrograda. Din pacate dupa cum ti-am spus la sotul meu au gasit o singura data ceva (si aia cu mobilitate 0 - care ce-i drept putea sa fie din cauza aciditatii), insa la toate analizele de urina pe care le-a facut dupa aia n-a mai iesit absolut nimic. Ceea ce ma face sa cred, ca undeva, cumva, prima data a fost o gresala. Realitatea este ca atunci cand o sa ne hotaram sa incercam din nou, probabil o sa mai faca o spermograma si o analiza de urina ca sa fim siguri ca nu s-a schimbat nimic.
Cris.do - la noi tratamentul recomandat dfe Dr. Bucur nu a dat cine stie ce rezultate. Adica nu s-a schimbat nimic. Sincer iti spun nu mai tin minte de ce nu ne-am dus in continuare la el. Cred ca a fost o combinatie de factori, probabil pentru ca am mers la Dr. Matei care ne-a recomandat la un alt medic prin care am ajuns in final la Dr. Damian, sau pur si simplu pentru ca Dr. Bucur, si aici s-ar putea sa ma insel, nu face proceduri de genul unei biopsii testiculare. Stiu ca ne-a placut ca medic, a fost foarte amabil, ne-a explicat multe lucruri dar .. in final am ajuns la altcineva. De altfel si sotia lui Doctorita Bucur este prima la care am fost si care ne-a pus sa facem spermograma.
MickeyD
cris.do spune:
LA MULTI ANI TUTUROR SARBATORITELOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sa va indepliniti dorinta cea mare cat mai repede! Sa aveti o zi frumoasa si plina de bucurii!! Pupici multi si de la mine!
iuca spune:
La multi ani pentru toate care va numiti Mihaela si Gabriela, eu va doresc multa sanatate si indeplinirea celei mai mari dorinte sa fie foarte aproape de voi
vio
MickeyD spune:
M-ati salvat. Pe mama mea o cheama Gabriela si am uitat complet ca astazi e Sf Mihail si Gavril.
LA MULTI ANI acelora dintre voi care au aceste nume. Va doresc numai si numai bucurii, si mai ales, cea mai mare dintre toate.
pupici
MickeyD
pisix spune:
Buna dragele mele azoo girls !
In primul rand vreau si eu sa urez La multi ani si implinirea tuturor dorintelor (mai ales a ACELEI dorinte care ne-a adus pe acest formu) fetelor care poarta numele de Mihaela / Gabriela !
In al doilea rand vreau sa va anunt ca am fost la dr. Damian (de fapt sotul meu a fost) si ca el ne-a spus ca sansele sa gasim spermatozoizi la FIV sunt foarte mari si ca nu are sens sa ne chinuim sa tratam ceva care ar putea sa nu fie cauza azoo (epididimita si varicocel gr.I) cand cel mai sigur e obstructie sau absenta de canal...
Apoi ne-am intalnit cu dr. Matei si i-am povestit toate astea si deja am initiat discutiile pentru FIV.
Ne-am gandit ca pana la urma vom face la SABYC pt ca ne place f mult de dr Matei, avem incredere totala in ea, raspunde mereu la telefon si e un om extraordinar.
Ea va fi biolog dar va lucra cu echipa israeliana care vine si cu embriolog de-acolo.
Sunt doua echipe, ea insa ne-a recomandat una din echipe care are embriologul mai migalos; din pacate, medicul din echipa aceea nu face si biopsie.Bine, ne-a spus ca intai va incerca punctie in epididim si daca nu gaseste acolo merge cu punctie in doua locuri (asa vrea dr Matei sa se faca) pt a gasi "resurse".
Asa ca vom face o combinatie... biopsie cu Calomfirescu, biolog dr Matei si FIV + embriolog din Israel. Doamne ajuta !
Fetelor ... abia astept !
Am aflat ca lucreaza cu protocolul scurt pt ca am varsta in grafic si pt ca nici nu se prea mai recomanda cel lung (mai ales la mine e risc de hiperstimulare); ei implanteaza doi embrioni dar am uitat sa o intreb chestia aia cu ET pe care o scria nu mai stiu cine pe-aici; sincer nici nu prea am inteles exact ce e; de altfel, eu m-am specializat (ca sa zic asa) pe tot ce inseamna probleme de infertilitate si nu prea stiu mare lucru de FIV (va trebui sa merg in paralel sa vorbesc si cu fetele de la FIV dar nu prea inteleg ce scriu inca...ele saracutele sunt asa trecute prin toate ca vorbesc ca niste doctori)
Fetelor dar am o rugaminte la voi : daca stiti ce as putea eu sa fac ca sa-mi creasca sansele , sa ma ...fertilizez. As vrea ca pana fac FIV sa ma pun la punct ca sa cresc sansele sa se prinda.
Eu nu stiu decat ca am endometru bun (nu prea stiu ce inseamna sau ce valori are dar asa mi-a spus un doctor) si mai stiu sa iau acid folic ... dar asta e tot .
Voi stiti ? Orice... chiar daca e vorba de naturiste, de Sovata sau mai stiu eu ce ?
Care sunt chestiile femeiesti care influenteaza prinderea embrionului ?
Pana una-alta, asteptam esantioanele de teste comandate de dr Matei in Franta si programarea la dr Calomfirescu de la 8 decembrie.
Mai trebuie sa-si rezolve sotul meu niste chestii apoi si sa facem toate testele ... eu ma gandesc ca poate prin februarie ... am putea trece la treaba. Nu va zic ca am inceput deja sa ma gandesc la vrute si nevrute: cum ar fi sa am gemeni ? daca sunt doua fete ce nume o sa le pun (ca eu am ales doar unul) ? ce zodie o sa fie ? etc ...
Am luat-o razna....stiu
Va puuuuuup !
vrembebe spune:
Buna fetelor!
M-am pierdut in toate mesajele de pana acum, deci nu stiu daca ce vreiu sa intreb s-a mai intrebat deja. Singura problema a sotului meu a fost un FSH marit 14.14 (limitele normale fiind de 1.5-12.4). IN rest analizele hormanale si cele genetice au iesit bine. Dr. a dat vina pe acest FSH care, dupa cate vad eu nici macar nu are o valoare extraordinar de mare peste limita maxima. A facut punctie si nimic: tubi seminiferi nedezvoltati. Si gata. asta a fost tot. ni s-a spus ca avem 2 sanse: inseminare cu sperma de la donator sau adoptie. si asta doar din cauza unui nenorocot de FSH??? de ce nu i-a dat tratament pt a reduce acest hormon?????
Asta e povestea, acum vine intrebarea si rugamintea: recomandati-mi un medic in afara dr Bucur.
Multumesc mult si la multi ani tuturor sarbatoritelor!!!
andrabirni spune:
Vrembebe,
Imi pare tare rau ca esti aici. la azoo.Eu nu stiu sa-ti raspund la intrebare, dar sigur o sa-ti raspunda fetele ...Miki, Pisix,MickyD.Sunt foarte bine documentate.
Fetelor, sotul meu a facut FSH, dar abia peste cateva zile aflam raspunsul.In functie de valoare, aflam ce s-a intamplat in ultimele 3 luni...desi cam stim...0 gigei la ultima spermograma.Dar poate intre timp au aparut...
Va pup dragele mele azoo...
miki-miki spune:
Multumesc pt urari. Poftiti de la mine:
Pisix ma bucur ca "ai luat taurul de coarne".
Cred ca vrei sa stii ce e cu blastocistii. Nu? Din pacate in Rom nu se face transfer cu blastocisti. Blastocistul este un embrion f dezvoltat care are 5-6 zile (parca) si arata ca o mura. Are f multe celule min 16 (parca). Pe blastocist se pot face analize genetice si se pot alege acei embrioni sanatosi si poti alege si sexul. Mai demult zicea DP ca o sa se faca la Medsana transfer de blastocist dar se pare ca inca nu fac.
In legatura cu a deveni mai fertila. Continua cu maca (chiar de la Innovatics) deoarece pregateste organismul pt embrion. Nu stiu ce probleme mai ai ca sa stiu ce sa-ti recomand. Ar fi bine sa intri la "Aspirante peste 35" ca sa vb acolo pt ca aici suntem off topic.
Eu sa stii ca iti urmaresc pasii si ma bucur cand te vad asa de energica. Parca imi dai si mie din energia ta si ma impulsionezi.
Vrembb imi pare rau ca te confrunti cu aceasta problema. Fsh nu scade decat at cand se face un tratament. Dc intrerupi tratamentul creste la loc. Ac arata dc testicolele pot produce sau nu. Eu pot sa-ti recomad numai din auzite cativa dr: Matei (embriolog ), Damian (urolog si este bun in biopsie testiculara), Soare (f bun in tratamente naturiste si spermograma detaliata) si dr Costache Adrian (f bun in eco testiculara).
Succes!
Andrabirni iti tin pumnii sa iasa FSH-ul mai mic. Dc e mai mic inseamna ca incepe sa produca gigei.
toate fetele.
Miki
vrembebe spune:
multumesc miki de informatii. ai putea sa-mi spui si la ce spitale ii gasesc pe acesti medici sau cum pot da de ei? mersi din nou si imi pare tare rau ca trebuie sa existe un astfel de subiect de discutie la care sa participam noi...
succes tuturor care sunt in situatia asta
miki-miki spune:
Vrembebe am scris pe prima pagina unde ii poti gasi pe dr Damian , Costache si Matei. La dr Costache (pt ecografie testiculara) te sfatuiesc sa te duci la Med Life unde are un ecograf mai performant. Tel dr Matei nu l-am trecut pt ca nu il am, dar .... poate ti-l dau fetele.
Miki