NU

NU | Autor: Them

Link direct la acest mesaj

Mi-e greu sa zic "NU". In diverse situatii, cu diverse persoane, locuri si tot asha. Am impresia ca daca zic simplu "NU" pare prea brutal. Saau, daca mi-aduc aminte, nu prea aveam voie sa spun "nu" in fatza parintilor. Acum incerc sa o iau pe ocolite, sa invartesc cuvintele, si dau de inteles. Il spun cand am ocazia, si ma simt mai bine. Dar, tot parca il balbai si-l fastacesc. Cum as putea sa fac sa fie mai ushor?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

parerea mea e ca esti foarte ok asa..."NU" nu e un cuvant tocmai frumos, recunosti si tu...altfel, daca tii mult la chestia asta, nu trebuie sa-l rostesti neaparat pe nu, ci doar sa inveti sa te fofilezi, ca sa eviti sa profite cineva de tine...incearca cu "pai", totusi, stii ca de fapt eu..., "poate ca azi, poate ca maine" etc

No, vidiazni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Them spune:

In primul rand, de ce ar profita cineva de mine, daca as fi directa? si...la fofilat si de aceasta diplomatie, ca sa o numesc astfel, sunt super saturata. Ah, ca exista situatii cand e necesar sa apelezi la formule politicoase.. de acord. Insa, vreau sa las mai moale "fofilatul" asta. Sa invat .. asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Eu zic mai bine fii sincera si spune ce gandesti nu i ok cu fofileala!

corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Cred ca o fi mai bine sa fii directa, dar nu te duce prea departe in viata. Incearca sa spui nu in asa fel incat sa nu jignesti, pe cat posibil. Cred ca faci bine asa cum faci, in cazul in care nu spui mereu Da si nu te incarci cu sarcini pe care nu le poti duce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

quote:
Originally posted by corinadana

Eu zic mai bine fii sincera si spune ce gandesti nu i ok cu fofileala!

corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.

Subscriu. Sotul meu parca nu cunoaste acest cuvant. Deseori accepta anumite lucruri tocmai pentru a nu spune "nu" si apoi incepe sa ii para rau dar nu da inapoi, ceea ce mi se pare corect. Daca este ceva de refuzat cad eu la mijloc. Nu este o situatie tocmai placuta.

Un exmplu. Acum ceva timp trecea o ruda prin bucuresti si trebuia dusa la gara, duminca dupamiaza. Eram obositi, cu copilul electric in priza si il suna fartele sa il roage sa faca el acest serviciu pentru ca este obosit.... A pufait toata dupamiaza in urechile mele si tot s-a dus.

Parerea mea este ca trebuie s ami spui si nu, nu mereu, nu neaparat cand este vorba de simple opinii. Aici nici eu nu reusesc. Daca vad pe cineva care crede intr-un anumit lucru si mi se cere parera nu bag un NU... sec ci mai nuantez. Daca este vorba de o pozitie si atat atunci nu imi este rusine. Eu zic ca se profita mai mult de pe urma persoanelor care nu stiu sa refuze. Ar trebui sa incerci sa "exersezi" si sa mai spui si nu, cand este cazul.

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Il poti indulci cu "Imi pare rau, nu te pot ajuta chiar acum"
"Te inteleg dar nu sunt in masura sa..."
"As dori sa ... dar acum nu e momentul potrivit"
"Iti multumesc ca te-ai gandit la asta dar nu consider ca..."

Trebuie sa incepi cu ceva pozitiv si pe urma il spui pe nu si-ai scapat

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Them, poate te ajuta daca citesti ce s-a discutat mai demult:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60326

!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Si eu am problema asta. Am pierdut multe in viata din cauza asta. Multe tampenii am facut deoarece mi-a fost jena sa spun Nu, dar de ceva vreme am ajuns la faza la care putin imi pasa ce cred altii si imi vad doar de ale mele.

Am vazut o emisiunea super interesanta la tv, se numeste " Starting over" si acolo vin persoane cu diverse probleme, iar life coach-ii le rezolva, dar in luni de zile.
Printre cei din acea casa ( starting over house) era o tanara de 17 ani care avea aceeasi problema cu care te confrunti tu.
Cam in 4 luni a devenit o cu totul alta persoana si asta datorita indrumarii life coach-ului ei. Emisiunea e foarte interesanta. Cel putin eu am invatat multe de acolo.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Nu este nici o rusine sa spui nu. Mi s-a intamplat de multe ori sa intalnesc persoane care sa nu-mi zica un nu clar si sa ma incurce. Daca esti evaziv, unii oameni pot sa spere si mi se pare mult mai rau. Asa ca, omul intelege ca nu se poate si-si vede de drum, nu-l tii tu incurcat.
Sunt situatii cand aduni numai frustrari, tot incercand sa faci pe placul tuturor.
MIe mi se pare ca ajungi sa ai resentimente fata de persoanele din jurul tau cu timpul, ai impresia ca te constrang, cand de fapt nu e asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Si eu sunt la fel. Ajuns ca nu pot spune NU. Am impresia ca toata lumea se va supara pe mine daca voi spune un Nu hotarat, asa ca recurg ca si tine la tot felul de subterfugii ca sa mai fac si cum vreau eu. Mult pierd din cauza asta, dar incerc pe cat posibil sa ma schimb.

Mergi la inceput