Fetele din America (77)
Raspunsuri - Pagina 6
nematics spune:
quote:
Originally posted by danutza_c
Michelle, am citit despre problema ta si as fi vrut sa-ti dau un sfat: ai grija de chestia cu viza J1, exista o clauza la cea viza si te poti arde cu ea. Daca ai J1 dupa ce termini studiile esti OBLIGAT sa te intorci in tara de origine, doar daca poti demonstra ca profesia ta nu exista in Ro. Mai bine intereseaza-te inainte de a intra pe aceasta viza, ca mai bine astepti sa va vina green card-ul decit sa iti complici singura situatia. Nu stiu care ar fi situatia daca sa zicem pina termini tu studiile ar veni si green cardul, dar cel mai sigur ar fi sa consulti un avocat. Noi abia ne-am mutat aici si nu stiu pe nimeni in zona, dar nu stii pe cineva care ar putea sa-ti recomande un avocat care sa nu te coste ochii din cap? De obicei pentru o consultatie nu sunt preturile asa de mari.
sa nu ne pierdem speranta
danutza
daca ai J1 poti obtine waiver de J1, dureaza in jur de un an si scapi de clauza respectiva; si nici nu e complicat, poti face fara avocat
avantajul e ca ai drept de lucru nu numai in campus
insa e greu de obtinut, de obicei la masterat iti da F1
Michelle, trebuie sa bagi sama bine cum aplici la scoala, ca poti aplica si cu H4. Trebuie sa ceri tu special sa te trateze ca pe international student ca sa-ti dea F1 sau J1, in care caz esti trecut cu out of state tuition
de ex la Co out of state la masterat e vreo 5000/sem si 'in state tuition' vreo 1500/sem (sper sa nu ma lase memoria); daca te accepta cu bursa insa nu platesti tu banii astia ci dept.
ruxij spune:
quote:
Originally posted by roxanuta
Fetelor, cei care viziteaza US au nevoie de viza pentru Canada?
Da!
danutza_c spune:
Nematics, eu stiu de la niste prieteni de clauza asta si despre waiver: nu este chiar asa de simplu sau asa cum spui tu, dureaza. Oricum am sa vorbesc cu prietenii mei si am sa aflu exact.
Eu o inteleg foarte bine pe Michelle ca vrea sa poata sa lucreze macar part time. Mai stiam un caz in care ea tot cu viza H4 a reusit sa-si gaseasca job si un avocat care i-a schimbat H4 in H1, dar asta stiu ca nu e asa de simplu. Tot un avocat stie mai bine ce se poate face si stie si cam cit ar mai dura pina la green card, ei in general stiu cam care mai e timpul de asteptare pentru green card.
ruxij spune:
Viza J1 e de evitat.
Michelle fa un master sau de ce nu, chiar doctorat, cu viza F1. Iti vei asigura un venit de peste 1000$ (ultima bursa a lui barbata-miu a fost de 1500/luna),predand sau facand cercetare, vei fi independenta din toate punctele de vedere si cred ca o sa iti si placa.
sinzi_ana spune:
Fetelor voi cand veniti in tara conduceti? Cu ce carnet? Cel de Sua???
Ca mie mi-au furat de mult carnetul din Ro, si nu mi-am mai facut altul...pot sa conduc cu cel din US?
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si David
bomba pisaloaga
David
Llaura spune:
Michelle, acuma vezi ca si fetele au zis cam ce am zis si eu, care in nici un caz nu te-am criticat, doar ziceam ca sunt intrebari pe care pur si simplu nu ai nici un motiv sa ti le pui, adica fix la din contra.
Zic ca ele au zis bine ce au zis.
michelle7 spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Viza J1 e de evitat.
Michelle fa un master sau de ce nu, chiar doctorat, cu viza F1. Iti vei asigura un venit de peste 1000$ (ultima bursa a lui barbata-miu a fost de 1500/luna),predand sau facand cercetare, vei fi independenta din toate punctele de vedere si cred ca o sa iti si placa.
eu am terminat jurnalistica - engleza in ro. ce naiba fac cu faculta asta aici? ca tot un master pe comunicare sau mai stiu eu ce pot sa fac nu?
Michelle

michelle7 spune:
quote:
Originally posted by Llaura
Michelle, acuma vezi ca si fetele au zis cam ce am zis si eu, care in nici un caz nu te-am criticat, doar ziceam ca sunt intrebari pe care pur si simplu nu ai nici un motiv sa ti le pui, adica fix la din contra.
Zic ca ele au zis bine ce au zis.
nu m-am gandit nici o clipa ca m-ai criticat. am apreciat f. mult sfatul tau 
Michelle

Carolyne spune:
Pentru OANA CHIVOIU: Oana, multumesc pentru sfat, in legatura cu extinderea vizei de sedere pentru mama.
Am incercat sa fac replay la mesajul tau, dar imi da cu eroare (mi-l trimite mereu inapoi), iar pe DC nu stiu ce nick ai, sorry.
Iti multumesc inca odata pentru raspuns. Poate imi trimiti un mesaj pe PM cu indicativul tau.
Dr. ginecolog in Chicago: stiu ca a intrebat cineva mai inainte, scuze nu am retinut nickul. In R a fost ginecolog, dar aici este medic de familie, nu este foarte scump (eu am platit anul trecut $50 pentru un papa nicolau, iar la vremea aia nu aveam asigurare) si este un tip ok, mai in varsta (culmea, fost coleg de facultate cu dr. mea din Romania). Il cheama Cheregi, daca vrei nr. de telefon da-mi un semn pe PM.
Carolyne