Fetele din America (77)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Michelle, nu stiu cat de mult de ajuta...
Si eu am vrut initial sa fac o fac cand am ajuns, dar m-am razgandit din cauza costului (plus gradinita lui David care face tot cam cat o facultate...). Asa, la jobul pe care il am acum, pot sa aplic pt cursuri ca montessori teacher...

In fine, daca ai facut litere in Romania, si ai cu tine, toate actele, cursurile pe care le-ai urmat si le-ai terminat cu nota de rigoare, le poti echivala. Nu conteaza daca ai terminat sau nu, doar cursurile sa fie complete si sa echivaleze cu cursurile lor. Te scuteste de bani si timp!!!
Eu cand m-am interesat, imi puteam echivala cam 7 curusuri (si costa cam 400$ unul...plus timpul...) asta la Community College in Florida...

Cu viza nu ma pricep...cu SSN te poti angaja legal, dar daca viza nu iti permite, chiar...la ce iti trebuie SSN?

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ah...si venim acasa pe 8 august...
Dar am o mare pb...am gasit un zbor cu care trebuie sa schimb 3 avioane si facem 20 de ore!!! 20 de ore pe drum si in aerport pt un copil de 3 ani e cam mult...dar o sa trecem si peste asta...
Ajung la 8 seara si dimineata la 8 tre sa ma prezint la munca...o sa fiu chiauna!!! Iar David la summer camp...saracul...imi e o mila de el!!!

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Michelle, iti recomand sa faci un master, in loc de community college sau alte prostii. Din moment ce ai facultate in Ro, valorific-o. Da-ti testele si inscrie-te la un master, ca pe ala nu il platesti si vei putea lucra in timpul asta ca research sau teaching assistant. Domeniul "Communication" am auzit eu ca cica e bun ca perspective de angajare dupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lostintheworld spune:

Salut tuturor celor aflate in State, si in special celor aflate in Chicago. Am postat in urma cu cateva zile un mesaj la "Femina Intim" si nu am primit mare ajutor, in schimb cineva mi-a recomandat sa scriu aici. Asa am descoperit ca fetele din America s-au "adunat" in acest coltisor. Am incercat sa vad daca cineva a mai intrebat acelasi lucru ca si mine, dar e o adevarata "jungla" plina de mesaje in care ma pierd. Asa ca am deschis un nou subiect si voi da paste de la cel anterior:
"Am vazut ca exista o lista intreaga cu nume ale medicilor ginecologi recomandati sau nerecomandati din tara. Ce te faci insa cand traiesti ceva mai departe, peste hotare si ai nevoie neaparata de un medic BUN?
Asadar cer ajutorul celor care se afla in Chicago si-mi pot recomanda un medic ginecolog bun si de incredere. Ar fi bine sa fie roman, dar nu tin neaparat. De mentionat ca nu am asigurare medicala ; am mai fost la un cabinet de vreo doua ori insa nu sunt prea multumita de servicii si parca nu-mi starneste increderea doctora care m-a consultat (Planned Parent Hood - pe Brodway). Am nevoie de opinia unui al doilea medic.
Asa ca daca aveti recomandari, astept cu nerabdare, caci problema mea nu mai suporta amanare.
Va multumesc!"
Va rog mult de tot pe cele care sunteti in Chicago dati-mi si mie un sfat, caci am nevoie de cineva de incredere si care sa se priceapa.
Multumesc si astept raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanuta spune:

lostintheworld, verifica email
r

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Michelle

si eu zic sa faci un master - se merita

echivaleaza-ti cursurile (negociaza cu Director of Grad Studies)

si in cazul cel mai bun poti cere viza J1 care iti da dreptul sa lucrezi si in afara campusului

SI APLICA DOMLE ODATA PENTRU GC!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

nema pai nu putem sa aplicam singuri in situatia noastra. acum a schimbat jobul si au spus ca aplica in iunie 2007 . Am ineteles ca in momentul asta se finalizeaza cereri de greencard din 2002 e adevarat? daca e asa, noi nu o sa primim niciodata greencardul

Michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

nu-i adevarat! Se finalizeaza si de mai incoa!

E drept insa ca exista un prag pentru fiecare natie si la chinezi de ex merge un pic mai greu

da' apuca-te oricum ca timpu trece si trece in favoarea ta daca faci ceva pentru acte si in defavoarea ta daca nu incerci nimic!! Ia un avocat, ti-am mai spus eu, asa mai scurtezi etapele si iti cresc sansele!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanuta spune:

Fetelor, cei care viziteaza US au nevoie de viza pentru Canada? Stiu ca s-a mai discutat dar nu stiu in ce capitol…S-a mai schimbat legea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

Michelle, am citit despre problema ta si as fi vrut sa-ti dau un sfat: ai grija de chestia cu viza J1, exista o clauza la cea viza si te poti arde cu ea. Daca ai J1 dupa ce termini studiile esti OBLIGAT sa te intorci in tara de origine, doar daca poti demonstra ca profesia ta nu exista in Ro. Mai bine intereseaza-te inainte de a intra pe aceasta viza, ca mai bine astepti sa va vina green card-ul decit sa iti complici singura situatia. Nu stiu care ar fi situatia daca sa zicem pina termini tu studiile ar veni si green cardul, dar cel mai sigur ar fi sa consulti un avocat. Noi abia ne-am mutat aici si nu stiu pe nimeni in zona, dar nu stii pe cineva care ar putea sa-ti recomande un avocat care sa nu te coste ochii din cap? De obicei pentru o consultatie nu sunt preturile asa de mari.

Mergi la inceput