Fetele din America (77)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

Ferigutza, eu de fiecare data am plecat cu cash la mine. Poti sa folosesti si debit card-lu dar asa cum ai aflat deja iti iaucomision destul de mare. EU m-am prajit asa asta-toamna cind am tot scos bani de la bancomat si mi s-a facut rau cind am vazut cit m-a costat chestia asta. Eu iau cu mine o suma de bani si daca ramin fara atunci incep sa scot de la bancomat. Eu iau cash si pentru ca ii las mamei bani de fiecare data.
Daca schimbi sa te uiti la casele de schimb sa nu iti comision, sunt destui cei care nu iti iau comision asa ca nu ai de ce sa te duci la cei care iau comision.
Si da, sa te astepti la preturi destul de mari, multe lucruri sunt mai scumpe decit aici. Acuma depinde si ce vrei sa iti cumperi de acasa.

Mada, eu stiu ca nu ai voie sa aduci mai mult de 10.000$ cash in tara, daca sunt mai multi trebuie declarati la vama. Daca are bijuterii de aur si colectie numismatica nu stiu, dar de ce nu incerci sa te uiti pe net la "autoritatea nationala a vamilor" si vezi ce gasesti acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticutz spune:

quote:
Originally posted by Ferigutza

Fetele care ati fost de curand in Romania, spuneti-mi si mie cum ati facut cu banii. Ati luat cash cu voi sau merge sa schimbi pe la ATM-uri? Caz in care, rata de schimb e avantajoasa?
Noi mergem intr-o saptamana in Romania si cum nu am mai fost inapoi de 6 ani nu prea mai stim exact ce se poate si ce nu.

Multumesc anticipat!

Delia

eu am stat in Romania 3 luni, tocmai m-am intors acu o saptamina.
Cind ne-am dus, am avut la noi bani cash, nu am folosit nici un card acolo.Ni s-a parut mult mai simplu asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

'Neata fetele. Sar si eu cu o intrebare: ce stiti despre Boy Scouts? Aveti copiii la asa ceva? In seara asta e o intilnire informativa cu parintii, dar as fi vrut si alte pareri. Eu nu stiu mare lucru despre asta. Ma cam sperie faptul ca imi amintesc de pionieri, soimii patriei... Astept sfaturi, pareri. Multumesc.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ann Marie spune:

Ferigutza,

eu am fost in Ro acum 3 luni, si am folosit numai Debit Card-ul. Ca sa poti folosi debit card-ul in Ro, din cate stiu eu, trebuie sa fie din acela garantat de VISA sau MasterCard, adica sa ai sigla lor pe card.
Mie mi se pare cel mai practic sa scot bani de la ATM, atat cat am nevoie, decat sa umblu cu dolarii dupa mine, sa am grija lor si sa tot schimb. Mie mi-au luat comision intre 1.50 sau 2.00 usd (in functie de banca). Majoritatea ATM au maxim cat poti sa scoti odata cam 4 mil lei vechi (aprox 130 usd), insa la Careffour de ex puteai sa scoti 12 mil lei vechi(aprox.400 usd) odata si te taxeaza o singura data comisionul de 2.00 usd parca.
Vacanta placuta!

Roxy mamica de printesa Annie

http://community.webshots.com/user/niceroxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

quote:
Originally posted by Mada

Intru un pic la voi, poate ma lamuriti in legatura cu ceva.

Cu ce valori materiale si financiare poate intra un roman cand vine din Sua in Romania?

Exista vreo lege, vreun act normativ?
Astept pe cineva din SUA si m-a pus sa ma interez de chestia asta, are o groaza de aur cumparat (bijuterii), sta de mai mult timp acolo, o colectie numismatica, bagaje la greu.
Va rog mult indrumati-ma
As putea sa sun si politia de frontiera numai ca sunt atat de gretosi aia ca mai ca iti inchid telefonul in nas.

Daca mai vreti detalii va pot da.
Multam mult de tot

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

am inteles ca suma in cash sa fie sub 10 000dolari.
parca am citit asta la un site: directia vamilor.
stiu pe cineva care a intrat in rom cu vreo 30 mii si i-a confiscat banii.
incearca sa suni la aeroport ori directia pasapoartelor.

michelle

Mergi la inceput

Ca tot nu mi-a raspuns nimeni la intrebarea cu Boy Scouts va spun ca nu mi-a placut DELOC. Daca nu mi-era jena as fi iesit urgent din sala aia. Mi-a amintit de pionieri si soimii patriei. Of, vreau sa-mi sterg din minte toata seara asta. Spre fericirea mea nici fiul n-a fost foarte incintat, ca nu stiam cum sa-i explic ca nu vreau sa participe la chestia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Ramona, eu nu am avut baietii in Boy Scouts, pentru ca mai toate persoanele care le-am cunoscut afiliate cu acest "club" mi s-au parut tare dubioase. OK, nu am cunoscut multe, si nu am vrut sa fac stereo type.
la fel si cu YMCA si summer camps - o risipa de bani... Toti cei de la YMCA sant niste copii iresponsabili care trebuie sa aibe grija de alti copii, ceva mai tineri . . . Pentru mine aceste summer camps prin Y ar trebuii sa fie ilegale...

Mergi la inceput

Multumesc Sanca, unde ai fost ieri? Ca nu imi mai pierdeam vreamea cu ei. Azi au sunat si le-am spus ca nu vrem sa ne inscriem.
Azi a fost o intilnire cu cei de la YMCA, pentru ceva ce se numeste Adventure Guide. Aceeasi Marie cu alta palarie. La asta a fost tati, dar nici el n-a fost mai incintat. Oricum, trebuia sa fie o chestie tata-fiu. Dar se aduna intr-un "tribe"... Ceilalti erau in "pack", ca lupii... Ce idei!
Asa e, nu stiu de unde au aparut parintii aia aseara ca nu semanau cu cei pe care ii vad in fiecare dimineata. Noi sintem aproape de scoala, mergem pe jos si deja stiu ceva lume din vedere. Dar la intilnirea asta erau cu totul alte fete si am stiut ca nu vreau sa fac parte din nenorocirea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Am crezut ca la voi in TX sant lucrurile mai altfel

De azi intr-o saptamana avem orientation day - Prima zi de scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

YMCA are programe ieftine, pentru tot omul de rind. Daca vreti ceva mai select, cautati unele mai scumpe. Cu toate astea, nu toate YMCA-urile sint deplorabile. Cele din zone cu locuinte mai scumpe sint mai spalate. Programele lor nu sint proaste ci cei care participa sint mai fara pretentii. Copilul meu a fost intr-un resident camp acum citiva ani cu YMCA si a fost OK (nu excelent, dar bine). AM cautat un YMCA dintr-o zona cu oameni mai spalati.
Preturile lor sint la jumatate din preturile altor programe.

Mergi la inceput