Fetele din America (77)
Raspunsuri - Pagina 13
CRISMIR spune:
Moama ce liniste e aici
Toata lumea e la gratare?
fetelor si weekend placut!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Poze cu noi avem la casuta de sus
Ramona J spune:
Sanca multumesc pentru raspuns. Am luat azi un rucsac si apoi am constatat ca e imens. Bietul copil!
Supplies pentru scoala am cumparat de la PTA si le va avea la clasa cind incep cursurile. Sa mai completez pe acasa.
Cred c-o sa incerc lunch la scoala si completare de acasa. Adica sa ia strict felul principal si sides, iar eu sa-i dau fructe sau ceva asemanator si suc sau apa de acasa. Sper ca e bine asa. Ne mai orientam. Cred ca ar vrea sa manince la fel cu ceilalti copii, nu stiu daca ar fi incintat sa manince sandwich.
Am platit membership la PTA desi nu stiu exact ce beneficii am de pe chestia asta. In prima zi de scoala parintii sint invitati de PTA la o cafea si poate ma mai lamuresc atunci. Eu nu sint o fire foarte comunicativa si nu stiu daca m-as simti in largul meu. Sint si intr-o perioada de adaptare ca ne-am mutat recent de la NY si aici sint alte mentalitati.
Multumesc inca o data. Pare destul de simplu. Sa vedem ce-o zice feciorul, cum se adapteaza. Bineinteles ca eu am emotii mai mari decit el.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Gabbriela spune:
quote:
Originally posted by miereamara
Gabbriela, am incercat sa iti trimit un PM, dar primesc mesajul ca nu ai casuta activata. Oricum, daca citesti, ma poti trece si pe mine pe lista: Miereamara - Gainesville, Florida.
Multumesc.
Gata, am modificat lista...
Eu accept PM, dar tu nu poti sa trimiti PM pana nu iesi din moderare... asa ca pe viitor incearca e-mail daca ai nevoie sa trimiti la cineva mesaj.
Toate cele bune
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato
Sanca spune:
Ramona, e bine ca ai timp sa faci parte din PTA, si sa te implici mai mult in viata copilului la scoala. Am vazut la scoala baietilor, sant mame care sant in fiecare zi acolo. Ajuta la lunch, profesorul in clasa, etc, ce mai, full time job. Sfatul meu e sa vorbesti mult cu baiatul tau sa nu fie influentat in ale mancarii de alti copii. Ai mei incepusera sa refuze mustar pe paine, alfa sprouts in sandwich, ca faceau alti mucosi misto de mancarea lor. Am trecut de stadiul ala, si baietilor mei putin le pasa de gura altora, atata timp cat le place lor ce au.
De acord cu tine, ghiozdanele sant imense, si pana acuma, tot ce au carat in ele a fost lunch + hoemwork folder cu 2-3 hartii in el. Nu carti, nu caiete care sa-i indoaie de spate. Si cat au carat . .. . De la masina pana la clasa, cam 20- 30 de pasi.
Asteptam impresii din prima zi de scoala.
lexi spune:
Ramona, nu e nevoie sa-i cumperi rucsac de doua ori mai mare decat spatele lui, uita-te pe la sierratradingpost sau la REI, daca aveti prin zona, sunt mai potrivite ca marime si croite mai cu cap, de la bretele pana la interior, fermoare, deschizaturi etc. Mai ales ca nu trebuie sa-i incapa decat un dosarel si eventual o carte, rar o cutie de creioane si un snack mititel.
Cutia de lunch poate fi separata si nu carata in rucsac, la juniorul meu la scoala chiar se pune separat intr-un carut, la intrarea in clasa.
Si inca ceva, care pe mine ma streseaza, dar s-ar putea sa fie doar problema mea: rezista tentatiei si rugamintilor copilului de a-i cumpara rucsac cu alba-ca-zapada sau spiderman , sunt mari, necompartimentate foarte corect, dintr-un plastic ciudat si foarte mari (am mai zis? )
Edit: c-am vazut ca ai cumparat deja rucsac (mare! ).
Intrebai de beneficiile PTA-ului, unul care mi s-a parut de bun simt a fost faptul ca sponsorizeaza diverse activitati si actiuni, cursuri de sah, desen, arte martiale, cercuri de literatura, expozitii cu lucrari ale copiilor etc, pentru care parintii platesc o suma mica daca sunt membri. Pe langa asta, ai acces la sedintele unde se pune la cale "soarta" scolii si chiar esti ascultat (sau ti se da senzatia). Trec peste plictisitoarele dari de seama despre bani si cum s-au cheltuit ei in mod cat mai armonios, alegeri si voturi... dar, una peste alta, ramane o intalnire interesanta.
Implicarea parintilor si voluntariatul la scoala nu prea au legatura cu PTA-ul, in sensul ca le poti face si fara sa fii membru.
ocebine spune:
La scolari ma bag si eu...
Ai mei cara nene la carti si caiete ca ma rupe pe mine de spate. Nick in clasa III (anul care a trecut) avea un ghiozdan de cel putin 35LB...nu putem eu sa-l duc in spate...si el il tragea pe roti. Alex la kindergarten avea cel putin 3 carti care veneau zilnic acasa, 4 caiete si variate proiectzele care ma scoateau din pepenashi...in fiecare seara lipeam, coseam nasturi, etc (asta nu e punctul meu forte - urasc proiectele).
Noi nea-m obisnuit sa cumparam totul in 2 exemplare ca sa aiba acasa exact ceea ce are si la scoala.
Am descoperit ca cel mai bine merg ghiozdanele de la LL Bean. Sint solide, bine impartite, bretelele pufoase si late.
Rechizitele se dau pe lista de la scoala...mai adauga paper towels, tissues, daca e la pre-k sau kindergarten adauga un rind de haine de schimb, si mai multe foldere (probabil ca astea deja ti s-au spus).
In rest...of mama ce scurta-i vara...Io as mai fi vrut inca o luna vacanta
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
I used to be indecisive, but now I'm not sure.
lexi spune:
Ei, uite de-aia-mi place mie America asta, ca nu-i pe un trotuar cum e pe altul! :-)
Spune Ana-Maria bine, spre clasa a 3-a incolo se complica un pic treburile (acuma sa nu-mi zici ca dintr-a-ntaia au avut de carat atata, ca-mi pierd toata bruma de credibilitate! ).
Juniorul meu trece abia in clasa a doua si la gradinita si in primul an de scoala n-a avut niciodata mai mult de doua dosarele cu doua-trei hartii, o carte luata de la biblioteca in fiecare miercuri, niste proiecte de lucru manual si cam atat. Restul raman la scoala, caiete, carti, creioane, iar tema se desfasoara pe un set de coli, cu care vine lunea si-l preda vinerea.
ocebine spune:
Lexi...si la clasa I noi am carat de ne-am rupt...poate scoala unde sint ai mei au alt stil de a preda...chiar pot spune ca invatatoarele care le-am avut pina acuma au urit cu pasiune hirtiile trimise acasa pe post de homework. Nu imi venea asa decit atunci cind avea suplinitoare. Carti am avut de la clasa I cam asa: 2 de matematica (una pentru homework si una pentru practice), spelling 1 bucata, english 2 bucati (vocabular + comprehension). Mai avea o data pe saptamina science/social studies.
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
I used to be indecisive, but now I'm not sure.
Ramona J spune:
Multumesc fetele, ma bucur ca a prins aripi subiectul asta.
Am luat rucsacul dar inca e cu etichetele pe el. E Jansport, pare a fi bunicel. Si ghiozdanul si luch box sint fara "aratari", in culori simple si fara briz-brizuri.
Cum de nu m-am gindit la Sierra Trading Post? Eu mai si cumpar de pe la ei. Ma uit si la LL Bean. Ca asta tare e mare! Cred ca am spus ca nu ne da voie cu rucsac pe roti.
PTA suna interesant. Sa vedem daca ma simt in largul meu.
In privinta lunch-ului imi fac un pic de griji. Copilul meu e influentabil (tare) si sper sa nu-i strice bunele obiceiuri. Sint tentata sa merg citeodata la lunch cu el ca am inteles ca se poate. Dar poate atunci chiar rid copiii. Nu vreau sa-l pun nici in situatii delicate.
Pentru voluntariat sint de completat tot felul de hirtii si se face background check. Dar ma mai gindesc.
As vrea sa ajut pe ici pe colo daca pot. Asa aflu si eu mai multe ca fiu-meu nu e vorbaret deloc.
Sper sa nu avem prea multe crafts si de-astea ca si eu sint anti-talent. Pe aici cred ca e la moda ca au tare multe magazine specializate sau raioane in magazinele mari. Deci se poarta!
Multumesc mult pentru raspunsuri. Am mari emotii, deja nu mai pot dormi de citeva seri. Sper sa nu le transmit copilului. Si asa a avut multe schimbari in viata lui in ultimul an, sper sa decurga bine totul.
Mai impartasiti din experientele voastre. Ce activitati extrascolare au copiii? Nu e prea mult? Ca orarul obisnuit deja mi se pare foarte lung.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Sanca spune:
Ana-Maria are copii in private school, diferenta mare in stil si in cerinte. Poate de aceea au avut si manuale / caiete de carat acasa. Si eu urasc cu patima sistemul cu dosare, hartii si hartiute. Mai ales cand am un baiat neorganizat care mi le aduce pe toate mototolite, si asta cand nu le uita la scoala . . .
Si noi incepem cursurile in sistemul privat, si deabea astept sa dau de manuale si caiete. Scoala lor v-a fii pe sistemul "core Knowledge" - deja am inceput sa ma uit si sa ma documentez cu noul sistem.