Fetele din America (77)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Multumesc tuturor pentru primire! Sunt sigura ca totul o sa fie bine, probabil primele saptamani vor fi mai grele. In mare parte mi-am rezolvat problemele legate de inchirierea unui apartament, mi-am gasit si un coleg de apartament, care ma va astepta la aeroport. Restul (SSN, cont la banca, etc) se vor rezolva in timp.

Am vazut ca cineva (scuze, dar nu sunt familiarizata cu numele voastre inca) este interesat de procesul admiterii la master. Pentru mine informatiile sunt inca proaspete si daca aveti nelamuriri legate de admitere, finantare, graduate studies, ma puteti intreba.
In principiu la inceput trebuie sa ne alegem un domeniu care ne-ar interesa. Apoi trebuie vazut ce posibilitati de finantare exista pt domeniul respectiv. Finantarea poate veni sub forma de bursa (fellowship) pt care nu trebuie sa faci nimic (mai greu de obtinut)sau sub forma de assistantship (teaching sau research) pt care muncesti pt facultate maxim 20 de ore/saptamana. Finantarea poate fi partiala sau totala.
Pentru admitere se va trimite un dosar la comisia de admitere care cuprinde asa in mare : personal statement, diploma, transcript, o aplicatie, trei-patru scrisori de recomandare de la fosti profesori, CV, un cec (30-40-70 dolari, depinde)scorurile examenelor standardizate (TOEFL, GRE, GMAT) in functie de domeniul ales, si cam atat. Dosarele se trimit cam din decembrie pana in februarie. Daca vrei finantare, termenul va fi mai degraba decembrie. Raspunsurile incep sa vina cam din februarie, pana in martie-aprilie. Daca esti admis si accepti oferta lor, scoala iti va emite un I-20, documentul cu care vei merge la ambasada pt obtinerea vizei F1 (de student).
Viza J este de evitat (am vazut ca se spunea acelasi lucru cu cateva pagini in urma) pentru ca impune obligativitatea intoarcerii in tara pentru doi ani.
Cam atat, daca am omis ceva....am incercat sa fiu cat mai succinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

viza J daca e folosita eficient are avantajele ei - si repet: se poate scoate waiver de J1, care nu e chiar asa de complicat (afara de cazul in care esti in domeniul medicinei) - eu am obtinut waiverul fara nici o problema, e drept ca procesul dureaza in total 1 an dar daca ai J1 pe 2-3 ani merita incercat. Avantaje: 2 ani nu platesti taxe si sotul/sotia poate obtine autorizatie de lucru relativ repede si fara prea multe formalitati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by miereamara

muncesti pt facultate maxim 20 de ore/saptamana. Finantarea poate fi partiala sau totala.

Asta cu maxim 20 de ore s-o crezi tu . Mai ales la RA. Muncesti de rupi de fapt, mai ales in stiintele experimentale. La umanistice,binganeala intr-adevar

Se poate obtine waiver la J1 intr-adevar, poate fi avantajoasa in anumite conditii, dar in unele cazuri J1 inseamna doar o complicatie in plus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

bine ati venit celor noi sedere placuta pe taram american si pe la subiectul cu fetele din america.... acomodare rapida si numai bine

PS: cine doreste pe lista sa imi scrie un PM la ce stat vrea sa fie trecuta si eventual orasul... sorry ca nu am timp sa citesc post cu post.

toate cele bune

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Bun venit MIEREAMARA!..vei sta deci in zona cu noi,fetele din Florida...ne bucuram!...si multumesc de raspuns,eu eram cea cu masterul...cand ajungi aici mai vorbim...bafta si drum bun!

ANDREEA,multam de lamuriri!...dar unde mai ai poze,yahoo?!...nu am gasit!!!...deci al tau pui e ca si al meu,imediat 2 ani

la toata lumea si numai bine!

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:
Originally posted by ruxij

quote:
Originally posted by miereamara

muncesti pt facultate maxim 20 de ore/saptamana. Finantarea poate fi partiala sau totala.

Asta cu maxim 20 de ore s-o crezi tu .

20 de ore teoretice , durata orei teoretice fiind diferita de durata orei pe ceas.

Eu sunt la trainingul de teaching si nu mai am timp pt nimic, fiind ocupata cu un fel de BS corporatisto-academic care ma plictiseste teribel.
Hai v-am pupat pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mymirela spune:

buna fetelor!

sunt intr-o dilema si ma gandeam ca voi ati putea sa ma ajutati.
parintii mei au primit viza pt america. invitatie le-a facut verii mei din detroit, deoarece noi nu avem inca green card.
intrebarea e: trebuie musai ca ei sa intre in america prin detroit sau pot sa vina direct in portland la noi?
ma intreb daca nu cumva au astia un sistem computerizat si in aeroport sa le scaneze pasapoartele si sa vada ca ei aveau invitatie din detroit...
va rog lamuriti-ma cat mai repede pt. ca trebuie sa-si ia bilete si nu stiu inca daca sa ia cu escala la detroit ori ba. eu as prefera sa-i aduc direct la portland pt. ca asa ar putea veni cu ruta budapesta-frankfurt-portland, deci n-ar trebui sa schimbe avionul decat o data.

mersi mult!
numai bine!

CU -n pantecus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

la intrare in US de obicei ii intreaba unde se duc si de ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Poate sa vina direct la voi. Noi am facut chemare unei persoane care intai a stat in NYC vreo 10 zile si pe urma a venit in San Diego.
Nu cred ca le pasa ce si unde viziteaza si in ce ordine odata ce au intrat in US.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mymirela spune:

multumesc pt. raspunsuri!

inteleg ca nu ar trebui sa fie probleme daca intra direct in portland...

stiu ca in aeroport ii intreaba unde merg si ma gandeam sa le dea adresa noastra, dar mi-era frica ca nu cumva ei sa stie ca de fapt invitatia, pe baza careia li s-a acordat viza, este pt detroit...

in fine... daca cineva are mai multe informatii despre asta astept detalii.

pt. moment cred ca e ok daca vin direct in portland.

multumesc!

CU -n pantecus

Mergi la inceput