cine preseaza flori?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Am gasit poza cu floarea mov de care ii spuneam aelitei ca am presat-o. Iat-o !

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Iunie 2006
Grecia 2006

Forum despre Flori Presate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Liviana, cam seamana intre ele, dar inclin sa cred ca sint ghetisoarele, pentru ca la celelalte zice ca sint f mari, pe cind florile "pietricele" pe care le stiu eu sint cam ca o moneda de 5 mii lei vechi.
Am presat citiva boboci rosii de trandafiri si au iesit f frumos, citeva panselute, niste caprifoi,diverse frunze, niste orhidee, un clopotel mov, dar inca mai am de gind sa adun si pe urma sa fac ceva. Astept sa plece ssora mea in Grecia sa imi mai culeaga de pe acolo diverse.

PS. NU stiam ca gardurile astea vii fac parte din fam hibiscus!

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Buna ziua!

ML, interesanta creatia ta. Vreau si eu sa stiu cum ai combinat colorantul cu spirt.

Corina, multumesc pt. link, momentan voi presa doar petale de trandafir .

Liviana, aia este ghetisoara, alias floarea de piatra, alias portulaca . E una si aceeasi floare. Tot linkul de la 121 vroiam sa ti-l pun si eu.
Nu sunt botanista, sunt medicinista , dar mi-a placut mult botanica. Ce-i drept am locuit la tara in copilarie si am avut muuulte locuri de explorat. Bantuiam pe dealuri, la padure, la malul baltilor...cu o carte cu poze in mana, asa am invatat eu multe denumiri.

Eu muncesc de zor la "ierbarul virtual", pana este gata v-am facut un album cu aranjamente de flori uscate. Pozele le am in computer, nu sunt facute de mine.

Uitati aici: Aranjamente din flori uscate.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

Mergi la inceput

Patricia si DianaMirela, va multumesc. Toate florile sunt frumoase.
DianaMirela, felicitari! Daca am inteles bine esti studentica, sotie si mamica! Faorte frumoase aranjamentele din flori uscate. Dintre plantele folosite cel mai mult imi plac cele ca niste inimi portocalii si cele ca niste banuti albi. Totusi eu prefer florile presate celor uscate. Nu stiu de ce...

Iunie 2006
Grecia 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Iata un link unde se descrie tehnica imprimarii cu plante si dedesubt un altul cu cartea artistei. Asa ar trebui sa iasa nu ce fac eu. Dar sper sa-mi fac rost candva de cerneala tipografica si voi mai vedea.

http://magazines.ivillage.com/goodhousekeeping/myhome/decorate/articles/0,,284548_617097,00.html

Click pe "Ecerpt" sa vedeti ce iese:

http://www.amazon.com/gp/product/088266929X/103-3923274-3347838?v=glance&n=283155

Diana am pus cateva picaturi de colorant alimentar lichid (vopseste si oua si creme de tort, prajituri...) si cateva de spirt (acolo unde nervurile au iesit grosolane, a fost prea mult spirt). Mi-a venit ideea sa incerc cu acest amestec citind pe Net ca asa se vopsesc pastele fainoase si orezul (pt. crafts).
Frumoase aranjamente!
Ei, tu esti omul! Te mai poti uita te rog (peste putin) la sb. cu regina noptii? Am sa trec acolo alte cateva poze de plantute, poate tu sau altcineva ma descurca. Da, pietricelele mele seamana cu cele din poze.
Patricia cum ti-a iesit caprifoiul presat?
Carola, pastrat linkul! Multumesc.
Liviana nu stiu daca vopseaua asta e rezistenta. Banuiesc ca da, daca este cea tipografica.
La imprimarile negre am pus fruza pe o tusiera (ei asta-i cuvantul!) si am apasat cu degetele, apoi pusa pe hartie, acoperita cu ziar si trecut un rulou peste.
La cele colorate am dat cu pensula mare pe spate (de fapt toate se "opereaza" pe spate unde sunt nervurile). Restul se repeta.
Dar in link se explica cum e de dorit.
Pe cel de aici l-ai vazut?

http://www.algonet.se/~bichara/L/Cascade.html

"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

ML, da, am vazut si tabloul cu cascada, pacat ca i-a fost furat autoarei. Ma intreb daca mai traieste pt ca ultimele info par a fi din 2004, iar ea ar trebui sa aiba acum 88 de ani. Incredibila acuitate vizuala!
Daca va referiti la caprifoul www.plantesiflori.go.ro/lonijap.html" target="_blank"> asta , si eu l-am presat acum ceva vreme, insa nu prea imi place caci floarea e neregulata si foarte mica...
Apropo de carti, am vazut ca sunt atatea carti cu vanzare online despre flori presate... Pacat ca nu putem cumpara din Ro.

Iunie 2006
Grecia 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Liviana, multumesc. Esti o draguta . Incerc sa impac scoala si familia cu pasiunea mea pt. decoratiuni, bricolaj, crafts, goblen...si multe altele. Vreau sa insuflu "microbul" asta si fetitei mele, pe mine ma relaxeaza extraordinar de mult.
Nu mai vorbesc de satisfactia pe care o am cand iese ceva frumos din mainile mele .
Caprifoiul se mai numeste "Mana/manusa Maicii Domnului", avea bunica pe gard, are un miros extraordinar. Pacat ca sunt fragile florile.

ML, am aruncat un ochi la subiectul cu arbusti si ti-am raspuns la ultima intrebare. Te ajut cu placere daca voi recunoaste ceva din pozele pe care le vei pune .

Azi am cules din parc frunze de trifoi si flori de sulfina, sper sa se preseze frumos.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

Mergi la inceput

Diana, vad ca nu sunt singura care nu doarme la ora asta. Insa pot sa motivez. Iata dovada!
Nu e extraordinar de reusita, dar cred ca sunt pe drumul cel bun. Astept opinii (si critici).
Sa stii ca si eu stiam caprifoiul tot de "Mana Maicii Domnului", nu si de prima denumire.
Te inteleg perfect in ceea ce priveste satisfactia reusitelor. Este valabil de altfel in orice domeniu, dar totusi cel artistic are in plus si facptul ca e anti-stress.

Iunie 2006
Grecia 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Liviana hotomano! Taci si faci! Asa m-a binedispus. E zanita "Codita de soricel" sau care? Cum ai reusit fata, mainile si picioarele si cam ce dimensiuni are? Tare dragalasa, o iubesc ca-i sprintara si are umbreluta.
Va multumesc si pt. raspunsul legat de caprifoi si Diana pt. cel cu ciresul. Am sa pun si restul pozelor, poate din intamplare cunosti.
P.S. Cum arata sulfina?
P.S. 2) Zanite (pt. inspiratie, daca aveti timp - ilustratii):

http://www.fairychildren.com/b-w.shtml

Nu prea are legatura cu florile presate dar grozava idee (mai ales cu o poza a copilului "trecuta" prin cartea de colorat a programului foto Kodak, de ex.... zic si eu):

http://www.fairiesworld.com/fairy-artist.shtml

http://www.thepixiepit.co.uk/cmbarker/alphabet1.htm

"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Liviana, ce imaginatie ai! Si talent!
De abia astept sa am si eu timp mai mult, deocamdata sunt in stadiul in care ma uit dupa flori bune de presat. Si tot asa... imediat vine toamna, dar macar atunci o sa am frunzele rosii de artar.
Asa ca nu particip la subiect decat cu cititul si cu vizionatul.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput