cine preseaza flori?
Raspunsuri - Pagina 7
ML spune:
Diana, intre timp am mai pus cateva in album (cele mai noi cu colorant alimentar). Le trec si pe ele:
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/?action=view¤t=100_0790.jpg&refPage=&imgAnch=imgAnch3
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/?action=view¤t=100_0789.jpg&refPage=&imgAnch=imgAnch2
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/?action=view¤t=100_0793.jpg&refPage=&imgAnch=imgAnch1
Am sa vad ce-mi iese cand fac rost de cerneala tipografica (cred ca presand cu degetele pe tusiera aceea micuta se formeaza pete. Pe cele colorate le-am dat cu pensula si apoi presat cu un rulou cu burete, dar "vopseaua" nu se lipeste prea bine de frunza).
"Ce verde era valea mea!" (poze)
ML spune:
Uitati-va si pe linkul de mai jos. Se pot mari si vedea detaliile cu fetita cu fusta din frunze, picioruse din fire de iarba si par de feriga. Incantatoare!
http://www.algonet.se/~bichara/index.html
As fi vrut sa vad undeva si un profil de fata cu par din ferigi. Unde esti "Fata verde cu parul padure"?! Chiar, cum ar arata un astfel de tablou?
Aldebaran spune:
Diana, am gasit ceva despre presarea trandafirilor, nici nu mai stiu daca asta era ce gasisem mai demult, atata am umblat pe net ca am ametit:
http://www.preservedgardens.com/rose.htm
Nu te stresa cu albumul, fa-l cand ai tu timp.
ML, sunt super imprimeurile, pai daca faci asa ceva nici nu mai ai nevoie de "skeleton leaves". Tu ai toate plantele astea in gradina? Wow, super, ca io nici macar un pom n-am pe strada! Mi-a placut mult o frunza cu "petale" pe care ai imprimat-o, seamana putin cu frunza de castan (prima fotografie cu incercari).
Corina, mami de leutz blond si bb Aris (12.08.2005)
poze filmulete
Aldebaran spune:
ML, sa stii ca medalioanele din fotografii nu-s facute de mine, sa nu-ti inchipui ca sunt vreo artista, atata ca mi-au placut si le-am salvat in comp., si le-am pus pe yahoo ca sa vi le arat. Ideea e simpla dar unde naiba sa gasesc eu ramele alea micute?
poze filmulete
ML spune:
quote:
Originally posted by Aldebaran
ML, sa stii ca medalioanele din fotografii nu-s facute de mine, sa nu-ti inchipui ca sunt vreo artista, atata ca mi-au placut si le-am salvat in comp., si le-am pus pe yahoo ca sa vi le arat. Ideea e simpla dar unde naiba sa gasesc eu ramele alea micute?
poze filmulete
Ha, ha Corina hai ca m-ai amuzat cu medalioanele. Oare cine-i artista pe aici cu copiii dupa ea la fiecare pas?! Stii, cand le-am vazut mi-au venit in minte niste rame mititele (poate nu chiar asa de mici ca ale tale din poze) pe care ni le-au dat cei de la studioul foto cand i-am facut baietelului poza de 1 an. Nu ai gasi la un studio ceva mai ieftin, micut si de bun gust...?! Sau la targul de vechituri?
Frunzulita aceea este de la un fel de iedera. Flori nu prea am, mai mult frunze si majoritatea sunt groase, lucioase ca cele de magnolie, deci greu de imprimat. Nici peste frunze mici nu dai?
aelita spune:
aldebaran,cred ca isi pierd culoarea,florile calcate.eu faceam asa cand eram mica,inventie proprie,dar acum nu am incercat.imi amintesc doar ca miroseau frumos cand le calcam.
oricum,cu o floricica se poate incerca sa vedem cum iese.
liviana
,am pus petunii mov si roz,o sa vad cum ies .
ma gandeam ca sunt cam fragile,si e posibil sa dam gres cu ele .
ML, ce frumoase sunt frunzele de vie !!!
E foarte frumos ce ai facut !! De ce nu iti place ??
va pup si spor la lucru !!
lbelciug spune:
Wow, fetelor, nici nu stiti cat de mult ma bucur sa vad ca postati mesaje. Pupici de la mine! Incerc si eu sa va raspund din cate stiu eu.
DianaMirela eu te rugam daca poti sa ne pui un ierbar online. Poate asa invatam si noi denumitile. Mamaaaa, se vede ca esti "botanista", a trebuit sa ma uit in DEX sa vad ce inseamna "receptacul". Deci, pt cine nu stie, iata definitia: "Porțiune terminală a axului floral, care, de obicei, este mai îngroșată, formând partea susținătoare a florii, și care adesea se prelungește, alcătuind pedunculul floral".
Cat priveste presarea trandafirilor/garoafelor, e un procedeu mai greu asa ca eu deocamdata nu m-am bagat la asa ceva. Si eu tot linkul Corinei il aveam.
Panselute nu cred ca se mai gasesc in perioada asta...
ML, imi plac tare mult plansele cu frunzele. Este o idee excelenta, insa ai grija sa folosesti o solutie rezistenta in timp. Daca am inteles eu bine, ai folosit principiul stampilei, adica frunza inmuita in solutie si apoi imprimata pe hartie, nu? Totusi care e secretul cu combinatia "vopsea alimentara amestecata cu putin spirt". N-am auzit de ea pana acum... De asemeni nu stiu care este floarea "pietricica"? Am vazut si lucrarile de pe algonet. Chiar ca sunt superbe, dar mi se par atat de greu de facut! Au foarte multe detalii si majoritatea sunt in miniatura...
Aelita, succes la presat petunii! Poate ies bine la tine. Tin pumnii!
O zi excelenta si inspiratie maxima!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Iunie 2006
Grecia 2006
carola spune:
pentru voi http://legrenierdebibiane.com/bricolage/idees.htm o alta idee
Bau!
"Pentru orice femeie exista un barbat care s-a saturat sa se culce cu ea" Alfie
PatriciaArdeleanu spune:
Liviana, "pietricelele" sint niste floricele mici si foarte frumos colorate, nu stiu daca nu cumva li se mai spune ghetzisoara. Cresc foarte aproape de sol, printre pietre -de acolo si numele- si sint de decor. au niste frunzulite ca niste tije subtirele.
Foarte frumos subiectul!
Patricia si Rebecca (05.02.05)
lbelciug spune:
Patricia, mercic .
Ghetzisoara nu o stiam (arat cumva www.seminte.net/index.php?idSub1=1&title=Flori&aaa=1&pagina=2&id=74&ev=detalii&PHPSESSID=7ccd5dea97a5f72134e78a98b954e328" target="_blank">asa?) insa floarea de piatra o stiu foarte bine.
Tu ce-ai presat pana acum?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Iunie 2006
Grecia 2006
Forum despre Flori Presate