cine preseaza flori?
Raspunsuri - Pagina 6
lbelciug spune:
ML, multumim, chiar ca e o idee buna sa folosesti un template solid in jurul caruia sa decupezi forma dorita.
Cat priveste pomul tau cu frunze mancate de ganganii, as vrea sa te rog sa faci un experiment pt noi: culege cateva frunze din astea, pune-le intre foile unei carti mai uzate si apoi pune cartea la microunde. Lasa cam 10 sec si vezi rezultatul. Daca nu e uscata bine, mai pune-o 10 secunde, eventual repeti procedura cat crezi ca e necesar. Incearca apoi sa decupezi din ea o forma. Daca iese bine, inseamna ca putem incerca si noi experimentul daca facem rost de frunze.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Iunie 2006
Grecia 2006
ML spune:
Liviana ai sa razi dar eu nu am cuptor cu microunde. L-am dat. Dar dupa ce am postat mesajul m-am dus in gradina si am cules cateva frunze. Par a fi totusi casante (cele mancate, cele verzi nu) si nu cred pana la urma ca iese ceva. Le-am pus totusi la presat intr-o carte sa vad daca tin si ce se mai intampla cu ele.
"Ce verde era valea mea!" (poze)
Marilen spune:
Va multumesc pentru raspunsuri,mi-am descoperit o noua pasiune, pe unde ma duc sunt cu ochii dupa flori.
lbelciug spune:
Buna ziua, ladies!
Ce-ati mai cules, ce-ati mai presat azi? Haideti, cam slaba activitatea in coltul asta.
ML, nu-i nimic, merge si fara microunde, atata doar ca procesul de uscare dureaza mai mult. Cred ca e mai sigur cu presare intre carti, mai ales daca zici ca frunza e deja casanta.
Hehe, Marilen... cam asa se manifesta "microbul", bata-l vina!
Eu azi mi-am cumparat un buchetel de galbenele si deja l-am jumulit : am pus cateva floricele la presat.
Iunie 2006
Grecia 2006
Aldebaran spune:
Buna fetelor!
Ceva, ceva tot am presat azi, niste floricele bleu tare dragute, seamana cu cele de nu-ma-uita dar sunt un pic mai mov si mai maricele, dar astea cresc in buchetele mici. Recunosc ca mi-a fost lene sa incerc cu fierul de calcat, eu cam am repulsie de activitea asta.
Voi cat asteptati inainte sa folositi florile presate?
Am aruncat un ochi la floricelele culese acum mai bine de o saptamana din gradina soacra-mii si sunt putin dezamagita, si-au pastrat frumos culorile (combinatii de galben inchis cu ciclame) insa si-au cam pierdut forma. Probabil pt. ca nu au petale, ca forma seamana cu zorelele sau cu rochita randunicii(aia mica alba).
Corina, mami de leutz blond si bb Aris (12.08.2005)
poze filmulete
lbelciug spune:
Corina, ma bucur ca ai dat un semn, caci restul fetelor vad ca nu se inghesuie.
Nu te amara din cauza formelor nereusite ale florilor. Le poti folosi ca "umplutura" ca sa zic asa, adica pot fi in planul secundar al design-ului iar formele neregulate le pot masca cu alte flori lipite peste ele. OK?
Cat priveste calcatul si eu detest activitatea asta, noroc ca ma mai salveaza soacra-mea in ceea ce priveste camasile sotului.
De regula eu las florile la presat mai multe saptamani. Imi place sa am de unde alege cand ma apuc de un tablou, asa ca astept sa se adune mai multe. Oricum, in general, 2 saptamani ar trebui sa fie suficiente.
Iunie 2006
Grecia 2006
Dianami spune:
Buna seara, floricelelor !
Nu mai stiu cine ma intreba de ierbare...am scris ca le-am "donat" scolii, fac parte din materialul catedrei acum .
Eu caut panselute acum, dar nu mai gasesc in parcuri, ca tare as mai "lua" cateva .
Vreau sa va intreb cum presati voi florile cu receptacul mare, carnos (galbenele, trandafiri)? Se turteste partea aceea? Eu nu am reusit niciodata , se turtea f. putin si nu se usca bine.
Pot sa pun un album cu flori si numele lor complet daca va ajuta sa stiti ce puneti la presat .
ML, interesanta vita ta de vie. Mi-am amintit si eu ca am vazut la bunici asa ceva. Si uneori si frunzele de dud ramaneau skeleton dupa invazia omizilor.
Asa ca, fetelor, daca vrem frunze skeleton, mai bine crestem gandaci , ne fac ei treaba .
O sa caut sa vad daca gasesc alta substanta in afara de inalbitor care sa manance frunza, dar sa lase nervurile.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
Aldebaran spune:
De obicei si eu le adun pana uit de ele si dupa aceea le folosesc. Dar acum nu mai am rabdare ca mi-a intrat in cap lampa aia de care v-am zis.
Diana - eu pana acum cu florile groase nu m-am incumetat sa le presez intregi ci doar petalele si le foloseam asa, dar am citit pe unul din nenumaratele site-uri gasite despre flori presate ca le tai nu stiu cum pe dedesubt in asa fel incat ramane floarea subtire, daca vrei caut si iti dau link sa citesti, ca acum nu mai stiu care site era.
Si da, vreau, te rog mult, albumul de care ziceai. Saru' mana.
Corina, mami de leutz blond si bb Aris (12.08.2005)
poze filmulete
ML spune:
Mai, eu intru, dar mai mult citesc...
Azi mi-am pus la presat o floarea soarelui (mititica), o pietricica (parca asa se numeste), o zinnia si niste ferigi. M-am uitat putin si la frunzele de vita (Diana buna idee!) si vad ca s-au intins frumos, dar nu ma vad taindu-le.
Ieri am dat peste o carte de la soacra mea si scria putin acolo si despre flori presate. Asa cum spuneti si voi, florile se folosesc dupa 1-3 saptamani iar cele grasane cum sunt trandafirii, dupa ce se scot petalele (asa cum spune Corina), se lipesc cu grija la loc.
Corina am vrut sa-ti scriu mai demult si nu am apucat, ca imi plac tare mult medalioanele si si mai mult ideea de a pune ca fundal o bucatica de pagina. Cand le-am vazut mi-am amintit de o carte imensa pe care vroiam sa o arunc (Notele lui Dickens, manuscris, bineinteles nu original... Hi,hi!); hartia este insa deosebita si ma atrag si ilustratiile, oarecum scrisul lui.
Ei, acum ca mai intind cu altceva, dar imi plac mult montarile pe pagini caligrafice, harti vechi sau partituri si vroiam si de la voi niste sugestii, daca va pasioneaza (am gasit pe Google cate ceva dar nu prea multe...
Ma gandeam chiar sa combin flori presate cu flori/frunze imprimate de mana (cam asta incerc acum sa fac, dar nu am inca vopseaua necesara; am experimentat cu o tusiera de-a copiilor si cu vopsea alimentara amestecata cu putin spirt. Oricum nu sunt prea multumita. Uite cam ce a iesit (prima tentativa, cu galetusa de nisip pusa peste ea, 30 grade afara si mititei dornici de a participa la proces):
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/?action=view¤t=100_0687.jpg&refPage=&imgAnch=imgAnch2
"Ce verde era valea mea!" (poze)
Dianami spune:
Corina, o sa fac maine dimineata albumul pe yahoo si il postez aici. Daca poti, posteaza site-ul acela, cand vei avea timp. Parca mi-ar parea rau sa pun numai petalele la presat...
ML, am scotocit prin albumele tale si am gasit "La joaca", cu 2 foi cu imprimeuri din natura, sunt f. interesante, sa ne arati si noua daca le combini cu flori presate .
De asemenea, mi-a placut mult de tot "Catelusa alaptand" cu puzderia de catei si soarecii prinsi .
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)