SPORT+dieta
Raspunsuri - Pagina 11
lorinaoo1 spune:
Didi-edi, ai dreptate cu masa musculara, am patit-o pe pielea mea chiar la inceput cand m-am dus la sala. Pana la urma nu kgmele conteaza atat de mult, cat masurile. La mine la sala si acasa am un tabel cu care imi tin evidenta. Ala e cel mai relevant. Greutatea poate fluctua - inca un exemplu: greutatea de dinainte de antrenament s-ar putea sa fie mai mica decat la sfarsitul acestuia datorita apei pe care o bei intre exercitii si datorita faptului ca muschii se umfla putin (fapt ce explica febra musculara). Dar vestea buna e ca, cu cat antrenezi mai mult masa musculara, cu atat organismul tau va lua din rezerva de grasimi ca sa sustina efortul facut. De asta se spune ca masa musculara pusa corespunde cu scaderea/disparitia tesutului adipos. Eu de fiecare data cand transpir in timpul exercitiilor si am febra musculara ma gandesc cu placere ca mai scad cu cativa milimetri macar din talie
Foarte important: Sa beti apa in timpul antrenamentului pt ca astfel ajutati corpul sa elimine toxinele depozitate in tesutul adipos; alternati tipurile de exercitii pt ca daca faceti aceleasi exercitii pe o anumita perioada, organismul nostru se obisnuieste si nu mai da randamentul asteptat - e ultima mea observatie in materie de fitness.
Pupici
tuturor sportivelor si multa vointa va doresc! (poate ma mai imprumutati si pe mine
)
nasica de moflea
material fain
olim spune:
Multam tare mult.
lorina.
Chiar de azi am sa ma apuc de exercitii.
Sper ca diseara sa ma pot plimba cel putin o ora pe faleza.Iar de la 6-8 vreau sa ma duc la inot.chiar am sa ma apuc serios de asta ca nu se mai poate.
O duminica faina tuturor.
OlgaTarziu spune:
salut.
Cu masa musculara o patesc si eu in prezent. Am ajuns la greutatea asta si nu mai dau curios e ca in termen de marime la haine am scazut. Tin si eu o lista cu masuratorile si vad ca se duc cm si celulita dar kg tot acolo sunt.
Olim multa putere iti doresc. Stiu ca e foarte greu cand esti putin mai greu si sa te misti si sa ai chef sa te misti. dar nu te lasa. Toate am trecut prin faza asta si sa vezi cand de bine vei incepe sa te simti pe masura ce dai jos... Si cat de infinit mai usor va fi.
Luna si aici e cald de mori. Diferenta e ca aici sun iarna -40 iar vara 40. Si faptul ca de multe ori e umiditate de peste 90% face aerul cu adevarat irespirabil. La voi presupun ca e uscat, cu toate astea nu as veni ca ma sperie numerele alea de 50. Presupun ca este aer conditionat sau clima peste tot, nu? Aici sunt de-a dreptul nebuni. Ma dor gleznele de la ce frig e in magazine iar boala e clar pe noi ca diferenta intre inauntru si afara e enorma.
Olga
Si maine e o zi
Luna75 spune:
Olga,stand la malul marii,si umiditatea e foarte ridicata.Dupa 10 minute de stat afara,ma simt ca intr-o baie marocana(privind optimist-sauna gratuita).Ca si in Canada,in casa,masina,magazine-frig ca in frigider).
Partea buna e ca,aici nu avem iarna,nici temperatura nu coboara sub 20,deci pentru cei care adora sportul,in aer liber,un adevarat paradis,exceptie lunile de vara.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
olim spune:
Salutare.
Adevarul ca si pe mine umiditatea ma termina.
Olga, sa stii ca si eu patesc la fel, tota lumea zice ca am slabit si ca slabesc si cantarul meu are 2 kile in plus, iar hainele nu mai stau pe mine.Eu cred ca sunt lichidele acumulate, ca astfel nu imi explic situatia.
Multa bafta tuturor.
olim spune:
Salutare.
Eu acum am ajuns acasa dupa o plimbare de 2 ore pe malul marii.Sunt putin cam obosita, dar asta e.![]()
Maine am sa ma trezesc devreme, sper
sa mai fac o tura de o ora, dupa care am sa inot alta ora si apoi ma apuc de cursurile mele.
Am inceput bine, sper sa o tin tot asa.
Singura greseala ca m-am intalnit cucineva in drum spre casa si am baut o fanta de struguri
, dar altceva nimic.
O seara placuta tuturor
OlgaTarziu spune:
fetele vreau sa-mi cumpar o coarda de sarit. Stie careva daca ma ajuta cu ceva la picioare sau e buna doar ca si cardio?
Olga
Si maine e o zi
Luna75 spune:
Olga,eu stiu ca saritul corzii poate inlocui o alta activitate cardio-diferenta e ca de ex.saritul corzii 5 minute este ca si cum ai alerga in jur de 2 km .
Pe vremea cand faceam karate terminam antrenamentul cu cel putin 5 minute de saritura cu coarda,antrenorul ne spunea ca ne ajuta sa fim mai rapizi la atac,ne fortifica musculatura de la picioare,umeri si brate.
Eu cred ca e o idée buna sa iti iei o coarda.Bine ca mi-ai amintit s o scot si eu pe a mea –n-am sarit de mult.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
OlgaTarziu spune:
Unde sunteti fetelor?
Pai credeam ca am facut un club al nostru. Eu sunt putin deprimata ca e super cald, nu pot sa ies cu bebele afara decat dimineata devreme sau seara si va dati seama ca nu am timp de nimic.
Azi am avut ziua de pilattes si noroc ca e programul scurt si l-am facut intre doua urlete a lui fiu-meu.
Merci luna de info. Chiar imi cumpar daca e asa efectiva. Eu in continuare sunt nemultumita de picioarele mele. Oricat sport fac si oricat ma misc zici ca am doua corpuri: unul puternic si musculos in partea de sus a corpului si altul cu celulita si picioare groase jos. Nu stiu ce sa ma fac ca de facut fac exercitii preponderent pt picioare. Asa am fost toata viata si se pare ca nu pot schimba structura sa fiu skinny cum visez. Ar trebui sa ma impac. Ma simt bine in pielea mea doar ca am si zile proaste cand imi vad toate defectele.
Olga
Si maine e o zi
didi-edi spune:
Olga, eu acum am iesit de sub dus, dupa ce am facut ceva miscare.Am incercat si eu astazi ceva Pilattes.cred ca voi face partea pt abdomen si picioare.Am aceeasi problema ca si tine:picioarele .si celulita.Inca incerc sa-mi fac un program pt fiecare zi, pt ca nu vreau sa-mi dezvolt mai mult musculatura si asa destul de pronuntata.Dar cred ca asa sunt toate femeile:nu vei gasi una multumita de aspectul ei.Toata am schimba ceva pe ici pe colo(lasand la o parte extraterestrele care apar prin reviste si la TV).
Caldura asta enervanta o suport gandindu-ma ca ma ajuta sa transpir mai bine si sa mai elimin din toxine!!!!
Maine este ziua de plimbat cu bicicleta prin oras(ahhhhhhhhh, iar caini care ma alearga si idiotii care comenteaza!!!!culmea, femeile mai mult ca barbatii).
va pup.Nopate buna.