Sa o dau sau nu la cresa?

Sa o dau sau nu la cresa? | Autor: bb_alinus

Link direct la acest mesaj

Buna,
Sunt intr-o dilema si am nevoie de parerile voastre.

Caut o cresa pt bebelina mea care are 8 luni, pt 1-2 zile pe saptamana. Am gasit locuri la o cresa unde ma obliga la minim 3 zile pe saptamana, si pt moment am fost foarte entuziasmata insa parca acuma m-am mai "dezumflat". Nu ma simt pregatita sa stau atat de mult departe de missa mea mai ales ca nici nu muncesc, cel putin nu anul asta si ma intreb daca oare se merita sa o duc la cresa cat inca este asa de mica. Adica mai exact, ma intreb daca sa o duc desi nu este necesar, eu avand nevoie de fapt doar de 1/2 zi pe saptamana cand merg la niste cusuri ori ei ma obliga la 3 zile?
Poate ca pare o problema minora pt unii dar mie chiar imi da batai de cap!
Voi ce ati face?

Merci pt orice raspuns,
Alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Alina, dar nu te costa mai putin sa gasesti pe cineva 1/2 zi pe sapt sa stea cu el acasa, decat 3 zile la cresa?
eu mi-am dat cupilu cel mic la aproape 2 ani, la ei sunt 8 copii in grupa si 3 educatoare/grupa, la el in grupa sunt 2 gemeni care au intrat la 10 luni full-time si pot sa zic ca mi-era o mila de ei cand ii vedeam cum plang dupa ma-sa... Pana si sotul meu a zis ca i se pare o cruzime ce au facut parintii aia. Eu nu l-as fi dat asa de mic, chiar daca la cresa fac tot posibilul sa fie bine, ii bibileste si-i ingrijeste de chiar nu am ce cere mai mult. Daca nu e absolut necesar (financiar, te da afara de la serv. daca nu te intorci, etc.etc.) atunci... as gasi alta solutie.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Cristina,
Iti multumesc de raspuns!
Pana la urma ma mai gandesc, oricum o sa ma duc marti sa discut si sa vizitez cresa, insa o sa mai asteptam cred ca pana la 1 an.

Alina si Amalia 17.11.2005

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Si eu te sfatuiesc acelasi lucru. Daca poti, n-o da la cresa. Totusi nu inteleg de ce nu poti s-o lasi mai putin la cresa? Le platesti pt. 3 zile si o lasi doar cind ai nevoie. Nu cred ca ar fi alta problema, in afara de bani.
Dar si eu as opta pt. alta solutie decit cresa. Asta bineinteles daca iti poti permite...

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Karina + Bogdanel

Imnul lui Irinel

Semneaza protestul Maxim impotriva pedofiliei prostului-gust

Mergi la inceput

Fetelor azi am fost sa vizitez cresa si in linii mari mi-a placut insa nu sunt inca hotarata daca o dau sau nu!

Karina, da, ar fi o problema si de bani pana la urma, ca aici cresele sunt scumpe! Uite, pt 3 zile pe saptamana costa 900 eur pe luna...si deci nu e pacat avand in vedere ca eu oricum stau acasa?
Pt inceput aveam nevoie doar de o zi pe sapt ca sa pot incepe un curs de olandeza aici, si in plus as fi vrut sa socializeze si bebelina mea un pic ca uite azi la cresa de cum am dragalit un alt copilas a inceput missa sa urle de oftica de m-a surprins total faza!!!
In fine, ma mai gandesc, o sa aleg poate un curs unde pot sa ma duc cu bebe si sa il las cu cineva acolo...

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

quote:
Originally posted by bb_alinus
Karina, da, ar fi o problema si de bani pana la urma, ca aici cresele sunt scumpe! Uite, pt 3 zile pe saptamana costa 900 eur pe luna...si deci nu e pacat avand in vedere ca eu oricum stau acasa?
Pt inceput aveam nevoie doar de o zi pe sapt ca sa pot incepe un curs de olandeza aici, si in plus as fi vrut sa socializeze si bebelina mea un pic ca uite azi la cresa de cum am dragalit un alt copilas a inceput missa sa urle de oftica de m-a surprins total faza!!!
In fine, ma mai gandesc, o sa aleg poate un curs unde pot sa ma duc cu bebe si sa il las cu cineva acolo...

Wow, Alina, da's scumpe rau (cel putin din pctul meu de vedere). Mie mi se pare scumpa gradinita lu' fiu-meu, la 150 de euroi...
Cit priveste socializarea, sa stii ca e destul de devreme. E micuta si inca are nevoie de dragostea ta... neimpartita . Bineinteles ca daca n-ai alta solutie, asta e. Dar daca te hotarasti s-o dai la cresa doar pt. socializare, eu zic sa mai astepti.
Cum am mai spus si altei mamici, gindeste-te doar la faptul ca trebuie s-o scoli de dimi ca s-o duci la cresa. O sa aiba timp o viata intreaga sa se obisnuiasca cu greul, mai las-o sa se bucure de tine

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Karina + Bogdanel

Imnul lui Irinel

Semneaza protestul Maxim impotriva pedofiliei prostului-gust

Mergi la inceput

Mai, cu socializarea zic si eu la fel: ai timp, inca e micutza. Cat despre pret: wow!!! eu dau 200€ pt gradi full-time, 250€ pt cresa, la fel, full-time.

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria gastaldo spune:

maaama da' ce scumpe sunt la voi cresele, eu o sa platesc pt cresa de 11 ore pana in 500 ron asta inseamna cam 150 euro, nu mi se pare nici ieftin dar nici scump.
eu il dau la cresa pe baietelul meu de la 1 si jumate (varsta minima admisa mai nou) pt ca mi-e frica sa incerc cu o bona iar la mama e prea departe sa il las (la 125 km).
o sa incerc si daca nu ii merge bine renunt la servici si asta e.
eu vreau sa ma intorc pentru ca altfel pierd orice sansa de titularizare pe post, in prezent sunt un fel de manager stagiar la carrefour, si chiar vreau sa prind macar ultimul tren ca si asa am pierdut vreo trei pana acum.
acum tu fa cum te lasa inima insa sa sti ca in nici un caz nu iti va fi usor sa stai departe de bebelina daca pana acum ati fost nedespartite sau mai bine spus nedezlipite (fiimiu sta ca scaiul dupa mine, nu scap de el nici cand ma duc la baie). Stiu ca o sa umflu Timisul cu lacrimile mele dar trebuie sa incerc altfel cred ca o sa ma simt cam frustrata si nu e bine pentru relatia mea cu bebe.
Aici in tara nu e posibil sa il lasi doar jumate de saptamana pe luna la cresa, ori e full time ori e acasa.
sa va mearga bine
Maria

Mergi la inceput

Da, intr-adevar sunt scumpe gradinitele aici insa am inteles ca primaria plateste si ea o parte. Insa la noi situatia e mai complicata, si doar firma unde lucreaza sotul plateste o parte...astfel incat am inteles ca ne-ar ramane cam 250 eur sa platim. Insa firma impune anumite crese care sunt departe de noi si ...nu au locuri disponibile momentan!

Cristina, cred ca si la voi tot cam asa e, nu? Adica o parte din cheltuieli sunt acoperite de stat...sau poate nu?

In fine, ideea era daca sa o las cat e asa de mica, si daca da cum sa fac ca eu una nu ma simt in stare sa stau departe de ea

Maria, astept sa imi povestesti cum a fost prima zi de cresa...a mamei .

Eu mai astept, e prea mica si prea dependenta de mine! Si eu de ea!

Va

Mergi la inceput

maria, eu nu o consider scumpa deloc. Sa nu uitam ca sunt totusi in germania si ca sunt 3 educatoare la 8 copii, iar restul de conditii materiale depasesc tot ce am auzit prin Rom. Iar eu mai mult de 8h nu-l las, si asa mi se pare mult pt un copil de nici 3 anisori. Dar ma zbat sa gasesc alta solutie... si sper sa fie mai bine. Aici sunt alte conceptii, ieri am intarziat sa-l iau si mai era doar el si cei 2 gemeni de care am povestit, la 4 si jumatate, in conditiile in care majoritatea vin dupa 8 jumate. Multe familii prefera o situatie financiara mai proasta decat sa dea copilul la cresa/gradi mai mult de 6h. Si am vazut destui care chiar o duc prost, dar au grija de copiii lor.

alina, da, si statul plateste o parte, dar costul real al unui loc nu-l stiu, eu cresa o platesc direct in contul primariei si de acolo merg la crese. Gradinita e altfel, acolo platesc la ei si ii gestioneaza cum stiu. Dar avand in vedere ca acuma gradi se darama, raman doar stalpii de rezistenta, si se cladeste una noua in loc, cica super dotata (sa o vad si pe asta), ma gandesc ca primesc si de la stat bani in afara de cei de la mine.
Probabil ca sistemul la voi e un pic diferit, pana la urma cam ajungi la aceleasi sume. Cica de anul asta avem voie sa deducem sumele date la gradi+cresa, asa ca ne mai scoatem de niste bani de pe impozit.

Ai decis bine, zic eu. Cand am inceput sa-l dau pe pitic la cresa am zis ca-l nasc inca o data si ma intrebat oare de cate ori il nasc intr-o viata??? Doare mult, ce sa zic, desprinderea nu e usoara si nici nu tb sa lasi sa se vada nimic ca altfel il doare si pe pitic si mai mult. Asta e... am trecut si de asta...

Si ca sa ne mai descretim fruntile: aseara il gasesc pe piticu meu suparrrrat foc, botos statea in casutza din lemn de la topogan. Il intreb ce are, zice ca e suparat pe Irmi (o educatoare). Zic: serios??? da' de ce, mai?? Nu zice nica. Mai in gluma mai in serios o intreb pe Irmi daca s-au "certat" si a busit-o rasu. a zis ca da, l-a certat oarecum, ca facuse kk si nu zice nica (asta si pe mine ma enerveaza) si se irita la fund, zice doar cand incepe sa-l usture. Si cum ei erau afara in gradina nu i-a mirosit si l-a descoperit doar la controlul pe care-l face la toti o data pe ora. Iaca de ce era domnu meu suparat:))))
gata, o zi buna! m-a pocnit logoreea...

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Alina, citind mesajul tau parca ma revedem pe mine anu trecut.
Si io sunt mamica de septembrie-oct dar, 2004.

In disperarea mea de a merge la un curs de limba am gasit se pare solutia ideala. Cei care initiau cursul au si cresa pt bb. Este impropiu spus cresa ci mai mult un fel de Kinderbetreuung. Nu il schimba, nu le da de mincare. Cursul e la et I iar copii sunt la et II.Dar io platesc numai cursul nu si "cresa" .Sunt multe mamici care sunt in aceeasi situatie cu noi..deci la o asemenea cerere au aparut cu oferta. Io am mers practic din poarta/usa in usa si pana am gasit-o. Multa bafta!
Chestia asta se practica si la salile de fitness din cate am vazut.

Cauta asa ceva. Oricum acum la doi ani am gasit un loc la cresa si parca tot nu imi vine sa il dau.
Sor-mea imi spunea ca nici ea nu ar vrea sa ii plece anu asta copilul la facultate deci, io trag concluzia ca asa o sa o tinem tot mereu.

EDIT: acu vazui ca esti mamica de nov-dec

Mergi la inceput