Sa o dau sau nu la cresa?
Raspunsuri - Pagina 2
lavi02 spune:
Alinus, vezi ca intre 7 si 11 luni au perioada "despartirii" in care sufera rau de tot daca te desparti de ei, nu stiu ca te intorci iar. Nu as da-o la cresa de la 8 luni, in nici un caz. Mi-a zis si pediatra nu care cumva sa o "parasesc" intre 7 si 11 luni. (sa ma intorc la servici). Poate gasiti voi o alta solutie.
Va !
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
bb_alinus spune:
Abia acuma am mai citit ultimile raspunsuri!
Cristina, pai piticutului i-o fi fost jena sa zica ceva....bine ca ii controleaza din ora in ora ca asa nu au timp de iritatii sau mai stiu eu ce!
DidiAlex, pai asa m-am gandit si eu, oricum nu prea am de ales, deci o sa caut un curs unde sa pot sa o car si pe miss cu mine, stiu ca exista doar ca e timpul scurt!
Lavi, nu stiu daca missa ar plange dupa mine ( cu socrii am lasat-o pana acuma de 2 ori cate o zi intreaga si s-a comportat bine, am gasit-o vesela nevoie mare insa si ei erau tot in fundul ei ) insa cert eu sunt cea care nu e pregatita sa o las la cresa. Si cu socrii cand ramane ii sun cam de 3 ori si cer raportul detaliat si ma asigur ca nu plange asa ca...poate ar trebui sa va intreb cum sa fac eu ca sa o pot lasa...nu acuma, dar de la 1 an incolo! Ca simt ca nimeni nu face ce trebuie, cum trebuie...ba si pe al meu sotior am tendinta sa il cam reped si sa nu fiu multumita de ce face cu bebelina
Poate o sa imi treaca totusi....
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
Karina spune:
Alina, daca o lasi cu socrii e f. bine. Incearca sa nu fii asa de insistenta cu ei, ca o sa-i stresezi. Gindeste-te ca ei l-au crescut pe sotul tau (e drept acum muuuuuulti ani a fost sotul la fel de mic), dar au facut-o bine. Ai putina incredere in ei.
Eu l-am lasat pe Bogdan de micut cind cu mama, cind cu socrii. E drept nu mai mult de o zi, cel mult o noapte. Pina la 1 an si 5 luni am stat acasa, asa ca n-am avut probleme. Dar a contat f. mult cind am inceput serviciul. Bogdan fiind obisnuit, singura neliniste era a mea . Pe cind alte mamici care n-au lasat bebele cu altcineva (n-au avut cu cine, sau n-au vrut), au cam avut probleme. Bineinteles ca exista si exceptii.
In timp ai sa vezi ca ai sa te mai "domolesti", cel putin eu asa am facut, dar dorul de ea va ramine, cred, pina la adinci batrineti - daca nu s-o transfera pe nepoti, cind va fi cazul
lavi02 spune:
Alinus, si eu zic la fel ca si Karina: pe masura ce mai creste si o vezi mai independenta iti va fi mai usor sa o lasi cu altcineva. Iti zic din proprie experienta Silviuteasca.
Si eu ma simteam ca ultimul om cand cautam bona pt Silvia la 7 luni dar ATUNCI nu aveam incotro, ar fi fost f nasol pt mine sa mai stau acasa. Acum as mai lungi-o. Acum imi dau dreptate ca atunci ma simteam ca ultimul om pt ca era micuta tare.
O pup pe Amalia draguta,
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
bb_alinus spune:
Hai ca iar citesc cu intarziere!
Karina, legat de socrii, credeam ca e clara treaba si ca missei ii place, insa alaltaieri am lasat-o doar cu soacra si mi-a plans in hohote non stop...ma suna soacra sa vin ca o sa lesine de atata plans E pt prima oara cand face asa ceva, dar e drept ca e pt prima oara cand ramane doar cu soacra, pana acuma era si socrul pe care miss il adora pur si simplu!
In fine, ma gandesc ca daca as lasa-o la cresa sau bona la cat e de dependenta de mine si ar face crize de plans ( ca e experta) oare mi s-ar zice sau nu?
Dar repet, no way deocamdata!
Lavi, tu cand te intorci la servici?
Mersi mult fetelor pt sfaturi si pareri!
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
tinatache spune:
ref. la plansul la cresa: eu am stat 2 sapt. cu el acolo la inceput, apoi l-am lasat intai 30 min., apoi tot mai mult. Nu a facut crize de plans, dar a plans un pic cand plecam eu. in schimb am vazut un baietel care pur si simplu nu se mai oprea. Nu au chemat parintii niciodata, faceau tot posibilul sa-l linisteasca (eram de fatza, sincera sa fiu eu imi pierdeam rabdarea de mult), insa fiind, cred eu, si f rasfatat, nu se potolea nicicum. Pana la urma l-au lasat sa se potoleasca singur si dupa un timp ii trecea. educatoarele ziceau ca se intampla fff rar sa cheme parintii, ca datoria lor este sa-l faca sa-i placa acolo nu sa-l duca rapid la mama, asta insemnand exact ce-si doreste el si ca urmare nu se va mai obisnui niciodata ca lumea la gradi/cresa, asteptand tot timpul sa se intample din nou "minunea". Ce sa zic, eu am mai auzit si povesti mai putin placute de la crese, poate am avut si noroc ca am nimerit aici, poate ca stand acolo 2 sapt. am si vazut cu ochii mei ca uneori e nevoie de o pedeapsa, sau o "cearta" mica, dar primesc si muuulta alintatura si atentie.
sa-ti spun o faza: la noi la masa baiatul tb sa stea in genunchi ca e cam mare diferenta dintre masa si scaun, numai ca el se ridica, se foieste, se urca pe masa, ma rog, fitze. la un moment dat il intreaba tati: mai patrick, tu asa faci si la cresa, ce te tot frichinesti atat ca dai toata mancarea pe jos. la care el: bitte hinsetzen, so sagt Karin = te rog stai jos, asa zice Karin (educatoarea lui preferata)
si inca ceva si apoi opresc logoreea: il lasa in chilotei in timpul zilei, cu exc. somnului de pranz, asa incat am avut surpriza sa vad ca piticu meu face pipi la wc! si uite asa pot sa fac semn in calendar ca am avut primul weekend fara pampers!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius