Sarbatoritii de iulie-august 2004 (191)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roller025 spune:

Mai scrisei, da' se pierdu'...
Da, mi-am revenit Ce minuni poate face jobul! Ma lecui de toate boalele

Lia, cu funditz sau fara, multa sanatate!

Carmen, vazui poze! Mireasa ai?

Si Vicu a inceput sa cante prin casa "copii" si e foarte incantat cand ii vede la tv. Asa ca vineri seara a avut mare succes mamaia copiilor, a dormit copilu fericit in cantece si dansuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Buna fetele!

Am vazut o nasa mistoaca! sa traiasca ea si familia ei!

Sanatate lui patrick, stim cum e cu "distractia" aia cu vomitatu ca si noi ne-am "distrat" asa vreo 4 zile.

Ca ma intrebareti unde era tati, de am alergat numai eu dupa copil...ehe, poveste lunga, care isi are originea in intrebarea "Cum ne educam copilul". El e genul relaxat, nu sare decat daca copilul e in cadere libera. Eu sunt mai stresata, acasa il mai las sa se catere unde vrea, dar acolo fiind in casa straina, nu-l lasam sa faca tot ce vrea, de teama sa nu sparga ceva. Asa ca eu alergam, el zicea sa-l mai las in pace ca stresez copilu . Mai ales cu mancarea avem discutii. tati zice sa-l las in pace si sa nu mai alerg cu mancarea dupa copil, ca daca ii e foame mananca. Eu sunt de acord cu statement'u de mai sus, dar cu urmatoarea precizare: chiar si atunci cand ii e foame, copilu nu sta la masa sa manance (decat vreo 10 imbucaturi), dupa care merge la joaca si eu continui sa-i bag pe sub nas. Deci ce vrea al meu sot, adica sa vina copilu sa zica "mami papa" si apoi sa stea la masa si sa manance (daca se poate si singur), nu se poate inca. Stiu ca nu e bine sa-i dau mancare din mers, ideal ar fi sa stea la masa. Dar el e atat de dinamic si mereu in miscare, incat imi dau seama ca e dificil sa stea cuminte la masa. Si uite asa...am alergat si cu mancarea dupa copil, cu atat mai mult cu cat a fost bolnav, si a mancat foarte prost zilele astea, si nu ma lasa inima sa-l las numai cu 5 inghitituri la masa.

Intrebare (sondaju zilei): cum mananca copiii vostri, stau la masa pana la sfarsit sau va mai plimbati cu farfuria dupa ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roller025 spune:

Ah, Adela, esti pe sufletu' meu!
Cum mananca Vicu:
Varianta 1: cu bona - in scaunul de masa, cu un borcan de jucarii plasat pe masutza lui, i se baga non-stop in gura cu apelativu': "hai deschide cioculetzu'" Si Vicu executa. Cand s-a saturat zice "nu, nu". Dca se fandoseste inseamna ca s-a plictisit de jucarii si se schimba setul si hranirea continua. Dac nu, atunci e definitiv si se inchide capitolul.
Varianta 2: cu mama - in scaunul de masa, cu borcanul de jucarii solicitat sau cu o masinutza. I se baga in gura. Daca se plictiseste si zice nu, nervii mei cedeaza si e trimis la joaca. Norok ca-i dau rar de mancare, doar in w/e. Daca am treaba si vreau sa-l fac sa manance singur, il pun inscunul de masa, ii spu ca trebuie sa manance singur ca e baiat mare si ma intorc la treaba mea. mananca ceva mai mult sau mai putin, dupa care se plictiseste si fie vrea sa-i dau eu, fie nu mai vrea. Daca nu mai vrea, nu mai manaca. Punct.
Alergam si io dupa el. Si ce daca. Se invatase sa manace in timp ce se juca si io ma urcam pe pereti. Asa ca am renuntat. Mai nou, daca ii spun ca in 2 minute vine la masa si il las sa se mai joace putin, vine si sta la masa. Nu sta decat daca nu-i place mancarea!

Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mitzura - Giulia papa in scaunul ei, cred ca este unul din locurile preferate din casa, poate sta si un cas acolo, asta pt ca e lasata sa pape singura. Ieri de ex. s-a spalat pe fata cu iaurt, lingandu-se cu mare patos dup`aia.
la burtici si mamici si copii

Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

raspunsla sondajul zilei: Danut sta pana ajungem la jumatatea portiei in scaun, apoi isi gaseste ocupatii, se joaca, ia jucarii, le cara de colo colo, face strategii si cand il chem vine sa ia din lingurita sau daca am eu o mai buna toleranta merg eu cu lingurita dupa el. Prefer asa decat sa-l las nemancat, mai ales ca el nu pune gura de 2 ori pe zi pe mancare gatita, prefer sa umblu dupa el sau sa-l las sa se joace si sa si pape

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

mitzule, ultima data i-am dat sa manince sarmale facind trotuaru` prin fata portii
bey, pzoe cu mireasa nu dau ca n-am acceptu` ei, ce vreti sa ma stric la matz cu ea?

Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3

Mergi la inceput

Dana, pai inseamna ca tu esti dupa modelul sotului. Io nu pot sa-l las sa plece si sa nu-i mai dau cand stiu ca acum a luat 5 inghituri si acum 4 ore cand a fost ultima masa a facut la fel. Da mi-as dori si eu sa fiu mai relaxata. Recunosc ca in comparatie cu soacra-mea sunt parfum, in sensul ca pentru ea e tragedie nationala daca nu mananca copilu si are tendinta sa-i bage mancarea cu forta in gura, tendinta pt care i-am tot facut observatie.

Eu am observat niste chestii: copilul meu nu cere niciodata de mancare (adica nu vine la mine sa ma traga de poale si sa-mi zica "mami papa", nu vine singur sa ia din lingurita (ca Danut), pot sa-l chem pana imi amorteste gura, intotdeauna e mai interesant ce face decat sa vina sa deschida gura. Si daca ii las mancare bucatele la indemana nu ia din ele pana le termina, ia o data de doua ori si gata. De aia nu stiu ce dracu sa fac si cum sa schimb sportul asta cu mancarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speel spune:

Carmen,esti super frumoasa si arati cool.Si cine zici ca ti-a tras manichiura frantuzeasca?Mie cea mai mult mi-a placut unde esti cu sotul tau.Te pupic.
adela,acu sa nu zici ca am ceva cu tine,ca tot raspund cit un roman intrebarilor tale de obicei!Noi am avut un copil problema cu mincatul de cind era mic mic.Abia de doua luni papa mancarea normala,pina atunci numai pasat la mixer.Era jale de-a dreptul cind venea ora mesei.Ricu n-a stat niciodata in scaunul de masa,ci in scaunul de masina.Minca si se legana singurel. Masa dura o ora.In momentul de fata maninca de toate,ori la unul din noi in brate,de o saptamina in scaun normal (ne-am mutat masa pe biroul lui traica-sau pentru ca noi n-avem masa la bucatarie,numai un bar la care avem scaune inalte fara spatar si ar cadea copilul jos singurel in scaun.Daca s-a saturat se da singur jos si gata.nu mai insist.Insa de vreo trei zile am adoptat alta metoda care da roade excelente.Pe o farfurie intinsa de felul doi rup bucatele o felie de paine,un cremvusti,jumatate de rosie doua feliute de ardei gras,doua rondele de castravete,toate bucatele cit pentru o inghititura.Le imprastii prin farfurie amestecate,sa fie un colorit cit mai viu.Si.....Ricardo al meu maninca pe culori.intai ce e rosu,pe urma verde,si tot asa,in 3 min.a terminat toata farfuria,insa nu s-a oprit intre inghitituri.Pur si simplu nu stiam cind inghite tot ce baga in gura asa rapid.Am ramas tablou.Am repetat si prinzul in acelasi mod,aceleasi rezultate.Fasole verde citeva fire,un buchetel de conopida,unul de brocoli,jumatate de pulpa de pui pe gratar(numai carnita taiata cubulete)si citeva rondele de morcov,toate fierte in apa cu un pic de delikat.Nu va inchipuiti in ce fel baga in gura.Deci,am scapat de chinul mesei,si al tinutului in brate.Eu nu am plecat dupa el cu mancarea niciodata pentru ca pe jos am mocheta alba in toata casa si nu am riscat sa o patez cu mincarica.
Roxana,eu sunt asa de suparata ca tre sa dau o groaza de bani in plus,dar cum spuneam si ieri,e cel mai bun lucru pe care i l-as putea cumpara lui Ricardo.Sanatate puiutului.
Daria,si eu tot cutaden folosesc.

Mergi la inceput

Dana, pai daca dai raspunsuri asa lungi, inseamna ca si daca ai ceva cu mine e de bine, nu? Trebuie sa incerc si eu metoda ta, sunt curioasa daca are vreun efect. Oricum nu-mi fac iluzii ca termina totul in 3 minute, si o juma de ora sa fie, numai sa manance si sa nu mai alerg eu dupa el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Am vazut poze cu Ilinca (vreauuu la mare) si cu nasa! Inca nu am inceput sa sughit de atat ras (serios, ai aratat excelent Carmen!).

Mitzura, si eu sunt mai calma de felul meu, Stefi mananca ori in scaunul ei ori la masa pe scaun normal. Cat mananca bine, cand nu mai vrea la joaca cu ea. De obicei ii mai las un castronel cu cereale de la Nestle (Cherios, Nesquick, Cini-Minis) la indemana in camera, daca vrea mai rontaie din acelea. In schimb ma stresez ca nu prea mai vrea fructe in ultima vreme, numai carne imi cere, dar nu o pot forta. Intr-o seara am fortat-o sa ia o gura de lapte cu taitei (ea nu mananca nici asa ceva) si a iesit urat de tot, nu vreau sa mai repet figura.

Lia, ai grija de tine si vrem poze cu burtica.

Daria, si eu tot Cutaden folosesc, dar parca tot apa are cel mai bun efect. Mai nou, de fiecare data dupa ce face pipi in pantaloni o bag la dus.

Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefi mica-mica si Stefi - mica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

Mergi la inceput