Mamici de ianuarie-februarie 2007(10)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Romaria durerile de cap nu le ai pentru ca nu mai esti tinerica - stii vorba aceea "niciodata nu e prea tarziu" - mi se intampla si mie si cred multora de aici. Chiar aseara am avut o durere de simteam ca imi explodeaza capul. Nu am luat nimic desi medicul spunea candva ca de am dureri sa iau tylenol. Eu nu o sa iau nimic, am stat cu compresie cu niste gheata pe ochi si ma mai lasat.
Greturile ca tot vorbim despre stari de rau mi-au parut iar , cum mananc ceva probabil ce organismului nu-i place gata ...afara.
Dar sunt doar cateva luni din viata noastra in care ne simtim mai rau si ce........sa rezistam PENTRU CA MERITA

Ralu 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Oana- spuneam ca aici mergi o data pe luna la un singur medic si in tara e la fel si daca vrei poti sa o faci in paralel cu alt medic , dar partea a doua a nu mai e aplicabila aici, pentru ca pentru a merge la medic trebuie sa platesti asigurare medicala care crede-ma USTUUUUUUURA , sa mai am pretentia sa vad si un alt medic ...uuuffffff mai bine iau avionul si ma intorc definitiv acasa in RO. Daca ai bani sa iti iasa din buzunar poti plati doua asigurari dar.......putini sunt. Sistemul de asigurari aici mi se pare extrem de complicat, o adevarata industrie.
Te-am zapacit...ma mai descarc si eu prin explicatii.

Ralu 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Buna,mamici!

Galaxy, imi pare tare rau de ce ai patit, ai grija de tine...

Maria Irina, bine ai revenit, cum te mai simti?

Crisotexa, la noi moasa e seful. Avem fise pe care le completeaza la fiecare vizita, te cantaresc, iti iau tensiunea, sange, din astea. Tot moasa mi-a dat rezultatele la teste. Daca vrei sa intrebi ceva iti raspund, dar se feresc sa iti dea sfaturi, lasa totul la alegerea ta. Singura chestie care mi-a spus-o a fost ca probabil nu o sa ma lase doctorul sa fac cezariana deoarece nu e cazul, oricum era prea devreme sa se ia o decizie. A trecut pe fisa totusi ce vroiam eu. Intre timp m-am razgandit, asa ca nu o sa mai aiba munca de lamurire cu mine. Inca o chestie, au aparatura specializata si masini speciale, asa ca daca ai chef sa nasti ascasa ele pot organiza pentru tine totul. Si dupa nastere fac vizite si te invata ce sa faci cu bebe...

La mine sotul nu prea vrea sa fie de fata cand se naste bebe, dar eu il vreau acolo ca imi e frica si cred ca as avea nevoie de ceva sprijin moral. Sper sa reusesc sa il conving, el e inimos de felul lui si cred ca are emotii mai mari ca mine de fapt, dar in valtoarea evenimentului...:)

Cum stati cu arsurile la stomac? Eu am terminat un tub de Dicarbocalm, imi e rau mai ales seara. Or sa treaca vreodata? Nu stiu ce sa mai fac...

Voi vreti sa stiti ce sex e bebe? Vad ca Maria Irina deja vrea sa stie, voi celelalte?

Va pup la burticute,

Ivona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

crisu27,bine ai venit !

tzuchi
,felicitari !

maria irina
,de acum cred ca oricand le vei putea simti,miscarile lui bebe .eu inca ori nu am simtit ,ori nu stiu cum e.
si sigur sexul se va vedea,cu conditia ca bebelusul sa vrea si el sa va arate :))
ma bucur ca te-ai mai linistit in privinta prietenului tau,si sper ca totul sa fie bine pana la urma !
ivonna cred ca e super cu nasterea acasa! urasc spitalele,si daca s-ar putea garanta siguranta deplina la nastere,mi-ar placea.
eu nu am rabdare pana aflu ce sex are bebe !!
mie imi dadue medicul ceva de arsuri la stomac,si pt dureri,si farmacistul mi-a zis sa iau doar daca am dureri de nu mai rezist,ca totusi nu e chiar asa bun in sarcina,asa ca de atunci mi-a trecut pe loc !
au revenit arsurile acum cateva zile,dar nu ma tin mult .am observat ca le am cand mananc mai mult decat de obicei.

16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

buna fetele,

am mai editat un pic lista: numele noastre cu bold, fara emotiocane si alte chestii care umplu spatiu, spatiile le-am redus cat am putut. acum daca mai vreti ceva modificari si nu stiti cum sa le faceti, spuneti-mi. cat mai stau pe acasa nu-i nici o problema.

va pup

...I want a permanent vacation...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Buna, fetelor, n-am mai postat de cateva zile si de-abia am reusit sa citesc tot ce ati scris. Imi pare tare rau pentru fetele care au avut si au probleme :( Galaxy, sper sa treci peste asta si sa auzim cat de curand vesti bune de la tine.

Eu am avut o saptamana plina, nu cred ca am apucat sa va povestesc cum a fost la eco :) l-am vazut pe mormolocel de 11 saptamani, seamana a omulet micut, cu manute, degetele, picioruse, nasuc... de toate! Bebe avea pe 13 iulie 4,77 cm (ar fi dupa dimensiune de un pic mai mult de 11 saptamani, cam cu 4 zile, asa) si inimioara ii bate cu 165 batai pe minut. Translucenta nucala 1,06 mm, am inteles ca e bine. O poza gasiti aici: http://www.animalutze.com/images/messa/bebe-11-saptamani.jpg

In rest, ma simt bine, nu prea mai am parte de gretzuri, insa au inceput niste dureri de spate foarte enervante. Atat imi trebuie sa fac vreo miscare brusca sau sa ma aplec! Am senzatia ca mi se "crapa" oasele in zona lombara, imi gasesc greu o pozitie buna, in care sa nu ma supere "shalele". Voi patiti asa ceva?

Vorbeau cateva fete despre cat de indicat/contraindicat e sexul in timpul sarcinii. Pentru mine (care se pare ca fata de voi sunt nimfomana! ) de fiecare data a fost foarte bine - pe langa ca e bine si bun oricum si oricand, a avut pana acum urmatoarele efecte absolut bine venite, de care normal ca am profitat: trecea greatza pentru cel putin o zi, treceau diversele mici crampe datorate cresterii uterului, dorm mai bine dupa (ca altfel ma cam invarteam in asternuturi), alunga nervii si diversele stari nasoale, chiar si anxietatea (care la mine e a doua natura), astfel incat toata lumea se mira ca nu am devenit "tzafnoasa ca o bortzoasa" iar aseara mi-a luat ca prin farmec durerea de spate si vad ca azi efectul benefic persista - ma mai deranjeaza putin spatele, dar nu e insuportabil cum devenise aseara si pot sa ma misc altfel decat ca o ratza lesheasca.

Eu nu am prinit interdictie la sex, dimpotriva, se pare ca e benefic pana in ultima clipa, plus ca am citit pe undeva pe un site american ca daca e si regulat si destul de des, antreneaza muschii vaginului, ceea ce este de mare ajutor pentru nasterea vaginala, iar tonusul muscular se reface mai repede decat in caz de abstinenta pe perioada sarcinii. Nu mi-a spus medicul nimic a propos de folosirea prezervativului, dar am sa intreb data viitoare cand ma duc. Oricum, uitandu-ma la diverse desene care arata cum e asezat bebe in uter, fata de vagin, cel putin in teorie nu are cum sa-i faca rau - ca e destul de departe bebe de "parcul de distractii" si e bine protejat de sacul gestational.

Semn ca ma apropii de trimestrul doi, nici asa obosita nu ma mai simt si deja fac pipi mai rar decat pana acum (mergeam si de cate 15 ori pe zi). Dureri de cap nu am avut, m-a durut capul doar o data, cand era "a ploaie" afara si eu mai patesc din astea cand e vremea schimbatoare (am luat un paracetamol). In schimb, ma supara faptul ca, daca stau incomod pe scaun sau daca strau in picioare mai mult de 30 de minute, fac niste glezne ca de elefant. Dar daca stau cu picioarele sus cateva minute, se dezumfla.

Despre prezenta lui tati la nastere - pai daca nu el, atunci cine? Inca nu stiu sigur daca voi naste vaginal sau prin cezariana, dar daca nasc vaginal sigur va fi langa mine - in afara de medic si restul de personal al spitalului care oricum trebuie sa fie acolo, nu imi doresc pe altcineva, decat pe el. De fapt, daca s-ar putea si as sti ca nu exista potentiale probleme pe care doar in spital le poti "rezolva", mi-ar placea sa nasc acasa, si langa mine sa fie doar el. Dar asta nu se poate, asa ca vom naste... amandoi, la spital.

Despre sexul lui bebe - daaaaa, sunt curioasa, teribil de curioasa, mai ales ca inca nu am reusit sa gasim nume care sa ne placa pentru un eventual baietel - daca ar fi fetita ar fi mai simplu cu numele :) - si mi-as dori totusi fetita, desi as fi la fel de fericita si sa fie baietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kachi spune:

Multumesc mult fetelor pentru incurajarile privind nunta! Promit sa pun poze cum apar!

Am fost intr-o minivacanta la mare, in care m-am mai relaxat.

Durerile de cap am avut si eu cateva in ultimele saptamani. Memorabile, simteam ca imi plesneste capul.Mi-am luat tensiunea 9 cu 4.Mica dupa parerea mea, si nu am apucat sa vb inca cu doctorul. Alte cauze ar fi si scaderea glicemiei in sange, deci fructe dulci la greu.

Despre libido, la mine e mai sus ca niciodata... abia astept luna de miere. La ultima vizita, doctorul mi-a precizat singur ca e ok, fara probleme.

Mi-au trecut visele ciudate in ultimul timp. Si eu stau cu sufletul la gura pana la urmatoarea eco de sambata.

Va pup pe toate,

Carmen 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Ma dispera laptopul asta. Nu stiu cum, cand scriu repede (si nu pot altfel ), se activeaza io stiu ce comenzi, ca imi muta cursorul in alta parte a textului si de multe ori imi dispare mesajul scris, cu totul. Si nu pot scrie incet

Nu-l mai suport. Scrisesem un mesaj de un km si nu pot sa o mai iau de la capat.

Va pup si poate data viitoare am mai mult noroc
11+
cRISA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

crisotexa eu credeam ca l_Am stricat ed atata frecus,de face asa. acum aflu ,dupa muulta vreme,ca nu doar al meu face asemenea nebunii.ma tot uitam si nu imi explicam.nici acum nu stiuu cum se muta,dar macar sunt fericita ca nu sunt singura .
hahaha asta adica inseamna ca ma bucur de necazul tau :)))

si mie mi se pare necesar sa asiste si sotul la nastere,dar vreau sa aflu avantajele si dezavantajele in funcite de parerile si experientele voastre .

va doresc o saptamana super ! fara greturi,fara dureri,fara griji !

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Buna dimineata burtici frumoase!!

Sunt o viitoare mamica de septembrie (zodia capricorn nascuta pe 1 ianuarie), am venit sa vad ce mai faceti,cum oduceti cu raul de dimineata etc.
O sa treaca de la simne,ve-ti uita cat de curand ca a existat.
Vorbeati de miscarile lui bebe,o sa aveti niste emotii extraodrinare in momentul cand veti simti primii fluturasi.
Profitati de acest"voyage" minunat,de altfel este cel mai frumos din viata mea.

Va urez curaj la toate !
Va pupic si abia astept sa intru la voi prin ianuarie sa vad daca ati nascut vre-un puiut de capricorr pe 1 ianuarie!!

+30SOPHIA Uraaaaaa mult a fost putin a mai ramas!!

Mergi la inceput