Mamici de ianuarie-februarie 2007(10)
Raspunsuri - Pagina 6
aelita spune:
[galaxy CUM ASA ????? of,doamne,ce rau imi pare !!! scumpo, suntem alaturi de tine !!! si pe Robertel care sa te aline in momentele astea grele, sa te refaci cat mai repede !
imi pare tare tare rau...
aelita spune:
bits se spune ca anomaliile cromozomiale sunt recunoscute de organism si fatul este eliminat pe cale naturala.ce-o vrea D-zeu pana la urma
asa mi-au spus si mie medicii,mai ales la inceput cand eram tare stresata si nu intelegeam de ce ei imi spun asa usor ca "nimeni nu poate garanta ca o sarcina merge pana la cap"
cat despre norocoase la nastere,am si eu o prietenea care m-a sunat ca a rupt apa. dar ziceac a nu merge la spital,ca e bine. bineinteles ca am fost la ea si am dus-o cu masina imediat.era vesela,nu avea dureri,a stat la coada sa faca fisha de internare.ajunsese deja cu dilatare 4.in doua ore de la ruptul apei din casa,nascuse.cu tot cu drum,internare...pe masa a durat 10 minute,la fel.s-a uitat sotul ei la ceas,care a stat langa ea.
tema pt fete : la voi or sa asiste sotii la nastere ?????
cu suzeta, criss,cum daca i s_a dat de la inceput renunta la 6 luni? pai cam la toti copiii li se da de la inceput suzeta,su nu au nici un gand sa o lase,nici daca le-o smulgi :))
cat despre sex..uneori,in timpul sarcinii se piere apetitul.de firca sau chiar tot hormonal.
catalina imi pare rau de gemenasii tai :( si te-ai chinuit de doua ori..nu stiam ca se intampla pe rand.dar dupa primul,e normal ca celalat sa stea acolo ?nu trebuia sa te interneze sau ceva ??
marinar,pare infectie,dar nu se stie.fugi la un dentist repejor,nu sta asa sa te ia si durerile.poate e doar o infflamatie,se mai intampla si sangerari in timpul sarcinii,la gingii.
lalicaap , bine ai venit ,si felicitari !!!
gio,pt mine lista e ok asa.nu are sens sa va munciti prea tare.si prea multe culori iti ingreuneaza citirea,si mai ales multe iconite ,alea iti iau ochii.
romaria sa scoti o lista din aia pe o foaie inguuusta gen fitzuica,sa iasa asa din buzunar si sa inceopi sa ii citesti doamnei acolo pana adoarme :))
vezi ce iti da pt dureri de cap,mie imi da paracetamol.
Catalina spune:
Aelita, iubita, probabil ca "normal" e sa se duca amandoi dar la mine a fost mai cu motz. Eu cred ca ei saracii au incetat amandoi in acelasi timp dar se facuse o hemoragie interna si doctorii (Giulesti si Elias unde am fost internata pe rand trei saptamani) nu prea vedeau si atunci ma hraneau cu sperante false. Pana la urma Niculescu de la Giulesti mi-a facut un eco intr-o joi si a zis luni vi la chiuretaj ca sarcina asta nu mai merge si ai si un mare hematom si imi e frica de el. E, asta e, asa a fost sa fie.
Nu pot decat sa sper ca, ajungand unde am ajuns acum, acum va fi mai bine. Oricum si starea mea fizica si generala este alta, zic eu, chiar daca ma mai apuca cateodata ganduri negre. Anul trecut daca imi aratai un deget incepeam sa plang si ma mai opream seara. Ii disperasem pe toti.
Hai ca v-am zapacit. Cineva sa deschida repede un subiect mai vioi!
Va pup
Catalina 14+
aelita spune:
Catalina,dea-ai m-am mirat si eu..pt ca eu zic ca nu era normal sa te lase asa,dupa pierderea unuia,sa risti sa faciinfectie,pt ca stiu ca nu se elimina tot.Dar cu gemenii nu stiu exact cum e..
Si eu am trecut prin asta..dar nu cu gemeni.si stiu ca mi-au spus ca nu se poate sa stai asa,ca risti sa nu se elimine singur.
acum e alceva,am trecut si nu vom mai trece !!!
acum vom face copii sanatosi si frumosi ,cei mai cei din lume !!
nu-i asa ,fetelor ????????
eu m-am trezit pe la 3 parca si mi-.e foameee acum. dar am chef sa astept sa se lumineze bine si sa deschida ,sa merg sa iau micul dejun afara.dar nu mai rezist,mananc ceva acasa,desi nu imi place nimic din ce am.
daca va spun ca vreau paine prajita cu unt si gem de undeva anume,si ca painea mea si gemul meu nu sunt ca alea de acolo,ce mai ziceti??
nu sunt la fel,si gata ! te pui cu gustul ?
si sucul lor de portocale e altfel.si pun zahar in el :))))
pup fetele si brticutele !
15+
oana_bucur spune:
Crisu...bine ai venit.
Wannajo...din cate stiu de la doctopr nu ai voie laxative de nici un fel...decat supozitoare cu glicerina dar astea nu te ajuta...decat la iesirea mai putin fortata.
Eu am fost constipata la inceput...am trecut pe combinatia 2 linguri de taratze, 2 linguri de secara si o jumate de linguritza de seminte de in, amestecate toate cu o lingura sau mai mult de miere...si astea luate dimineata pe stomacul gol cu o cana de apa bauta langa. In doua zile isi face efectul daca nu cumva din prima zi. Insa dupa cateva zile de utilizare mi s-a acrit de ele. Acum sunt bine caci mananc multe fructe...si important este ca masa de dimineata imi consta de cele mai multe ori numai din fructe.
Vezi si tu cum iti iese mai bine.
Ralu practic si aici daca mergi la un sigur medic te cheama cam o data pe luna ptr monitorizarea sarcinii...nu mai des ...
Numai ca la noi se mai practica si mersul in paralel la doi medici...si in plus de asta, in functie de cat de ocupat este sau cat se intampla sa mai cotizezi poti sa iti faci si programari intre programari daca apare ceva neprevazut.
Eu si Noi
11+
tzuchi spune:
Fetelor am revenit cu vesti bune si acum vreau si eu pe listuta!
UM 20.05.2006 si DPN 21.02.2007
Avem comfirmarea eco a samburelului la 6w5d cand avea 0.9 mm, si ma simt excelent, doar usoare greturi seara. Am fost in concediu si la mare si la munte si maine cu
inapoi! De maine o sa am timp sa citesc capitolele din urma si o sa va scriu mai des!
roandre spune:
Eu una nu vreau sa asiste sotul la nastere....dar asta e doar optiunea mea!
La mine nasterea in sine a durat 10 min, travaliul a fost de 4-5 ore asta in conditiile in care mai intai mi-au pus perfuzii sa-mi opreasca contractiile (mi se fisurasera membranele cu 3 zile inainte, la 35 de sapt) si incercau sa ma ajute sa mai tin bebita. Vazand ca nu mai e cale de intors mi-au pus perfuzii cu antibiotic si nu mai stiu ce chestie pt maturarea plamanilor copilului si dupa un timp alta cu oxitocina pt declansarea contractiilor. Oricum totul a fost super rapid!
Dureri mari am avut cam cu o sapt inainte sa nasc cand pur si simplu nu mai puteam sa stau nici pe scaun la masa sa mananc de durere. Preferam sa nu ma mai ridic deloc din pat pt ca plangeam de durere....deci cam asta a fost cosmarul meu (banuiesc ca faceau parte din contractiile specifice nasterii dar mai avand o luna pana la DPN nu ma gandeam ca poate fi asa ceva).
Dragelor, am si eu o intrebare: va intereseaza o carte 490. "Travaliul si Nasterea pe Intelesul Tau" de Dr. Oana Melinte-Moraru, Educator Lamaze – descrie travaliu si nasterea normala in cuvinte simple pe intelesul tuturor; prezinta desene cu fazele travaliului, pozitii pentru travaliu si nastere si modele de respiratie tip Lamaze – 10 buc. (oana mm, sunt la elyanne) – 10 ron?
Dc da, o gasiti la Bazarul pt Alex (14) ! Banii stransi in urma vanzarii cartii sunt folositi pt cumpararea de teste de glicemie pt Alex, baietelul de 1 an si 10 luni bolnav de diabet insulino-dependent!
Dc nu va intereseaza nu e nici o problema si sper sa nu va suparati pe mine ca am postat acest mesaj aici!
gio spune:
Buna,
cris, daca vreti facem si numele cu bold, numai ca azi nu ma simt in stare. in ultimul timp s-au mai accentuat starile de rau desi as fi bagat mana in foc ca s-au dus de tot...
am intrat ca am vazut ca intrebati de sotzi.al meu a stat la fetita si nu stiu ce-as fi facut fara el. m-a ajutat fff mult. eu initial nu vroiam sa vina, s-a dus dr sa-i transmita ca nu si m-am trezit cu el pe cap. ca nu poate sta afara sa se tot intrebe ce fac eu acolo, asa ca a venit. n-a lesinat, a fost mai tare ca mine, m-[a sters pe frunte, m-a tinut de mana..a contat cat 10 dr si 10 moase. in fine. acum l-am intrebat daca mai vrea sa stea si mi-a zis ca deja stie ce se intampla
se ma gandeste.
si spuneti de preturi la nastere: cu o cezariana facuta la cel mai tare dr, cu rezerva cu tot si nu ajungi la 1800 de euro, clar, pate la jumatate..daca esti darnica.
cmu are maternitatea la elias. conditiile sunt aceleasi , mai putin rezervele, dar si pe acestea le poti plati separat. doar daca vrei sa nasti cu un dr de la cmu, asta intr-adevar nu se poate decat prin ei, daca nu lucreaza la elias.
va pup, mai vb
...I want a permanent vacation...
maria_irina spune:
LA MULTI ANI, DIANAMIZZI! SA AI PARTE DE UN BEBE SANATOS, CARE SA TI ADUCA NUMAI BUCURII SI MULTA MULTA SANATATE SI FERICIRE ALATURI DE CEI DRAGI!
Buna mamici! Nu am mai scris cam de mult dar v am citit mesajele zilnic. Ieri am avut programarea pt triplutest. Acum astept sa vad rezultatul, insa numai in cazul in care ceva nu e in regula ma va suna medicul meu. Voi cum va mai simtiti? Eu ma simt minunat si am inceput sa ma bucur din tot sufletul de beblus si nu mi doresc decat sa fie sanatos si sa pot sa i ofer o viata cat mai frumoasa. Voi ati aflat ce sex are bebelusul vostru? Eu am programare la ecograf pe 10 august ...dar cred ca o sa mi fac o programare mai inainte ca mor de nerabdare sa vad daca ma fetita sau baietel.O SA INTRU DE LUNI IN A 16-A SAPTAMANA SI EU CRED CA SE VA VEDEA SEXUL LUI BEBE. Miscarile cand incep sa se simta? Sunt atat de nerabdatoare sa l simt cum da din picioruse! MI A TRECUT SUPARAREA PE PRIETENUL MEU SI AM DECIS SA NU L MAI IMPLIC IN NICI UN FEL IN SARCINA MEA. o sa accept ajutorul lui atunci cand va fi cazul si nimic mai mult. Daca va dori sa fie aproape de bebe o sa fiu cea mai fericita dar va trebui sa ma asigure ca va fi o prezenta constanata in viata copilului si ca nu va aparae acand el va avea chef, pentru ca nu o sa i permit pentru nimic in lume sa l faca sa sufere.
VA PUP DULCE SI VA DORESC SARCINI USOARE!!