Mamici de ianuarie-februarie 2007(10)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

Buna tuturor!
Am lipsit ceva vreme si mi-a luat ceva timp sa citesc din urma, sa ma tin la curent.
Eu sunt bine, burtica mea e mare-mare (eu zic ca e de 5 luni, asa marisoara este) si abea astept sa ajung sapt viitoare la eco sa il vad pe bebe - m-am speriat de cate sarcini oprite din evolutie si sarcini pierdute am auzit...
Galaxy, imi pare tare rau sa aud vestea rea pe care ne-ai dat-o...Stiu7 ca pentru asa ceva nu sunt cuvinte...

Fetelor, vad ca discutati pe aici despre probleme cu gazele....si eu sunt in aceeasi faza...In plus, cam de cand am ramas insarcinata am devenit brusc si constipata. Si de unde inainte nu aveam nici o problema cu asa ceva, acum pot sa beau lapte, sa mananc porumb si inghetata ca tot ..nimik. Voi aveti probleme cu constipatia? Cum as putea sa reglez mai mult din alimentatie- mananc dimineata lapte cu cereale si ciorbita la pranza, dar nu e suficient.

Referitor la nasterile in sistem privat: am inteles ca la CMU nu este asa scump precum aud ca este la euroclinic (stiu ca pt arondati este cca 1800 eur o cezariana, cu 3 zile spitalizare incluse). Si stiu ca acolo (maternitate CMU) conditiile sunt super. Eu inclin tot mai mult catre nasterea acolo, dat fiind ca per total inteleg ca o nastere ajunge oricum la 1500-2000 euro cu toate "darile" (medic, anestezist, rezerva, asistente, asistente la copii, asistente care te spala & schimba...etc). Voi cam la cat stiti ca se ridica o nastere?

Pupici tuturor si celor noi Bun Venit!
Mamici, aveti grija de voi si sa aveti bebei sanatosi!!!

wanna-
9 weeks & 5 days

wanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

wannajo, preturile de care vorbesti mi se par astronomice, in orice caz la mine in oras nu se practica asa ceva. Doar daca nu sunt eu bine informata (cred ca maxim 300 euro si asta la prof univ - fara asistente). Maternitati particulare oricum nu sunt aici, cea mai apropiata e la Bacau, unde e 1500 euro cezariana.

Cu constipatia eram pregatita sa-ti spun de cereale, dar vad ca si asta ai incercat. Eu am fost in perioada cand nu mancam nimic, dar cred tot tubul imi era gol. Dupa cum stii se relaxeaza toti muschii, inclusiv cei netezi si toata digestia devine tare lenesa. Mie cred ca nu-mi functioneaza colecistul, deseori am simtit durere in hipocondrul drept, ca sa nu mai spun ca nici alimentele nu prea se deplaseaza din stomac. Miscare cat de cat faci? Daca nu ti-e greata, poti incerca dimineata pe stomacul gol un pahar de apa cu putina sare. Sau laxative de la farmacie, eventual ceai, alta solutie nu vad. Insa trebuie sa faci ceva, in primul rand confortul tau e diminuat, se mai acumuleaza si toxine, iar riscul de hemoroizi e mare.

Galaxy, odata cu vestea ta - o noua dezamagire pentru noi toate. Ma bucur ca esti cu fruntea sus, iar copilasul pe care vi l-a dat dumnezeu te ajuta sa treci mai usor. Cu cat te refaci mai repede, cu atat mai bine. Cand ai voie sa incerci iar?

Sa-mi exprim si eu parerea referitor la listuta. Chiar daca e mai sobra nu ma deranjeaza, imi place ca ocupa mai putin spatiu. Poate era bine numele noastre sa fie cu 'bold', dar nu dati cu pietre, nu stiu sigur daca ar arata bine asa sau nu. Eu personal nici nu as sti cum sa fac sau sa modific listuta.

V-am pupat! Maine plec la mare - doar cateva zile, pe delegatia sotului. Mi-am probat hainele de plaja si arat tare ciudat in ele. Nu arat nici gravida, dar nici ca inainte.
criss 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Criss,distractie faina la mare si sa faci poze sa-ti vedem si noi burticuta.

Constipatia se rezolva cu fructe si prune uscate.Eu mananc multe fructe si nu mai am treaba.

Lalicap,bine ai venit si sarcina usoara!

Dana 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Galaxy,

imi pare nespus de rau, dar faptul ca mai ai un bebe o sa te faca sa treci mai usor peste toate.

Capul sus si mergi inainte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

fetelor merci de sfaturi.

ideea este ca nu am avut niciodata probleme cu gingiile, nu am avut asa ceva si de aceea nu stiu ce este. oricum maine dau o fuga pana la stomato.

Marina 12+

Mergi la inceput

Daconst, multumesc de urari! O sa fac poze, incerc sa mananc vreun kil de mere inainte ca sa am si eu burtica. Apoi tb sa invat cum se pun poze aici, m-am uitat odata dar mi-am prins urechile. Oricum, nu ma gandesc la distractie cat sa nu-mi fie rau. Am si uitat de coloana, anul trecut am ajuns la mare intepenita dupa o zi de mers cu masina si m-au terorizat durerile toate 3 saptamani cat am stat.

toate burticile
criss 12+

Mergi la inceput

Daconst, mi-am amintit ca te interesau avantaje si dezavantaje la epidurala. Poate deja ai citit, dar mi-am amintit unde am gasit multe despre asta. Aici in site-ul DC , in bara cu butoane de sus (scris alb pe fond gri), la "nasterea & postpartum". Scrie despre toate tipurile de nasteri, inclusiv de epidurala.
criss 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Romarianu mai intri? E totul in regula? Ai ajuns la ginecologul tau? Astept cu sufletul la gura sa vad cum iti este.

Crisotexa aici in state nu exista notiunea de moasa, habar nu am ce ar putea sa imi faca, pana sa nasc cele mai importante sunt analizele medicale si ecografiile care sunt facute de medici si asistente. Dupa cum am mai scris eu am parte de asta doar o data pe luna.

Pupici pe burtici
Ralu 14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaria spune:

Buna dragele mele burticutza
Va multumesc si va pup ca sunteti alaturi de mine, nu am putut ieri sa ating calculatorul am avut o durere de cap cumplita, de fapt de 2 ori pe saptamana am niste dureri de cap (tampla si ceafa) de ma tine la pat si cum nu pot sa i-au nici o pastila ma chinui.
Am sunat ginecologul,m-a intrebat cum ma simt acum ,i-am spus ca bine nu am mai avut burtica tare si daca pana la urma l-au auzit pe bebe si i-am spus ca da. Si apoi mi-a zis daca vreau sa merg, dar ea nu considera acum o urgentza daca l-am auzit pe bebe si ca oricum am programare joi la ea. Sti bine ca aici nu prea mergi cand vrei la doctor din pacate. Asta e astept pana joi cand merg sa vad ce si cum, am mari emotii. Trebuie sa vad neaparat si medicul de familie sa vad ce sa fac cu durerile astea de cap, de ce le am, chiar ma ingrijoreaza si astea.
Acum la batranetze toate m-au apucat ..trebuia sa ma marit de tanara si sa am copil tot atunci ca acum ma dor ba salele ,ba capul si ma si sperii din orice .
Va pup inca odata si sigur va tin la curent cu ce imi va zice ginecologul, i-am facut o lista de intrebari daca tot o vad rar macar sa o inebunesc
Un we placut si sunt cu ochii pe voi
Romaria 15 fix azi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaria spune:

Cred ca am scris mesajul de sus la betie nici eu nu-l inteleg cate greseli am facut ,l-am scris repede ca sa nu mai stati cu grija
Pupici,
Aceeasi

Mergi la inceput