cum sa ma ajut??
![](images/user_woman.png)
Pe masura ce trec zilele imi dau seama ca nu mai sunt la fel ca si acum cativa ani,calma zambitoare iubitoare,dragastoasa....
Mi-am transformat casnicia intr-un iad.(da ,acesta este cuvantul perfect).Sotul meu nu uita sa imi aminteasca zilnic ca sunt rea si insuportabila,ca ma uraste,ca vrea sa divortam.
Din cauza mea suferim toti din casa,datorita tonalitatii mele si a rautatii mele.Copilul cel mare stiu ca sufera uneori,ii citesc in ochi,dar eu nu ma pot controla,nu stiu sa trec cu vederea anumite lucruri,nu stiu sa negociez ,sa il fac sa se simta bine,tot ce stiu este sa indispun pe toata lumea cu prezenta mea.
Nu inteleg de ce am devenit asa de dura,m-am transformat intr-o persoana pe care am detestat-o toata viata,niciodata nu mi-au placut oamneii rai,m-am ferit de ei,imi spuneam ca eu nu voi deveni niciodata o femeie rea,dar m-am inselat.
am tot ce imi trebuie material,sentimental insa nu.De ce?bineinteles ca tot din vina mea.Nu stiu sa ma comport,desi as vrea sa stiu sa ma descurc in orice situatie,as vrea sa glumesc sa rad,dar nu mai pot,tot ce e in jurul meu mi se pare ostil,fara rost.
uneori imi vine sa ma iau sa tot plec,sa nu mai vad pe nimeni,dar unde sa plec?
Am foarte des aceste schimbari,mi-ar placea sa fiu constanta,sa nu mai supar pe nimeni,sa fiu mai vesela,dar nu ma pot abtine.
Mi-am dorit foarte mult o casnicie fericita,insa totul s-a schimbat,eu m-am transformat.
Sotul meu simt ca ma uraste,ca ar vrea sa plec.
Nici nu stiu ce mi-ar face mai bine:divortul sau schimbarea mea?
Raspunsuri
NicoletaB spune:
un prim pas l-ai facut- ai recunoscut ca esti de vina si stii exact ce anume nu-i bine
partea grea- sa pui in aplicare si sa devii acea persoana care ti-ai dorit dintotdeauna sa fii
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Natasa spune:
Divortul n-ar rezolva nimic, tu te vei afla in acelasi punct. DIn pacate, doar tu te poti ajuta si te poti schimba ca sa le oferi copiilor tai si sotului o viata mai linistita si mai frumoasa. Cred ca ai toate motivele din lume sa incerci!
coraly spune:
Cum ajunge un om 'normal' sa fie rau? Eu cred ca stresul si frustrarea scot raul din oricine. Nu stiu ce varsta au copiii tai, si nu stiu cat de greu ti-a fost cu ei. Gandeste-te bine de cand ai inceput sa te schimbi in rau, si daca nu are legatura cu greutatile prin care ai trecut. Poate nici nu esti multumita de viata ta si trebuie sa intelegi de ce. Ti-ai dorit altceva de la viata?
Nu stiu daca esti o persoana religioasa, dar uneori ajuta mult intoarcerea spre credinta, impacarea cu sine.
De multe ori ajungi asa din cauza unei depresii. Nu ai alte simptome care ti-ar putea sugera o depresie? Poti incerca sa consulti un psihiatru. E clar ca ceva se intampla cu tine si trebuie sa te ajuti singura!
Coraly si Sergiu
poze
zepellina spune:
Sotul meu care a si plecat defapt este intr-o astfel de stare, de depresie. Nu si-a revenit cu plecarea, dimpotriva, se simte cel mai rau ca si-a parasit familia. Eu as vrea sa ajut dar simt ca ma trage dupa el, am inceput sa am eu stari de depresie. Nu vreau asta.
Cred ca un psiholog te poate ajuta si in mod sigur credinta in Dumnezeu, spovada. Trebuie sa faci ceva pt copii, nu ai cum sa fugi pt ca nici nu te ajuta.
Mult noroc!
zepellina
craciunitza spune:
kiwwy, ai cumva o afectiune de care stii numai tu, suferi de ceva si tii ascuns? In general, bolile ne schimba impotriva vointei noastre.
Sfatul meu: citeste cazuri asemanatoare si urmareste-le evolutia si intreaba-te daca ai vrea sa treci prin asa ceva. Gandeste-te un pic doar la tine, daca esti obosita nu inseamna ca te faci vinovata de ceva, dormi. Parerea mea este ca esti foarte obosita.
Nu certati copiii cand viseaza!
Mitele iubitele
Ani3lla spune:
Eu cred ca trebuie sa fie un motiv serios care te determina sa fii rea. Poate o situatie intampinata candva si de impactul careia nu ti-ai dat seama pe moment, poate grijile de zi cu zi, poate frustarile. Nu cred ca esti rea asa pur si simplu, ceva te nemultumeste. Oare ce? Ar fi bine sa iti pui intrebarea asta si sa raspunzi sincer. Crezi ca daca divortezi nu o sa mai tipi, nu o sa mai fii nervoasa, crezi ca toate se vor rezolva de la sine?. Ceva trebuie sa fie, nimeni nu e suparat tot timpul si nu tipa fara motiv. Ai recunoscut ca situatia tensionata din casa e din vina ta , acum a mai ramas sa afli motivele. Poate te-ar ajuta sa discuti deschis cu sotul si copii despre asta (depinde ce varsta au). Deasemenea, depinde de gravitatea starilor tale de nervozitate, poate esti bolnava, nu strica sa consulti un medic.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/violeta69/violeta69.jpg)
violeta69 spune:
Sunt deacord cu ce spune Zepellina......
nu lasa sa se agraveze problemele,de fapt cred ca le-ai cam lasat....probabil e o depresie,ceva a declansat in sufletul tau o stare pe care n-o poti contola si ai nevoie de ajutor!......
si nu e nici o rusine sa mergi la psiholog,nu esti nebuna,esti doar intr-o situatie in care ai nevoie de un ajutor si cine poate sa-ti ofere acest ajutor daca nu cel ce se pricepe,adica psihologul?!
el o sa te invete cum sa "ataci problemele",cum sa actionezi si cum sa reactionezi vis-a-vis de cei dragi tie.......
te rog,nu lasa sa-ti scape din mana situatia pt. ca mai tarziu s-ar putea sa fie prea tarziu!......
si ca o completare,dar nu in ultima instanta,ci in acelasi timp, mergi la un preot,cauta un duhovnic........(si eu caut,dar nu gasesc,sau poate n-am cautata suficient........)
descarca-ti sufletul si cauta sa indrepti greselile vietii......pt. ca desi noi avem senzatia ca n-am facut nimic gresit sunt o multime de lucruri care ne departeaza de Dumnezeu......
eu iti doresc sa ai putere sa lupti si sa crezi despre tine ca esti o fiinta buna,Dumnezeu asa ne-a lasat,buni,
Vio
cristiama spune:
Hmmm...
"rea si insuportabila", e foarte usor sa spui ca doar celalalt partener are vina in relatie.
Nu exista intr-o relatie un singur vinovat. Nu cred ca doar tu te-ai taransformat in, stii tu: rea si insuportabila!
Mie mi se pare ca sotul tau nu e nici pe departe "bun si dragastos".
Sotii iubitori nu-ti fac observatii ca te-ai schimbat in rau si nu arunca amenintari cu divortul.
Ar putea sa te intrebe ce probleme ai, sa te ajute sa le depasesti.
Nu stiu tu cum esti, dar eu ma simt cumva mai iubita daca sunt asigurata de asta cand ma simt urata sau rea.
Alfel e f usor sa iubesti pe cineva vesel, zambitor, aranjat, perfect sanatos, fara zile rele, fara problem e la servici, fara sindrom premenstrual...
Dar noi nu suntem asa, cel putin eu una, nu:
- am zile in care sunt neagra la propriu
- am trecut printr-o perioada grea cu o pierdere de sarcina
De multe ori imi e greu mie sa ma plac....
Dar mie astea mi se par momentele in care ai defapt mai multa nevoie de dragoste!!!
Elise spune:
quote:
Mi-am transformat casnicia intr-un iad.(da ,acesta este cuvantul perfect).Sotul meu nu uita sa imi aminteasca zilnic ca sunt rea si insuportabila,ca ma uraste,ca vrea sa divortam.
Eu cred ca daca ti-ar spune zilnic ce mult te iubeste pentru ca esti cea mai minunata femeie, in timp situatia s-ar schimba radical.
Si daca ti-ar raspunde la rautati cu calm si cu bunatate, te-ar dezarma.
La figurat vb., nu cred ca esti capabila sa lovesti un om care vine sa te ia in brate.
O faci doar atunci cind il percepi ca agresor.
Elise
corinadana spune:
Asa cum a zis si Craciunita, Kiwi cauta si fa ti niste analize la endocrinologie. S ar putea sa ai si probleme din astea care tratate duc din nou la echilibru si calmitate.
Citeste despre vitaminele B!!! Sa vezi lipsa lor la ce duce. Ia vitamine! Discuta si cu al tau sot si cu un pic de ajutor si din partea lui ai sa vezi cum in casuta vostra va fi liniste.
Mai bine?! Schimbarea ta!
corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.