Pentru cei care raspund aiurea la subiecte
Am observat ca de cite ori se deschide cite un subiect in care cineva isi expune o problema sau un necaz si cere un sfat, se va gasi minimum o persoana care n-are nimic altceva de spus decit sa arate cit de fericita e ea, in opozitie cu cel care a initiat topicul. Ca sa fiu mai explicita:
-"barbatul meu bea si din cauza asta avem probleme in familie, ca sa mai fac cu el?"-Raspuns: "eu sint o fericita, al meu nu bea nici must, sa nu cumva sa-i fermenteze in burta! Cel mult o bere de Revelion"
-"copilul meu are un an jumate si nu spune mai mult de 3 cuvinte"- Raspuns: vai, draga, nu stiu care o fi cauza, dar al meu la 3 luni vorbea, la 7 mergea si la 8 facea la WC"
-"m-a batut sotul, m-a injurat, ma umileste"- "vai, al meu e un scump si un dragut, n-ar omori nici o musca, ma rasfata zilnic cu vorbe dulci si trandafiri"
-"nu ma ajuta nimeni, toata treaba o fac singura, sint surmenata si nu mai pot"- "barbatul meu spala, gateste, calca, plimba copilul si dupa ce termina face sex intr-un mod divin"
-"nu ma lasa sa-mi cumpar nimic pentru mine, spune ca sint cheltuitoare si ca n-am nevoie de nimic"- "o, sa va povestesc ce-a facut al meu, mi-a cumparat un Masseratti de Craciun, chit ca mai aveam unul, nu mai stiu ce sa ma fac cu el"
-Am vazut inclusiv mesaje total lipsite de bun simt in care cineva care povesteste cum si-a pierdut de curind o persoana draga este "ajutata" cu cu raspunsuri de genul "condoleante! Mie nu mi-a murit nimeni drag pina acum si sper sa nici nu se intimple multa vreme de acum inainte".
-editez mesajul pentru ca am uitat de categoria urmatoare: "eu si sotul cistigam 10 milioane pe luna si nu stim ce sa facem sa ne ajunga"- "noi avem 3000 de euro pe luna si cu greu ne descurcam, chiar nu inteleg cum traiti cu 10 milioane!"
Fetelor-cele care va recunoasteti, inteleg ca plictiseala e mare si simtiti nevoia sa aratati cit de norocoase sinteti in comparatie cu altii care sint plini de probleme, dar nu la toate subiectele e obligatoriu sa spuneti ceva. Chiar daca va e greu, incercati sa vedeti si consecintele raspunsurilor voastre asupra unor oameni care nu-si scriu probleme din placere!
Raspunsuri
ana maria spune:
Of, dar asta se intampla si in orice discutie orice discutie orala nu doar virtuala. Iar in ceea ce priveste lauda exagerata a copiilor si eu cred ca poate face rau interlocutorilor de multe ori chiar ingrijorati de problema copiilor lor.
Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
Oana spune:
Natasa ai mare dreptate, aceasta problema pe care ai expus-o a facut parte din motivele pentru care calitatea acestui forum a scazut de-a lungul timpului. Mai demult acest forum era un loc de real ajutor pentru toate proaspetele mamici si oricine isi posta vreo problema primea raspunsuri cu adevarat folositoare si de bun simt, acum este un loc in care de multe ori laudarosenia troneaza, multi nu mai stiu cum sa arate cat de norocosi, destepti, etc. sunt ei si sa dea peste nas celorlati.
Pacat.
Oana si Paul (3 iulie 2002)
Ticker_Paul
iileana spune:
Perfect ai surprins fenomenul.
Chiar ieri am ramas absolut tablou citind, la un topic la care o fata se plingea de spiritul extrem de materialist al sotului, un raspuns stupefiant "vaaaai ce bine ca barbatu-meu nu-i asa" urmat de o dare de seama de juma' de pagina in care era expusa in amanunt, cu date si cifre, minunata situatiune a repondentei...Tragi-comic...
Nu, nu-i numai plictiseala.
E lipsa de bun simt si de empatie.
Si e prostie.
Nu cred ca se poate lupta cu astea.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
Field_mouse spune:
Daca un om este tampit si lipsit de tact (nu, totusi, mai degraba tampit), si nesimtit pe de asupra - n-avem ce face!
Ma deranja acest lucru f. mult inainte - cand eram cu bebeii mei cu caruciorul in parc - fiind gemeni, erau putin subdezvoltati dpdv fizic (de ex., au inceput sa stea in fund la 8,5 luni si altele) si ma stresau groaznic (am ajuns sa merg si la o mie de medici, care mi-au confirmat ca am copii perfect sanatosi)...
Eu sunt mai bleaga de caracter, nu stiu sa ripostez, sa ma cert, etc. (si mi se pare asta injositor). Dar cand cineva ma scoate din sarite - vai de mama lui!!! Gaseam si eu punctul slab (al mamei, nu al copilului respectiv, ca n-as putea) si incepeam - vai, dar ce te-ai ingrasat dupa nastere, vai cum sa n-ai studii superiare, etc (de fapt, mi s-a intamplat de 2 ori cu niste persoane care tot comparau odraslele lor nascuti la termen, la 4kg si ceva, din niste parinti ca 2 elefanti cu gemenii mei, fara nici macar sa fie intrebati!!!). Nu e frumos, dar daca asa au inteles, ce sa fac?! Un om nesimtit are nevoie de un raspuns pe masura, ca doar "pe limba lui" intelege.
Acu' sunt imuna la tot felul de magari, dar ma doare si pe mine sufletu' cand citesc un post de la o mama disperata, din care de la o posta se vede, ca ea cauta sustinere morala si primeste un pumn de sare pe rana!
daniella4 spune:
Bun punctul tau de vedere, Natasa. Problema consta aici in lipsa decentei si a bunului simt. Si evident si a plictiselii.
Daniella, mama lu' Alexis
cius22 spune:
Natasa,mare dreptate ai!...De multe ori din cauza unor asemenea postari,am ezitat sa dau un sfat-chiar daca simteam imboldul.Ma bucur ca ai pus acest subiect.Sper sa il citeasca cat mai multi...iar persoanelor care au cerut sfaturi,le recomand sa nu puna la inima toate "bazaconiile"(Deh,padure fara uscaturi...),caci in aceasta comunitate mai sunt si persoane cu mult bun simt...
Mik spune:
Nastasa, sintetizezi tare bine ceea ce apare foarte des, din pacat, pe forum. Creaturile de felul acesta le pun in acceasi barca cu cele vulgare, adica dau ignore.
Mik.
Natasa spune:
E adevarat ca e multa lipsa de educatie, de tact si pe undeva de inteligenta si nu mi-am propus sa ma lupt cu ele, dar poate una dintre "fericite" scria asa doar de plictiseala, fara sa-si dea seama ce face si de acum inainte mai sta o secunda pe ginduri inainte sa deschida gura. In cazul asta mesajul meu este unul de succes :)
addinel spune:
de multa vreme ma mira si pe mine acelasi stil de mesaje. si stau si ma intreb daca trandafirii nu sunt cumva 3 garoafe o data/ an, daca masseratti nu este vreun tico si de fapt nu e al ei ci al sotului, daca persoana respectiva are copii, etc etc etc. de obicei nu sunt o persoana suspicioasa, dar parca sunt cateva persoane pe forumul asta care prea au o viata minunata. nu cumva e vreo dorinta de evadare, vreo frustrare sau chiar mai multe?
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."
Witchie spune:
Grozava observatie, Natasa. Dar daca moderatorii s-ar apuca sa stearga toate postarile nelalocul lor sau offtopic sau in care musteste neamprostia, tot forumul ar tipa: discriminare! cenzura! cine sunteti voi sa hotarati! samd.
Eu nu vad nici o rezolvara in afara de autocenzura si recitirea mesajelor inainte de a apasa pe butonul "Trimite un raspuns"
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Pe unde umbla Irina noaptea