viata in germania (37)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns enn spune:

DidiAlex, nu-ti fa probleme, sigur se va descurca! Prima saptamīna īl vei īnsoti la acomodare (Eingewöhnung) si o sa vezi c-o sa-i placa. Si la noi se doarme pe saltelute, e okay. La īnceput le dadusem saculetul de dormit de acasa, dar dupa cīteva luni ni l-au īnapoiat, ca vroia si al nostru paturica, ca ceilalti. Sticluta cu apa noi nu-i ducem, dar e o idee buna, ca astfel nu va bea dupa altii. Papuci da, hainute de schimb, slip de baie si prosop, pentru jocurile cu apa.
Fii pregatita ca s-ar putea sa faca oaresce viroze īn primele 2 luni, se īntīmpla de cele mai multe ori. Sa nu te superi din cauza asta pe educatoare, de vina sunt de obicei ceilalti parinti, care-si duc copiii bolnavi la cresa.
Si sa nu te sperii daca zbiara ca din gura de sarpe la primele despartiri, se va potoli dupa 2-3 min. Iar daca nu, fii sigura ca te vor suna educatoarele. Eu pt. asta mi-am luat mobil
Numai bine va doresc!
E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

intrebare urgentisiima:
la intoarcere de la Ro vrem sa o luam pe mama in masina, ce tbs a arate la vama la iesire ca sa nu am probleme? O asigurare de sanatate ca oricum ii tb si cati bani? sau poate lua bilet de intoarcere pe autobuz din Ro fara data de intoarcere? ca sa nu ne puna sa aratam bani pt toata periaoda cat sta aici.

DidiAlex, cam la varsta asta a mers si al meu, am stat 2 sapt. cu el acolo si apoi treptat l-am lasat singur. Eu sunt f multumita de cresa, nu pot spune ca a mers ceva prost. s-a obisnuit bine, a si plans un pic, dar pe cat de dureroase pareau urletele pe atat de repede ii treceau. Pana ajungeam eu la colt nu se mai auzea nimic (uneori erau in gradina si auzeam tot). Sa-i dai paturica lui preferata sa doarma cu ea, sau ceva de acasa. In rest... sanatate:) ca o sa-i duceti lipsa in primul an. eu fac semn in calendar, luna iulie a fost fara vizite la dr. iupiii! deci este un sfarsit in toate!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Doamnelor multzam mult!
Simt ca imi zboara puiu...
Chestia cu plansu o experimentam deja. adika ii explic ca ma intorc si cand ma intorc iar ii explic ce si cum si se pare ca ne intelegem. Cat despre boli, cunoastem, pt ca in iarna trecuta am fost cam tot timpu racitit. era de ajuns 2 dati pe saptamana ca sa ia virusii.
Copii vostri adormeau cu suzi? ca al meu nu a avut-o niciodata si el adoarme cu biberonu. Asta ma intreb io cum /cine o sa ii de-a lui laptele?
Cred ca imi fac griji inutile ca nu suntem nici chiar la inceput si nici educatoarele fara experientza.
Voi ati scapat de pampers? Ma gandesc ca e cam devreme si nici nu vorbeste dar la 3 ani tre sa fie fara, nu?

Cristina, i-am fost in aceeasi situatie 2 ani acu. Am venit cu masina cu o nemtoaica si m-am intors cu autocaru. Am intrat ca turist. Aveam asigurare, dar nu mi-a cerut-o nimeni. Iar la intorcere am sunat la autocar si am facut rezervare si le-am spus dinainte ca nu am bilet. m-a costat cu vreo 20 de euro in plus. adika era 180 dus-intors si 110 doar intors. Mannheim-Bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

buna fetele,sunteti bine?ca n-am mai intrat de multisor pe forum..
Voi cu copilasi de toaleta...ce faceti cu ei pe strada?la noi,daca e musai ,il pun la copac mai ferit,ca nu spune cu un sfert de ora inainte si daca se ia cu joaca il trag eu la limita.
Insa..daca ne prinde la C&A sau la Real,pizzerie etc...cum ii puneti la wc?Aveti hartie de colac din aia speciala? Pipi e simplu,din picioare,dar la kk mor daca il tin eu deasupra toaletei,ca are peste 20 de kile.Daca aveti o solutie-help!
SI unde se gasesc totusi hartii pt colac?ca m-am tot uitat pe la DM dar n-am vazut...

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

didialex, thx! am sa vad ce vb cu ea azi la telefon ca merge la agentie, sun curioasa ce-i mai spun si aia. Acum vreo 3 ani am venti cu sor-mea si ma punea sa arat bani pt 1 luna!! cat sta la mine, nu ne-am priceput si i-am facut asig. pe 1 luna. adica trebuia sa arat 3000€ ca era cu 100€/zi. Ma rog, sper sa se fi schimbat ceva.

Ancutza, eu ii spun fetei ca tb sa se tina pana acasa cu kk, iar cu pipi tb sa recunosc ca am un noroc imens, pot merge si juma de zi cu ea in oras ca nu-i tb. Cat despre pitic, abia acuma am inceput mai serios si inca ii pun pampers cand merg in oras ca sa nu am probl. Insa si el se tine la kk cate juma de zi, ca-i pun chiloti si nu vrea sa faca la toaleta, asteapta pana ii pun iar pampersi si face in ei
daca totusi tb si tb si nu se mai poate, am un spray desinfectant (Sagrotan sau altceva de farmacie, ceva cat mai mic sa incapa in geanta) la mine, sterg cat pot de bine toaleta, mai pun si hartie igienica de jur imprejur, nu o las sa puna mana pe nimic, se tine de mine si apoi spalam bine mainile. La fete e si mai nasol ca fac si pipi la wc. Pana acum, slava domnului, nu a luat nimic.

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

DidiAlex, al nostru adoarme cu suzeta, dar peste zi nu i-o mai dam. Si poarta pampersi, ca majoritatea copiilor de la cresa. Daca al vostru adoarme cu bibe, probabil o sa i-l dea educatoarele. Doar e īn interesul lor sa adoarma copiii, ca sa-si mai traga si ele sufletul

E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Enn, sper sa se descurce..si io sa ma calmez ca doar nu imi pleaca in armata (cum mi/a scris cineva).

Cristina, acu vreo 3 ani cand erau probleme cu 100 de euro/zi tipa de la Euroline mi-a sugerat sa imi fac 2 asigurari. una pe 5 zile si una pe 3 luni. oricum astia au termene standard si daca tu stai mai mult sau mai putin cam tot atat platesti. Daca cere la vama asigurarea de sanatate o arati pe cea cu perioada mika si un card,evident pe minus daca se poate . Te scapa de un stress si nu costa prea mult. 5-10 euro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Fetelor, va rog mult, spuneti-mi si mie in ce conditii se trece pe pasaport stampila cu "domiciliu in strainatate" ? si unde se poate face asta ? noi ne-am trezit acum la spartul targului cand plecam acasa si oare daca am obtine acuma aceasta stampila se trece data de cand suntem aici, adica de 3 ani ? trebuie sa spun ca noi nu suntem cu green card, ci sotul meu are viza "erlaubnis" pe care a trebuit s-o re-inoiasca in fiecare an.
Inteleg ca stampila asta e buna s.o ai cand te repatriezi, atit pentur scutire vama, desi noi nu cred ca luam decat f. putine lucruri cu noi inapoi, dar si pentru alte chestii; de ex. daca n-avem stampila asta am itneles ca trebuie sa platim retroactiv asig. medicala pe ultimii 5 ani.

Va multumesc anticipat pentur orice info !

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

didialex, mersi. intre timp ne-am desteptat si noi, asa o sa facem si pt mama si eventual luam mai multi bani sa aratam la vama.
Am uitat de biberon, daca ii tb, atunci i-l da, desi cred ca de la un moment dat o sa i-l scoata ca ei ii spala pe dinti inainte de culcare si nu prea se bucura cand aud ca adoarme cu ceva in gura. Sau poate ii pun apa/ceai neindulcit inauntru. Nici ai mei nu au avut suzeta, nici unul. Si-au "alocat" chestia aia care se pune in pat sa nu se loveasca de gratii ca fiind "nana" sau "meine nanen" cum le poceste piticu si cu ele adorm. Dar la cresa a avut nevoie de aia doar la inceput.
Nu-ti mai fa atatea griji ca o sa fie bine, ai sa vezi!

elena, chiar plecati?? noi suntem cu Green-Card si suntem la exceptii, nu te pot ajuta cu info. Eu cred ca cel mai bine suni la consulat, sau scrii un email. Eu am scris email si am primit raspuns dupa cateva zile.

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Mamicuta Ancuta ,ce mai faci?Ai fost deja in concediu?

Sa stii ca chestii din alea de plastic de invelit capacul closetului am vazut la DM.Chiar o sa ma uit si-ti zic exact cum se numesc.Eu pe fiica-mea o tin deasupra,vai de spinarea mea,are si ea 19 kg,mai un pic si e 1/2cit mine dar nu am incotro.Noroc ca in deplasare o apuca doar pipilica,restul vine seara,la domiciliu .
Anul asta e oricum mai bine ca anul trecut,spune din timp si tine mai mult,adica daca suntem in metrou poate sa astepte pina la primul wc,dupa coborire.
Daca nu avem toalete prin preajma,apelam si noi la solutia "dupa un pom mai dosit".

Alina

Mergi la inceput