viata in germania (37)
Raspunsuri - Pagina 25
tinatache spune:
vik, s-a contramandat, ca tot am iesit seara singuri cat a fost mama si nu ma mai lasa inima sa plec si in weekend. O sa mergem asa cu turma alta data...
despre cosmetice, nici eu nu am folosit mai nimic. am o crema weleda cu galbenele de dat la fund dar e aproape intacta, am dat de vreo 2 ori, cred. Faza e ca daca face rana (si faca f repede, de multe ori de prima data) nu mai poti da cu nimic, fundul gol si atat.
Sampon folosim Penaten dar am avut si cu Hamamelis de la Yves Rocher. Si mai pun un fel de ulei de baie in apa ca mandra are pielea f uscata, tot de la penaten.
Nu ai un Baby walz pe aproape? acolo poti incerca f multe modele de carucioare. O data ce stii ce vrei poti comanda pe net. Daca te uiti doar in poza atunci da, poti lua teapa ca iei matza-n sac, dar un model probat si pipait nu are cum sa fie altfel.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Daconst spune:
Multumesc mult,fetele...dragute ca intotdeauna!
O sa va zapacesc de cap pina nasc si dupa.
Partea nasoala e ca aici nu am decit un magazin H&M,deci nici vorba sa am de unde alege.
Poate mergem in we intr-un oras mai mare,la vreo 50 de km de noi sa vedem ce gasim.
Pina atunci va sunt recunoscatoare pentru orice sfat sau idee ce va vine in minte.
Dana 24+
Lauraa spune:
Vikinga, sarumana de urari! Si tie la fel,sarcina usoara si fara greturi!
Eu sunt in 8 sapt. si DPN l-am calculat pe 1 Mai. Acum sa vedem...
Tu cand ai DPN?
Daconst, noi avem carucior Hartan Racer XL,e combi,are de toate, pot sa-l recomand din inima.
In primele sapt. de viata nu ne-a dat voie moasa sa folosim cosmeticale, la baita bagam o emulsie de ulei de masline in lapte (de cafea) in vanita si atat. Mai incolo am luat Weleda si acum ce apucam, Bübchen,Penaten, Hipp,egal...
Laura cu Lara
si
Surpriza
vikinga spune:
DPN-ul meu e pe 27 martie, Laura.Si vad ca mai peste tot moasele recomanda cit sunt inca mititei sa nu se foloseasca produse cosmetice. Si la noi la fel. In primele luni de viata la baitza puneam ulei de migdale in apa si atit, cumparat de la farmacie. Cit sunt asa mititei nu au nevoie sa fie sapunitzi pe toate partile, corpul lor e inca protejat din burtica de la mami si cica e pacat sa distrugi crema aia a lor naturala. Si tocmai uleiul la baitza e bun pt ca nu mai necestita dupa cremuire cu chestii de prin market. Ok cind sunt mai mari e alta treaba.Vikinga & micul viking Aldo(15noi2003)
osna spune:
multumesc inca o data de urari fetelor.alex ce coincidenta placuta sa avem feciorii nascuti in aceeasi zi.
dana eu hainutele le-am luat de pe unde am apucat reduceri:h&m,real,wolworth dar cele mai multe de la C&A.
in spital am nascut intr-un tricou ce l-am avut pe mine cand m-am dus la spital(si eram deja dilatata 5cm,fara sa am dureri prea mari) apoi am primit de la ei imediat dupa nastere o camasa din aceea care se leaga la spate.am stat in ea vreo 3-4 ore(ca am nascut la 4.30 dupa amiaza= si apoi seara pe la 7 m-am schimbat in camasa mea de noapte.apoi maine zi mi-am luat pijama pe mine.la bluza am avut nasturi de sus pina jos sa-mi fie mai usor la alaptat.
deci in principiu lista a fost destul de sumara:
-o camasa noapte
-o pijama
-halat
-slarfi
-1-2 prosoape)am avut voie sa fac dus,dar numai cu apa calduta,fara sapun,gel dus sau alte chestii),pasta dinti,periuta,piaptan...
-sutien de alaptat
-o pereche de sosete mai grosute pt sala de nasteri-le-am tinut numai vreo 10 minute in picioare ca eu muream de cald acolo
-tampoane,chiloti speciali iti dau ei de acolo,nu am avut voie cu haine de acasa
-pt bebe numai hainele de iesit din spital,restul ai acolo tot ce este nevoie(eu am avut un pachet de servetele umede pt bebe ca in spital ne-au spus sa-i spalam cu apa calda si niste servetele speciale de hartie,dar am folosit si din astea umede ca noaptea nu aveam nici un chef sa ma duc la baie cu castronul sa iau apa=
revin mai tarziu cu alte detalii ca ma cheama fluturasul.
lucrusoare matei
Daconst spune:
Laura si Vikinga,felicitari pentru bb-i va spun si eu si va doresc sarcini usoare!
Laura imi place caruciorul,de care spui si mi-a cam ramas gindul la el.Sa caut in magazin sa vad si cum arata la pipait.
Osna,mersi de listuta,chiar ca e sumara...fata de a fetelor din Ro care au nevoie de tot ce e posibil si imposibil.
Tu ai facut cursul de geburtsvorbereitung?Te-a ajutat?
Eu tocmai m-am inscris si urmeaza sa merg pe 18.Nu prea stiu ce sa-mi iau cu mine acolo,dar sper sa nu ne ia tare din prima.Apoi ce lapte e indicat pt.bb in cazul in care nu pot alapta?Ce e recomandat in primele luni de viata?
Daca imi mai amintesc ce mai am de intrebat,iti scriu.Pina acum iti multumesc mult.
We placut fetele!
Dana 24+
osna spune:
am revenit acum ca doarme fluturasul.eu am luat ca si cosmetice pentru bebe doar o crema de fundulet si baby bad ambele de la bübchen.cu crema il dau cand il schimb iar la baita mi-a spus moasa ca ea asta imi recomanda,nu este nici cea mai scumpa,nici cea mai ieftina gama.
cursul nu l-am facut caci s-au pus atunci caldurile acelea ingrozitoare in germania si nu am mai putut merge,se tinea la o ora departare de mine.din cate stiu de la prietena mea care l-a facut au invatat cateva tehnici de respiratie,au facut ceva gimnastica,li s-a explicat ce se intimpla cand incep contractiile si te pregatesti de nastere.
eu contractii nu am avut,am primit perfuzii ca sa mi le provoace,eram dilatata 5 cm fara sa am dureri,iar atunci cand au inceput cu adevarat,din cauza pda-ului nu le-am simtiti decat puctul culminat ca sa spun asa si moasa m-a invatat la inceput ce si cum sa fac.
personalul din spital este foarte dragut,te ajuta,poti pune intrebari.am fost cu vreo 3 -4 sapt inainte sa nasc si am vizitat spitalul in care urma sa nasc,poti merge la 1-2 sa vezi mai multe variante.se organizeaza seri de vizita si acolo la inceput iti prezinta ce si cum,apoi poti pune intrebari iar dupa aceea noi am avut o discutie si cu un medic pediatru care ne-a explicat ce fac cu bebeul dupa ce se naste.
ce fel de lapte poti sa dai in cazul in care nu alaptezi cred ca iti spun cei din spital.la mine din primele minute cand l-am pus la san a inceput sa traga,doar ca a durat 2-3 zile poate pina a venit laptele adevarat.
orice intrebari mai ai poti scrie ca eu cand mai am timp intru,sau poate si celelate fete care deja au trecut prin asta.
va pup si va doresc un week-end placut.
am pus azi rapid si acteva poze cu matei.
poze matei
osna spune:
Laura si Vikinga acuma am reusit sa citesc din urma si vad ca veti avea si voi bebelasi.va doresc o sarcina super-usoara si o nastere la fel,bebei sanatosi!
poze matei
tinatache spune:
quote:
Originally posted by Daconst
Apoi ce lapte e indicat pt.bb in cazul in care nu pot alapta?Ce e recomandat in primele luni de viata?
in spital oricum or sa-i dea ce au ei, la noi aveau Hipp, gata preparat la sticlute portionate pt 1 masa. Daca ii merge ii dai mai departe din ala, daca nu, altceva. Eu le-am dat Beba. Toate-s bune, numai preturile variaza:) Si la fiecare gama sunt formula pt 0-3 luni.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
enn spune:
Dana,
eu am fost la Geburtsvorbereitung la prima sarcina si a fost bine c-am putut constata ca nu-s singura aeriana Am nimerit un grup simpatic, ne-am mai întîlnit si dupa cu bebei cu tot. Dar daca stai mai departe si nu ti se potriveste cu programul, nu pierzi mare lucru.
Sarcina usoara, la fel celorlalte viitoare mamici
E.