viata in germania (37)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Pai am tagesmutter pt aldo de vre-un an si ceva. Ca avea nevoie de contact cu pui de nemtzi, am zis sa se familiarizeze cu germana inainte de gradi. Acasa aude romaneste si spaniola. Da chestia e ca ramine din ianuarie cel mai mare acolo, toti au gasit la gradi de cind fac 3 ani numa aldo nu, si cu bbi mici de un an doi nici nu se prea poate juca si apoi de vorbit nici atit. Si e imp sa vb cit mai mult germana ca acum e timpul cind prinde o limba bine. Incerc sa fiu precauta ca el e cu 3 lb straine. Cel mai bine stie romaneste. Spaniola binisor, germana cam slabutz.Nah pp ca o sa asetpt pina la anul in august, dar copii de 3 ani chiar arata dau semne ca au nevoie de gradi, sa invete chestii noi, o tages mutter nu face mai nimica. Sta si are grija de ei ca de catzei:))Super buna legea!! Mi se pare inadmisibil ca gradinitzile astea sa-ti organizeze viata dupa birocratia lor. ca trebuie numai acolo, numai asa, numai in timpul asta, deja devine durere de cap nu un ajutor. Multe mame isi pierd joburile pt ca dupa 3 ani tre sa vina la munca, da gradinita stai ca face inscrieri numa in august cind copilul are 3 ani si- aproape 4. La tine a mers super bine cu cresa si gradi! Ma bucur tare mult ca ati avut noroc.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Intru sa le felicit si eu pe Laura si Katink pentru burticute, sa aveti sarcini usoare si bebei sanatosi !
Si pe Andreia pentru scolarita ei !
Citind aici ce spune Cristina despre noua lege cu gradinitele, m-am prins de ce vecina mea (o rusoaica cam salbatica si nevorbareata)isi duce fata la gradi ba la 9, ba la 11, cand sunt eu cu Fabiano pe-afara. Eu zic ca e o lege buna.
Fetelor, cu cat timp inainte trebuie inscris copilul la gradinita?

Carmi

Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Laura, Katink felicitarile noastre, sarcini usoare si BB sanatosi!!!

Carmina,depinde de cand vrei sa il da-i pe Fabiano la gradi. Daca vrei de la doi ani, mergi si cauta si completeaza cereri de acum. Pe la anu prin mai o sa te sune ei daca au loc liber.
Io l-am inscris prin octombrie anu trecut, dar cum in aprilie ne-am mutat si plecat in ro abia pe 8 iunie l-am inscris aici. Si totusi mi-l lua de la 1 august. Dar nu am vrut noi, pt ca plecam in concediu.
Daca vrei de la trei ani, nu e graba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

laura, si pe andra mi-a luat-o tot la 3 ani jumate, ea a implinit in martie si pana in septembrie aleluia, nu a mai luat pe nimeni. Pe patrick mi-l ia acuma ca e Geschwisterkind si oricum il lua oricand ar fi implinit 3 anisori, dar si cu legea asta noua.
Mai, cu legea asta, eu cand am completat formularul puteai scrie ca iti vei aduce copilul de la ora x la ora x, dar nu varia de la o zi la alta. Ma rog, pana la urma nu sta nimeni sa verifice cat a stat un copil, la cat a venit si la cat a plecat. E bine ca se "muleaza" mai bine pe programul parintilor, dar s-a mai si scumpit, nimic nu e gratuit La noi nu se simte, dar la categoriile de venit mic e jale.
Si ca tot vb despre gradinite, la noi se renoveaza gradi a naostra, la modu ca a daramt-o toata si o reconstruieste, un pic mai mare. Am citit in ziarul de cartier cat costa asta: 1,3 milioane euro!!! o gradinitza???!!! de 4 grupa x 25 copii. Sunt taare curioasa cum o sa arate, ca au vandut tot ce aveau inauntru, or sa cumpere totul nou: mese, scaune, paturi etc. Sper sa o termine la timp ca acuma copiii nu au unde dormi la pranz.
O zi buna si frumoasa! la noi e cald!! iupiii!!!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corail spune:

buna fetelor,

am si eu o intrebare! La voi ce tip de viza au primit copii cand s-au nascut? Ca noi ( cetateni romani amandoi) suntem de 5 ani si am primit drept de sedere nelimitat si pt fetita ne-a dat o viza limitata!
Mi se pare absurd, ca pt noi nu va trebui sa umblam sa ne prelungim viza si pt ea va trebui sa mergem sa
ii prelungim viza cand ii va expira!!

Ea oricum va sta cu noi si nu in alta parte, asa ca ar trebui sa ii
dea drept de sedere ca si noua , egal daca a stat 5 ani sau nu in Germania! Mai ales ca e nascuta aici!!

corail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Multumesc pentru felicitari. Sunt buna de cinsteCorail chiar ca e o aberatie, nu vad logica la viza temporara pt copil cind tu ai nelimitata. Ce daca face rele la gradi il repatriaza:) ori cum..?! Nu stiu ce sa zic, Aldo are cetatenie germana, poate te ajuta totusi fetele cu ceva concret din experienta lor.Vikinga7+ & micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Laura si Katink, felicitari pt burtici si sarcina usoara + bbei sanatosi!

Corail si eu am viza nelimitata, iar Bianca limitata pina la 16 ani, cind va primi si ea nelimitata!

Fetele, va multumim mult pt urari si va dorim si noi, cind va fi cazul, un inceput de scoala cel putin la fel de frumos ca al Baincai!!! De ieri a inceput sa citeasca propozitii in germana (dupa prima sapt de scoala, si fara ca eu sa fi facut cu ea acasa nimic...noi mai lucram la lb romana amindoua, dar germana nu am exersat deloc acasa). E tare fericita ca poate sa citeasca! Si eu , pe linga ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

felicitari burticilor si de la mine,sarcina usoara si copii frumosi!
am o intrebare,poate stie cineva legea.
Vreau tare mult s-o aduc pe sora mea aici,si sa ramana.
Are 12 ani acum daca se poate o sa piarda un an de scoala(nu-i bai mare ) in sensul ca o sa mearga un an doar la cursuri de germana si integrare special organizate penttru copiii straini (ca apoi sa poata continua scoala aici)Dar in ce conditii se pot obtine cursurile astea -nu stiu.
Este posibil?Daca da ,de la ce amt obtin info necesare?
Sau asta trebuie rezolvata la ambasada romana?
apropo-mai are cineva notate adresa si nr de tel de la bonn? bitte-bitte!!

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Va multumesc mult pentru felicitari!

Cristina, am zis sa ii facem pereche micutei noastre si am hotarat o diferenta pana in doi ani. Cum s-a prins din prima incercare, o sa fie cam un an si 9 luni intre pitici, cat se poate de bine

Pupici,
Katink 8+ si dulcineea mea Emma-Andreea (5 aug. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corail spune:

vikinga, helbi, multumesc de raspunsurile legate de viza pt copil!

se pare ca asa e legea si se tin tare de ea!!

Mergi la inceput