viata in germania (37)
Raspunsuri - Pagina 18
Himmelsduft spune:
Andreia, super priceputa printesa ta. Si eu curioasa cum sint intreb ce ai pus in ea?
Cristina
O seara placuta fetelor!
tinatache spune:
andreia, am zis ca-ti raspund pe email dar acasa nu mai ajung sa pun mana pe calc. asa ca scriu aici. Mersi pt poze, Bianca e o adevarata domnisoara! si frumusica foc! sa-ti traiasca!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
vikinga spune:
Helbi imi pare rau ca nu am raspuns la pm, in ultima vreme am rarit-o cu netul, nici timp nu am mai avut. Si cu gretzuri de burticoasa si cu noul job plus ca dorm efectiv pe mine.Insa trebuie sa o felicit pe Bianca scolaritza! Ce frumos! Bravo voua fete frumoase!!!!Nemtzoaicelor ati vazut prin ce chin trece acea fata barbye, ooffff saracutza..! Papadie stringe banii prin pliculetze. Va zic si voua pt ca eu abia ce am citit aseara si m-a luat cu frisoane pe spate, evit de multe ori sa mai citesc si sa ma mai bag si am zis ca poate mai sunt ca mine. Are saracuta nevoie de ajutor si partea incurajatoare e ca s-au mobilizat multe fete, sanse sunt daca suntem si mai multi. Cum zicea si admin 3€ pt o viatza nu e imposibil.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
Katink spune:
Andreia, felicitari scolaritei tale frumoase! Multe succese in noul an!
Vikinga, felicitari pentru burtica! Suntem colege la mamici de martie-aprilie 2007 Sarcina usoara!
Adriana, bun venit in club! Ce mai face Aidan? Am intrat la poze, dar nu ai mai pus nimica de actualitate.
Numai bine,
Katink si dulcineea mea Emma-Andreea (5 aug. 2005)
bozo spune:
Fetelor, am si eu o intrebare. Eu si sotul meu suntem aici de 4 ani cu viza de student, copilul S-a nascut in Germania. Ce ma intreseaza e daca am dreptul la Kindergeld sau nu? Am inteles ca Erziehungsgeld primim numai daca am avea drept de munca, respectiv am fi lucrat. si ca oricum s-ar fi dat numai pana la 2 ani.
In Darmstadt unde s-a nascut Tudor mi-au spus la spital ca nu am dreptul, pentru ca avem viza de student. Ieri mi-a spus cineva ca am aveam dreptul. Ma duc maine la Familienkasse sa intreb, dar sunt ccurioasa daca mai e cineva in situatia asta.
Pupici
http://photos.yahoo.com/turcanlaura
vikinga spune:
Da Katink suntem colege la burtici, felicitari si tie si sa avem sarcini usoare! Data trecuta am fost colega cu tinatache, ehei ea la a doua sarcina eu incepatoare, habar nu aveam germana, speriata ca de bombe eram pe aici, m-am agatat ca scaiul de ea. Si ete-ma acum la al doilea.Ce sa mai zic asa pe fuga, ca ete intirzii la job, doar ca-s exasperata de sistemul mamii lor cu gradinitzele astea nemtesti!! Imi vinse sa string de git pe careva! Am zis ca pina la urma platesc eu din buzunar 200€ dati de stat pe linga suta si ceva cit plateste toata lumea, numai sa-mi pun ododrul la gradi unde vreau eu, ca au locuri, e aproape de job, e minunat, l-ar lua pe aldo la 3 ani acu in noiembrie nu in august la anul cum fac multe alte gradinite. Dati-mi si mie idei sa ma lupt cu sistemul asta ca de nu mor de nerviVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
blackpanterro spune:
Katink, yoohoo esti gravidutza!!!! NIci nu am stiut, nu am mai intrat pe forumul de iulie-august de mult.Felicitari si sarcina usoara!!!
O sa pun si poze noi dar in ultimul timp am fost cam ocupata, mai mult plecati plus Aidan....ma termina zilnic.Abia astept sa creasca :)
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of hot pepers.What you do today might burn your ass tomorrow."
tinatache spune:
katink, felicitari pt burtica! uau, deja?? brao voua, sunteti curajosi si ai sa vezi ca nu are de ce sa va para rau.
vikinga, unde lucrezi? si job, si burtica, mamaaa ce de treaba:) faza cu gradi e tare, noua ne-a spus educatoarea Andrei ca acuma cu noua lege sunt obligati sa ia toti copiii cand implinesc 3 ani. Tu de cand l-ai inscris? eu a trebuit sa negociez cu a mea sa nu-l ia din decembrie cand are ziua de nastere, ci din ianuarie, sa faca serbarile de Craciun cu copiii lui de la cresa.
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius
vikinga spune:
Cristina pai lucrez la hotel, tot in familie. Ca asa am ramas. Si vad ca merge mai bine din toate punctele de vedere. Jobul e numai de 4 ore, imi place ce fac si muncesc numai pina la sfirsitul sezonului.Despre ce lege noua vorbesti? E oare si prin landurile din nord? Chestia e ca din 3 gradinitze unde am dreptul sa merg in Sylt/ Ost, 2 dintre ele care sunt ok iau copii doar in august, astea sunt si aproape de casa. Si asta inseamna la anul in august. Dar exact a treia care e la 13km, intr-un sat uitat de lume, are locuri libere din noiembrie. Si nu vreau acolo!! Ne-am intersat si ca sa pot merge in alt orasel, ma rog aici pe insula sunt apropiate, vreo 5-10km e gradinita unde-mi place mie si de care nu apartin ca e Syl/ Nord, ar trebui sa platesc 360€ pe luna in loc de 140€. E diferenta aia de 200-250€ platita de stat. Acum nah sa zic ca platesc, dar mi se pare asa de unfair.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
tinatache spune:
e vb de o lege noua valabila in toata tara, din ce stiu eu, ca s-au modificat si orele de adus-luat copilul, resp. aduci/iei copilul la ce ore ai tu nevoie, nu cand se deschide gradi.
Fericito, eu caut de nu stiu cand job de 4h si nu gasesc nimic. Poate la anu', ca tot incepe unu nou. La banii astia ti-ai putea lua pe cineva sa stea cu el sau o Tagesmutter daca aveti asa ceva pe acolo.
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius