viata in germania (37)
Raspunsuri - Pagina 15
helbi spune:
Gata, de azi suntem scolarite in clasa 1A !
A fost atre frumos la festivitatea de deschidere....intai s-a facut o deschidere la biserica, apoi s-a mers in scoala. Copii de cl.3 au dansat si au scris din corpurile lor "Bine ati venit", iar cei de cl 2 au cintat. A fost drgut.....Apoi, au fost strigati copii si repartizati pe clase. Noi suntem 1 A, 22 de copii in clasa. Bianca a fost f degajata, poate si pt ca o cunostea de anul trecut pe directoare si o parte din invatatoare. Clasa e aceeasi cu cea de anul trecut de la grupa pregatitoare..........
In timp ce copii au intrat la clasa, noi parintii am ramas la o cafea si o prajitura!
De maine pina vineri au ore de la 8.30-11.15, urmind ca apoi sa li se stabileasca orarul.
Scultüte cu codouturile din ea a desfacut.-o acasa, iar maine trebuie sa povesteasca ce a primit!
Emotii mari am avut eu, la fel ca marea majoritate a parintilor! Bianca a fost f relaxata si bucuroasa ca a inceput scoala! Sper sa o tina asa si de acum inainte!
Noi am pasit cu dreptul! Dorim acelasi lucru tuturor boboceilor si parintilor! (nu stiu daca in afara de Alba, mai avem pe cineva printre noi care incepe scoala anul asta..........).
aschiutza spune:
Helbi, sa-ti traiasca scolarita ! Sa se bucure la scoala si sa-si traiasca anii astia cit mai frumos (sper ca aici nu ii agaseaza cu teme de vacanta, ah ce nesuferite mi-au fost!).
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
mamica dulce spune:
un an frumos scolaritei tale,helbi!!
In ce land sunteti?Aici scolile si gradinitele au inceput de pe 8 august deja......noi suntem deja la prima gripa si juniorul se bucura de nu mai poate ,asteapta Tanz Alarm la 9 jumate.
Copilasii vostri sunt fani emisiunea asta???
Am o intrebare ...vreau sa trimit un pachet mamei mele in italia si ieri la posta mi-au spus ca un pachet mic(pana in 5 kg) costa 17 euro!! Intre 5 si 10 kile e 22!!Nici macar nu e paravion,ala costa in plus inca 7 euro.
Cum e posibil sa fie asa de scump????
Din pacate nu am autocar care sa mearga in italia decat la köln si in o´raselul mamei nu-i nimic...asa ca ramane numai varianta cu posta.Poate stiti vreun serviciu postal mai rezonabil?
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
tinatache spune:
danat, uite aici:
http://stellenmarkt.sueddeutsche.de/
www.jobscout24.de
www.jobs.de
www.stellenanzeigen.de
da o cautare pe google dupa jobs si deutschland si gasesti cate vrei.
helbi, sa-ti traiasca scolarita. Aici incepe socala pe 12 sept, adica marti. Trebuia sa inceapa pe 11, luni, dar vine Papa si se amana cu 1 zi
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Alina spune:
Fetelor,bine v-ati intors de prin concedii!
Andreia ,sa-ti traiasca scolarita,succes mult in continuare!
Mamica dulce ,uite ca scrise Cristina,aici scoala incepe in 12 sept,vacanta s-a luat la 1 august.In Bayern incepe cel mai tirziu.
Si fiica-mea se uita la Tanz Alarm,chiar si noi dansam cind suntem pe faza .Fiica-mea chiar e amatoare sa mearga cind or mai face vreo editie pe la Zoo din München.
De trimis pachet in Italia nu stiu nimic dar chiar ca e scump!
Danat ,vrei sa te muti aici?
Mai e si :
www.jobpilot.de
Si pe la voi e frigul asta?Aici e ca in octombrie ...
Alina
liviaki spune:
quote:
Originally posted by livia
fetele inca odata va cer ajutorul...
mama vine la mine si mai are nevoie de bani(150 euro/5 zile) daca are invitatie?
multumeeeesc de lamuriri!
ps:am facut invitatia si am legalizat-o la notar...m-a costat cca.10 euro.
livia
liviaki spune:
Daca are invitatie din partea ta, nu mai are nevoie de bani.
quote:
Originally posted by livia
fetele inca odata va cer ajutorul...
mama vine la mine si mai are nevoie de bani(150 euro/5 zile) daca are invitatie?
multumeeeesc de lamuriri!
ps:am facut invitatia si am legalizat-o la notar...m-a costat cca.10 euro.
livia
helbi spune:
Multumim mult pt urari!
Mamica dulce, noi suntem in Hesse: am inceput ieri scoala si o terminam pe 7 iulie 2007.
Vezi ca cei de la DHL au o oferta pt pachetele de pina in 2 kg, costa 7,90 Euro in Europa si 3,90 in Germania. Oferta e pina la 31 oct.
blackpanterro spune:
Buna fetele din Ghermanica :)
Ma bucur foarte mult ca am descoperit forumul asta.....asa mai aflu si eu una alta despre viata in Germania.
Noi suntem aici langa Stuttgart de 9 luni si pana acum ne-am acomodat destul de bine.Limba nu o vorbim deloc dar sper sa invat macar ceva pana plecam.Mai nasol cu mine ca nu conduc iar oraselul in care stam e atat de mic ca nu are nimic in el - numai case :(
Nasol...zic eu.
Vom sta aici pana in 2009, apoi ne vom intoarce in State...
Vreau sa va intreb, voi pe unde mai mergeti in vacante sau weekendu-uri?
Noi am fost pana acum la Frankfurt, Konstanz, in Franta la Strasbourg ca e foarte aproape.As mai vrea sa stiu locuri frumoase si nu exagerat de scumpe...
Acum ma si chinui sa gasesc babysitter pt baietelul nostru, pt cateva ore sambata si nu gasesc....nevorbind limba imi e foarte greu.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of hot pepers.What you do today might burn your ass tomorrow."
aschiutza spune:
Blackpanterro, in St. exista o comunitate mare de romani, vezi aici : http://www.agero-stuttgart.de/ . Eventual poti gasi un student roman care sa stea cu baietelul tau. In ST. exista si biserica, acolo poti lua contact cu mai multi romani, care eventaul pot sa iti dea mai multe amanunte cum sa te descurci cu cautatul de bona.
-------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar