viata in germania (37)
Raspunsuri - Pagina 11
Alina spune:
quote:
Originally posted by Lauraa
Hallo zusammen!
Ne-am intors si noi din concediu,de la caldura si mare. Si aici frate , e iarna!! Incredibil! UN soc,in Turcia am avut cel putin (!!) 36 de grade,aici erau ieri la pranz fix 13,5 !!! Am citit in graba ultimele pagini, vad ca sunteti bien, felicitari noilor mamici, bafta la cresa/gradi pentru bebei!
Mamica Dulce, eu iau cu mine servetele Sagrotan si nu am probleme.In primele 2 saptamani am luat olita cu mine ca nu eram sigura de puterea ei de "tzinere". WC-uri sunt peste tot si sunt acceptabil de curate. Eu nu pot sa o tin deasupra WC-ului pt. ca se "picura" pe picioarele mele, pe papucii mei, yeak. Asa ca sterg wc-ul cu servetel, ma asez eu pe wc cat mai in spate si pe ea o pun in fata mea pe wc, sprijinita de mine. In felul asta nu ne chinuim niciuna. Face si kk si pipi fara probleme,oriunde. Daca suntem in natura fara sanse de wc,o tin la tufa In orice caz in multe toalete publice exista spray de-ala dezinfectatn sau capac rotitor autodezinfectant,ideea e sa le descoperi pe cele mai curate si sa stii mereu care e cel mai apropiat :) . La IKEA este wc mic,pentru copii :)
Apropo de IKEA, sa va povestesc ce-am patit ieri. Ne-am dus pe la 11 acolo si am facut o tura,nu am cumparat nimic. Am avut insa un carucior de-ala pt. copii pe care ne-am pus gecile si geanta. Al meu sos, la pelcare,a luat numai gecile, geanta a lasat-o acolo! Cu TOT in ea, inclusiv portmoneu cu bani, permisele de conducere, carti de credit, EC-Karte,card de fitness, CI rom., chei de la masina (a mea, acolo am fost cu " a noastra"),casa,etc,etc. Mi-am dat seama ca imi lipseste abia aseara,la cateva minute dupa ora 20.00 . Am sunat la centrala lor,am anuntat, apoi mi-am sunat bancile, am anulat toate cardurile si m-am pus pe bocit, ma si vedeam la cozi in RO la inlocuit permisul si CI, mers la facut chei noi, etc...Nasol moment, va zic...
Azi pe la ora 13.00 m-au sunat insa de la IKEA, cineva gasise ieri geanta mea (prada - merita subliniat ,nu ca lauda!) si o predase la "Verloren-Gefunden" . A mers sotul dupa ea si a adus-o acu o juma de ora, intacta, inclusiv banii,pana la ultimul cent!!!! Sunt asa de fericita,imi vine sa ma invit la dans de bucurie !!!
Nu imi era de bani,era o suma mica,sub 40€,dar toata umblatura,schimbat broaste la usa, geanta in sine..uf... Prost sa fii,noroc sa ai
Daca mania persecutiei ar fi o muzica - unii ar fi o discoteca
Laura,deci dai o si un dans ca ai gasit geanta .Dar nu esti singura cu pierderi de felul asta:io in octombrie am plecat dupa copil la gradi si mi-a picat portomoneul din buzunarul gecii,D-zeu stie unde,pe aleile din jurul gradinitei.Am cautat o gramada fara succes,am sunat la banca sa blokez cardurile si pe seara,cind ma pregateam sa culc copilu suna Politia la usa.Vreo 3 politai,frate,ma speriasem!Ma puse sa le arat pasaportul si in momentul ala mi-au scos portomoneul intact!Il gasise o doamna si l-a dus la Politie,cica asa e procedura ca daca Doamne fereste,lipsea ceva sa nu o iau la bataie pe femeie .
Si la noi e friiigggg.Zau,azi a plouat o gramada si la prinz nu au fost mai mult de 15 grade .A fost ultima zi de gradinita si educatoarea ne-a urat,printre altele,sa ne mai bucuram de vara anul asta .Sigur ca o sa ne mai bucuram,doar plecam in Toscana in septembrie .
Mamicuta,
Nu cred ca iti prelungesc pasaportul pe motiv de copil mic .Pai cind iti faci pasaport in Ro,vii cu el si cu cel vechi anulat(cred ca tre'sa ai si ceva bani,daca nu te lasa,o sa intrii ca un turist,nu?)si aici mergi la Landratsamt,iti lipesc o viza noua.
Seara buna tuturor!
Alina
misha-germ spune:
Genia, daca vrei o mobila de calitate poti sa cumperi de la quelle..dar e destul de scumpa.
Avanajul este ca daca nu ai idei cum sa-ti asezi o mobila in casa sau o bucatarie, cum a fost in cazul meu..iti vine gratis la domiciliu un proiectant si-ti face un plan dupa gustul tau si bineinteles te ajuta cu ideile lui...si plus de asta noua ne-a facut o reducere mare la electronicele care au fot incluse.
dar ti-am zis ca nu e tocmai ieftina, noi am cump din lemn de tei si ne-a costat in jur de 9000e..si chiar in rate f avantajoase.
De ikea sunt f dezamagita..numai placaj presat care te tine cateva luni...fara calitate
miha
tumpi spune:
quote:
Originally posted by misha-germ
Genia, daca vrei o mobila de calitate poti sa cumperi de la quelle..dar e destul de scumpa.
Avanajul este ca daca nu ai idei cum sa-ti asezi o mobila in casa sau o bucatarie, cum a fost in cazul meu..iti vine gratis la domiciliu un proiectant si-ti face un plan dupa gustul tau si bineinteles te ajuta cu ideile lui...si plus de asta noua ne-a facut o reducere mare la electronicele care au fot incluse.
dar ti-am zis ca nu e tocmai ieftina, noi am cump din lemn de tei si ne-a costat in jur de 9000e..si chiar in rate f avantajoase.
De ikea sunt f dezamagita..numai placaj presat care te tine cateva luni...fara calitate
miha
si cei de la Segmüller la fel fac, vin si-ti proiecteaza mobila in functie de spatiul care il ai.Avem nste prieteni care si-au luat de la ei mobila si stiu ca pt bucatarie chiar au venit sa le faca dupa dimensiuni.Stiu doar ca a durat ceva(in jur de vreo luna doua) pana a fost livrata mobila .
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
helbi spune:
Neatza fetele!
Aseara ne-am intors di noi din Ro si e tare frig si aici. La ora 20 erau cca 12 gr.
Am citit printre "rinduri" ce s-a mai scris. Vreau sa va spun (ca poate mai intereseaza pe cineva) ca cei din RO cer pt copilul care are cetatetia romana si cacaltoreste doar cu unul din parinti, procura cu perioada si destinatia precisa, data de celalalt parinte. Noi am venit ieri cu Blue Air (zbor bun si fara pb.) si mi-au cerut si apoi oprit procura despre care va spuneam. La plecare nu ne-a intrebat nimeni de nimic.
Mamica dulce, eu pt WC cumpar din DM capace de unica folosinta, 10 buc sub 1 euro. Eu nu mai pot de mult sa o tin in brate, asa ca solutia asta mi s-a parut f. buna.
Am si eu o intrebare: aveti pe cineva care vine din Bucuresti spre Frankfurt in urmatoarele 10 zile? Am uitat un pachetel mic in Bucuresti, de care as avea nevoie pina in 29 aug. Daca ma poate ajuta cineva, astept un PM!
Va doresc un WE mai calduros, desi dupa cuma inceput.....slabe sperante!
olim spune:
Fetelor, ma tot bate gandul se plec in Germania si sa fac un curs de germana.As vrea sa si lucrez ceva acolo.
Am rezidenta permanenta si pot lucra un orice stat european.
Mi-ar place sa lucrez in casa, cu copii, ca sa invat mai repede.
As avea vreo sansa.CAM CAT SE CASTIGA ACOLO PENTRU ACEASTA MUNCA.
mULTAM
alba spune:
Hallo zusammen,ia uitati aici un cintecel dragutz pentru copilasi:
http://www.youtube.com/watch?v=TgoydyzvtMI
Mai avem pe aici fani de: Frauentausch,Suche Familie,Haus im Glück,Du bist was Du ißt,
Einsatz in vier Wände (a scris cineva acolo vreun Bewerbung)
Eu sunt un mare,mare fan,emisiunile asta imi merg la suflet,sunt pentru mine ca un drog :-)
Alba,mami de Darian (6 ani) & Cassian (1 anisor)
http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."
genia spune:
buna dimineata fetelor,
simbata ne-am comandat mobila la ikea, nu aveam cum sa mergem la frankfurt sa ne uitam prin magazinele recomandate de voi, peste 2 saptamini ne mutam in apartamentul din frankfurt si ne trebuie mobila urgent, mai ales bucataria si camera baiatului meu. peste 2 saptamini ne-o aduc ei acasa. nu sint foarte multumita, dar asta este, cit tine tine. am auzit ceva de un abonament alice la telefon in care ai incluse telefonatele in comunitatea europeana si 500 minute gratis cu romania, stiti ceva de asta sau cit costa?
precizez ca nu stiu nici macar un cuvint in germana, de aceea vin la voi cu intrebarile astea aiurea.
va multumesc si va doresc o zi buna la toate.
tumpi spune:
neata si La multi ani tuturor sarbatoritilor de azi.
Genia, nu stiu cum e cu ab de la Alice de care zici tu, noi avem ab la ei,dar conv cu Ro e de 19,9 cent/min
O zi frumoasa si insorita,chiar daca doar in suflet.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Katink spune:
Genia,
noi avem abonamentul de care spui.
Cu Romania - si alte tari care se afla in zona 4 - sunt 500 minute gratuite/luna, iar cu Germania, Olanda, Anglia si alte tari din zona 1, gratuit.
Contractul il avem din februarie, pana acuma suntem multumiti. In abonament e inclus si internetul, si costa undeva pe la 60e/luna.
Numai bine,
Katink
genia spune:
quote:
Originally posted by Katink
Genia,
noi avem abonamentul de care spui.
Cu Romania - si alte tari care se afla in zona 4 - sunt 500 minute gratuite/luna, iar cu Germania, Olanda, Anglia si alte tari din zona 1, gratuit.
Contractul il avem din februarie, pana acuma suntem multumiti. In abonament e inclus si internetul, si costa undeva pe la 60e/luna.
Numai bine,
Katink
scuza-ma, cum se numeste abonamentul sau oferta asta? poti sa faci abonamentul direct prin telefon sau trebuie sa fii la fata locului? noi sintem in bremen acum, abia la sfirsitul lunii ne mutam la frankfurt si as vrea sa am cit mai repede internet si telefon.
mersi mult.