viata in germania (37)
Raspunsuri - Pagina 10

mamica dulce spune:
buna fetelor!
tumpi,ai dreptate cu vremea...e infectanu cred ca mai ajung la freibad anul asta :(
Am o intrebare...eu credeam ca-mi expira pasaportul la anul prin vara (si planuiam sa merg in tara sa imi schimb actele,domiciliul stabil,sa recunosc casatoria,copilul etc)dar de fapt expira la inceputul lui februarie.
E musai sa ma duc in tara de Craciun de ex sau pot sa-l prelungesc prin ambasada de la Bonn o jumatate de an?Pana acum n-am avut nici o problema de rezolvat la ambasada si nu stiu nimic de durata sau costuri.
Eu am viza definitiva si tata zicea ca pot sa fac ca italienii si sa vin la vara cu pasaportul expirat ca n-au ce sa-mi faca..glumea desigur :)
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

cristina30 spune:
Hallo Mamica_dulce,
acu 2 ani a trebuit sa-mi schimb si eu pasaportul si desi era la a doua oara n-am reusit sa-l faca in tara pentur ca nu aveam casatoria inscrisa in Romania, o prostie, deci certificatul cel roz, si fara asta nu poti sa-ti faci pasaport nou... asa ca te sfatuiesc incearca ca rudele tale sa-ti faca certificatul nou de casatorie, ca si asta dureaza 3 luni, eu sunt din Suceava si a fost trimis la Bucuresti si cu ocazia asta mi-am facut atunci si un nou certificat de nastere. Eu am fost la Bonn apoui si a amai durat cam 2 luni pentru emiterea pasaportului si cred ca in jur de vreo 200 EUR... Ce sa faci, eu nu vreau sa-mi schimb nationalitatea sa raman romanca, asa ca asta e.
In alte ordine de idei, eu am nascut in aprilie un baiat, trebuie numaidecat inscris in Romania? ca si asta e probabil alergatura multa si bani pentru nimic.. nu ajunge daca-i fac aici kinderausweiss in caz ca merg in tara?
Cristina
P.S: Am uitat sa scriu, sotul meu neamt.
www.snugglepie.com/ezb/584170.png " target="_blank"> mein baby

Alina spune:
Mamicuta ,mie mi-a zis clar de la Consulatul din München ca tipul asta de pasapoarte nu se poate prelungi.Poti sa-ti faci pasaportul prin Consulatul de la Bonn dar iti trebuie casatoria transcrisa in Ro.Am impresia ca transcrierea casatoriei se poate face si prin ei dar dureaza mult-scrie-le mail cu rugamintea de a-ti trimite acasa informatii cu documentele de care ai nevoie.Sa stii ca s-au facut tare amabili si promti cei din consulate,cica ministrul asta nou i-a urekiat oleaca .In fine,pt mine e oricum prea tirziu...
Cristina ,sigur,poti calatori cu bebelusul cu Kinderuasweiss-ul eliberat de autoritatile germane(costa pina in 10euro,se elibereaza rapid si iti trebuie poze biometrice).Insa daca tu vrei sa-i faci copilului si acte romanesti(certificat de nastere si pasaport)prin consulat sau ambasada se pot elibera numai pina la virsta de un an,apoi o poti face numai in tara si cred ca e mai complicat.
Aschiuta ,iti scriu azi un mail,sa stii ca am vesti buneeee .
Am citit si eu despre bebelusul cu atrezie de esofag si o sa-i pun niste bani in cont zilele astea,cum ajung la banca.Doamne ajuta sa se faca sanatos!
Vremea e taaare urita si la noi.Friiig si ploaie .Miine intra fetita mea in vacanta(inkeie primul an de studii
) si desi i-am promis un weekend intr-un Bauernhof,nu putem sa ne achitam promisiunea,vremea ramine la fel de rece si ploioasa.Ne-am gindit sa mergem la Legoland,luni sau marti.A mai fost cineva acolo?Am mai intrebat si anul trecut si trasesem concluzia ca dupa virsta de 4 ani e mai bine,dixtractia e mai mare
.
Alina

genia spune:
buna fetelor,
din septembrie ma voi muta in frankfurt, am inchiriat un apartament cu 2 camere nemobilat. m-am uitat e site-ul de la ikea si am vazut ca abia anul viitor se va deschide un magazin in frankfurt. stiti cumva daca este unul aproape de frankfurt? de la otto sau quelle se cumpara doar din internet? stiti cumva vreun magazin cu mobila de bucatarie care sa nu fie foarte scumpa?
am vazut ca la ikea dobinda, daca cumperi in rate, este in jur de 17%, imi convine sa platesc mai bine cu cartea de credit?
scuzati daca pun intrebari cretine, dar nu stiu nimic despre germania.
va multumesc anticipat de raspunsuri.
genia

cristina30 spune:
quote:
Originally posted by genia
buna fetelor,
din septembrie ma voi muta in frankfurt, am inchiriat un apartament cu 2 camere nemobilat. m-am uitat e site-ul de la ikea si am vazut ca abia anul viitor se va deschide un magazin in frankfurt. stiti cumva daca este unul aproape de frankfurt? de la otto sau quelle se cumpara doar din internet? stiti cumva vreun magazin cu mobila de bucatarie care sa nu fie foarte scumpa?
am vazut ca la ikea dobinda, daca cumperi in rate, este in jur de 17%, imi convine sa platesc mai bine cu cartea de credit?
scuzati daca pun intrebari cretine, dar nu stiu nimic despre germania.
va multumesc anticipat de raspunsuri.
genia
Hallo genia,
Un magazin Ikea exista in WI-Nordenstadt la circa 30 km de Frankfurt ceea ce e acceptabil; nu stiu insa daca accepta si carti de credit; altfel cu mobila nu stiu ce sa spun in schimb poate se merita sa te uiti prin ziare de secondhand pentru bucatarie, daca nu, mai ieftina ar fi la Quelle cu toate ca eu nu am cumparat de la ei. In rest in apropiere de Frankfurt este Main Taunus Center mi se pare ca au si mobila acolo; Quelle au filiale si in orase, cel putin in MAinz este una... fug ca plange copilu...
Cristina
www.snugglepie.com/ezb/584170.png " target="_blank"> mein baby

aschiutza spune:
Genia, mobila ok ca pret poti cumpara si in magazinele din retelele: Möbelboss, Möbelix si Möma. Merita uneori sa compari preturile, eu gasind diferente si de 50 de euro pt aceeasi bucata de mobila (150 la unii, 99 la altii). Au mai mult mobila gen clasic (fata de Ikea care sunt moderni), cea ieftina e bineinteles din placi si nu din lemn, da cu exceptia patului care la noi s-a dezintegrat, restul tine bine.
--------------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

tumpi spune:
genia, mai poti incerc si la Segmüller ,au mobila frumosa, poate putin mai scumpa decat cei de la Möbelix( eu am luat de la Möbelix si sunt multumita, e adevarat ca nu bucataria), si am vazut ca au filiala si la Frankfurt.
Acum eu stiu ca Quelle, nu are magazin decat de tehnice, dar nu bag mana in foc.Oricum produsele lor sunt bune.
Alina, ai mai aflat ceva din ce am vb ieri?
Eu sunt putin mai bine ,desi tusea inca nu m-a lasat , urechea nu ma mai doare dar vajaie ingrozitor.oricum sunt in a doua zi de antibiotic,fiinca nu se mai putea si ieri dimineata m-am prezentat la
.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

genia spune:
va multumesc din suflet, o sa ma uit miine pe internet sa vad magazinele de care mi-ati spus voi. am fost in dupa amiaza asta la ikea, dar nu mi-a placut nimic pt bucatarie. am vazut cite ceva pt camera baiatului meu si un divan pat cu fotolii din piele.

mamica dulce spune:
quote:
acu 2 ani a trebuit sa-mi schimb si eu pasaportul si desi era la a doua oara n-am reusit sa-l faca in tara pentur ca nu aveam casatoria inscrisa in Romania, o prostie, deci certificatul cel roz, si fara asta nu poti sa-ti faci pasaport nou... asa ca te sfatuiesc incearca ca rudele tale sa-ti faca certificatul nou de casatorie, ca si asta dureaza 3 luni, eu sunt din Suceava si a fost trimis la Bucuresti si cu ocazia asta mi-am facut atunci si un nou certificat de nastere. Eu am fost la Bonn apoui si a amai durat cam 2 luni pentru emiterea pasaportului si cred ca in jur de vreo 200 EUR... Ce sa faci, eu nu vreau sa-mi schimb nationalitatea sa raman romanca, asa ca asta e.
Pai eu nu vreau sa-mi schimb pasaportul prin ambasada....nici nu vrerau sa renunt la cetatenia romana...eu vreau ca cei de la bonn sa-mi prelungeasca actualul jumatate de an sa ma pot duce la vara in ro sa-mi fac actele(sa transcriu casatoria,schimb pasaportul,domiciliul stabil,inregistrez copilul)Eu am deja certificatul de nastere international.-mi-a trebuit la starea civila acum 4 ani.
In ideea sa nu-mi chinui plodu' prin frig si zapezi ,de asta vreau prelungire pana la vara.(ca sa pot sta mai mult,sa merg si la mare daca tot ma duc in tara)
Asta se poate?
Alina m-ai dezumflat rau cu faza ca tipul asta de pasapoarte nu se prelungesc...eu sper totusi sa se poata,pe motiv de copil mic.
Si noul pasaport din ro -ala cu domiciliul stabil in De o sa mai aiba nevoie de viza definitiva care mi-au lipit-o anul trecut?Sau trebuie sa merg si pe la bucuresti la ambasada sa-mi puna una noua ca sa pot intra inapoi in germania?

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Lauraa spune:
Hallo zusammen!
Ne-am intors si noi din concediu,de la caldura si mare. Si aici frate , e iarna!! Incredibil! UN soc,in Turcia am avut cel putin (!!) 36 de grade,aici erau ieri la pranz fix 13,5 !!! Am citit in graba ultimele pagini, vad ca sunteti bien, felicitari noilor mamici, bafta la cresa/gradi pentru bebei!
Mamica Dulce, eu iau cu mine servetele Sagrotan si nu am probleme.In primele 2 saptamani am luat olita cu mine ca nu eram sigura de puterea ei de "tzinere". WC-uri sunt peste tot si sunt acceptabil de curate. Eu nu pot sa o tin deasupra WC-ului pt. ca se "picura" pe picioarele mele, pe papucii mei, yeak. Asa ca sterg wc-ul cu servetel, ma asez eu pe wc cat mai in spate si pe ea o pun in fata mea pe wc, sprijinita de mine. In felul asta nu ne chinuim niciuna. Face si kk si pipi fara probleme,oriunde. Daca suntem in natura fara sanse de wc,o tin la tufa In orice caz in multe toalete publice exista spray de-ala dezinfectatn sau capac rotitor autodezinfectant,ideea e sa le descoperi pe cele mai curate si sa stii mereu care e cel mai apropiat :) . La IKEA este wc mic,pentru copii :)
Apropo de IKEA, sa va povestesc ce-am patit ieri. Ne-am dus pe la 11 acolo si am facut o tura,nu am cumparat nimic. Am avut insa un carucior de-ala pt. copii pe care ne-am pus gecile si geanta. Al meu sos, la pelcare,a luat numai gecile, geanta a lasat-o acolo! Cu TOT in ea, inclusiv portmoneu cu bani, permisele de conducere, carti de credit, EC-Karte,card de fitness, CI rom., chei de la masina (a mea, acolo am fost cu " a noastra"),casa,etc,etc. Mi-am dat seama ca imi lipseste abia aseara,la cateva minute dupa ora 20.00 . Am sunat la centrala lor,am anuntat, apoi mi-am sunat bancile, am anulat toate cardurile si m-am pus pe bocit, ma si vedeam la cozi in RO la inlocuit permisul si CI, mers la facut chei noi, etc...Nasol moment, va zic...
Azi pe la ora 13.00 m-au sunat insa de la IKEA, cineva gasise ieri geanta mea (prada - merita subliniat ,nu ca lauda!) si o predase la "Verloren-Gefunden" . A mers sotul dupa ea si a adus-o acu o juma de ora, intacta, inclusiv banii,pana la ultimul cent!!!! Sunt asa de fericita,imi vine sa ma invit la dans de bucurie !!!
Nu imi era de bani,era o suma mica,sub 40€,dar toata umblatura,schimbat broaste la usa, geanta in sine..uf... Prost sa fii,noroc sa ai
Daca mania persecutiei ar fi o muzica - unii ar fi o discoteca