Mamici de ianuarie - februarie 2007 (9)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Gabriela, la Herghelegiu, al Euroclinic e 220 Ron iar la Iosup in fine, stiu o varianta prin care as da jumatate, acum nu stiu la ce clinica mi-ar face eco. Euroclinic au site si acolo e si nr de tel.
Pe Iosup il gasesti si la CMU, si la Diagnosis.

...I want a permanent vacation...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Buna fetele, sunt tare, tare trista in dupa-amiaza asta si simteam nevoia sa ma descarc un pic.
Cele care aveti probleme in familie, probleme grave, cum le faceti fata in momentele acestea? Adica incercand si sa nu ii faceti rau lui bebe?
Eu am fost intotdeauna foarte legata de familia mea (parinti, doua bunici si 3 frati)si, poate unele dintre voi stiti ca am mai postat mai demult, unul dintre fratii mei este dependent. De droguri. Este o drama cu care familia mea se lupta sa supravietuiasca de cel putin 6 ani. Din cand in cand mai e bine dar acum din nou e rau ... . E insurat si are o fetita de 6 ani. Desi stiu ca ii pot face rau lui bebe nu ma pot opri sa nu ma gandesc oare ce se va intampla cu el (abia isi gasise si el un serviciu, sigur il va pierde in starea asta), cu sotia lui (la starea careia nici nu indraznesc sa ma gandesc ... nu pot sa imi inchipui ce o fi in sufletul ei, lupta mult sa il aduca "pe calea cea buna" dar ... nu cred ca va reusi vreodata). Despre fetita ... ce sa spun, nu imi dau seama ce simte, ce stie, ce realizeaza. Parintii mei mai grija de ea din cand in cand dar va dati si voi seama ca o viata prea linistita nu cred ca are.
Eu m-am indepartat de ei si de aceste probleme cand am ramas insarcinata. Anul trecut cand eram gravida s-a intamplat la fel, fratele meu a luat-o iar de la capat si chiar inainte sa pierd sarcina m-am ingrijorat asa mult de el si apoi m-am simtit teribil de responsabila de faptul ca am pierdut sarcina pentru ca nu am avut starea care trebuie.
Acum ... sotul meu e disperat, cand mama a primit telefonul (era intamplator la mine)ca frate-meu e rau din nou, am inceput sa tremur si sincer ... am intrat din nou in senzatia de panica pe care o stiam de mult.
Nu stiu cum sa reactionez. Ma simt egoista sa zic "fiecare cu viata lui" complet, si sa nu imi pese, pe de alta parte ma simt responsabila si de viata lui bebe care nu are nici o vina si cred ca as muri sa i se intample ceva din cauza starilor mele de panica.
Nu am mancat azi (decat micul dejun)parca nici nu imi e foame, sa dorm nu pot, am o stare constanta de neliniste. Incerc din rasputeri sa imi distrag singura atentia de la ganduri de genul "si daca se intampla ... nu stiu ce" dar nu reusesc mereu.
Imi cer iertare ca scriu atata dar ... sincer nu prea vorbesc despre problema asta pentru ca nu e multa lume sa inteleaga ca e o adevarata problema si nu un moft.
Daca aveti ceva ganduri pentru mine, le astept cu placere, daca nu, nu-i bai, macar sa ziceti un Doamne Ajuta si pentru mine si bebele meu.

Va pup pe toate si va doresc multa liniste,

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Catalina, imi pare tare rau prin ce treci. Nu stiu ce sfat sa-ti dau. Dar gandeste-te ca starea fratelui tau nu se va modifica niciodata definitiv, ci doar temporar. Ar fi de preferat sa nu-ti compromiti si tu familia si tot ce ai mai scump pentru el. Daca esti fericita si in regula, poate mai degraba l-ai putea ajuta. In plus copilul pe care l-ai pierdut si trauma psihica prn care ai trecut nu ti le poate rascumpara nimeni. Sincera sa fiu si mie mi-ar fi mila, nu am trecut prin asa ceva - doar demult o matusa mai indepartata, alcoolica, care fusese prof universitar la facultatea pe care am terminat-o. Mi-a fost atat de mila, incat am evitat s-o mai intalnesc. Am mai aflat de ea doar pe la facultate. Dar nu se compara situatia.
Ai grija de tine si sa te intareasca D-zeu sa poti avea grija de bebe.
criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Catalina ar fi bine totusi sa te gandesti al tine.E greu, dar o merita samburasul din tine!

AniS 12+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Ruxi, eu n-am fost la Iosup.La Iosup te duci la 14 sapt implinite.Eu ma duc la 15 c e mai bine, asa am facut si la prima sarcina.

AniS 12+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Fetelor va multumesc din suflet pentru sprijin. Sunt un pic mai bine in sensul ca am mancat. Va multumesc tuturor.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Catalina normal ca misca ,doar nu credeai ca am inghitit teoria aia !
Am si zis ca am cascat ochii la ea,ca nu imi spunea ca fapt divers,o spunea asa pe un ton ca si cand "toate sunteti proaste care credeti ca misca,va spun eu ca eu stiu cu sucul"
pe mine m-a amuzat,zau ca nici sa ma enerveze nu reusesc cateodata !
mai ales ca eu il vazusem pe bebe cu o saptamana inainte,si misca de ziceai ca e pe ringul de dans,de m-am speriat si eu !

Asa ca sa nu uitati faza cu sucul si sa nu mai asteptai sa miste pana nu ii dato o citronada

Gio
pai faza aia nu am spus-o eu ! Mi s-a spus pe ton autoritar,sa termin cu ideile si cuintrebarile cand misca,ca nu misca ! El sta acolo nemiscat
doar nu credeti ca inghiteam eu asa ceva,mai ales ca il vazusem.

Bineintles ca el misca si inca nu il simtitm noi .
Pe mine m-a amuzat pt ca eu credeam ca toate femeile care au avut copii stiu ca bebelusul misca cumult inainte sa il simtim noi.Defapt eu asta stiu de cand eram mica si imi povesteau femeile .
E prima,care are si multi copii,care imi spune ca miscarea are o data fixa ,scrisa in calendar

Aaaaa,Gio ai auzit si tu vad,chestii cu miscarea la o anumita varsta.Dar ,hai sa zicem ca e un fel de a spune" cand misca copilul " referindu-se la "cand simti ca misca".Ca asa am crezut si eu initial ca imi spunea femeia asta, ca la 4.5 luni i s-a intamplat si ei sa il simta,cu sucul ala .
Dar cand a inceput sa ridice tonul ca NU E ADEVARAT CA MISCA ,NU MISCA PANA LA 4 LUNI JUMATE FIX!
De cand sunt gravida pe mine ma amuza tampeniile in loc sa ma enerveze ca pe vremuri,si nu le explic,ca sa ma pot amuza singura :)))

Si eu tot contractii cred ca sunt,dar cum tin cateva secunde eu zic ca nu e ingrijorator.Am sa ii spun medicului..dar cred ca imi va spune ca tooootul e minunat,toootul e normal !

Daca ma tine vreodata mai mult iti dai seama ca sar in bocanci si la urgente ma opresc!

Messaaaaaaaaa stai ca nu am putut sa citesc tot,am ajuns doar la copac si nu mai pot de ras
stai sa rasuflu .
Eu cred ca e vis de dorinta.(nu dorinta de a naste in copac,evident !!! )
de a naste fara medici,fara spitale,copacul e realizare,e fericire,e implinire, si inaltul e departarea de real,de cotidian . frica te duce intr-un loc inalt,si intr-un copac,care tine loc de cuib,precum pasarile,ferite de ce e jos:durerea,rautatea..Cobori de acolo atunci cand copilul vorbeste (desi in vis e tot mica),cad deja pericolul a trecut pt ea .
E ,in acelasi timp,protectie.

In mod normal fetita din burtica e tot din dorinta ta,dar asta nu inseamna ca nu se poate nimeri sa ai ce iti doresti !
(mai putin sa nasti in copoac)

E un vis pe act de haios,pe atat de bun si frumos !

LA MULTI ANI !!!!

Gabriela
desigur sportul o sa te ajute sa nasti usor !
Toate visam ca nastem fara dureri,vad !
Eu am avut pofte in primele saptamani,cam pana pe la 4,apoi au inceput greturile.Pe la 10 au trecut parca,si nu am avut pofte decat rar,si numai tampenii,dar mai mult dupa 13 saptamani.

Hahaha nici eu nu am chiar asa tampenii.Auzisem si de var de pe pereti,sau pamant !La una,de furnici.

Criss vaai dar ce dureri mari aveai la ciclu ??Si nu se putea face nimic??
Dar tu preferi cezariana?
Sa nu imi spui ca esti nascuta in 68 si asta e varsta de cezariana !
Criss eu nu am cumparat decat o barbita verde.Nu m-am putut abtine !
Mi-e frica sa cumpar,si nu din superstitie,doar ca nu as vrea ,daca doamne fereste se intampla ceva,sa ma uit la lucrusoarre...
Doamne fereste !! Sa ne mearga bine la toate si sa nu ne gandim la prostii !!

Haha a incepuu Criss sa puna ordine in vecini ! Ba foarte bine !
Cunosc o tipa care saraca innebunise aproape,cu copil nou nascut,ca barba-su venea seara de seara cu multi prieteni ,sa sarbatoreasca evenimentul.Si nu mai zic de cheltuiala care se facea ! Si de curatenia de a doua zi,dar muzica in noapte si dannsurile si rasetele erau infernale pt ea si copil.
Asa sunt unii,au pretentia sa cehfuieti cu ei zile si nopti,ca ai un copil!

Dar cu microbii scoate-ti din cap ! ca o sa incepi sa te feresti din ce in ce mai mult,si nu iti aduce decat stres si frica permanenta .

Catalina ,daraga mea,imi pare rau de fratele tau si de chinul prin care treceti toti. Ideea e sa il puteti interna o perioada la dezintoxicare,altfel,el singur nu are cum sa iasa din asta,e imposibil,nu e ca lasatul de fumat.
Cat despre tine,iubita,ai mai pierdut o sarcina din cauza asta,incearca sa te tii departe,spune-le si lor sa nu iti spuna in perioada asta,daca e nevoie de ajutor,eu cred ca sotul tau ii poate ajuta cu ce ete nevoie fara sa te implice .
Gandeste-te,in primul rand,ca in cateva luni cat dureaza sarcina la tine,fratele tau nu se poate duce la fund daca dureaza asa de 6 ani.Mai rezista el cateva luni,mai ales ca sunt ai tai care il sprijina cumva.dar bebelusul tau e mult mai fragil acum !!
fratele tau am inteles ca a cazut si s_a ridicat de multe ori,deci gandeste pozitiv ca se va ridica,pierde serviciul,gasetse altul,nu e ca pierderea de sarcina!
stiu ca e grav cu el,dar cateva luni eu zic ca rezista si fara tine !
nu e egoism,e viata coipilului tau in joc,pe cand a fratelui tau simt eu ca nu e ,ca e doar o cadere si ca se va ridica din nou cu ajutorul familiei si al sotiei care se pare ca lupta pt el .

Cum sa nu avem ganduri pt tine?? Sunt cu sufletul alaturi ,si sigur ai sa mergi mai departe cu bebe!! Nu inseamna ca il parasesti fratele,ci doar plasezi pt cateva luni sarcina celorlalti membri ai familiei,panan cand treci si tu hopul asta,aopoi te vei ocupa situ de el ca inainte.Gandeste-te ca nu il abandonezi,ci doar iei lucrurile in ordinea prioritatilor.

Mergi la inceput

Aelita, m-ai lasat fara cuvinte. Iti multumesc pentru gandurile frumoase si sfaturile bune si pentru ca te gandesti la mine. E nepretuit si ai dreptate.
Doamne ajuta!

Catalina

Mergi la inceput

Catalina cum sa nu ma gandesc cand toate suntem aici si luptam pt o viata?
Nu am cum sa nu ma pun in locul fiecaria,si eu tot timpul am stiut ca dai sfaturi mai bune din afara,ca eu daca sunt intr-o problema poate nu am sa pot rationa cum trebuie,si atunci am si eu nevoie de sfaturile externe .
Asa ca aici descarca-te de tot ceea ce te preseaza,si oricand va fi cineva care sa iti spuna o vorba buna.
Uneori cuvintele par fara sens,dar nici nu iti dai seama cand si cum te ajuta !

Ai grija de tine,mananca supa sau sucuri daca nu poti altceva,si bea apa multa,pune-ti muzica de relaxre si vorbeste mult cu sotul tau .Vorbeste si cu bebe,iti face bine.
Si in primul rand,ai incredere,fratele tau nu va cadea chiar acum !!! Ai sa vezi ca si el va invinge "boala " asta,pt ca e ca o boala grea.

Mergi la inceput

Fetelor,care stiti cat tine efectul anesteziei epidurale?

E cam greu sa stii cand sa ti-op faca..si de obieci am inteles ca te amanan pana in ultimul moment,cand nu are timp sa prinda efect.

Sau conteaza si doza?

Unele imi spun ca nu au simtit absolut nimic ,nici picioarele, si li sa facut la o jumate de ora de la primele dureri.
Altele mi-au spus ca nu au vrut sa le faca pana candnu au ajuns la dilatatia apropiata momentului nasterii,si ca au simtit durerile si la nastere...

Mergi la inceput