Mamici de ianuarie - februarie 2007 (9)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sim spune:

Buna dimineatza!

Criss ma bucur tare mult ca te simti mai bine. Uite, mama imi povestea ca la mine a avut sarcina toxica si a tinut-o cam toata perioada. Doamne fereste, nu vreau sa te sperii, sper ca la tine sa se termine starile de rau atunci cand va misca bebe. Ce vreau sa spun este ca a dus sarcina la capat si totul a fost ok. In orice caz, ai mare grija si odihneste-te cat mai mult.

Ivona felicitari pentru eco! Maaai, o sa fii o mamica tare ocupata de Revelion. Ce frumos!

Ruxi tu iei ceva vitamine? Te-ar ajuta sa scapi de starile astea de ameteala. Ele sunt normale intr-o oarecare masura, dar sa nu ajungi sa cazi din picioare pentru ca starile de lesin nu-s prea bune pentru bebe (si cu siguranta nici pentru tine).

Aelita contractiile care nu depasesc o intensitate normala si cedeaza repede sunt normale si le tot avem pana la sfarsit. Hai ca ai fost tare scumpa la faza cu miscatul lui bebe! Pai puiul misca de n-are treaba si am vazut toate la eco, dar muschii lui nu sunt atat de puternici (si evident el nu este atat de mare deocamdata) incat sa-l simtim. Mamicile care sunt la prima sarcina se intampla sa simta primele "semnale" incepand cu saptamana 16 (asa mi s-a intamplat la prima sarcina), iar altele chiar prin 18-20. La a doua am auzit ca se simte ceva mai repede, asa ca abia astept sa vad ce si cum. In orice caz, mie asta mi s-a patut cea mai frumoasa parte a sarcinii: sa-l simt pe bebe "jucandu-se" prin burtica. Nu stiu daca il poate stimula ceva sa miste mai curand sau atunci cand vrem noi... eu am simtit la Ruxi cum mi-a fluturat ceva prin burtica stand intinsa in pat dimineatza. Doamne, a fost minunat! Si acum imi amintesc asta cu emotie.

Va pup si va doresc o duminica linistita!

Simona 11+ si Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna!!!
Tot citesc despre miscarile lui bb: de-abia astept si eu sa le simt, poate de-abia ma linistesc si stiu in fiecare zi ca bb e bine. Pe mine ma amuza cand imi spun anumite persoane: maica, o sa vaersi pana o sa miste copilul, de parca el saracul nu se misca de la 8 sapt...Imi amintesc o eco cu Taisia, de fat prima, la 9 sapt; am ramas socata cum putea sa faca, era spectaculos. Se rotea, dadea din manutze, ce mai... Acum daca voi ziceti ca il simtiti asa repede, ma rog sa fiu si eu asa precoce. La sarcina trecuta aveam placenta anterioara si amortiza cumva miscarile lui bb. Am simtit-o tare greu pe Taisia si ff rar - 1-2 pe zi. Acum sper sa fie posterioara.

Cris, ma bucur ca esti mai bine. Daca vrei sa incerci , Nux Vomica se ia d e3 ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa, cate 5 granule sub limba. Si concediu placut!!! Eu in concediu m-am simtit mult mai bine decat aici in Bucuresti...Masa de dimineata si ce a de pranz aproape n-am vasrat-o deloc.

Eu vad ca de 3 zile ma simt mai bine. Ieri chiar n-am varsat deloc. Incerc sa fiu optimista, dar cum am mai avut zile asa si dupa greturile au revenit in forta, nu mai zic nimic.

Aelita, nu stiu ce sa zic despre ce ai simtit tu. La prima sarcina pateam la fel, mi se trangea burtica intr-un loc; eu ma bucuram ca se vede, insa mai tarziu am aflat ca erau de fapt contractii. Dr stie mai bine.

Ruxi
, faza cu ametitul am patit-o si eu in ultimul timp. Nu prea am curaj sa merg singura pe strada...

Ivona, felicitari pt eco!!!

Eu am o dilema, nu stiu unde sa fac eco de 14 sapt: la Iosup sau la Herghelegiu. La Iosup ar fi mai ieftin, dar pe de alta parte in Herghelegiu am mare incredere. Sarcina trecuta am facut 4 eco la el si cam tot ce mi-a spus a fost adevarat...Mai ales ca am probleme cu colul si Iosup una-doua zice ca-i scurt, ca nu poate sustine sarcina, bla bla. La sarcina trecuta am mers pe mana lui Herghelegiu care mi-a garantat ca va fi ok si am dus sarcian al termen fara cerclaj. Nu stiu ce sa fac...As inclina pt herghelegiu dar ma costa aproape dublu... Voi unde ati facut/faceti eco asta?

Va pup

...I want a permanent vacation...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Dupa ceas, se pare ca tocmai am facut 29 de ani :) de acum inainte, in fiecare an, tot cate 29 am sa fac, promit, timp de vreo 10 ani, dupa care am sa fac 30

In acelasi timp, am visat ceva tare bizar. Am visat ca a venit momentul sa nasc si ca nu am vrut nici la doctor, nici cu vreunul din binevoitorii care se ofereau sa ma ajute si m-am urcat intr-un copac foarte inalt, un copac despre care stiam ca o sa ma ajute - parca eram in filmele cu Xena, Hercule si Stapanul Fiarelor - si ca nu am sa pot cadea din el, si am nascut acolo, la inaltime, repede de tot, o fetita :) De abia pe urma am coborat, cu fetita in spate, ca s-o vada toata lumea, in primul rand tatal ei, si s-o spal. Si fetita putea sa vorbeasca dar nu mai tin minte ce mi-a zis. Dar tin minte ca era tare frumoasa :)

Oare o fi fetita ce am eu prin burtica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna!!!

La multi ani Messa!!!

Ce vis haios ai avut, oare te-ai uitat sapt trecuta la Amazing Birth pe Reality? Acolo nascuse o tipa intr-un copac...

...I want a permanent vacation...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Multumesc, gio! Nu, nu m-am uitat la emisiunea respectiva... cu atat mai ciudat :) am cautat pe net si cica in vis copacul inseamna viata, iar nasterea usoara si copilul frumos (in cazul in care viseaza o femeie gravida), este un simbol de bine si foarte bine, e un fel de semnal ca femeia respectiva este pregatita psihic si fizic pentru a avea un puiut :) O fi un semn de la bebe de ziua lui mami a lui ca totul merge bine acolo in burtica si ca sa nu-mi fac griji, ca totul va fi bine :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

La multi ani, Messa! Superb vis. Chiar daca nu stiam exact interpretarea si mie mi s-a parut de bun augur. Sa ti se indeplineasca toate visele, mai ales sa ai o fetita cel putin la fel de frumoasa cum ai vazut-o invis.
Apropo: de 2 ori mi-am visat copilul, odata era fata, odata baiat. Dar sigur nu am gemeni. Laurak parca zicea ca asteapta sa vada daca are gemeni sau nu. Nici ea nu a mai dat nici un semn.

Gio, nu-i cunosc pe nici unul din doctori, deci nu pot formula o parere in acest sens, dar cel mai bine e acolo unde te simti tu mai in siguranta. Chiar un medic foarte bun poate avea anumite fixatii pe care nu i le poti scoate din cap.

Ruxi, imi pare rau ca nu te simti bine. Incearca sa faci totusi ceva. Si eu am fost varza dar am gasit solutia, daca ai citit mesajele mele ai vazut. Vorbeste cu medicul tau, poate te ajuta. Pe mine medicul de familie m-a "salvat". Si eu eram foarte ametita, cu toate vitaminele luate, din cauza ca nu ma mai alimentam.

Pako, si mie mi-e tare draga fetita ta. Nu mi se pare prea grasa, asa le sta bine copiilor pana la un punct.

v-am pupat

criss 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim spune:

Messa la multi ani!!! Sa fii sanatoasa, sa ai o sarcina usoara si sa-ti vezi fetita (zic eu!) asa frumoasa pe cat ai visat-o!

Gio nici eu nu-i cunosc pe cei doi medici, dar as inclina sa spun asa cum zicea si Criss: mergi acolo unde te simti mai in siguranta.

Simona 11+ si Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

neata!!!
vad ca vorbiti de vise aici...eu am visat ca nasteamsi aveam tot felul de senzatii foarte foarte reale(la mine in general asa se manifesta visele,simt tot,gust,respir,ating,etc).a fost o experienta interesanta.nu simteam durere,dar aveam exact senzatia ca scot un pepene pe acolodaca ma gandesc la cata durere fizica am indurat la sport (am facut gimnastica aerobica de perf),mai ales cand ne intindeau picioarele, si ne apasau in asa hal ca simteam ca toate oasele din zona pelviana se intind si se rup...acum cred ca o sa imi prinda bine tot antrenamentul ala.

am inceput si un antrenament psihic pt nastere,in paralel cu exercitii fizice usoare.un psihic sanatos mai diminueaza din durere,nu?(de multe ori asa am reusit sa imi mai diminuez si greturile)

crisotexa,intr-adevar,de la 1 ian va fi 200 de ron alocatia pt bebe,dar din pacate ne iau din indemnizatia pt crestere copil si reduc si stimulentul.deasemenea,vor trebui minim 12 luni de cotizat la stat (chiar daca se face din somaj de ex).

pt cele care au trecut de 12 saptamani:la voi au inceput poftele?eu mor dupa acrituri!!!gogosari si castraveti murati la greu!:Dsi alataieri pe la 11 seara stateam cu mama in bucatarie si faceam snitele de pui ca simteam ca mor pana a doua zi...in rest,nu am pofte ciudate cum auzisem eu (gen spaghete cu inghetata deasupra,mamaliga cu frisca,etc)

cat costa eco la iosup si cat la herghelegiu?si cum se procedeaza pt programare,cu cat timp inainte trebuie sa sun?as merge sa fac si eu o ecografie mai cu mot asa...ca restul,cele de rutina cum le zic eu,le fac la mine la clinica.cine imi spune si mie?

va pup dulce

"faptul ca ai un pian nu te face pianist,dar nasterea unui copil sigur te va face parinte" M.Levine

degetel
pozute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

gabriela s, mesajul tau apropos de dureri imi aduce aminte de o comparatie pe care o faceam adeseori. Cu multi ani in urma, inainte sa stiu ca voi avea atat de tarziu si asa greu un copil, ma tot chinuiau gandurile despre durerile nasterii, eu auzind fel de fel de povesti. Oricum depinde de la caz la caz, dar iti dau dreptate. Pe vremea aceea ma consolam cu ideea ca dureri mai mari decat cele pe care le aveam la ciclu nu pot fi. Circa 7-8 ore vomam incontinuu (beam ceai ca sa am ce) iar durerile semanau cu scoaterea unei masele pe viu, parca imi smulgea cineva ovarele sau cam asa ceva. Oricum ma stiau toti vecinii la cat de tare tipam. Si asta s-a intamplat nu odata cum e cazul unei nasteri ci vreo 8 ani aproape luna de luna. Iar acum cand sunt asa de consolata... nu mai e cazul de nastere naturala - mi s-a pus in vedere ca la varsta mea numai cezariana. Sa nu ai si tu surpriza ca trebuie sa nasti prin cezariana!!! Sanatate sa fie, ca le ducem pe toate, nu suntem nici primele nici ultimele.

Fetelor, voi ati inceput sa cumparati lucrusoare pentru bebelusi? Mie sincer inca nu-mi vine si nu stiu de ce. Poate fiindca nu am ajuns nici intr-un magazin! Nici nu as sti cu ce sa incep. Lucruri de prima necesitate se gasesc, le putem lua oricand. Iar cele care se gasesc mai greu sau care sunt pe calitati... nici nu ma duce capul pt ca nu am avut niciodata tangenta. Cred ca imi voi face o lista, in ordinea prioritatilor si bugetul necesar. Apoi din luna a 5-a poate incep sa fac depozite. In orice caz nu ma bazez pe cadouri, mi-am cam anuntat cunostintele si rudele, sper sa inteleaga ca nu sunt bineveniti in primele saptamani, sa faca bine sa stea la ei acasa. Am si fobia microbilor, plus ca nu am chef sa stau la cheremul musafirilor. Nici ajutor in casa nu accept, decat eventual la plata cu ora. Sunt deplasata?

burticile
cris 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Messa LA MULTI ANI!las ca la 30 ai sa fii cu bebe in brate.sa vezi ce fain e!sanatate multa si o nastere cat mai usoara iti doresc!sa stii ca si eu l-am visat pe baietelul meu.s-ar putea sa fie fetitza!

Criss stai linistita ca esti perfect normala.si eu am fost la fel la prima sarcina si cu microbii si cu musafirii.ai sa vezi ca ai sa doresti sa te odihnesti in acelasi timp cu bebe ca te suprasolicita la inceput.eu nu faceam nimic in timpul zilei doar spalam rufe si le intindeam.ii dadeam sa suga lui Ken iar apoi dormeam.cand venea sotul de la serviciu statea el cu Ken iar eu faceam mancare si curatenie.sa stii ca a fost super bine.le faceam in ritmul meu si nu trebuia sa ma impiedic de nimeni prin casa
acum cu al 2-lea ajutorul e binevenit caci o sa fie greu cu 2.

octy12,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput