Mamici de ianuarie - februarie 2007 (9)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Aelita, eu pana nu demult sfatuiam pe toata lumea sa nasca natural daca se poate. Deci asta era opinia mea. Medicii din Iasi sustin ca dupa 35 de ani este indicatie de cezariana. Intre timp o prietena de-a mea din Canada de 39 de ani a nascut anul acesta natural dupa o cezariana acum 3 ani si m-a sfatuit ca, daca se poate sa evit cezariana. Eram la momentul lista cu avantaje si dezavantaje, practic nu eram hotarata. Acum medicul mi-a spus clar, nici sa nu ma gandesc la altceva decat cezariana. Asta e: cand iti spun 2 ca esti beat inseamna ca esti beat. In felul acesta nu mai trebuie sa iau eu o decizie.
Un amanunt: vecinii nu-mi intra in casa. Chiar daca bat nu le-as da drumul. E vorba de parinti, frati si cei apropiati carora nu le permit accesul timp de o luna.
Intr-adevar, sunt nascuta in 68. Am vazut ca nu mai e nimeni de un leat cu mine, mai sunt doar cateva din 73.

oana bucur, parca pe tine te-am auzit cu nuntile in perioada ce a trecut. Ma ierti daca gresesc. Am inteles ca ai cununat, deci aici nu te puteai eschiva, dar restul? Nu puteai ocoli? IN vara asta m-a invitat sora mea la o nunta la care cununa ea si am considerat o adevarata insulta, ca si cum nu judeca daca ma pune sa vin in situatia asta. Ai suportat fumul, aerul inchis, oboseala? Nu intentionez sa-mi schimb decizia, dar acum s-a suparat mama pe mine si nu pricep daca sunt eu exagerata sau am dreptate. Adevarul e ca la nunti ma duc doar din obligatie, stau 2 ore si plec de fiecare data - nu-mi plac deloc.

o seara buna, sper sa ne reauzim numai cu vesti bune

criss 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Aelita, am citit tot pe undeva pe aici de epidurala si durata efectului, dar nu vreau sa spun prostii. Vezi ca trebuie sa fie undeva un link. Daca il gasesc ti-l trimit.
criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

Buna fetelor,

Sunt si eu o mamica de ianuarie, deocamdata pe 11.01 dar pana atunci se mai pot schimba multe. Si inca nu mi-am revenit din soc desi a trecut o luna de cand mi s-a confirmat. Am si ceva probleme, adica pe la 8 saptamani am inceput sa sangerez dar acum se pare ca bebe e bine si mergem mai departe optimisti. Acum am aproape 14 saptamani si din fericire am trecut intr-o perioada mai linistita. Stiti si voi cum este.
E, dar va tin cam mult si nu spun nimic.

Va pup si ne mai vedem pe forum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Fetelor, va multumesc din suflet pentru urari! Scuze ca nu am raspuns pana acum, am fost la tzara cu tot "clanul" si am sarbatorit cu gratare :)

Hm... a propos de epidurala... eu as vrea sa pot naste fara nici un fel de anestezie, dar o sa fiu pregatita si pentru anestezie si chiar si pentru cezariana. Cu alte cuvinte, vad la fata locului :)

Aelita, cred ca interpretarea ta se apropie de adevar :) si eu m-am gandit la fel.

Catalina, eu zic ca totusi, chiar daca ti se pare o atitudine egoista, pana la urma in momentul asta trebuie sa te gandesti numai la tine si copilasul tau. Te vei preocupa de restul dupa aceea. Fii tare si incearca sa nu te mai consumi, desi e foarte greu... ca situatia e incurcata tare :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Aelita, eu iti spun din propria mea experienta.Am nascut natural cu epidurala.Am urlat la dr sa-mi faca injectia la 2 si ceva dilatare ca muream de durere.Si asistenta care ramasese langa mine si era si moasa imi tot repeta doza cam la 1ora jumate,aproape 2.Chiar cand ma apucase sa nasc trecea si efectul..si am rugat-o sa-mi mai faca o doza, a fost super N_AM SIMTIT NIMIK, si nu am urlat ,etc , din 3 scrematuri ,Ingrid a iesit afara.Nu simti jos decat niste gadileli, dar ai control..dar ce control sa-mi mai trebuiasca eu ma gandeam asa..sa ma screm cat pot sa iasa repede s-o vad , s-o tin in brate.A fost super asa, mai ales ca la cusatura cam doare, dar eu eram sub efectul anesteziei si dl dr ma cosea si eu vb la telf

AniS 12+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Pentru date noi de completat la listuta dati-mi PM!

AniS 12+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Criss daca medicii ti-au recomandat cezariana,atunci faci ce iti spun ei,clar !

M-a uimit doar motivul .
(acum discutam pe margine subiectului,ca nu ecazul tau atat timp cat medicii ti-au recomandat stiu ei mai bine ca noi)
sora mea e in 67 si a nascut natural (nu in Romania ) , cand a cerut amniocenteza i-au zpus ca la varsta ei nu e cazul,si ea le-a repetat cati ani are,si au zis ca oricum,daca a iesit triplul test bine nu e cazul.Si nu a facut.
Cezariana,si daca cerea nu ii faceau,pt ca venea normal copilul.
Si la ei asta conteaza,ultimele ecografii,nu varsta.
A refuzat si epidurala,desi se rugau sa ii faca, si a nascut un baietel sanatos.

Iar eu fac 35 cand nasc asa ca nu e mare diferenta intre noi
Cezariana mi-o face doar daca in ultima luna copilul nu se intoarce.Altfel nu.

Eu zic ca pana nasti ai sa mai vezi multi medici si conteaza mult cum va evolua totul.

sraluca
ai trecut ce a fost mai greu !! acum nu trebuie sa mai fii speriata !!

anis
deci iti mai poate baga o doza daca trece efectul ??
inseamna ca unele moashe sunt nesimtite,si te mint in fatza,ca sa nu mai deranjeze anestezistul.
pt ca multor fete li s-a spus ,cu dilatare 4 sau mai mult, ca nu le face inca anestezia,ca e prea devreme !
vreau sa stiu ce si cum,ca sa stiu ce cer in momentele alea.

ia uite ce ma preocupa pe mine,si eu mai am o gramada pana atunci !

15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Inca o data fetelor, va multumesc pentru sprijin. Aelita, esti grozava! Sa stii ca nu toata lumea vorbeste asa ca tine, cu suflet. Am amice cu care ma cunosc de o viata si cand incep si io sa ma plang (si crede-ma ca nu o fac tot timpul, nu prea e o pb de care sa iti fie drag sa vb) imi spun sec, "nu stiu cu ce sa te ajut". Si cu asta basta.
Asa ca de aia mi se pare super ca oameni care nu ma cunosc personal pun atata suflet intr-un sfat.
Dupa o noapte cam fara somn, m-am trezit, am papat si am plecat la munca. Acolo sunt acum, cat de cat ok, incercand din rasputeri sa ma indepartez de la fabulatii fata de viitor.
Bebe cred ca e ok, nu ma doare nimic asa ca ... Abia astep miercurea viitoare cand mergem la eco.

Va pup cu drag,

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

buna fete

mesa la multi ani, sa fii fericita si sa aduci pe lume un bb sanatos si frumos.

Catalina iti doresc numai bine si sa-ti dea DD putere sa treci cu bine peste probleme, fara sa-l afectezi pe bb.

felicitari fetelor care i-au vazut pe bb la eco.

eu ma simt ok, tot putin ametita dar nu mai am greturi, nu ma mai doare stomecul decat atunci cand mananc ceva ce nu-i convine lui bb.

va doresc o saptamana frumoasa

Marina 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Bine v-am regasit burtici!
Messa,la multi ani cu intarziere!

Catalina,vad ca ti-au spus si fetele mai frumos decit pot eu sa o fac...ca viata ta si a lui bb e cea mai importanta acum.Incearca sa stai departe de ce-ti face rau pe moment.Nu cred ca esti tu cea mai in masura sa-l ajuti acum.Stie ca esti alaturi de el si-i vrei binele.Totul depinde doar de el,din pacate.

Felicitari pentru echograf fetele si ma bucur sa avem toate doar bb-i sanatosi.

Ce bine ca ati deschis subiectul cu epidurala ca ma interesa si pe mine si nu stiam in ce consta si cum e.Aici trebuie sa semnez de la inceput daca vreau sau nu.

Criss,cu nuntile cred ca e asa:daca te simti bine si iti plac poti sa mergi,dar nu esti obligata in conditiile date.Si eu am o nunta in august si abia astept sa merg.Sa mai dansez si eu ca tare mi-e dor.

Dana 13+

Mergi la inceput