Bebei cu alergii!
Raspunsuri - Pagina 11
Ramona J spune:
Buna pisicuta. Multumesc, sintem foarte bine.
De cind ne-am intors din RO nu am avut probleme. Sper s-o tinem tot asa. I-a curs intr-o zi nasul, ca la scoala dau cam tare la aerul conditionat. Acum ii dau o camasa cu mineca lunga peste tricou (pe post de jacheta), desi am tot avut cite 40 de grade afara.
Probabil a transpirat la educatie fizica si apoi i-a fost frig.
Oricum, a trecut intr-o zi. Nu a fost problema.
Cu alimentele sintem bine. Ii dau de toate. In sensul ca alimente sanatoase, pe cit posibil. Mai scapa la prostioare. Acum e mai mare si e mai greu sa-l feresc chiar de toate cele. Dar stie si singur ca unele alimente nu sint sanatoase si de cele mai multe ori se fereste de ele. Ma bucur ca deprinde obiceiuri bune.
Voi cum mai sinteti? Vesti bune cu rosiile. Tot e ceva.
Bine ai venit Andries. Of, ca multe probleme aveti si voi. Daca bebe are alergie la penicilina inseamna ca reactioneaza si la mucegai. Atentie la fructe si legume care nu sint proaspete, la incaperi umede si mai mult ca sigur la ciuperci. Sora mamei mele are aceeasi problema. Ea face urit si cind vine ploaia. Nu stiu daca umezeala e de vina, presiunea atmosferica...
Poate impartasesti din experienta ta. Asta cu gradi o patiram si noi. Am incercat sa-l trimit la trei ani si a fost un dezastru. La patru ani iar l-am retras dupa vreo juma' de an de chin. Practic abia de pe la sase ani am observat o imbunatatire.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Andries spune:
Cel mai rau este la antibiotic si la puful deplop. Cand a fost puf asta primavara aproape 2 saptamani a trebuit sa il tin in casa. Imi amintesc ca o data l-a scos tatal meu in parc (era puf) si a venit cu el dupa jumatate de ora pe brate,palid, nu mai misca, ii curgeau lacrimi, aproape lesinat. Noroc ca eu aveam claritin in casa, nu plec nicaieri fara claritin, si dupa o doza a inceput sa respire mai usor si sa isi revina. Nici nu stiti ce greu e sa tii in casa un neastamparat ca al meu 2 saptamani. In comparatie cu asta o alergie alimentara mi se pare mult mai usor de indurat. Doctorul mi-a spus ca tot ce pot sa fac este sa il tin departe de alergeni, ce sa fac sa tai plopii din cartier? Nu se poate. Ca este posibl ca pe masura ce creste sa se mai atenueze, sa nu mai raspunda organismul atat de agresiv la alergeni. Cand era mic mic era alergic si la rosii, nu i-am mai dat rosii deloc si acum vad ca a trecut.
Pe bebele meu il cheama Victor Alexandru.
si are 2 ani.
Va mai spun...
Andries
Ramona J spune:
Andries, crede-ma ca alergia alimentara nu e de ici de colo. Plopii sint doua saptamini, iar de alimente trebuie sa te feresti mereu.
Am vazut ca si fiul meu a avut probleme serioase in RO pe perioada plopilor. Noroc ca aici nu sint.
Pina si eu (care nu am avut probleme din astea) am patit-o anul asta in Romania, dar nu stiu de la ce. Era dupa plopi. Am avut vreo doua saptamini in care imi lacrimau ochii foarte tare cind ieseam in parc. S-a rezolvat cu Claritin, dar nu m-am lamurit de unde mi s-a tras. Poate de la tei? Da si asta alergii?
ancamironiuc spune:
Ramona
maine pun in practica reteta! La Dr. Radu am sa merg saptamana viitoare ca acum este racit. Se pare ca este exact genul pe care nu-l suport. Iti scriu cum a fost!
Pisicuta nu stiam de acest topic. Eu cred ca pierd mult de pe forum din cauza ca sunt mereu in graba. Ce pot si eu sa mai citesc noaptea! Ce imi pare rau in povestea cu incostienta este ca platesc copii. Nu pot sa iti spun ce bea nepotica mea de 8 ani, de la 1 an...Cola, Fanta si alte asemena. Nu bea apa deloc. Ce poti sa faci este sa le spui delicat. In rest pacat de copii.
Andries Bine ai venit! Orice alergie este urata. Eu am la praf si este nenorocita rau de tot, la mucegai, la materiale sintetice, la animale si astm. Convietuiesc cu ele de la 4 ani. Copilul are la praf si la alimente (inca le depistam). Nu as stii sa iti spun care este mai rea. Toate sunt in felul lor. Ai sa vezi ca in timp se atenueaza, la pubertate aproape dispar.
Cele cu praful,plopii si cu polenul sunt urate ca nu ai cum sa eviti cauzele.
POZE: EMANUEL
, LA MARE
,MAMININA
,MOTI
, CASUTA
,FLORI
Ramona J spune:
Anca, nu inteleg, la ce materiale sintetice ai alergie? In ce fel se manifesta?
Sper sa va placa fursecurile.
Sint curioasa cum va decurge la Dr. Radu. Depinde si cum o prinzi. La noi in unele dati a fost mai bine, altadata deloc. E cu toane.
Cum ati racit? Sper sa treaca repede.
ancamironiuc spune:
Ramona alergia la sintetice se manifesta cu niste mancarimi ingrozitoare...zici ca am purici
. Daca imi pun un dres 100% poliester ma inrosesc toata. Daca are lycra de exemplu nu mai am nimic. Depinde si de marca ca mai fac si la cele in amestec. La fel cu orice fel de haina care are polyester sau acril in compozitie. Am insa si lucruri cu care nu am probleme.
Nu prea stiu de la ce a arcit insa a facu febra 39 si cu Nurofen si Eferalgan nu a trecut. Am fost la pediatru si a zis sa continuam cu Nurofen ca nu este cazul sa luam antibiotic (
primul de la care am auzit asa ceva!!!). Se pare ca este doar o banala raceala. Azi nu a mai facut febra dar pana ieri numai 39 facea intre dozele de medicament. Si puiul tau citeam ca este racit. Cum se simte?
, LA MARE
,MAMININA
,MOTI
, CASUTA
,FLORI
Ramona J spune:
Noi sintem bine, multumesc. A fost chestie de o zi. Cred ca a transpirat la scoala la educatie fizica. La ei merge cam tare aerul conditionat si cred ca i-a fost frig la un moment dat. I-am dat o portie de Motrin (Nurofen) si vreo 2-3 zile de homeopate si e foarte bine. Sper sa va treaca si voua repede.
Ati vazut fetele ca a aparut un subiect nou despre E-uri si ADHD? Doamne ajuta, ca nu ne-am mai confruntat si cu chestia asta. Dar stiu ca o parte din copiii alergici la alimente se manifesta in felul asta, agitati, nervosi... Alexandru era agitat cind trebuia sa ia Prednison. Of... nici nu vreau sa-mi mai amintesc, sper sa nu mai ajungem acolo niciodata.
Am mai citit ceva interesant legat de alergiile alimentare. Cum ca se manifesta atunci cind "se umple paharul". Deci daca-i dai alimentul respectiv o zi-doua poate nu reactioneaza imediat. Dar daca maninca mai mult alimentul respectiv, sau daca are mai multe alergii se vede un efect cumulativ. Daca are alergie la praf si lapte sa zicem. Intr-o zi sta intr-o incapere cu mult praf si primeste si lapte - va reactiona mai rapid. In alta zi primeste aceeasi cantitate de lapte dar nu se intilneste cu alt alergen - nu reactioneaza neaparat.
Asta inseamna ca e si mai complicat sa depistezi o alergie.
Nu stiu daca am mai spus, dar daca vrea sa manince vesnic acelasi aliment - asta poate fi din nou un semn de alergie. Alexandru ar fi baut lapte intr-una, deci la noi e verificata chestia asta.
Andries spune:
Stiu ca si alergia la mancare e dificil de gestionat, dar poate ca ea trece mai usor.. sau ma insel? Nepoata mea (verisoara cu Victor) a avut o alergie crunta la ou, dar acum la 3 ani jumate nu mai are. Cand alapta, maica-sa daca manaca fie si numai un pic de maioneza cu ou se umplea copilul de bube, era ceva de speriat!! Nici vaccin din ala pe baza de galbenus de ou nu i-au facut, nu stiu exact ce au facut, dar sigur nu din ala.
Cu mucegaiul.. nu am avut pana acum ocazia sa pun copilul in contact, bine ca mi-ati spus.
Cu polenul de tei.. e la fel de rau pentru unii, totusi puful de plop cred ca e campion.
Andries
Ramona J spune:
In general alergiile (la copii) la ou, lapte, mai trec. Alergia la alune de exemplu, nu numai ca nu trece, dar poate fi mortala. Cred ca am scris undeva cazul fetei din Canada care a murit dupa ce s-a sarutat cu prietenul ei. El mincase (cu multe ore inainte) o ciocolata cu alune. Aici foarte multe scoli au "peanut-free zone", special creata pentru copiii cu acest gen de alergii. Pe etichetele de la alimente scrie de exemplu daca produsul a fost procesat intr-o fabrica unde se proceseaza si alune.
ancamironiuc spune:
Ramona si noi tot cu Nurofen am rezolvat. Se pare ca a trecut. Nu am vazut subiectul. Caut acum pe la "Parintii intraba...". Asta cu alergiile care reactioneaza cumulativ imi aduce aminte de cat de descurajata eram acum 2 saptamani. Eu cred ca daca se elimina tot ce se poate de pe lista alimentelor cu potential se pot depista. Desi daca mananca copilul o mancarica cu multe ingrdiente diferite si face bube...te cam baga in ceata
.
Pana la urma i-am dat iar lamai si nu a facut nimic. Atunci cred ca mancase lamaia feliute si a facut de la toate prostiile cu care le stropesc. Am scapat
.
Andries, ai sa vezi ca incet incet si la voi se vor atenua efectele. Alergia la penicilina nu trece, insa cele la polen, praf si mancare se pot atenua. Din ce povesteai puiul tau are reactii urate la puful de plop. Ai sa vezi ca in timp va fi din ce in ce mai bine. Nici d epraf nu cred ca poti scapa usor, eu nu am reusit insa ai sa vezi ca se va rezuma totul la cateva stranuturi, ceea ce este acceptabil.
Alergia la alune ramane intr-adevar cea mai urata. Asa cum spunea Ramona poate duce la soc anafilactic si chiar la moarte. Nu stiu daca ai vazut pe etichetele de la dulciuri scrie "Atentie, poate contine urme de arahide". Abia acum am inteles de ce.
, LA MARE
,MAMININA
,MOTI
, CASUTA
,FLORI