Bebei cu alergii!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Pisicuta, ma intereseaza si pe mine la cat timp de la introducerea glutenului a inceput Matei sa faca diaree? Pana la introducerea lui lua in greutate ca lumea? Ai mai incercat sa-i dai gluten acum?
Mi-a intrat in cap tare treaba asta...

Editez: cate scaune avea la episodul de care spuneai? Erau apoase? Cum erau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Tonnia pana sa ii introduc gluten a luat in greutate foarte bine,ca dupa introducerea glutenului sa nu mai ia,respectiv sa ia foarte prost in greutate.La episodul diareic avea si 15 scaune si erau apoase,mie imi parea ca este suc gastric,ca deja nu mai avea ce sa elimine.Dar in mod normal avea 3-4 scaune pe zi,legate,dar nedigerate.
Noi am facut testul D-Xiloza si un teste de sange pentru depistarea anticorpilo la gluten si se pare ca avem cel putin sindrim celiach,nu stim inca daca este boala.Tratemntul consta in elmininare din alimentatie a glutenului.Si noi abia suntem in plin proces(ca s-a intamplat sa descoperim doar acum 4 luni).Nici nu ii vom reintroduce prea curand,minim 1 an si apoi refacem analizele si in functie de rezultate ii vom reintroduce sau nu!
Dar voi ce probleme aveti?

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Pisicuta, ce mai face Matei? Noi am racit bine de tot, cu febra si tot tacamul.

Ramona, chiar este de rau cu doctorita de la Malaxa. Eu acolo am recomandare si trebuie sa merg saptamana viitoare. M-ai speriat la subiectul cu rinita alergica. Daca poti sa imi trimiti reteta de fursescuri ar fi super. Eu am inb'vatat pana acum sa ii fac choux a-la creme si vad ca ii plac. Dar mai schimba si el ca numai clatite si prajiturele din acestea....m-am saturat eu sa le fac

POZE: EMANUEL, LA MARE,MAMININA,MOTI, CASUTA,FLORI

Mergi la inceput

Salutare!

Anca multumim de intrebare,noi suntem binisor,isi revine dupa o mica indigestie. sa va faceti repede bine.Puiul cum se mai simte cu alergiile?Ati mai descoperit vreuna?

Vroiam sa va zic ceva la care m-am gandit dupa ce am vazut subiectul cu bubite si la care am si scris.
De obicei cauza dermatilelor este alergia.Si cele mai multe mamici merg la dermatolog si li se pune diagnosticul "dermatita"de oricare fe l si le administreaza copiilor tot felul de creme.Cand de fapt ar trebui sa descopere cauza dermatitei,alergia si sa elimine respectivul aliment sau factor care o produce si asa dispare si dermatita.Ca sa nu mai spun cat sufera corpul care primeste constant alimentul pe care nu il tolereaza.ma si mir ca respectivii copii nu fac soc anafilactic,doamne fereste!
Era o mamica care si spunea ca al ei bb face dermatita dupa ce mananca albus de ou.Si probabil ca ii da cu crema pe bubite ca sa treaca alergia la ou

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Psicuta si eu am postat dar nu ai ce face. Am vazut mame care dau sarmale la 6 luni. Eram socata. Acum nu ma mai mir. Multi iau cu usurinta bubele, dau cu cortizon si gata! Asa cum spuneai, a trecut alergia. Acest subiect ar putea fi util daca ar trece cineva sa citeasca insa multi cred ca daca copilul are 2 ani pot sa ii dea orice. Asta este deja o varianta fericita, ca sunt parinti care ii dau orice de la 1 an.

Eu m-am tinut cu strictete de regulile cu alergiile pana la 2 ani si am patit-o. Este adevarat ca are si un fond alergic cu care nu am cum sa lupt.

Imi scria o mama la topicul cu dermatita ca este ciudat ca aparut asa tarziu. Aveam chiar senzatia ca nu ma cred. Acum imi dau seama ca bubele au aparut tarziu pentru ca i-am data sa manance cum trebuie.

Alergii nu am mai descoperit. Am reintrodus rosia, fara seminte. Ieri am papat si cu seminte si nu a patit nimic. Il mai las o saptamana si ma gandesc sa ii mai introduc ceva. Si piersicile le-am eliminat o perioada.

POZE: EMANUEL, LA MARE,MAMININA,MOTI, CASUTA,FLORI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Buna fetele. Cum mai sinteti?
Anca, uite reteta pentru fursecuri:
1 ou
1 cescuta ulei
1 1/4 cescuta faina
75 g nuca macinata

1. Oul se bate cu un tel, se adauga zaharul si se freaca cu o lingura de lemn pina se face spuma. Se adauga treptat uleiul in alternanta cu faina. (Eu am facut operatiunile cu mixerul, asta pina s-a cam ingrosat si am trecut la lingura de lemn).
2. La sfirsit se adauga nucile macinate. (Ei recomanda si un plic de zahar vanilinat, eu n-am pus).
3. Se tapeteaza o tava cu hirtie pentru copt. Cu o lingurita (eu am folosit lingura) inmuiata in ulei, se ia din compozitia de fursecuri si se pune cite o gramajoara de coca la distanta de 3-4 cm.
4. Tava se pune in cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 20 de minute. Fursecurile se desprind de pe hirtie cu lama unui cutit, imediat cum au fost scoase din cuptor.
Poti sa pui si stafide daca vrei, sau bucati de simburi de nuca in centru. Te joci tu cum crezi.
Oricum, e simpla rapida si buna. Eu sint o nepriceputa la bucatarie si tot mi-a iesit fara probleme. M-a tot laudat dragutul de fiu-meu.
Te-am speriat cu dr. Radu? Ai fost deja la ea sau urmeaza?
Mie nu mi-a placut ca e dupa modelul medicilor din US. Daca ma luam dupa ea probabil ca si acum eram cu corticosteroizi.
Poate nu mi-a placut mie stilul ei. Am vazut ca e apreciata, vine multa lume de peste tot la ea. E bine sa auzi ce are de spus un medic, dar mergi si la altii si cauta si singura cit poti de multe informatii. Eu nu am fost de acord decit poate cu jumatate din ce mi-a spus ea. Are si un stil mai dur, nu discuta suficient cu parintele. A trebuit sa pun eu tot felul de intrebari, dar de la un moment dat m-am si jenat.
Chiar daca mergi la ea, mai cere si parerea altui medic. Cind mergeti? Sint curioasa ce impresie iti face tie.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Da Anca.Era si un topic cu inconstienta parintilor din Romania,dar nu l-am citit niciodata,poate ca trebuia sa scriem acolo.
E greu ca se intampla chestii din astea si la familii care au acces la informatii,ce sa mai zicem si de ceilalti?!

Din fericire nici Matei nu are nici o reactie la rosii si ii plac tare mult.Oricum cate restrictii are.

Ramona tu ce mia faci?

Celelalte fete?

multi!

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Buna dragi mame de bebei cu alergii! Si al meu... are alergie confirmata la antibiotice din familia penicilinelor, la puf, praf, polen si cam la tot ce produc pomii din parcurile noastre in perioada aprilie-mai. E naspa de tot. Nu pot sa plec nicaieri fara medicamente, nu pot sa ii dau medicamente noi, l-am si oprit de la gradinita anul asta in ian pentru ca nu puteam sa lupt cu infectiile de acolo numai cu paracetamol si vitamina C... ce mai, e de cosmar, va mai povestesc diverse peripetii si strategii de "lupta".

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

pisicuta poate faci tu o lista cu mamele cu bebei cu alergii, poate e utila cuiva care are nevoie de un sfat, daca nu ai timp o fac eu.

Andries

Mergi la inceput

Bine ai venit Andries.Imi pare rau sa aud cate probleme are puisorul tau si ca a trebuit si sa nu mai mearga la gradi.

Asta era si gandul meu sa fac o listuta plus cea cu numerele E pe care a facut-o Anca.Ma gandisem eu sa o fac la inceputul capitolului numarul 2,dar ai dreptate,am sa o fac azi,cel tarziu maine,ca pana ajungem noi la cap 2 o sa mai treaca timp.

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput